Koji besplatan office program uzeti ?

poruka: 167
|
čitano: 41.919
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Koji besplatan office program uzeti ?
Bukva kaže...

ZAto što je koristio 2007 verziju.

Zašto ne bi bila greška na strani pakiranja? Možda LO nepravilno zapakira format.

Kako se file otvara u MSO13 ili MSO16?

Kako se file otvara u Open Officeu ili nekom drugom OO rješenju?

Pa ne bi smjelo imati veze sto je 2007 verzija, zar ne? Sto, napravili smo verziju 2007 i sad ju vise ne treba nadogradivati, odrzavati, poboljsavati?

A mozda je greska i na strani pakiranja, apsolutno.

Kao sto kazes, trebalo bi vidjeti kako se ta datoteka otvara u novijem Officeu i drugim rjesenjima.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
1domagoj1 kaže...

Pa ne bi smjelo imati veze sto je 2007 verzija, zar ne? Sto, napravili smo verziju 2007 i sad ju vise ne treba nadogradivati, odrzavati, poboljsavati?

A mozda je greska i na strani pakiranja, apsolutno.

Kao sto kazes, trebalo bi vidjeti kako se ta datoteka otvara u novijem Officeu i drugim rjesenjima.

Mislim da za MS Office 2007 postoji OpenOffice plugin koji pomaže kod čitanja i zapisivanja.

Stručnjak za odmaganje...
12 godina
odjavljen

Stavio sam Comodo da blokira pristup internetu Kingsoftu za svaki slučaj. WPS automatski skida novu ako pokušavate instalirati staru .

Bugofil no.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Je li ko isprobavao Softmaker/Ashampoo Office ?

Bugofil no.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

@ domagoj.. pokušaj u novom LO napraviti dokument i otvoriti ga nekim starijim recimo iz 2007me..

Meni je Ubuntu 9 i to vrijeme nekog pozitivnog smjera linuxa (platforme, upotrebljivosti za obične juzere..) neka granica, do tad i nakon. Do tad su mogli srediti i dokumente, nisu,.. ostalo je povijest.

+ MSO sp2 i nepotpuna kompatibilnost, v1.. i MSova politika supporta kao što su ubili XP, ubijen je i 2003, sad će i 2007. Biz az južual..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
1domagoj1 kaže...
Bukva kaže...

ZAto što je koristio 2007 verziju.

Zašto ne bi bila greška na strani pakiranja? Možda LO nepravilno zapakira format.

Kako se file otvara u MSO13 ili MSO16?

Kako se file otvara u Open Officeu ili nekom drugom OO rješenju?

Imaš i nadogradnje i poboljšanja za 2007 verziju - zovu se Office 2010, Office 2013 i Office 2016 Preview.

Ne znam gdje ti je poslovni model ako sve funkcionalnosti novog sustava uguraš i u stari.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Imaš i nadogradnje i poboljšanja za 2007 verziju - zovu se Office 2010, Office 2013 i Office 2016 Preview.

Ne znam gdje ti je poslovni model ako sve funkcionalnosti novog sustava uguraš i u stari.

A jbg, sry, ne plaćam softver osim igara, valjda sam zaboravio kako to ide. Ali mi je jako začuđujuće da jedan kvalitetan Office alat ne podržava nešto što je međunarodna norma i postoji od 2005. godine. A baš da su jedan takav osnovni fičr mogli pokloniti i badava onima koji koriste stariju verziju, a ne da moraju iskeširati 100$ za nadogradnju zvanu Office 201x.

Nego, zar se nije nešto govorilo da se Win prebacuju na rolling release ili tako nešto?

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 19:47 (1domagoj1).
12 godina
odjavljen

@bunkermax Nisam siguran kakav je zakon u BiH (a živim tu LOL),nigdje nisam vidio da je ko dobio besplatan office od učenika/studenata. Deinstalirao sam Libre i probao Kingsoft,oduševljen sam uslugom,i veliko hvala Marku za onaj reg fajl :) Btw. pošto su PDF programi vezani za Office,je li po vama bolji Foxit ili da zadržim još Sumatru ?

Bugofil no.1
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

... je li po vama bolji Foxit ili da zadržim još Sumatru ?

Ne znam razliku jer koristim Foxit, ali mogu reći da je sasvim ok.

12 godina
odjavljen

Sumatra je mnogo pojednostavljena baš kao 7-Zip a kakav je Foxit ne znam. Ovo bi mogla biti opća tema o office programima s obzirom da smo napisali 5 stranica.

Bugofil no.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisam primjetio da je Foxit kompliciran - otvorim dokument, skrolam i čitam. Ima mogućnosti kreirati PDF iz datoteke. Neke dokumente skinute s weba (nisu obrasci) za zdravstveno ili poreznu ne sjećam se, elegantno sam popunio u Foxitu, pa su se babe čudile kad sam im donio takav dokument. Što više očekivati od pdf readera?!

12 godina
odjavljen

Zamjeniću Sumatru za Foxit :) Nema li kakvih ograničenja u programu ?

Bugofil no.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nema ograničenja. Isprobaj pa vidi... Već dugo ga koristim i zadovoljan sam. Jedino sam maknuo ribone (default po instalaciji) i postavio klasičan menu izgled.

12 godina
odjavljen

To mi treba :) Probaću ga ;)

Bugofil no.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A, gle, netko će ti i Sumatru nahvaliti. Ili neki drugi... :)

15 godina

Od pdf viewera moja preporuka ide za pdf-xchange- viewer.

3 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Je li po vama bolji OneNote koji je sada džabe ili N++ ?

Bugofil no.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Silwncer kaže...

Je li po vama bolji OneNote koji je sada džabe ili N++ ?

To su ti dvije potpuno različite stvari.

12 godina
odjavljen

Aha nisam znao bgm. Koja je razlika ?

Freeware Junkie Ltd.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Silwncer kaže...

Aha nisam znao bgm. Koja je razlika ?

One note ti ja doživljavam kao digitalnu bilježnicu u koju možeš spremiti sve i svašta, organizirati bilješke po tabovima, sinkronizirati s one driveom i još puno toga. S druge strane Notepad++ ti je tekstualni editor s jakom podrškom za programiranje.

12 godina
odjavljen

Ok,probaću ON :)

Freeware Junkie Ltd.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Notepad++ je mrak, odličan program.  Malo si treba dati truda i proučiti dodatne mogućnosti, ne samo za kucanje teksta. Koristim ga jako intenzivno. Čak sam neke stvari pisao u njemu, a onda kopirao tekst u razvojni alat. Preporučam! 

12 godina
odjavljen

z00m probao Foxit oduševljen sam. Nisam koristio Foxit jer nameću smeće kod instalacije,brz,ima moderno UI i nije ograničen,super za freeware junkie-a.

Freeware Junkie Ltd.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

z00m probao Foxit oduševljen sam. Nisam koristio Foxit jer nameću smeće kod instalacije,brz,ima moderno UI i nije ograničen,super za freeware junkie-a.

Foxit je odlican, puno bolji od recimo Adobe Readera. I manji i brzi. Ne znam kakva je sad instalacija, ali prije si samo trebao maknuti kvacice kod tih dodatnih "programa", dakle jednostavno paziti prilikom instalacije, a ne bubati next next.

12 godina
odjavljen

Pitao me za neki trial od njihovog softvera ali odbio sam. Odsada Foxit mi je favorit :)

Freeware Junkie Ltd.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

@silwncer

Vidim ja da je tebi vrijeme za ubuntu.....  

Em buš riješio office nedoumice em se nebuš više svako malo patio sa antivirusima i blokerima 

( vidim na av temi da ih po par komada tjedno mjenjaš )   

:-)

0 1 hvala 0
15 godina
bunkermax kaže...

@silwncer

Vidim ja da je tebi vrijeme za ubuntu.....  

Em buš riješio office nedoumice em se nebuš više svako malo patio sa antivirusima i blokerima 

( vidim na av temi da ih po par komada tjedno mjenjaš )   

:-)

Pusti ga nek istražuje, kad tad će prijeći na svijetlu stranu.

16 godina
mario.L_hr kaže...
bunkermax kaže...

..

Pusti ga nek istražuje, kad tad će prijeći na svijetlu stranu.

-da, prozori generalno služe propuštanju svjetlosti u 'pećinu'...

Počeli ste zrendati mladu neiskvarenu dušu i mamiti je obečanjima.. neka, vratit će se strayed sheep nazad, u RL, do tad je uvjek trava zelenija s druge strane.

npr hvaleći notepad++, najobičniji gedit je skoro identičan... kad to otkrije bit će linuxaš 101%.. no, vratit će se svjetosti i svijetlu. ..i btw, ima i win ver, jer sve što vrijedi je na (blink) OSu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2015 23:41 (ihush).
12 godina
protjeran

Mlad je pa ima i vremena i živaca za istraživanja ...

Malo oftopica : lagano mi uvjek grči želudac kad idem  workat na win stroj ...znam da me čeka prvo antimalware check i čišćenje pa onda nadogradnje duge i spore pa onda ručni upgrade brda aplikacija i drajvera pa onda disk clean pa onda defragmentacija pa onda backup i onda još izrada imagea sistemske particije.....   par sati kako god okreneš. ..    A koja pjesma kad idem prema ubuntu strojevima workati. ... update od par minuta pa backup podataka i dovidjorno... ( osim ak je okoliš plavkasto ili brinetasto ugodan. ..onda izmislim probleme...hehhee   )   

@ihush

Zrenda ce biti kad mu dodje cowboy i izvali da bu na linuxu imal trostruko više sličica u igrama ....   Uvjek se slatko nasmijem kas se sjetim onoga kas smo u nekoj temi brijali o linux gaming perfomansama pa kas si tipu rekao nek opali broj dva tri puta veci nego na windowima pa bumo imali rat cjelu noć. ... mrak fora   :-)

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2015 23:54 (bunkermax).

2 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

-- ( osim ak je okoliš plavkasto ili brinetasto ugodan. ..onda izmislim probleme...hehhee   )   

-amater. Pravilo prvo, ne izmišljati probleme (dovoljno ih je) + i ono što nije problem juzeru može tako izgledati pa ga se samo klimanjem glave ostavi u uvjerenju da je to problem.. ako to fabula zahtijeva (na kraju priće spasioc i bijeli konj..).

-pravilo nulto (iznad svih), nikad dijeliti ljude, pogotovo žene po boji.. (i ostalim ..) osim po kriteriju desetka ili petica. Koka, maca, ribica..

btw, priča o ubuntuu je priča za djecu, dok o win horror. .. i tu radiš grešku, mladi vole horrore. Inverzna psihologija nešto kao Sawyerovo farbanje plota bolje pali.

Tako ih je nekad privlačio mračni terminal i to im je bilo geekvsko-hoxerski zanimljivo (do Matrixa). Danas kad upale ubuntu ne vide terminal.. i vrate se widowsovom BSODu koji će biti konstanta...(nikad ne iznejvjeri), najbliže CMDu što neki geek može poželjeti. klik.. itd..

-može i bez RAMa... jer je ionako samo virtualno adresiran nigdje.. (sjetim se Cowboya, sa suzom u oku... bez zeke, nadao sam se hintovima i KISSu koji pomaže).

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 0:06 (ihush).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice