Windows 7 - općenito
- poruka: 5.036
- |
- čitano: 1.365.264
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jel ima tko od vas problema na windowsu 7 s memory leak,
znaci ovako bilo dal kopiram nece vece datoteke ili pak instaliram igru, kao prvo sve je spro kao drugo memorija mi skoci na 4 GB ( max ), te zatim kada se instalira ili prebaci datoteku na drugi disk onda mi jos tome ostane cca 10 min na 4 GB tako da je komp usporen do kraja,
jel ima tko od vas problema na windowsu 7 s memory leak,
znaci ovako bilo dal kopiram nece vece datoteke ili pak instaliram igru, kao prvo sve je spro kao drugo memorija mi skoci na 4 GB ( max ), te zatim kada se instalira ili prebaci datoteku na drugi disk onda mi jos tome ostane cca 10 min na 4 GB tako da je komp usporen do kraja,
simple: - NE !
bit ce da bi trebalo formatirat :D najlakse :D
jesam ali opet se to dogada,
Jesi li mrdao nešto oko Pagefile veličine, isntalirao nekakav tweaker ili ''RAM Defragmenter''?
Kod viste u servisima ima super fetch i ready boost.
Ako to ima u win 7 isključi jer super fetch ne oslobađa memoriju koju je prije vremeno zauzeo za brže pokretanje programa.
Kad koristiš programe koji zahtjevaju više memorije ona se ne oslobađa i onda se koristi virtualna memorija to usporava kompjuter.
Ready boost je nepotreban jer kompjuter usporava oko 1%.
Page file količinu koristi tako da ti bude 1.5 puta veća od fizičkog rama i da bude fiksna.
Ako imaš dvije particije page file stavi u onu u kojoj nije postavljen windows.
Jesi li mrdao nešto oko Pagefile veličine, isntalirao nekakav tweaker ili ''RAM Defragmenter''?
jesam dorao sam to ali fora je u tome sta sam nakon toga reinstalirao windowse ali opet mi se to deslio ali sada samo od sebe, imao sam q&q defrag, ali uglavnom reinstalirao sam win nadam se da ce sada biti sve ok
i da imao sam na c disku datoteku satnica za posao koje sam obrisao, lol
e sada ima koje sanse da se to vrati ( ja mislim da nije moguca ali ipak da pitam )
ali te podatke imao sam buckup na usb, ali sam dao frendu usb pa sam obrisao s njega ( ima kakve mogucnosti da nesto iz njega izvucem )
isto tako buckup radio sam na drugoj particiji ima opet kkave sanse i da drugoj partijio nesto izvucem,,,
uglavnom hvala svima na pomoci
evo uspio sam vratit datoteke ali opet kada otvorim u ms officu ispise mi hiroglife
mozda zna netko kako da to slozim ako je moguce??
Instalirao danas. A Bože sranja!
1. Nisu prepoznali primarnu particiju hdd-a na kojoj je bila instalirana Vista. wtf? Tj. nije se ih se moglo instalirati dok nisam intervenirao (stavio drugi hdd).
2. Write-protection problem sa c: diskom nakon instalacije. WTF? WTF? WTF?
3. O zašto, pobogu, su ikone tako ružne i mutne, crtkanih rubova (sve osim MS ikona)?
4. Tekst je nekako blijed. Nikako namistit da bude čitljiviji.
5. Evo koristim ih par sati, ali nisam našao opciju classic view u start meniju (tj. više nije start meni). Ako postoji, svaka čast, dobro se sakrila. A, ako ne postoji *$$#"!/%!!!
6. Na prvi pogled ne može se customizirati ni blizu kao Vista, a Vista je, svi znamo, 'pametnija' od korisnika pa ona sama sve namisti 'kako treba' da se ljudi ne muče.
7. Nakon šta sam isključio UAC, evo odrežite mi jezik (prste) ako lažem da je nakon pokretanja IE-a bar 10 puta izletio "Do you want to install this software?" za Adobe-a flash player, i da li želim i da li želim i da li želim (ide na živce kad se nešto bez razloga ponavlja, jel da?).
Ima još, ali ne da mi se dalje pisati o tome. Dosta mi je patnje za jedno popodne. S mučninom čekam sutra i pitam se šta će biti kada se winxp ne bude moglo više instalirati na nove kompjutere.
EDIT: E, da. Flash ne radi u IE8 (64bit). Why? Who knows. U Operi 10 (beta 3) radi.
1. Nisu prepoznali primarnu particiju hdd-a na kojoj je bila instalirana Vista. wtf? Tj. nije se ih se moglo instalirati dok nisam intervenirao (stavio drugi hdd).
3. O zašto, pobogu, su ikone tako ružne i mutne, crtkanih rubova (sve osim MS ikona)?
5. Evo koristim ih par sati, ali nisam našao opciju classic view u start meniju (tj. više nije start meni). Ako postoji, svaka čast, dobro se sakrila. A, ako ne postoji *$$#"!/%!!!
6. Na prvi pogled ne može se customizirati ni blizu kao Vista, a Vista je, svi znamo, 'pametnija' od korisnika pa ona sama sve namisti 'kako treba' da se ljudi ne muče.
7. Nakon šta sam isključio UAC, evo odrežite mi jezik (prste) ako lažem da je nakon pokretanja IE-a bar 10 puta izletio "Do you want to install this software?" za Adobe-a flash player, i da li želim i da li želim i da li želim (ide na živce kad se nešto bez razloga ponavlja, jel da?).
Ima još, ali ne da mi se dalje pisati o tome. Dosta mi je patnje za jedno popodne. S mučninom čekam sutra i pitam se šta će biti kada se winxp ne bude moglo više instalirati na nove kompjutere.
EDIT: E, da. Flash ne radi u IE8 (64bit). Why? Who knows. U Operi 10 (beta 3) radi.
@1. Nešto ti ne valja s diskom. Loše si ti to particionirao. Particija mora biti primary active. Provjeri na kojem cilindru počinje.
@2. Opet lokalni problem, vjerojatno u vezi sa 1.
@3. Hmm? Da kupiš novi monitor? Imaš CRT?
@4. Vidi 3.
@5. Nema te opcije. S tim smećem je završeno.
@6. Da? Ja nisam to primijetio. Što ne možeš napraviti?
@7. Nakon gašenja UAC-a moraš resetirati računalo.
@EDIT: Flash nije Microsoftov proizvod. Adobe je odlučio da još ne želi raditi 64-bitne verzije. Postoji nekakva rana alfa verzija za Linux, ali u povojima je. Opera 10 nije 64-bitna aplikacija, nego 32-bitna.
1. Nisam imao nikakvih problema sa instalacijom win7 - beta - rc - rtm na isti disk na kojem je instalirana vista
2. Nikakvi problema sa pristupom disku (particiji) na kojem je vista.
.
.
.
Zašto flash ne radi na 64bit IE8 možda bi trebalo pitati Adobe.
@EDIT: Flash nije Microsoftov proizvod. Adobe je odlučio da još ne želi raditi 64-bitne verzije. Postoji nekakva rana alfa verzija za Linux, ali u povojima je. Opera 10 nije 64-bitna aplikacija, nego 32-bitna.
e bas imam taj problem,
nikako ne mogu da slozim flash da radi prefekno na google chromu,
na youtube radio odlicno dok npr na nekom xxx radi katastrofa koda gledam slide show
1 i 2: nikada s niti jednim OS-om nisam imao taj problem na desecima desetaka računala. Sigurno je nešto pošlo po zlu.
Flash NIJE Microsoftov produkt. Flash ne postoji za niti jedan 64-bitni pretraživač. Niti jedan. (Osim u alfi ali nisam 100% radi li uopće). Pitati možeš jedino Adobe.
Dakle, alfa verzija od prije manje od dva mjeseca: http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10.html
Imam Chrome i Flash radi besprijekorno.
@1. Nešto ti ne valja s diskom. Loše si ti to particionirao. Particija mora biti primary active. Provjeri na kojem cilindru počinje.
@2. Opet lokalni problem, vjerojatno u vezi sa 1.
@3. Hmm? Da kupiš novi monitor? Imaš CRT?
@4. Vidi 3.
@5. Nema te opcije. S tim smećem je završeno.
@6. Da? Ja nisam to primijetio. Što ne možeš napraviti?
@7. Nakon gašenja UAC-a moraš resetirati računalo.
1. Iz nekog razloga su primary particiju vidili kao system, a extended kao primary. Danas do 14h je na toj 'system' particiji bila Vista, a i sada su sve particije vidiljive iz win7 (taj 'pokvareni' disk više nije boot).
2. Nađe se rješenje na Internetu, nije to problem. Nego takvo nešto prije nisam vidio (osim na Linuxu).
3. NEC WMGX (ATI kartica, driveri novi).
4. Nerviraju me boje. Loše je. Crna je ok, ali sive su isprane (uključujući i tekst), posebno u Office 07.
5. Isto k'o cigare. Ja navik'o. I doplatio bi ako treba (ako do toga dođe).
6. Točku prije.
7. Jap. Neće.
I ovo je čudno - vidi sliku.
Idi na Concierge chat i objasni im probleme. Rade 24 sata i imaš instant pomoć. To se nije dešavalo ni na RC-u, a kamoli RTM-u.
Može li mi neko odgovoriti da li je verzija Windows 7 koja se pojavila na TechNet-u build 6.01.7600.16385 ili je neki drugi build? I ako je drugi build da li ima neke razlike? Zahvaljujem unaprijed.
@shkval :
Skoro mjesec dana sam na RTM-u x64 ,prvo na leekanoj veziji ,a zadnjih tjedan dana na originalu i sve ovo kaj si ti navel mi jednostavno nema smisla!!!
S toliko problema kaj navodiš jednostavno moram pitat : otkud ti ta verzija?! Ako je s torrenta ,ok ,ima sto verzija i po većini je bilo prčkano. Ako je original ,e onda stvarno nisu krivi Windowsi ,ili možda sve nas ovdje smatraš ili ludima pa ne vidimo nešto ,ili lažljivcima ,kad niko dosad nije imal takvih problema?!
Očito te j**e neki hardver!!
Kad je u start meniju štit i shutdown ,ni ne možeš ništa drugo tamo stavit jel neki update čeka na instalaciju i shutdown!! Klikni ,pusti PC da se ugasi.
Kad ponovno pokreneš PC ,onda možeš dobiti sleep ili nekaj drugo na tipku!!
Nije sve isto ko na Visti i treba dobro sve proučit ,ne odma vrištat da je sranje!!
Može li mi neko odgovoriti da li je verzija Windows 7 koja se pojavila na TechNet-u build 6.01.7600.16385 ili je neki drugi build? I ako je drugi build da li ima neke razlike? Zahvaljujem unaprijed.
Da, to je ta verzija.
@shkval :
Kad je u start meniju štit i shutdown ,ni ne možeš ništa drugo tamo stavit jel neki update čeka na instalaciju i shutdown!! Klikni ,pusti PC da se ugasi.
Kad ponovno pokreneš PC ,onda možeš dobiti sleep ili nekaj drugo na tipku!!
Nije sve isto ko na Visti i treba dobro sve proučit ,ne odma vrištat da je sranje!!
Prvo, kako bi ti i svaki Saborski zastupnik lijepo pojasnio, ja ne vičem - nego glasno govorim.
Drugo, verzija koju imam je Microsoftova. Morao sam napravaiti Hotmail ill neki windows live account (or whatever, to više ne držim u glavi) da dobijem key i mogućnost downloada. Radi se o win 7, 64bit, build 7100. Vi ćete, na forumu, bolje znati koliko je to novo ili staro izdanje. Mene ionako to ne zanima, samo se igram da vidim šta ima i hoću li ih kupit odmah kad izađu ili ću ostati na XP.
Dalje: ne da mi se sad 'rezuckat' sličice sa desktopa, ali kad sad ga jutros upalio nema štita na Power button, ali nema ni Sleepa, tj. stoji još uvijek Shutdown. Interesting? Anyway, who cares. Odavno sam navikao da ne može sve biti idealno. Ne zanima me rješenje (u ovom trenutku) niti to da li se radi o problemu tipa 'e ako imaš ovaj hard disk i tu karticu onda kad staviš build 7100 imaš taj problem.' Uostalom, možda oni to već znaju pa u ovih dva miseca do izlaska na tržište poprave.
Da nastavim sa dojmovima:
1. Sve radi. To me zapravo vrlo zbunjuje. Kad sam dobio Vistu Ultimate na Dell-u, većina programa (koji su bili napravljeni na XP) nije radila, što je bilo normalno i očekivano. Međutim, sada na win7 64 bit veziji sve radi. Wtf? Čak i antivirusni programi, firewalli, novi Matlab, SVI driveri (a imam stvarno egzotike od hardware-a npr. VDO Z3 cycling computer). A posebno me zbunjuje jer sam stavio 64 bit verziju. Možda je win7 znatno poboljšana Vista, pa zato i programi za Vistu rade, što je, na koncu, dobra stvar. E, sad. Jel' ovo moglo proći kao neki upgrade Viste ili ne, a ne kao novi OS, to ne znam (a i nije toliko bitno).
2. Opet ne mijenjaju iritantne stvari. Na Visti su sve ispremještali, ovdje to nastavljaju, ali Bože sačuvaj da netko nešto popravi, npr. da se omogući da se System configuration prozor (msconfig) može resizati. Opet mijenjaju rasporede funkcija, sve 'pasteliziraju', ali prozori i njihova funkcionanost uglavnom ostaje neizmjenjena još od XP-a. Tj. kao da nema pravih promjena, nego samo šminkeraj. A, kad nešto promijene onda je to na gore (šta su petljali po Quick launch-u, kog vraga, to je bilo dobro).
3. Da se na kraju nadovežem na točku 1. - ima još dobrih stvari. I to dosta. Brzo se instalira, brzo radi (zapravo, nejverojatno brzo). A isto tako radi i nevjerojatno stabilno. Sve skupa, ozbiljan kandidat za nabavit najesen. Najveća zamjerka ostaje da se korisničko sučelje ne može namistit 'kao što je nekad bilo'.
Prvo, kako bi ti i svaki Saborski zastupnik lijepo pojasnio, ja ne vičem - nego glasno govorim.
Drugo, verzija koju imam je Microsoftova. Morao sam napravaiti Hotmail ill neki windows live account (or whatever, to više ne držim u glavi) da dobijem key i mogućnost downloada. Radi se o win 7, 64bit, build 7100. Vi ćete, na forumu, bolje znati koliko je to novo ili staro izdanje. Mene ionako to ne zanima, samo se igram da vidim šta ima i hoću li ih kupit odmah kad izađu ili ću ostati na XP.
Dalje: ne da mi se sad 'rezuckat' sličice sa desktopa, ali kad sad ga jutros upalio nema štita na Power button, ali nema ni Sleepa, tj. stoji još uvijek Shutdown. Interesting? Anyway, who cares. Odavno sam navikao da ne može sve biti idealno. Ne zanima me rješenje (u ovom trenutku) niti to da li se radi o problemu tipa 'e ako imaš ovaj hard disk i tu karticu onda kad staviš build 7100 imaš taj problem.' Uostalom, možda oni to već znaju pa u ovih dva miseca do izlaska na tržište poprave.
Dobro ,imaš RC original. To si mogel i odma napisat umjesto "Bože sranja" ...itd!
Nema velikih razlika između RC-a i finalne verzije osim kaj su bugovi fixani i kaj su grafički dorađeni.
Za mijenjanje funkcije gumba na Start meniju treba ići u Control Panel -> Power Options. Uostalom ,pogledaj slike!
Nekome su promjene iritantne ,nekome su baš dobre - ukusi su različiti!!!
To o prozorima ,ajde nek ti bude ,i tu vrijedi ono iz pretodne rečenice!!
Quick Launch se da dobiti natrag ,pogledaj u temu Windows 7 tutorijali i tweakovi ,mislim da je F1 IVO stavil kak se to radi.
A bilo koji program možeš stavit na taskbar i to je isto ko i Quick launch - samo staviš - Pin this program to taskbar!!
Korisničko sučelje?! Ja ga namještam i mijenjam kak hoću i mijenjam kaj hoću u njemu i ne znam kaj je kod tebe problem.
Samo mi je trebalo neko vrijeme na početku da "pohvatam" gdi je kaj. Nakon toga ,sve je išlo glatko.
Što će ti quick launch uz ovaj taskbar? Pa pinaj što želiš.
Nevjerojatno, ali istinito!
Program PCSport (čista egzotika, osim ako niste profesionalni biciklist ili triatlonac) koji je napravljen samo za XP i na tom istom XP-u ima par sitnih grešaka (bugova?). Npr. ne otvori uredno sve trake i prozore (jedno tri takve greške ima). Na Vistu ne želi ni blizu - odma' izbaci da OS 'nije u redu' (to je jedan od razloga zašto nikad na Vistu nisam prešao - imao sam jedan kompjuter za prčkanje po Visti i to je sve - nikad za ozbiljno). PCSport na win7 RADi K'O LUD!!! Nema grešaka kao u XP-u! WTF? Slučajnost, ili su neznam šta - win7 su popravljeni XP sa rafiniranim sučeljem Viste? U svakom slučaju, ludilo. Još jedan zeznut program moram ispitati - Maxsurf (sa HASP hard lockom i pripadnim driverima). Ako to radi, onda 'svaka im dobra dala'.
Canassob
Ja sam takodjer skinuo sam Microsoftovih stranica 64-bitnu verziju Windowsa 7.
Sve radi i stima bez ikakvih problema. Programi svi radei i sustav je stabilan. Radi preko cijelog dana i nema rusenja sustava niti slicnih problema koje opisujes.
Jedino sam primjetio u zadnjih par dana, da IE8 povremeno prijavljuje gresku ali se borowser ne rusi nego i dalje radi kako je i radio. Vjerojatno neka od musica.
Isto tako, ne uspjevam pokrenuti Crysis (instalirana cisto kao benchmark) u 64 bitnoj verziji. Dok 32-bitna verzija radi glatko, 1280x1024 rezoluciji na maksimalnim postavkama grafike u set up-u.
Nisam do sada koristio Vistu, tako da ne mogu tlapiti da li je W7 samo usminkana Vista ili nije, ali u odnosu na XP Home kojeg sam do sada koristio, ipak se cini kao korak naprijed. Dojam je da je sustav brzi a i manipulacija multimedia datotekama se cini jednostavnijom.
Istina je da koristenje W7 zahtjeva odredjenu promjenu navika koje su posljedica koristenja XP sustava, ali mislim da je individualizacija interface-a ipak dovoljno fleksibilna da si svatko moze pronaci i podesiti sustav kako njemu najbolje odgovara.
Za sada su ocjene pozitivne. Stoga mislim da ce moj sljedeci OS biti Windows 7
Taj "program" je očito napisao idiot, jer samo idiot može napisati nešto "samo za XP". :D
Btw: trikovi za win7
Hi-hi-hi-hi-hi!
Radi Maxsurf Pro na win7 (kao i svi drugi programi iz paketa Formsys-a). Za sada, nema šta ne radi na win7 (za moje potrebe). Igre još nisam testirao, ali ionako se igram samo na psp. Vidit ću CIV4, ali me zanima kako radi npr. Panzer general, HOMM3 ili Motorhead.
@naxeem: PCSport su pisali biciklisti-entuzijasti i obzirom na to, dobro je da uopće radi (tj. ne zamjeram im, nisu profesionalci-programeri). I thanx za trikove.
Hi hi, od hejta do lava u 1 danu.. Meni recimo radi ReVolt bez ikakvih dodatnih compatibility settingsa.. a radi fenomenalno.
Što će ti quick launch uz ovaj taskbar? Pa pinaj što želiš.
Ja to koristim, dosta programa još ne podržava JumpListe (GOM Player bome podržava ), pa na quicklaunchu troše manje mjesta.
Dojmovi: Ne bas najbolji... U rangu s Vistom IMHO.
Objasnjenje: Dok je u VMware-u bio super u praksi se pokazao drugaciji. Posto sam Linuxas isao sam na opciju dualboota s Linuxom no kao i Vistin bootloader dodaje sebe na MBR tako da mi se GRUB izgubio. Onda sam pak preko Ubuntu Live CDa instalirao opet GRUB kako bi negdje 6 puta reinstallirao Win7 jer nakon 2-3 restarta dobivam boot probleme (koristeci GRUB 1.5 sam napravio opciju za Win7 te bi njegov bootloader prikazao greske na C:\ particiji) koje nazalost nista online sto sam nasao ne moze rijesiti, niti Win7 Rescue Tools (i to uvijek nakon sto sam na njemu instalirao DX9, drivere, FF, FW, AV, defragmentirao - sve pripreme za pocetak koristenja i uzivanja u plodu svog rada). Takodjer Win7 mi je izmjenio NTFS signature u particiji s podatcima pa sada moram formatat i tak. Nista osim problema te nakon toga cu deletat Win7... I rijeseno.
Previse zivciranja a opet nije nista tako posebno kako svi dizu prasinu. Verzija o kojoj pricam je Ultimate x64 RTM. Ovo su moji dojmovi, razmisljanja i iskustvo.