Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.365.104
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi
naxeem kaže...

Ne, ne važi za MSDNAA. To su potpuno odvojeni servisi i usluge. MSDNAA nema nikakve beneficije kao pravi MSDN i sav softver dobiva isključivo u valovima nakon potpisivanja ugovora koji se radi svake godine. MSDNAA se obnavlja tek u 10-11 mjesecu, ne ranije.

Tako je bilo prije, sada se i MSDN AA obnavlja kako je softver dostupan, eventualno s kojih par dana kašnjenja.

Enivej, prema http://windowsteamblog.com/blogs/windows7/archive/2009/07/21/when-will-you-get-windows-7-rtm.aspx?PageIndex=6

Zadnji komentar je:

"Update regarding MSDNAA - I'm told folks can expect the Windows 7 RTM bits to become available on MSDNAA around August 14th (8/14). I'll post more info once I get it. Sorry for the delay to the MSDNAA folks asking about availability."

17 godina
neaktivan
Wow, to zvuči onda odlično!
Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije. I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet.
16 godina

E, odlično, ako će Starter biti dostupan prije 14.09. Ja presretan.

Znam da je bilo priče oko toga da Starter ne podržava miš... Eh, sada, samo da se tablet može prištekat na njega... Jer stvarno, ta kombinacija bi mi bila super (barem sam takvog mišljenja).

Every hole is a goal!
17 godina
franky kaže...
nixass kaže...

jedno brzinsko pitanje.. a tema je prevelika da bih tražio..

system requirements su isti za sve verzije "sedmice"?

Ne, sigurno nisu isti za starter i ultimate edtion. Starter je verzija za slaba računala, netbooke... Također 64 bitna sedmica jede vise rama nego "obicna"

malo sam se krivo izrazio..

npr, razlika između home premium i ultimate?

al u svakom slučaju ću tražiti ovu home.. jer, ultimate ne nudi ništa dodatno što ću ikada koristiti..

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Al ih mrzim. Danas mi je prekipjelo. Kao prvo, svaka ćast ljudima na softverima i idejama (ukradenim). Ali ipak, stvarno znaju uje8at ono što naprave. Windows 7, je8ote windows 7, to je upgradana Vista. Skinuo sam već davno RC verziju s mikrošitove stranice. I fascinantno mi je to što imaju hrpu Wizarda i programcica za fix-anje. Startup fix manager, whattf, gdje to ima. Dodem doma, upalim racunalo, i pita me, start fix or normally, ja nak, sta sa, i kliknem fix. Pa mi lijepo kaze da ce se mozda restartovat par puta racunalo. I ugasi se ono, al nije se palilo opet (tolko o restartu na windows 7 koji ne radi). Udem u desktop i pojavi mi se neka vrsta fatal errora (nije vise fatal da ne izgleda tak strasno). I sad ono kao checking error, i checkalo ga ono moju frulicu.Ono, napravis proizvod koji je ''brži'' od prošlih, osim jedne male mane, a ta je da je velika rupa u sigurnosnom sustavu windowsa još uvijek se ne može zaštiti. Ostavim racunalo na 20 min i vratim se, vidim blank screen, aj dobro micem pacova, on ne mrda (screen) i pritisno sve gumbove/on/off, nece nista. Iskljucim ja iz napajanja i ponovo upalim i dok se upali on nakon 5 min, meni se pojavi na desktopu sve kako je i bilo (a iscupo iz struje), ja aj super reko. A tamam u progresu mi bio download tezak 6,5gb. Nakon sto sam skino, pokreno i doslo mi 5 errora, i sve opet skido, tako da sam ostavio mis da se ljulja tak oda mi nebi bio opet blank screen (ne screensaver, on je bio off al svijedno ovo se gasilo).Start menu, da... Je8eni C:/ disk a ne start menu, moram sve browsat ko cigić. Dodali su si SEARCH u start menu, wau... Moras tražit run...Zas ga moraju micat a ostavljat chmar ostalih programa nepotrebnih. Ajde ajde nije sve tako lose, barem imaju gadgete, njih 5. I kako te lijepo milke po glavi svaki put kad pokrenes neki program ili nesto pa te stalno pita Are you sure...YES po 34 put. Nek idan gledam instalirane programe, i svaki treci Microsoft nešto. Reko ok. Odem u C i D i gle, još micorššita. Najbolje im je onaj njihov send dont send nakon errora i problema. i pokuso jednom sendat...I to je trajalo 15 minuta. Šta MS traži da se senda neznam, mozda moja kolekcija pr0na. Dosla mi mala inspiracija pa eto to sam napiso. Nisam koristio nikakve ružne rijeći na hrvatskom jeziku. Sve se to može naći u rijećniku.

Cheerrror

Audaces fortuna iuvat
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
Meni se čini da ti nisi dorastao sistemu ili tvoje računalo, prije nego da sustav ne valja. A iznimno je jednostavan za korištenje...
Pokušaj napisati neki čitki tekst razumljiv izvornim govornicima jezika, jer je ovako, više-manje teško zaključiti što želiš reći i što te muči.
Kakav fix manager? Kakav fatal error, kakav checking, kakva frulica, kakva sigurnost? Ništa nisi rekao razumljivo.
Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije. I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet.
17 godina
Windows 7 - dojmovi

AMD Athlon XP 2600+, 1,5 GB rama, Ati Radeon 9600 SE, 80 GB Samsung HDD...Windows 7 RC build 7100 bez ikakvih errora, brz (ovisi kak definirate brzo), stabilan...jednostavno savrsen.

P.S. Search koristis i kao Run Namigiva

I'm the cream of the crop, I rise to the top I never eat a pig 'cause a pig is a cop Or better yet a Terminator, like Arnold Schwarzenegger Try'n to play me out like as if my name was Sega
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2009 19:06 (ukay1000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Razumijem se u Windows OS dovoljno. Koristim ga 7 godina. Jednostavno sam želio reći što mislim o microsoftu, neki mogu zakljućit što sam htio reći a  neki ne. Mah, nema veze.

Audaces fortuna iuvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Ima bit da ga krivo koristis :)

U svakom slucaju za tvoju nesposobnost i frustracije nemozes/nesmijes krivit microsoft... jer ako 99% ljudi koji imaju Win7 nemaju hrpetine problema (problemi neki postoje ali nista kao kod tebe) onda nije do MS ako ti nemozes/neznas upogonit svoj PC da radi u redu. Zamisli tek kako bi proso sa Linuxom :) NIKAKO :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Pazi sad!

Koristim se linuxom :D.Ubuntu 9,0 na laptopu. Heh. I snalazim se, tako da... Jos uvije kvjerujem da je do softvera a ne do mene, jer stvarno nemam sreće s tim. Danas mi se obriso save game od multplayera CoD4 po...6 put.... -.-....

Audaces fortuna iuvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Onda tebi ne treba pc doktor nego exorcist...

Na sedmici igram cod4 i cod5, radim, gledam filmove, surfam, neznam ni sam sto ne... vrti mi se my i ms sql server, IIS... Nikad nikakav problem, od prve bete do RTM... Sve radi...

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Meni se linux zamrzne xD

Ne vole me racunala -.-

Audaces fortuna iuvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Canassob kaže...

Meni se linux zamrzne xD

Ne vole me racunala -.-

windows su kao zene, cim vise hebes tim bolje rezhebes, i obrnuto, 

16 godina

@Canassob : E, pa onda je očito problem u tebi.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2009 21:27 (kizo2703).
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Prezadovoljan sam Windows Sedmicom, sve mi radi odlično, samo me trenutno zeza Counter Strike: Source, na kojem mi je ping dosta veći nego na Visti. Koristim build 7600, x64. Ako neko zna u čemu je problem sa CS-om neka mi javi. I da nije mi jasno kako ovaj dijagram (slika u prilogu) nisu mogli update-ati još od vremena win 95,   znam da nije neki preveliki problem ali čisto zbog estetike?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
zoka kaže...

Prezadovoljan sam Windows Sedmicom, sve mi radi odlično, samo me trenutno zeza Counter Strike: Source, na kojem mi je ping dosta veći nego na Visti. Koristim build 7600, x64. Ako neko zna u čemu je problem sa CS-om neka mi javi. I da nije mi jasno kako ovaj dijagram (slika u prilogu) nisu mogli update-ati još od vremena win 95,   znam da nije neki preveliki problem ali čisto zbog estetike?

cemo petljat ako je kako je cist ok, jednostavan i oku ugodan, 

16 godina

Jel se netko uspio prijaviti na Games for Windows Live (današnji update)?

Every hole is a goal!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Što mislite, kad je najbolji trenutak za kupnju Win7 za staviti na PC za stvarno zadovoljavajuće funkcioniranje (recimo, bolje od Viste) - odmah po dolasku u trgovine ili kao i obično čekati SP1?

EDIT: možete i zanemariti ovo pitanjce, koliko vidim po većini kompetentnih tech stranica Win7 još uvijek iz verzije u verziju uglavnom ne tuče Vistu po brojkama u performansama, a malo kozmetike "na i ispod haube" nije opravdanje za cijenu novog OSa. Čekat ću bar još godinu, a i više, dok na većini testnih stranica ne vidim bar 20% veće ocjene i procjene u odnosu na Vistu.

Hvala

Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2009 12:17 (Faerdhur).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Hardwere mi je čisto ok. Ne prćkam po njemu i slićno. Ćuvam sve. Dok sam bio na xpu sve je radilo super, zvijer i po mi je bio racunalo. A sad....vidis...

Audaces fortuna iuvat
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2009 16:41 (Canassob).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo mojih dojmova

Instalirao sam 64-bit 7100 ultimate

Najviše problema mi zadaju driveri

1. Audio driver (iako postoji na Asus stranici za moju MBO (vista 64 driver), driver se instalirao, ali nemam praktički nikakve kontrole nad njime

2. Mutimedia driver -  još ga nisam uspio uopće instalirati

3. imam technisat Airstar 2 DVB-T karticu, kartica radi sa windows media centrom ok, ali sa origanilnim software ne (nisam ga uspio instalirati)

Generalno nakon 7 dana korištenja:

na početku veliki problemi sa zvukom i BSOD svako malo, nakon instalacije 64 FFDShow filtera i proglašavanja istog defaultim zvučnim izlazom problemi su riješeni

Ako koristim

64 bit verzije programa - sve leti i savršeno radi

32 bit programi se ponašaju dosta mušićavo (vjerojatno zbog pomanjkanja pravih drivera) i nema garancije da neće u nekoj fazi rada izazvati BSOD (nadam se da će to izlaskom pravih drivera za 7 biti riješeno)

I u odnosu na XP na kojem sam bio do sada su osjetna razlika.

16 godina
Darky kaže...

Evo mojih dojmova

Instalirao sam 64-bit 7100 ultimate

Najviše problema mi zadaju driveri

1. Audio driver (iako postoji na Asus stranici za moju MBO (vista 64 driver), driver se instalirao, ali nemam praktički nikakve kontrole nad njime

2. Mutimedia driver -  još ga nisam uspio uopće instalirati

3. imam technisat Airstar 2 DVB-T karticu, kartica radi sa windows media centrom ok, ali sa origanilnim software ne (nisam ga uspio instalirati)

Generalno nakon 7 dana korištenja:

na početku veliki problemi sa zvukom i BSOD svako malo, nakon instalacije 64 FFDShow filtera i proglašavanja istog defaultim zvučnim izlazom problemi su riješeni

Ako koristim

64 bit verzije programa - sve leti i savršeno radi

32 bit programi se ponašaju dosta mušićavo (vjerojatno zbog pomanjkanja pravih drivera) i nema garancije da neće u nekoj fazi rada izazvati BSOD (nadam se da će to izlaskom pravih drivera za 7 biti riješeno)

I u odnosu na XP na kojem sam bio do sada su osjetna razlika.

Kakav je što se tiče gaminga?

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Radi većina igara. Sve isto. Iako neki kažu da je brže. Ak je brže to je brže za max 5fps.

Audaces fortuna iuvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@kero

Pa ja imam samo jednu igru instaliranu, WOW

Ovako, dojam je da je sve nešto brže i osjetno ljepše na istim postavkama nego na XP pro (ATi 4850), sjene su izražajnije, rubovi oštriji, boje toplije

Generalno ja sam zadovoljan promjenom

16 godina
Darky kaže...

@kero

Pa ja imam samo jednu igru instaliranu, WOW

Ovako, dojam je da je sve nešto brže i osjetno ljepše na istim postavkama nego na XP pro (ATi 4850), sjene su izražajnije, rubovi oštriji, boje toplije

Generalno ja sam zadovoljan promjenom

Fala na odgovoru samo me zanimalo  dali se isplati prijeći sa xp na 7icu

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2009 16:51 (kero).
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Juče sam build 7229 zamjenio sa RTM-om. I super radi. Sada više nemam problema oko

pppoe konekcija (nije htio pamtiti podatke), printer mi radi savršeno (HP 1610) što nije bio slučaj

sa prethodnim buildovima (nisu radili ni Vistini driveri). A i pozadina je ljepša nego na RC-u :)

Arch user :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2009 17:13 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Evo ga, i službeno su Windowsi 7 postali dostupni za download na MSDN!

http://bit.ly/26tVsk

http://www.brajkovic.info

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 7 - download

Da ,Sedmica je dostupna!! Kako za MSDN i TechNet pretplatnike tako i za sve službene testere.

Nije da se hvalim ,ali pogledajte slike!! Nadam se da su svi koji su se javili na poziv ovdje na forumu ,prijavili se i instalirali hrvatsku verziju ,te sudjelovali slanjem prijedloga i bugova Microsoftu dobili ,ili će dobiti ovakav mail.

Dobro sve pročitajte ,downloadajte ,instalirajte i uživajte u svojim Windowsima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2009 0:18 (kizo2703).
16 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

imam jedan retard problem na windows 7 a taj je sto mi se sve otvara u cmd, nesto se shebalo koristio sam u zadnje vrijeme cmd,...

e sad kako da ja to vratim na pocetno ne mogu dodi d osystem restore jer kao sto sam naveo otvara mi za sve cmd...

da pojasnim jos malo, mogu da idem u foldere znaci mogu da dodem do nekog .exe file ali na koji program da ga stavim da bude on otvarao exe svoj vlastit,,, znaci kada pokrenem msn da mi ne otvori cmd nego msn....

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2009 0:26 (intel freak).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Windows 7 - download
kizo2703 kaže...

Da ,Sedmica je dostupna!! Kako za MSDN i TechNet pretplatnike tako i za sve službene testere.

Nije da se hvalim ,ali pogledajte slike!! Nadam se da su svi koji su se javili na poziv ovdje na forumu ,prijavili se i instalirali hrvatsku verziju ,te sudjelovali slanjem prijedloga i bugova Microsoftu dobili ,ili će dobiti ovakav mail.

Dobro sve pročitajte ,downloadajte ,instalirajte i uživajte u svojim Windowsima.

Ali meni i dalje nije zasno zakaj mi nismo mogli birati izmedju download i box verzije... :(

P.S. Hvala za pravovremenu informaciju o mogucnosti registracije na connect.

Failure is always an option...
16 godina
RE: Windows 7 - download

Koliko sam skužil ,samo amerikanci će moć birat!!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice