Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.530.779
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Windows 8.1 RTM

Što mu znači ono RTM?

Da li je to konačna verzija?

mirkan6
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 2:18 (mirkan6).

0 2 hvala 0
12 godina
Re: Windows 8 i 8.1
mirkan6 kaže...

Windows 8.1 RTM

Što mu znači ono RTM?

Da li je to konačna verzija?

Naravno, ne samo da je ovo pitanje bilo 100 puta te da na forumu možeš pomoću tražilice pronaći odgovor, već imaš google i wikipediu. . .

Release To Manufacturing

14 godina
Windows 8 i 8.1

U windowsu 8.1 ima ogromna razlika kod COD 2 na windows 7 (32bit) mi je letjela igra,a na ovom kao da imam 50 fps-a na istim postavkama (isti cfg),instalirao sam i drivere catalyst.

Ili je razlika u windowsu ili je u driverima sto su noviji i u postavkama catalysta?

http://adf.ly/YW58m
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BloOm3R! kaže...

U windowsu 8.1 ima ogromna razlika kod COD 2 na windows 7 (32bit) mi je letjela igra,a na ovom kao da imam 50 fps-a na istim postavkama (isti cfg),instalirao sam i drivere catalyst.

Ili je razlika u windowsu ili je u driverima sto su noviji i u postavkama catalysta?

/* no comment */

16 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

treba mi pomoć. išao sam reinstalirat windowse i nakon što sam prvo odradio format setup mi javi da ne može instalirati win na partciju gdje je MBR... toćnije ovo

Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks. kako sad da to uredim?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

treba mi pomoć. išao sam reinstalirat windowse i nakon što sam prvo odradio format setup mi javi da ne može instalirati win na partciju gdje je MBR... toćnije ovo

Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks. kako sad da to uredim?

Evo kako.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
odjavljen

hvala ali riješio sam na drugačiji način, naime jednostavno sam izbrisao particije i opet ih složio... kako god da bilo instalacija je krenula!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
12 godina
skank666 kaže...

To ti se dešava jer ti je bios booto disk preko EFIa. . .stisni F2/F9/F11/F12 (ovisno o Biosu) da dobihješ izbornik sa boot diskovima, te odaberi npr. USB Flash drive kingston. . .(paze da ne odabereš opet EFI: USB Flashdrive Kingstone). . .te tada možeš instalirati na tu particiju...ma da ti ja preporučam da ideš preko EFIa, u tom slučaju obriši particiju te kreiraj novu (dobiti ćeš 3 particije EFI/SYS. Reserved i Windows particiju) ideš next i to je to. . .

EDIT:

skank666 kaže...

hvala ali riješio sam na drugačiji način, naime jednostavno sam izbrisao particije i opet ih složio... kako god da bilo instalacija je krenula!

;), sad će ti bootati EFI. . . ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 15:30 (Diazz72).
16 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

kompletan edit:

dakle, instalirao sam si čistu 8.1 pro verziju sa onim defaultnim ključem. nakon instalacije sam otišao na aktiviraj win i ukucao svoj win8 pro kljuć za kojeg mi onda kaže da s njim ne mogu aktivirati windowsw. i sad sam na čudu. kako da onda to riješim? 

vama je normalno prihvatio key ili vas je malo prcalo?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 16:45 (skank666).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Instalirao sam Windows 8.1, sve 5 odlican brz, ali mi se jedan problem vec dvaputa dogodio.
Naime kad gledam na netu nes, kad imam dosta tabova otvoreno, imam osjećaj da tada ili flash zabloka  ili tako nes i onda se

odjednom ukljuci ventilator od graficke i dere punom snagom i sve zatrokano. i moram na tipku ugasit komp i kad upalim opet sve normalno...
Moze pomoć. hvala.

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Evo danas mi se pojavio update na marketu za 8.1 prije nikako nije nadošao. 

Uglavnom imam original pro 8, i sad nemam pojma kako će to kod mene raditi na mojoj staroj pili. Pa da pitam jel ima tko iskustva s starim laptopima ili kompovima i jel radi sve ok na tome.
Iako mislim da ne bi trebalo biti problema ako radi na 8 sve ok.

Imam T2050 procesor, 3gb ddr2 rama, i gf go7300 grafičku.  

S preview sam imao ozbiljnih problema, pa sam malo skeptičan prema ovom novom 8.1

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8 i 8.1

Pozdrav!

Jel netko kupovao ovdije ključeve?

http://www.serialkeyshop.com/windows-8-pro-serial-key-p-36.html?zenid=0b297a1d548b346112987d4f3337a4a8

Da li je to legit ili netko zna neku drugu jeftiniju stranicu?

Hvala!!!

0 0 hvala 0
17 godina

Čuo sam prije dosta dobrih iskustava sa tom stranicom, i onda sam se i ja odlučio na kupovinu ključa za office 2013. Platio i lik mi pošalje ključ i ne radi mi. Kažem mu i ponovo mi pošalje drugi i sa njim ista stvar. Da bih tek onda skužio da mi je slao ključeve koji se vrlo lako mogu pronaći na warez stranicama s kojima se može napraviti tzv. offline aktivacija preko telefona. Kada sam mu to rekao, vratio mi je novce. Zato treba ipak biti oprezan i kod samih Win.

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 10:25 (bugi.kc).
16 godina
neaktivan
Leryan kaže...

Hm, i čudno mi je za ovu 8. što dolje nudi 32, 64, kad jedan ključ vrijedi za obje. 

Đuro#2155
17 godina
skank666 kaže...

kompletan edit:

dakle, instalirao sam si čistu 8.1 pro verziju sa onim defaultnim ključem. nakon instalacije sam otišao na aktiviraj win i ukucao svoj win8 pro kljuć za kojeg mi onda kaže da s njim ne mogu aktivirati windowsw. i sad sam na čudu. kako da onda to riješim? 

vama je normalno prihvatio key ili vas je malo prcalo?

Instaliraj ponovno Win, ali bez ključa. Imaš objašnjeno kako naprabiti instalacijski stick bez da te pita za key tijeom instalacije ovdje:

http://www.bug.hr/forum/post/windows/kako-napraviti-windows-81-instalacijski-medij/3908608.aspx . Zatim kad instaliraš trebaš odraditi neke sitne izmjene u registryu prije nego ideš aktivirati (ti imaš vjerojatno key za upgrade verziju Win8, a ne retail ?). Uglavnom pogledaj pri dnu slijedećeg posta gdje je kizo2703 opisao što treba mijenjati, odn. napraviš si i pokreneš .bat skriptu kako je naveo ako ti se ne kopa ručno po registryu:

http://www.bug.hr/forum/post/windows/kako-napraviti-windows-81-instalacijski-medij/3906983.aspx . Restartaš i ideš na aktivaciju. I to bi trebalo biti to. Tako je meni prošla aktivacija osmice na Lenovo U350 laptopu nakon što sam odradio clean install s upgrade ključem, vjerojatno je isto i za 8.1.

Deckard
17 godina
Franjo15 kaže...

Evo danas mi se pojavio update na marketu za 8.1 prije nikako nije nadošao. 

Uglavnom imam original pro 8, i sad nemam pojma kako će to kod mene raditi na mojoj staroj pili. Pa da pitam jel ima tko iskustva s starim laptopima ili kompovima i jel radi sve ok na tome.
Iako mislim da ne bi trebalo biti problema ako radi na 8 sve ok.

Imam T2050 procesor, 3gb ddr2 rama, i gf go7300 grafičku.  

S preview sam imao ozbiljnih problema, pa sam malo skeptičan prema ovom novom 8.1

Meni nije prošao update na malom serveru baziranom na Atomu N270 (32-bit only). Kad je sve skinuo, rebootao i izvrtio pola updatea napisao je da se nemože instalirati na ovaj stroj i vratio stvari na staro.

Deckard
17 godina
Leryan kaže...

Pozdrav!

Jel netko kupovao ovdije ključeve?

http://www.serialkeyshop.com/windows-8-pro-serial-key-p-36.html?zenid=0b297a1d548b346112987d4f3337a4a8

Da li je to legit ili netko zna neku drugu jeftiniju stranicu?

Hvala!!!

Možeš misliti kako je legit {#} .

Deckard
16 godina
neaktivan
deckard kaže...

Meni nije prošao update na malom serveru baziranom na Atomu N270 (32-bit only). Kad je sve skinuo, rebootao i izvrtio pola updatea napisao je da se nemože instalirati na ovaj stroj i vratio stvari na staro.

Evo i meni nije skinuo do kraja kako treba i nije se instalirao, prvo se nešto sporo skidalo, iako imam dobru internet vezu. 

Ali sad mi ponovno ne da da pokrenem instalaciju. 

Morati ću napraviti restart kompa pa kasnije ponovno probati. Pa vidjeti hoće uspijeti druga sreća.

Ali ako neće ići ovako update, onda će uskoro ići clean install, jer čekam ladicu za dvd rom, da stavim novi hard u laptop. Jer sad imam ATA od 100GB, i ne mogu nikako ubaciti sata disk. Pa ću to riješiti preko ladice.

Pa onda će OS ići na sata disk.

Ali napravio sam si image sistemskog diska pa ne sekiram se ako nešto pođe po zlu :D 

Đuro#2155
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Evo kod mene nikako ne ide update, nešto se uspijelo zeznuti {#}

Imao netko nešto slično?

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 16:07 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Franjo15 kaže...

Evo kod mene nikako ne ide update, nešto se uspijelo zeznuti {#}

Imao netko nešto slično?

Ako je u pitanju laptop, prikopčaj ga na struju.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ako je u pitanju laptop, prikopčaj ga na struju.

I kabelom na mrežu.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Jep, u pitanju je laptop, 6 godina star :)
Ali je prava pila.

I uvijek je na struji a spojen je na WIFI, ali to s wifi ne bi trebalo nikakav problem predstavljati.

Evo sad mi piše da radi installing 54% i raste. 

EDIT: 

nije mi htjeo pokrenuti ponovno skidanje dok nisam riješio s Windows Update Automated Troubleshooter problem. 

Našao je neke greške i popravio situaciju što prošli puta nije prošlo sve kako treba od prvog pokušaja instalacije. 

http://support.microsoft.com/gp/windows-update-issues?wa=wsignin1.0 

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 17:25 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8 i 8.1

LJudi imam problem stavio sam ponovo windows 8 ali je 32 bitna verzija a ne 64 bitna. Jel mogu ikako promijeniti na 64 bitnu sada ili moram sve ponovo instaliravati

lnova65

0 0 hvala 0
15 godina

moraš ponovno dizat win;-(

My way
15 godina
Windows 8 i 8.1

a jel mi mozes objasniti kako da bude 64 bitna.

Jer kolko sam skuzio ako sam prije instalacije win 7 imao 32 bitnu, windows 8 ce isto biti 32 bitni.

Sad bi trebao prvo staviti  64 bitnu xp/7 i onda tek instalirati win 8? 

lnova65

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lnova65 kaže...

a jel mi mozes objasniti kako da bude 64 bitna.

Jer kolko sam skuzio ako sam prije instalacije win 7 imao 32 bitnu, windows 8 ce isto biti 32 bitni.

Sad bi trebao prvo staviti  64 bitnu xp/7 i onda tek instalirati win 8? 

Skineš si win8 64bitni s neta ili ako već imaš neki izvor pa normalno instaliraš kao i 32. 
Naravno ako ti je procesor 64 bitni.

Ako nije onda niti ne možeš instalirati 64 na njega.

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 17:50 (Franjo15).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Evo moj se još vrti, nikako da bude gotov update.

Izgleda da će biti red raditi clean, ovo traje već 3+ sata.  Užas

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Franjo15 kaže...

Evo moj se još vrti, nikako da bude gotov update.

Izgleda da će biti red raditi clean, ovo traje već 3+ sata.  Užas

Ma ko da je to puno. Pričekaj da vidiš boot time.{#}

Stručnjak za odmaganje...
11 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Prijatelj oce uzeti windows 8 i nasao lika na njuskalu za dosta dobru cijenu.Sto kazete jel moze jeftinije?

http://www.njuskalo.hr/softver/ms-windows-8-32-bit-cro-oglas-7145630

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 21:11 (Guzomat).

0 0 hvala 0
16 godina
Guzomat kaže...

Prijatelj oce uzeti windows 8 i nasao lika na njuskalu za dosta dobru cijenu.Sto kazete jel moze jeftinije?

http://www.njuskalo.hr/softver/ms-windows-8-32-bit-cro-oglas-7145630

Naravno da može i to od pouzdane trgovine, a ne od nekog "lika" s njuškala.

http://prntscr.com/21q9hc

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice