Pitanje oko Windowsa - Backup i x86 i x64

poruka: 6
|
čitano: 1.782
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako, da se pojasnim, znači pošto sve novije igre traže 64-bitni Windows, a i komp mi ima 4 gb rama i intelov i5 750, vrijeme je za prelazak na drugu arhitekturu. E sada, mene zanima sljedeće :

Ako napravim backup ovog Windowsa, znači svega, apsolutno svega (svih particija), hoću li kada instaliram novi Windows (sada 64 bitni) vratiti te sve podatke preko backupa?

Znači, mogu li backupirati sve podatke s 32 bitnog (baš preko Control Panela, znači Windows backup), instalirati novi Windows i nakon toga vratiti to sve?

Ili ću morati program po program, a datoteke koje su mi bitne prije brisanja Windowsa spremiti na hard, kad installiram vratiti ih, pa nanovo instalirati program po program?

Memento mori.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 0:30 (TheGh0st).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Re: Pitanje oko Windowsa - Backup i x86 i x64

Drugo. Jer prvo vraća i Windowse.

Twitter: @191x7
14 godina
neaktivan
Re: Pitanje oko Windowsa - Backup i x86 i x64
Ok... Znači ipak reinstall svega... Pa nije ni loše
Memento mori.
14 godina
neaktivan

Samo još jedno pitanje : Kako da napravim particije? Inače, podjela mi je na 3 dijela, ali sada u C (Program Files) imam iskorišteno 117 GB, u disku za igre imam 49 GB, a u prostoru za ostalo (datoteke) imam 68 GB. Inače, prostor za datoteke mi je najmanji, a kapacitet harda 1 TB.

Ovaj put sam mislio particije podijeliti ovako : 225 (Particija s Windowsom) - 100 (Particija za igre - najviše 5 igra imam instaliranih) - ostalo (ono što ostane). Jedino ne znam da li da za particiju s Windowsom ostavim 225 GB ili da stavim 150 GB (ili 200 GB), ali mislim da mi je sigurnije staviti 225 GB, tak da, kao na ovom Windowsu, uz programe mogu storeati i razne gluposti u documentisma. Naravno, kako vrijeme ide tako će te gluposti više i više rasti, tako da bi bilo dobro imati extra prostora... Inače, mislim, nakon 3 god. korištenja mi je iskorišteno 117 GB, ali eto, od viška glava ne boli.

Memento mori.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da je ta podjela particija, pogotovo na 1tb disku, ponajprije stvar ukusa. Moj ukus bi, u tvom slucaju, bio 200 gb na C i sve ostalo na D. Mislim da su 3 particije nepotrebne, ali kako oces, tvoj je hard disk.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da, u pravu si. Ma ostavit ću tako kako sam napisao, mislim da je tako najbolje.

Memento mori.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 18:24 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice