Instalacija windowsa na jednom kompu za drugi komp

poruka: 2
|
čitano: 1.978
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen

možda malo konfuzno zvuči naslov ali situacija je ovakva, imam netbook acer aspire one bez CD uređaja na kojem su se skršili windowsi (XP) i sad bi ih reinstalirao (acerov backup iz nekog razloga nije radio, to bi bilo najjednostavnije rješenje...) i sad budući da nema CDa išao sam napraviti usb za instalaciju, budući da imam win7 na svom kompu to je bilo malo teže jer oni programi opisani u stickiju tu na forumu za izradu usba za instaliranje ne rade kako treba pa sam onda instalirao vmware i na njemu XP i onda u tom XPu pokrenuo proceduru za izradu usba za instaliranje windowsa i to je sve prošlo ok, međutim kad idem instalirati na netbook onda dok kopira fajlove sa usba potrebne za instalaciju ne može kopirati jedan file flash.info čini mi se ali nisam siguran i skipam ga, dok ovo sve ostalo prođe ok, međutim kad se restarta komp pa se krene ponovno butat pokaže se samo cursor i dalje neće, ok ovo je bio uvod :)

Budući da mi ovo sve nije radilo mislio sam spojit taj disk iz netbooka na svoj stolni komp i instalirati na njega winxp i onda ga vratiti u netbook, sad me zanima kako to najbolje napraviti, znam najlogičniju opciju spojim ga umjesto svog primarnog diska i normalno instaliram windowse, međutim nisam siguran koliko je to dobro jer će onda windowsi vjerojatno namjestiti sve po tom mom kompu a ne po netbooku u koji će hard kasnije ići, dali postoji neki način za instalaciju bez dodatnih podešavanja a onda bi se to sve podesilo naknadno ili može i ovaj moj najjednostavniji način bez puno posljedica proći?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probaj ponovno instalirati win xp prek usb-a ali prema ovom tutorijalu http://www.bug.hr/forum/topic/windows/uputstvo-instalacija-win-xp-usb-flash-sticka/21076.aspx

pazi da ti nisu koje sistemske datoteke ostecene tj da imas ispravan iso file

Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice