Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.528.057
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
14 godina
Re: Windows 8
matija656 kaže...

mogu li kako postaviti da mi u mail app kontrolira freemail od net.hr-a ??
imam stavljen hotmail i gmail, pa me zanima dal bih mogao i njega ubacit isto unutra, jer praktički ta 3 samo koristim, najviše net.hr freemail, pa bih volio da imam i njega tamo
je moguće to kako ubacit unutra ??

Vidi ovo http://www.thewindowsclub.com/windows-8-mail-app-add-multiple-email-accounts pod "Adding multiple email accounts to Windows 8 Mail app"

17 godina
neaktivan
Windows 8

ako su se kupili win8 za 15 dolara uz 32 bitni sutav(promotivni kod) jel moguće upgradati na win7,ali 64bitni sustav?znači win8 su se dobili za 15dolara uz kupljene win7,ali 32bitni sustav i dal je sad moguće instalirati ih na win7,ali na 64bitni sustav?

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8

pa tako sam ubacio gmail, kad sam isao stavit od net.hr upisem adresu za acc i pass, onda mi krene radit projveru i baci me na upisivanje dodatnih opcija i postavke

to sam isao na add other acc, i tamo isao na prvu opciju ali neznam kako ispunit sva polja, jer mislim da treba nesto za domenu ili slicno, ne mogu se sad sjetit, nisam kraj lapa a sutra dolazim doma tek oko podneva

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zvonimir Zubić kaže...

Pozdrav ekipa, zanima da li se isplati prebacivati sa Win7 na Win8 što se tiče igara?

Da li idu brže, i koliko je stabilan windows 8?

Moja konfa:

I7 2600k

4gb 1600mhz

Gtx560

Je li ima tko još kakvo iskustvo? :)

16 godina
Ja kupio W8 za 15$ i ful sam zadovoljan, no u početku sam imao problema s hardverom, stalno je na rebootu imao neki bug koji je vraćao skroz prvi system restore WTF?!

Tako da sam nakon svakog restarta imao friški OS :)

Formatirao, instalirao original ponovno i sve radi.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
matija656 kaže...

mogu li kako postaviti da mi u mail app kontrolira freemail od net.hr-a ??
imam stavljen hotmail i gmail, pa me zanima dal bih mogao i njega ubacit isto unutra, jer praktički ta 3 samo koristim, najviše net.hr freemail, pa bih volio da imam i njega tamo
je moguće to kako ubacit unutra ??

Uvezi taj racun s net.hr na Gmail i onda ces imat sve sinhronizirano....ja imam tako vec godinama...+t-com mail {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 0:12 (djigibao).
16 godina
neaktivan

Ne znam šta su željeli postići, ali s ovom verzijom Windowsa Microsoft je dokazao svima, pa čak i onima koji su ih simpatizirali, da je idiotska firma.

U stvari W8 osobno vidim kao neku probnu, međuverziju jer ovo normalan čovjek ne može uopće nazvati ozbiljnim OS-om. Ovo djeluje jako neozbiljno i jako površno, a ktome ne donosi ama baš nikakva korisna poboljšanja ili ubrzanja u odnosu na W7 - DAPAČE. Očito je da su naglasak stavili na tablete, međutim zaboravili su da dobar dio svijeta ne koristi tablet kao primarno računalo. 

Ne sumnjam da će korisnika tableta biti sve više jer su lagani, prenosivi i ne zahtijevaju ni približno uporabe mozga kao stolno računalo sa klasičnom tipkovnicom i mišem. Međutim, korisnika dobrog ''starog'' PC-a biti će još dugo vremena, pa bi bilo pošteno da su ovo prozvali Windowsima 7.5 za tablete, a da su nama ''običnim'' korisnicima napravili novu, punokrvnu verziju Windowsa i onda to pošteno nazvali OSMICOM. 

Iz Hrvatske, s ljubavlju
17 godina
Danyel kaže...

Ne znam šta su željeli postići, ali s ovom verzijom Windowsa Microsoft je dokazao svima, pa čak i onima koji su ih simpatizirali, da je idiotska firma.

U stvari W8 osobno vidim kao neku probnu, međuverziju jer ovo normalan čovjek ne može uopće nazvati ozbiljnim OS-om. Ovo djeluje jako neozbiljno i jako površno, a ktome ne donosi ama baš nikakva korisna poboljšanja ili ubrzanja u odnosu na W7 - DAPAČE. Očito je da su naglasak stavili na tablete, međutim zaboravili su da dobar dio svijeta ne koristi tablet kao primarno računalo. 

Ne sumnjam da će korisnika tableta biti sve više jer su lagani, prenosivi i ne zahtijevaju ni približno uporabe mozga kao stolno računalo sa klasičnom tipkovnicom i mišem. Međutim, korisnika dobrog ''starog'' PC-a biti će još dugo vremena, pa bi bilo pošteno da su ovo prozvali Windowsima 7.5 za tablete, a da su nama ''običnim'' korisnicima napravili novu, punokrvnu verziju Windowsa i onda to pošteno nazvali OSMICOM. 

Dosadno ti, pa malo trolaš ?

Deckard
16 godina
Windows 8

Da ni jel nitko te ne tjera na osmicu da li je tako?  Tnx. :)

bug caruje, um klade valja

2 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 8

Piknuo sam jučer na kantu W8 i za sad djeluje okej. Malo je zbunjujuće sve na početku ali generalno mislim da nije tragedija kako mnogi tvrde. Okej, možda je prvih par dana korištenja kompliciranije, al vjerujem da to s vremenom prođe.

Generalno mi novi start meni ne smeta, samo moram danas podesiti da mi se boota izravno na desktop jer me iritira kad se boota u metro. Vidio sam da se može sitnim čačkanjem pa ću to danas isprobati.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8

Zbilja je steta sto nisu dali izbor hoces li metro ili ne pri instalaciji. Sam OS ispod haube je odlicno odradjen. Forsiranje metroa me lagano nervira.

Rvat katolik!

6 0 hvala 0
16 godina
Danny_HR kaže...

Piknuo sam jučer na kantu W8 i za sad djeluje okej. Malo je zbunjujuće sve na početku ali generalno mislim da nije tragedija kako mnogi tvrde. Okej, možda je prvih par dana korištenja kompliciranije, al vjerujem da to s vremenom prođe.

Generalno mi novi start meni ne smeta, samo moram danas podesiti da mi se boota izravno na desktop jer me iritira kad se boota u metro. Vidio sam da se može sitnim čačkanjem pa ću to danas isprobati.

Skini si classic shell, on ima tu opciju i on moze maknut onaj hot corner (kad stavis mis u bilo koji kut ekrana sto mene definitivno iritira jer uvijek stisnem to umjesto X za izac van)

17 godina
neaktivan
Windows 8

Proučit ću malo, zapravo ne želim u potpunosti disejblati metro niti mijenjati način na koji radi, samo želim da mi se nakon boota pokaže desktop, ostalo mi je sve okej.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

0 0 hvala 0
16 godina
Mozes to napravit s njim.
Ostavis onaj desni hotspot na kojem se pali ona traka di imas gumb START za Metro, a samo stavis si klasican start menu u taskbar i da ti se boota ravno u desktop.

Moze se to i preko dworda u reg-u, ali mislim da je ovako bolje
17 godina
Danny_HR kaže...

Proučit ću malo, zapravo ne želim u potpunosti disejblati metro niti mijenjati način na koji radi, samo želim da mi se nakon boota pokaže desktop, ostalo mi je sve okej.

Probaj slijedeće (rješenje preko task schedulera):

http://www.7tutorials.com/how-boot-desktop-windows-8-skip-start-screen

Deckard
17 godina
neaktivan
deckard kaže...

Probaj slijedeće (rješenje preko task schedulera):

http://www.7tutorials.com/how-boot-desktop-windows-8-skip-start-screen

Je, taj sam si način sinoć bookmarkao, ali bilo je kasno pa nisam ništa slagao. To mi djeluje kao najčišće rješenje.

16 godina
Danny_HR kaže...

-bez brige, metro (modern) ui ne možeš disejblati. .. to je jedina 'mana' osmice. Samo bježi od stardocka bar za početak (zbog povijesti, sad je možda OK), dovoljan je classic.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
moderator
Windows 8

Nebi rekao da imam problem,al imam jedno pitanje...

Kad idem npr na photoshop.exe properties > security i tamo imam jedan administrator koji ima pored sebe crven X i taj ima special permission(slika)

...a kad napravim shortcut na dasktop i idem to pogledam onda nema toga(slika)...

Zanima me zašto je pored tog administratora crven x i zašto on ima "special permission"?To je tak i kod vas kod neke aplikacije ili mene nešto zeza?

سمندری ڈاکو
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-novi fičer, jer MS zna da smo djeca, nismo pravi admini. UAC i ostale blagodati se ne gase tako lako. (ograničeni admin).

-zapravo zanemarivo.

17 godina
pirat kaže...

Nebi rekao da imam problem,al imam jedno pitanje...

Kad idem npr na photoshop.exe properties > security i tamo imam jedan administrator koji ima pored sebe crven X i taj ima special permission(slika)

To je tak i kod vas kod neke aplikacije ili mene nešto zeza?

Kod mene nema tog "solo" administratora navedenog, samo SYSTEM, ALL APPLICATION PACKAGES, Users i Administrators. Ti je netko prtljao štogod po user accountima, dodavao administratora u security za neki drive ili folder ? Taj se crveni x javi nad userom koji je disablean u postavkama usera i grupa. Idi u Computer Management, Local users and groups, pa Users, i uključi administratora, pa vidi da li će crveni x nestati.

Deckard
16 godina
moderator
deckard kaže...

Kod mene nema tog "solo" administratora navedenog, samo SYSTEM, ALL APPLICATION PACKAGES, Users i Administrators. Ti je netko prtljao štogod po user accountima, dodavao administratora u security za neki drive ili folder ? Taj se crveni x javi nad userom koji je disablean u postavkama usera i grupa. Idi u Computer Management, Local users and groups, pa Users, i uključi administratora, pa vidi da li će crveni x nestati.

Uključio sam ga,i nestao je x...

...ali nitko nije ništa dodavao,windowsi su instalirani jučer,i nemam toga na svakoj aplikaciji,fileu ili što već.

EDIT Znači nitko od vas nema ovog admina kao na slici?

سمندری ڈاکو
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 14:49 (pirat).
16 godina
pirat kaže...
..

EDIT Znači nitko od vas nema ovog admina kao na slici?

-imaju ga svi (7-8), defaultno je administrator acc disebliran i tako treba biti. Koristi se samo u slučaju problema... btw, pametno je postaviti pass.

16 godina
moderator
ihush kaže...

-imaju ga svi (7-8), defaultno je administrator acc disebliran i tako treba biti. Koristi se samo u slučaju problema... btw, pametno je postaviti pass.

Masvoj komp koristim samo ja,a ovaj od sestre koristimo ja i ona al ona ma 12g tako da nema straha.

Taj admin s crvenim x mi se pojavljuje samo na nekim aplikacijama{#}...valjda je tako svima.

سمندری ڈاکو
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 15:12 (pirat).
17 godina
neaktivan
Windows 8

Zakaj te to opće ždere? Mislim, imaš li neki razlog?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Danny_HR kaže...

Zakaj te to opće ždere? Mislim, imaš li neki razlog?

Ne,al me zanima zašto je tu,zašto  je crveni x(dobro to je valjda zato jer je disablean).

Kužiš,zanima me dal se i ostalima pojavljuje na nekim aplikacijama il ne,a ti pogledaj to kad dođeš doma pa javi.

سمندری ڈاکو
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 15:40 (pirat).
15 godina
Windows 8

kako ubaciti windows media centar u 8-icu... pokuso sam pratiti upute s ove stranice al kad napisem u startu ''dodaj značajke'' nista se ne pojavi 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
probaj: add features upisati?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Windows 8

pojavi mi se iskljlucivanje i ukljucivanje znacajki windows.. jel to to? i kad na to kliknem onda dalje nemogu naci  ''Želim kupiti ključ proizvoda na mreži.'' ili Već imam ključ proizvoda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
već imam ključ (naravno, upišeš ključ koji si dobio na mail kad si upisao na stranici koju si stavio u postu)
jesi dobio ključ?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
eterna luchar kaže...
već imam ključ (naravno, upišeš ključ koji si dobio na mail kad si upisao na stranici koju si stavio u postu)
jesi dobio ključ?

nemogu doc do tog, gore sam napiso

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice