Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.530.770
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pozdrav,

imam 8.1 preview verziju koju sam skinu s MSDN ali sad nikako nemogu izvrsiti upgrade na punu verziju. Kad odem na windows update jedina 2 update koja mi stalno nudi su za graficku i zvucnu karticu a ni na windows storeu nemogu naci update za 8.1. Je li netko imao slicnih problema?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 8 i 8.1
ProxyZero kaže...

Pozdrav,

imam 8.1 preview verziju koju sam skinu s MSDN ali sad nikako nemogu izvrsiti upgrade na punu verziju. Kad odem na windows update jedina 2 update koja mi stalno nudi su za graficku i zvucnu karticu a ni na windows storeu nemogu naci update za 8.1. Je li netko imao slicnih problema?

Ako sam dobro zapamtio, Preview verzija se nemože nadograditi na punu.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Franjo15 kaže...

Evo moj se još vrti, nikako da bude gotov update.

Izgleda da će biti red raditi clean, ovo traje već 3+ sata.  Užas

Ma ko da je to puno. Pričekaj da vidiš boot time.{#}

Ma idem naći ISO 32bit, imam samo 64, pa ću napraviti clean 8.1 još ću malo pričekati, ali čini mi se da od ovoga nema ništa, pa već 4 sata se patim s tim updatom, pa to nije baš normalno. 

Guzomat kaže...

Prijatelj oce uzeti windows 8 i nasao lika na njuskalu za dosta dobru cijenu.Sto kazete jel moze jeftinije?

http://www.njuskalo.hr/softver/ms-windows-8-32-bit-cro-oglas-7145630

http://www.nabava.net/software__440?&q=windows%208 

ma ne kupovati tako nešto preko njuškala, tko zna što možeš dobiti. 

Đuro#2155
17 godina
Guzomat kaže...

Prijatelj oce uzeti windows 8 i nasao lika na njuskalu za dosta dobru cijenu.Sto kazete jel moze jeftinije?

Koliko znam najjeftinije je kupiti direktno od MS-a non Pro verziju za 119,99$ (download), plaćanje preko PayPala: http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Windows-8.1/productID.288401200 . Jedino što nije hrvatska verzija nego engleska, nemam pojma da li se kasnije može nadograditi jezičnim paketom, pretpostavljam da može.

Deckard
14 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
ProxyZero kaže...

Pozdrav,

Ako sam dobro zapamtio, Preview verzija se nemože nadograditi na punu.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/update-from-preview

Tu pise da moze samo sto meni nece da pronade taj update nigdje

11 godina
neaktivan
deckard kaže...
Guzomat kaže...

Koliko znam najjeftinije je kupiti direktno od MS-a non Pro verziju za 119,99$ (download), plaćanje preko PayPala: http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Windows-8.1/productID.288401200 . Jedino što nije hrvatska verzija nego engleska, nemam pojma da li se kasnije može nadograditi jezičnim paketom, pretpostavljam da može.

Hmm evo frend je sad poslao poruku i zvao ovog lika sa ovog oglasa

Izgleda da ce kupiti ovo,kaze lik da ima 2 kljuca.Kad kupi budem javio kako je proslo.

Ma nebi ni ja ovo kupovao neznam otkuda je nabavio ovaj kljuc uopce.Uglavnom sad ce uplatit valjda net bankingom pa ce odma dobiti key.

Nemoram ni napominjat da je frend cicija pa neda para da kupi normalnu verziju xD

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 21:28 (Guzomat).
16 godina
neaktivan
Guzomat kaže...
deckard kaže...
Guzomat kaže...

Izgleda da ce kupiti ovo,kaze lik da ima 2 kljuca.Kad kupi budem javio kako je proslo.

Ma nebi ni ja ovo kupovao neznam otkuda je nabavio ovaj kljuc uopce.Uglavnom sad ce uplatit valjda net bankingom pa ce odma dobiti key.

Nemoram ni napominjat da je frend cicija pa neda para da kupi normalnu verziju xD

Pa nitko ne bi prodao svoj original key za toliko love. :)
Kad zna da može dobiti više, tako i ja mogu svoj MSNDAA prodati koji vrijedi 2 godine ili koliko već za isto neku lovu. Ali to nisu pravi windowsi, to nakon nekog vremena više nije aktivno.  Ako već hoće kupiti original, nek kupi onda kako treba. Sve meni nešto liči na mućke ovo okolo. 
Nek mu pokaže kako je upoće došao do tog ključa koji prodaje.  

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 21:43 (Franjo15).
11 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...
Guzomat kaže...
deckard kaže...
Guzomat kaže...

Pa nitko ne bi prodao svoj original key za toliko love. :)
Kad zna da može dobiti više, tako i ja mogu svoj MSNDAA prodati koji vrijedi 2 godine ili koliko već za isto neku lovu. Ali to nisu pravi windowsi, to nakon nekog vremena više nije aktivno.  Ako već hoće kupiti original, nek kupi onda kako treba. Sve meni nešto liči na mućke ovo okolo. 
Nek mu pokaže kako je upoće došao do tog ključa koji prodaje.  

Evo frend je uzeo i aktivirao windows 8.Sve mu normalno radi.Kako mislis da vrijedi 2 godine?Sta postoje neki kao trial kljucevi?Di se onda moze vidjeti valjanost?

17 godina

Kljuć vrijedi koliko traje školovanje studenta, ako se ne varam, zato još ima 2 godine.

Kolega kizo2703 me je ispravio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 0:15 (denix).
16 godina
neaktivan
Guzomat kaže...

Evo frend je uzeo i aktivirao windows 8.Sve mu normalno radi.Kako mislis da vrijedi 2 godine?Sta postoje neki kao trial kljucevi?Di se onda moze vidjeti valjanost?

View details in WIndows Activation, pod System trebalo bi pisati do kada vrijedi ključ

Đuro#2155
11 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...
Guzomat kaže...

View details in WIndows Activation, pod System trebalo bi pisati do kada vrijedi ključ

Nemoze nigdje naci taj windows activation pod System :/

16 godina
neaktivan
denix kaže...
Kljuć vrijedi koliko traje školovanje studenta, ako se ne varam, zato još ima 2 godine.

Ključevi sa DreamSparka (bivši MSDNAA) nemaju rok trajanja. Jedino se moraju aktivirati u roku od dvije godine!

I naravno ,ti ključevi su jedini pravi Retail ,jel se mogu prenositi i aktivirati i na drugim računalima ,uz uvjet da su deaktivirani na starim.

Naravno ,tu je i caka da se s jednim ključem aktivira dva računala u isto vrijeme.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 23:44 (kizo2703).
17 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Imam velikih problema s windowsima 8.1, zna mi se dogodit da cijeli komp zablokira i odjednom se ventilator od graficke upali na makismum i ne pomaze nista dok ne iskljucim komp na tipku.

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Evo čitam po netu , i sam trazim riješenje za sad neuspješno, naime mnogi (uključujući mene) imaju problem sa win 8.1 file sharingom, tj sa brzinom transfera fajlova sa jedne mašine na drugu, iako se najnormalnije vide (ping, sharing, sharing permissions, firewalls itd sve štima) ali kada se prebacuju fajlovi preko mreze fizičke (ili preko virtualke) nebitno , transfer speed je nenormalno spor, skoro neupotrebljivo, bez obzira na vrstu ili veličinu fajla (folder, ISO, docs, executable itd)

Ja specifično imam Win 8.1 Enterprise na svojoj mašini, na Virtualki isto. Na VMware workstationu 10 ta Enterprise verzija je evaluation, neznam jel to igra kakvu ulogu? (iako mislim da nebi trebalo)

Čitao sam da je problem specifičan ako je recimo na jednom računalu mreza detektirana/postavljena kao unindentified/public da radi toga usporava, ja iako sam recimo na oba računala VMware adapter u network settings namjestio preko group policy da bude private i kao takvog ga detektira, jos uvijek problem ostaje. Probao sam i paliti gasiti Public Sharing na obje mašine. Ništa.

Vidim ljudi su svašta probavali od gašenja homegroup servisa i slicnog nista ne pomaže.

Ima ko kakvih slicnih problema, savjeta, ideja?

Taman kad je bio kes od uha do uha, migracija na novi OS prosla maksimalno bezbolno, OS+Classic shell ftw , ali ali..

Podsvjesno uvijek čekam da MS ukenja motku sa nečim. Nisu razočarali :)

Edit : e da, dočepao sam se Microsoft Desktop Optimisation Packa 2013, da si napravim svoj DaRT 8 Rescue Disk, i naravno ni na mojoj fizičkoj mašini ni na virtualki (evaluation) mi neda da pokrenem DaRT installer, nešto drobi :

The setup has ended prematurely because of an error. Your sistem has not been modified. To install this program at later time, run this installation wizard again.

Dafuq? Do sad sam si uredno radio Dart 5.0 za Xp i Dart 7.0 diskove ovo mi nikad nije izbacivalo.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 0:33 (Colossus7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

ja ću stvarno pop**** s ovim, pa prošlo je već više od 6 sati kako sam pokrenuo taj update i onda mi sad kaže ovo:

Đuro#2155
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Windows 8 i 8.1

Prije nekoliko dana sam ažurirao Windowse na 8.1. I ne radi mi jedna igrica (igram samo tu igricu). Riječ je o FIFI14, dakle originalna igrica. Isporobao sam one stvari s kompatibilnošću i instalirao nove drivere, ali ne pomaže. 

Ima li tko kakvo rješenje?

0 0 hvala 0
13 godina
Windows 8 i 8.1

Dali netko zna kako podesiti Remote Desktop da se moze spojiti na racunalo bilo gdje na netu ja sam upalio ali moze samo kada sam na svom ruteru spojen. radi se o spajanju mobitela sa androidom i PC-a

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 13:21 (brkan83).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
brkan83 kaže...

Dali netko zna kako podesiti Remote Desktop da se moze spojiti na racunalo bilo gdje na netu ja sam upalio ali moze samo kada sam na svom ruteru spojen. radi se o spajanju mobitela sa androidom i PC-a

Podesiti Remote Desktop kao je prikazano.

This PC -> Advanced system settings -> tab Remote.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 13:31 (kizo2703).
16 godina

Jos bi eventualno trebao na samom routeru otvorit port za Remote Desktop (3389) i asocirat taj port sa (statičkom) lan adresom računala na koje se spajaš.Znači dodijelit u windowsima IP adresu pod TCP/IP postavkama a ne da ti DHCP od rutera daje ip adresu na random. Otvorit taj isti port na windows/software firewallu da ti propušta promet.

Na koji način na androidu dobivaš informaciju koja ti je trenutna vanjska ip adresa od rutera? Ako nemaš trebao bi ti neki DynDns servis koji mozes besplatno regat. U praksi skoro nikad to nije samo *allow Remote Desktop* i klik.

15 godina

A zašto nebi jednostavno instalirao Team Viewer i postavio sve što ti treba i peri.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
Windows 8 i 8.1

I to što kažeš :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
The Black Iso kaže...

Imam velikih problema s windowsima 8.1, zna mi se dogodit da cijeli komp zablokira i odjednom se ventilator od graficke upali na makismum i ne pomaze nista dok ne iskljucim komp na tipku.

moze pomoć ?!?

Play Hrad Play Cool
13 godina
The Black Iso kaže...
The Black Iso kaže...

moze pomoć ?!?

Tesko uz ovaj opis.

Mozda problem s driverima? Probao si staviti najnovije od graficke?

Mozda hardverski problem? Jesi mjerio temperature procesoru ili prema opisu vjerojatnije temperature grafe?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
17 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
The Black Iso kaže...
The Black Iso kaže...

moze pomoć ?!?

Tesko uz ovaj opis.

Mozda problem s driverima? Probao si staviti najnovije od graficke?

Mozda hardverski problem? Jesi mjerio temperature procesoru ili prema opisu vjerojatnije temperature grafe?

imam najnoviji driver i siguran sam da je softwerski problem jer zatroka sve i taj ventilator se upali kad je dosta tabova upaljeno i kad flash player radi punom parom(sve silne reklame, youtube ili tako nes).. barem tako mislim jer se do asd svaki put upalio dok sam bio u mozzili...

Play Hrad Play Cool
16 godina
Windows 8 i 8.1
probaj iskljucit hardversku akceleraciju u mozili firefox
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
geek_boy kaže...
probaj iskljucit hardversku akceleraciju u mozili firefox

Hvala, iskljucio pa cemo vidjeti hoce li biti problema.. ah taj glupi flash.. kad natjera vrhunske masine i procesore na trokanje.. sta bi tek napravio na mobilnim uređajima da je omogućen..

Play Hrad Play Cool
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Danas sam osjetio "moć" Windows 8.1 u odnosu na Windows 7, naime kad sam igrao F1 2013 u Windows 7 i 8.1 na svom PC-u (razlika je samo hard disk i to sporiji na kojem je 8.1) i rezlutat je da u 8.1 nema frame dropova koji mi se javljaju na 7-mici, a ono što je zanimljivo da mi na 7-mici u većini dijelova CPU usage ide preko 85% a prije ciljne ravnine i u još 2.3 dijela staze išlo i na 100% a na 8.1 nije prelazilo niti jednom 85% i to je ono što u čemu je Windows 8.1 moderni OS a to je baratanje jezgrama. Iako imam instalirane hotfix za FX procesore ne rade veliku razliku. Vjerovatno da će 8.1 ići na primarni disk jer imam licencu. I začudo driveri 331.65 rade normalno dok mi na 7-mici čim uđem na Firefox komp jednostavno ledi sa svim driverima nakon 314.22(ali to je poznat bug).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

hej, hej..

opet ja :D

instalirala sam ovaj windows 8.1 i od tad mi ne radi skype za desktop :S jako sam ljuta... 100 puta sam ga na novo instalirala ali ne radi..

vec sam odustala  od pokusavanja :(

sve drugi na win 8.1 radi odlicno.. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

A koja verzija Skype? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

windows 7 trebam, za desktop...

imam i ovaj od windows 8 ali je katastrofa, nema funkcije kao 7 ...

i sad kako sam instalirala win 8.1 , ovaj win 7 mi ne radi :(

pa sam sto puta obrisala postavke i deinstalirala ali ne pomaze :(

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice