Koji kabel za hdd IDE?

poruka: 21
|
čitano: 9.567
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Koji kabel za hdd IDE?

pozdrav, rođak sastavlja stari pc i fali mu samo kabel za hdd, imao one obične sa rupicama i nije išao za tim da mu neće pasati... naide radi se o WD hdd 120gb ali ima plosnate utore za spojiti kabel u njega, a za napajanje je ono klasično bijelo....

sad ga zanima koji kabel i po kojoj cijeni kupiti i da li je drugi kraj kabela isti kao kod sviju drugih, treba mu da se može uštekati na p4s800dx matičnu...

Hvala i puno pozdrava!!

ps: može neki link sa kabelom i cijenom

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Koji kabel za hdd IDE?
aajduke36 kaže...

pozdrav, rođak sastavlja stari pc i fali mu samo kabel za hdd, imao one obične sa rupicama i nije išao za tim da mu neće pasati... naide radi se o WD hdd 120gb ali ima plosnate utore za spojiti kabel u njega, a za napajanje je ono klasično bijelo....

sad ga zanima koji kabel i po kojoj cijeni kupiti i da li je drugi kraj kabela isti kao kod sviju drugih, treba mu da se može uštekati na p4s800dx matičnu...

Hvala i puno pozdrava!!

ps: može neki link sa kabelom i cijenom

Ako je šira i plosnata tada je to Pata kabel. Ima ga u elektronićke trgovine di prodaju kompjutere. Nije skup košta oko 10-  15kunića.

15 godina

Jesam dobro skužio?

On ima disk IDE i ploču s tim utorima. Pa treba mu IDE kabel.

Ako je to taj kabel što mu treba pošaljem mu ja besplatno 

14 godina
neaktivan
Koji kabel za hdd IDE?

zahvaljujem kolega al ja sam se krivo izrazio... iam i on takav, ali mu treba plosnati koji je podjeljen na dva dijela a mislim da ide od jednog komada kabel al sa nekim pregradama, skroz je tanak i plosnat... s gornje strane gdje kabel dolazi izgleda kao gornja strana od npr usb sticka, ako to šta pomaže

0 0 hvala 0
15 godina
aajduke36 kaže...

zahvaljujem kolega al ja sam se krivo izrazio... iam i on takav, ali mu treba plosnati koji je podjeljen na dva dijela a mislim da ide od jednog komada kabel al sa nekim pregradama, skroz je tanak i plosnat... s gornje strane gdje kabel dolazi izgleda kao gornja strana od npr usb sticka, ako to šta pomaže

Aj slikaj pa stavi sliku. Ja neznam za nijedan drugi spoj osim SATA i ATA. Po opisu nebih rekao da je SATA.

16 godina
neaktivan
aajduke36 kaže...

Onda misliš na Sata kabel? 

14 godina
neaktivan
Koji kabel za hdd IDE?

evo slika sam, nije neka kvaliteta ali ćete valjda znati o čemu je riječ... malo sam bolje pogledao matičnu i na njoj imaju sata1 i sata2 utori veličine cca 2cm, a na hdd je to dugo oko 5cm... evo slika

disk disk
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 23:46 (aajduke36).

0 0 hvala 0
17 godina
Koji kabel za hdd IDE?

Na hardu je IDE/P-ATA priključak i koliko vidim strgan je.

P-ATA P-ATA
Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 23:50 (191x7).
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
191x7 kaže...

Što nije ono SATA? Priključak za napajanje i za spojit na ploču?

EDIT:

Meni se čini da je sata priključak. Taj ljevi, veći, je od napajanja

a desni, manji je obični sata priključak koji se spaja na matičnu.

Oba priključka imaju isti oblik, samo od napajanja je duplo duži

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 23:55 (bradonja_85).
13 godina
neaktivan
Koji kabel za hdd IDE?

U HD priključi SATA kabal koji ćeš priključiti na matičnu i priključi napajanje.

SATA kabal SATA kabal
kabal koji dolazi iz napajanja (ukoliko nemaš ovakav konektor, možeš se poslužiti adapterima molex to kabal koji dolazi iz napajanja (ukoliko nemaš ovakav konektor, možeš se poslužiti adapterima molex to

0 0 hvala 0
17 godina
bradonja_85 kaže...
191x7 kaže...

Iskreno, ja na onoj fotografiji ništa jasno ne vidim.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
15 godina
191x7 kaže...
bradonja_85 kaže...
191x7 kaže...

Da, jako loše se vidi, al mislim da je sata disk. Samo mi je čudno jer je na početku napisao da ima i napajanje preko moleksa...što ima diskova s oba tipa priključka za napajanje?

17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Da, ne vidi se.

De slikaj jos jednom da vidimo to cudo (:

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
14 godina
neaktivan
Koji kabel za hdd IDE?

nisan moga izdržati pa sam otišao do njega, rastavio pc, izvadio hdd i na njemu pise

wd caviar 120gb, serial ata hard drive.... a evo i slike.... piše na dnu hdd-a da se istodobno ne uštekaje u njega i bijeli kabel sa napajanje i sata kabel, da može doći do oštećenja? koliko je to točno??

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 0:02 (aajduke36).

1 0 hvala 0
16 godina
bradonja_85 kaže...

Da, jako loše se vidi, al mislim da je sata disk. Samo mi je čudno jer je na početku napisao da ima i napajanje preko moleksa...što ima diskova s oba tipa priključka za napajanje?

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
bradonja_85 kaže...
191x7 kaže...

Ja vidim, to je Sata disk. Evo dokaz slike.

17 godina

Da, ima diskova s oba tipa napajanja. Moj prijatelj ima jedan takav s oba priključka, baš mu je nedavno krepao.

14 godina
neaktivan

da, radi se o sata disku, hvala, ujutro kupuje takav kabel pa na instalaciju windowsa

16 godina
neaktivan
aajduke36 kaže...

nisan moga izdržati pa sam otišao do njega, rastavio pc, izvadio hdd i na njemu pise

wd caviar 120gb, serial ata hard drive.... a evo i slike.... piše na dnu hdd-a da se istodobno ne uštekaje u njega i bijeli kabel sa napajanje i sata kabel, da može doći do oštećenja? koliko je to točno??

Je točno za sata utor. Samo nesmije stalno ištekat i uštekat pa se strga plastike.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 0:09 (Nello).
16 godina
aajduke36 kaže...

da, radi se o sata disku, hvala, ujutro kupuje takav kabel pa na instalaciju windowsa

Čini mi se da je dosta spigan SATA konektor, zato polagano i nježno s njim

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 3:02 (Flying Dutchman).
14 godina
neaktivan
Koji kabel za hdd IDE?

kabel kupljen, stavljeni win xp sp3, sve radi ko urica.....

hvala ekipi!!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice