Windows ne primjećuje dvd drive

poruka: 26
|
čitano: 18.827
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pokrenem računalo otvorim my computer, a kad ono nema cd/dvd roma. Malo surfam po netu ništa korisnog ne nađem. Malo po biosu opet ništa, loado sam default bios ali opet ništa. Ima neko kakvo riješenje? Imam LG 22x GH22NS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows ne primjećuje dvd drive

Da li ga bios prepoznaje?

16 godina

kad sam loado default ona ga je prepozno kao drugu strvar za bootanje ali kad sam otvorio my computer nije ga bilo? Ne prepoznaje ga ni device manager

16 godina
neaktivan

Moramo prvo utvrditi da nije stvar u hardwareu.. prvo provjeri jel dobija struju onda, kabel, jumpere, vidi da li je u biosu namješten na enabled..

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 16:43 (Tetrapak).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Matoje kaže...

kad sam loado default ona ga je prepozno kao drugu strvar za bootanje ali kad sam otvorio my computer nije ga bilo? Ne prepoznaje ga ni device manager

Ako na Bios ne prepozna tip DVD čitač, vjerovatno da nije dobro spojen sa SATA ili IDE kabelom. Ugasi komp, otvori konfu, ištekaj kabal od DVD čitača i ponovo uštekaj i isti kabel kojim se povezuje matičnu ploču i taj isti ištekaj i uštekaj i kod napajanje kabel što ide na DVd čitač isto tako ištekaj pa uštekaj i probaj dali radi i trebalo bi radit.  Ako radi i prepozna,onda je sve uredu. Ako ne, probaj taj DVd čitač testirati na drugom računalu ako radi. Moguća greška u kabelu ili je čitač riknuo.Nevinašce

Nenad
16 godina
neaktivan
Matoje kaže...

Pokrenem računalo otvorim my computer, a kad ono nema cd/dvd roma. Malo surfam po netu ništa korisnog ne nađem. Malo po biosu opet ništa, loado sam default bios ali opet ništa. Ima neko kakvo riješenje? Imam LG 22x GH22NS.

ako je čitač prikazan u biosu, i ako radi - ladica se otvara/zatvara, onda probaj ovako:

To fix the problem that dvd drives are not recognized do the following:

1. Press Windows R, type regedit and press enter.

2. Open the Registry key

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

3. In the right pane, right-click UpperFilters, and then click Delete.

4. Click Yes to confirm the removal of the UpperFilters registry entry.

5. In the right pane, right-click LowerFilters, and then click Delete.

6. Click Yes to confirm the removal of the LowerFilters registry entry.

7. Exit Registry Editor, and then restart the computer.

nadam se da će pomoći.

16 godina
robisierra92 kaže...
Matoje kaže...

ako je čitač prikazan u biosu, i ako radi - ladica se otvara/zatvara, onda probaj ovako:

2. Open the Registry key

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

nadam se da će pomoći.

ladica se otvara znači da ne bi trebo biti problem u kabelima. A za ovo što si mi reko ja uopće nemam upperfilters i kaj si već reko.

Regedit Regedit
16 godina
neaktivan

jesi otovrio ovaj file {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}? vidim imaš sedmicu, ista stvar se dogodila i kod mene, ovo mi je pomoglo.

16 godina
robisierra92 kaže...

jesi otovrio ovaj file {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}? vidim imaš sedmicu, ista stvar se dogodila i kod mene, ovo mi je pomoglo.

jesam otvorio sam al nemam UpperFilters i LowerFilters nego imam samo ono kaj je na slici jedino ak nije u 0000 i properties(vidi sliku)

16 godina
neaktivan

čudno, a u flderima 0000 i properties nema ništa?

16 godina

kod mene je u 0000 nekaj u vezi drivera a properties mi neda otvoriti zbog nekog errora

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 17:11 (Matoje).
16 godina
neaktivan

Nemam ni ja te filtere. Vidi imaš li pod %SystemRoot%\system32\ ovaj storprop.dll (da ga nisi možda obrisao)..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

gle kako to kod mene izgleda - taj folder - nema tih upper filtera i lower filtera jer su obrisani

provjeri još jednom za svaki slučaj da li si unio dobar path ili odi na ctr+F pa unesi naziv tog foldera i neka ti regeditor sam nađe taj folder

edit: evo slika

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 17:20 (robisierra92).
16 godina

i ja imam sve te stvari samo nema taj lowerfilter koji ti imaš

16 godina
neaktivan

može biti da je došlo do nekih izmjena u registryju, iz tko zna kojeg razloga. siguran sam da bi reinstalacija to otklonila..a možda čak i repiar windowsa. pa eto, ako ne bude druge, probaj tako.

16 godina
neaktivan

Taj ključ se odnosi samo na driver.

Da li ti pod \HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\IDE

prepoznaje CD-rom

0 0 hvala 0
16 godina

prepoznaje ga

16 godina
neaktivan

Ajd stavi sliku da vidim što imaš tu.

PS. jedino što mi pada na pamet je da obrišeš pod IDE to vezano uz CD/DVD-rom (pazi da ne obrišeš i vezano uz Hard Disc), počistiš registar sa ccleaner-om pa restartaš komp...

Mislim da bi windowsi onda prepoznali i instalirali new hardware (CD-rom).

Ali, prvo bi preporučio da probaš s ostalim rješenjima ako ih nađeš, a da ovo ostaviš za kraj (prije repaira windowsa).

0 0 hvala 0
16 godina

al moram reć da mi jučer radio tj vidio sam ga, malo ga ima malo ga nema

primjetio sam da kad mi se komp upali onda imam dvd drive ali nakon nekog vremena on nestane

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 23:36 (Matoje).
15 godina
Matoje kaže...

al moram reć da mi jučer radio tj vidio sam ga, malo ga ima malo ga nema

primjetio sam da kad mi se komp upali onda imam dvd drive ali nakon nekog vremena on nestane

Ja sam nedavno pokupio neki virus koji mi je zarazio C:\WINDOWS\system32\drivers\cdrom.sys, a antivirus je spremio datoteku u karantenu. CDROM i DVDROM su poslije toga jednostavno nestali (nikakva poruka!). Kopiranjem datoteke s drugog stroja sve je opet proradilo (virusa se nisam uspio riješiti pa sam na kraju formatirao particiju, ali to je druga priča). Ja doduše imam XP, ali ovo navodim kao primjer da zbog nestanak drivera može uređaj jednostavno "nestati" bez ikakve poruke.

15 godina
neaktivan

Samo lagano urani nove windowse i taj će se uređaj i pojaviti..nemaš brige Cool

Nemam potpis osim na licnoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neznam, sve mi ovo sliči na virus.

Mislim da ti je riješenje repair windowsa...

Ali prije toga probaj pod HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\IDE obrisati folder

CdRomHL-DT-ST

i pod HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\ obriši folder drivera, odnosno

{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Nakon toga restartaj komp pa (ako ga komp sam ne instalira pri pokretanju) idi na add new hardware, pa instaliraj CD-Rom...

Nemoj se previše nadati, ali bi moglo raditi. Ako kojim slučajem i uspije onda ćeš morati par puta proskenirati antivirusom radi drugih virusa..

...A ako ne uspije, onda popravak windowsa..

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 20:15 (Tetrapak).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BIOS ne vidi dvd pržilicu

Zamjenio sam pržilicu koja je bila sa IDE priključkom sa novom koja je SATA, i to moj BIOS ne vidi . Kada priključim staru pržilicu sa IDE , to BIOS vidi. Moja matična ploča je starija (SL-K8AV-R), ali me dobro služi. Na njoj postoji SATA.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 17:26 (cento).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
Matoje kaže...

2. Open the Registry key

nadam se da će pomoći.

Mene si spasio reinstala windowsa ovim i u mene nije bilo ovog "UpperFilters" ali bio je "LowerFilters" i kada sam njega pobrisao DVD-ROM je poslije restarata bio sasvim normalno prepoznat i u funkciji!

Da nagalsim da se ovo desilo na Win7Ultimate x64 nicim izazavano jer imam orginalni antivirus koji zaista sve stetocine prepozna na kilometar i godina vec nisam zakacio virus sa njim!!!

Jos jednom havala na ovom!

11 godina
neaktivan
Kod mene ovako napisano:

0xc000000f -- The boot selection failed because a required device is inaccessible......!

0xc000000f - boot izbor nije uspjela jer potreban uređaj je nedostupan ......!

ima li za mene spasa, sta da radim..?
17 godina

Sto ti pokusavas napraviti nije mi jasno? Reinstalirati windowse?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice