Sto je potrebno za spojiti LCD TV na PC?

poruka: 4
|
čitano: 4.722
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
LCD kao monitor i TV, kako?

Zelim kupiti LCD TV kojeg mogu koristiti kao monitor na PC-u. Stvar je u tome da je prije mjesec dana otisao monitor na PC-u a zelim istodobno i TV u djecjoj sobi pa me zanima sto i kako.

Mislio sam kupiti jedan omanji LCD, recimo 19'', HD ready. Vidim da dosta njih ima takozvani "PC input". Pretpostavljam da je to VGA utor. PC na kojega mislim spojiti taj LCD je dosta star i ima samo VGA output za monitor. Hocu li moci takav neki LCD spojiti preko SCART-a na Sky box (u Irskoj sam) kako bih gledao TV i spojiti ga preko VGA kabla na monitor?

Pretpostavljam da nece biti problema sa gledanjem TV-a, no hoce li taj LCD funkcionirati na 1024*768 ili 1280*1024 kada ga se koristi kao monitor samo sa VGA kablom izravno iz PC-a?

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ja sam prije par dana isao sastavljati novo kupljenu kofiguraciju.

Da ne duljim u njoj je bio monitor otprilike 20" Samsung.Imo je digitalni tuner,scart,hdm,DVI i uz to je bio HD ready ili Full HD nisam siguran.Na njega se mogla prikopcati kabelska televizija

Cini mi se da bi to bilo odlicno rjesenje a uz njega se dobije i daljniski i lako presaltavas izmedju TV-a i kompa.Neznam kako se model tocno zove ali ako te zanima mogu se raspitati.

One line gives the other one // http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: LCD kao monitor i TV, kako?

Razlika izmedju monitora i TV-a je samo u TV tuneru. Tebi treba  monitor (ili TV) koji ima i scart i vga ulaze i TV tuner.TO je sve sto ce ti trebati. Velicinu sam izaberi. Izmedju monitora sa TV tunerom i TV-a sa VGA Ulazom je samo u velicini i broju prikljucaka, Nacin funkcionisanja je potpuno isti. Kod digitalnih TV tunera obrati paznju na vrstu. Nisu svi isti. DVB-T j za zemaljsku digitalnu televziju.. AKo ima samo MPEG 2 onda neces moci gledati full HD na njemu. Z a to ti treba MPEG 4. DVB-C je za digitalnu kablovsku televiziju. Idealno bi bilo da ima DVB-T sa MPEG 4 i DVB-C.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 18:49 (logic).
17 godina
neaktivan

Pa da, prakticki kupujem televizor kojeg zelim istodobno koristiti i kao monitor na PC-u. 

Imam u planu ovaj:

http://www.argos.ie/static/Product/partNumber/5294608/c_1/1|category_root|Home%2Bentertainment%2Band%2Bsat%2Bnav|14419512/c_2/2|cat_14419512|Televisions|14419667.htm

Hoce li on na mom starom kompu prikazivati 1024*768 tj 1280*1024 samo sa direktnim spajanjem na PC preko VGA kabla?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice