Excel: povlačenje cijelog reda na bazi šifre

poruka: 3
|
čitano: 1.294
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam problem i gadnog šefa koji mi je uz sve poslove dao da napravim tablicu koja će funkcionirati na dolje objašnjen način...

Inače sam zaposlen na totalno drugom odjelu i ovo nema veze samnom ali šef uvijek nađe maltretirati mene i nema veze što sam mu rekao da to nije moj fah, rekao mi je da brzo naučim...

Tako da vas molim za pomoć, ako netko zna... Nisam odmah lupio ovdje, cijelo jutro tražim na google-u ali našao sam samo polovična riješenja!

Dakle u tablici koja je dolje na linku bih trebao u glavni Sheet upisivati redom šifre tvrtki pa tako za primjer imam šifru 1234 za tvrtku "Tvrtka d.o.o."...

kad se u glavni Sheet upiše 1234 u stupac ŠIFRA, trebao bi da cijeli taj red pod šifrom 1234 ode u SHEET pod nazivom 1234!

e sad, ovo gore sam čak i našao rješenje, ali je problem u tome da samo prepisuje, a kad se iz glavnog sheeta izbriše šifra 1234, u sheetu 1234 taj upis ostaje, a ustvari ne bi trebao ostati!

isto tako bi trebao kad se upiše pod sheetom 1234 nešto za tu Tvrtku da se automatski povuče red u glavni Sheet i to u prvi slobodni red!

Molim vas ako netko zna, a znam da na ovom forumu ima puno sposobnih ljudi!

Link na primjer!

https://www.dropbox.com/s/q1bq5hxxu1dstkz/primjer.xlsx

HVALA!

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da to tak ne bu išlo...

Ne možeš u Glavni sheet dobiti podatke iz sheeta 1234, a onda očekivati da ćeš promjenom u Glavnom sheetu moći utjecati na sheet 1234 (ako sam dobro shvatio tvoje potrebe). To bi bio circular reference koji u Excelu nije dozvoljen.

Opcija ti je da uz pomoć VLOOKUP formule iz ostalih sheetova povlačiš podatke u glavni, a onda napraviš neki dodatni sheet u kojem se možeš igrati sa sortiranjem ili prikazom tih podataka kako ti treba.

0 0 hvala 0
17 godina

ili trba isprogramirati neke makro naredbe ili jednostavno platiti razvoj aplikacije koja će se vrtiti na lokalnom web serveru.

razni direktori si previše zabriju da je jednostavno u excelu nešto poklikati i imati besplatno rješenje za kompleksni problem. mene su jendom tražili da nabrzinu složim "skladište" i ispisivanje računa. onako, ne! to je cijela aplikacija i nije 3 klika i ne može biti gootova za jedno popodne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice