Problem zvuka prilikom spajanja na digitalni signa

poruka: 23
|
čitano: 19.640
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Lijepi vam pozdrav ,danas sam prvi puta ovdije..imam jedan problem,molila bi vas za pomoć,

imam plazmu, panasonic TH-42PV80PA,slika je izvrsna,ali problem je u zvuku..tv,je pojačan do kraja kao i resiver koji je Nytro Box,

tako da neznam u čemu je problem ćim se prebaci na digitalnu antenu,zvuk nestane..molim ako mi netko može pomoći

unaprijed hvala..Gordana.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem zvuka prilikom spajanja na digitalni s

Lijepi podrav i tebi.

Probaj pitat u ovom podforumu, on je namijenjen za pitanja oko Digitalne televizije, a vidim da već ima i tema o tom receiveru pa će možda prije znati ljudi koji ga imaju tamo: http://www.bug.hr/forum/board/digitalna-televizija/76.aspx?sort=act

Usput, nema li taj televizor svoj DVB-T prijamnik? Čemu korištenje tog receivera uopće?

17 godina
neaktivan
Goca37 kaže...

Lijepi vam pozdrav ,danas sam prvi puta ovdije..imam jedan problem,molila bi vas za pomoć,

imam plazmu, panasonic TH-42PV80PA,slika je izvrsna,ali problem je u zvuku..tv,je pojačan do kraja kao i resiver koji je Nytro Box,

tako da neznam u čemu je problem ćim se prebaci na digitalnu antenu,zvuk nestane..molim ako mi netko može pomoći

Pojacaj zvuk na DVB-T receiveru ... vjerojatno je smanjen do kraja ...Nevinašce

15 godina

Kojim kablom prebacuješ prebacuješ sliku sa recievera na lcd?

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Lijepi podrav i tebi.

Probaj pitat u ovom podforumu, on je namijenjen za pitanja oko Digitalne televizije, a vidim da već ima i tema o tom receiveru pa će možda prije znati ljudi koji ga imaju tamo: http://www.bug.hr/forum/board/digitalna-televizija/76.aspx?sort=act

Usput, nema li taj televizor svoj DVB-T prijamnik? Čemu korištenje tog receivera uopće?

pozdrav..mislila sam da ima..međutim majstor je pregledao i rekao da nema..

hvala na odgovoru!!!

15 godina
neaktivan

ako sam te dobro razumjela..skart kablom..sa resivera na ...plazmu..

15 godina
neaktivan
LUV_67A kaže...
Goca37 kaže...

Pojacaj zvuk na DVB-T receiveru ... vjerojatno je smanjen do kraja ...Nevinašce

Nije smanjen pojačan je do kraja,isto tako i na plazmi...

15 godina
Goca37 kaže...

Pretpostavljam da nije isključen potpuno ton (znak prekriženog zvučnika). Nisam sad kod uređaja, ali imam priručnik za Nytro Box u PDF formatu. Na 19. strani piše nešto o postavkama zvuka pa pogledaj tamo i probaj mijenjati nešto.  

15 godina
Goca37 kaže...

Scart na obje strane: i u prijemnik i u televizor? 

17 godina
-iznimno losi skart kabeli se isporucuju sa 200-kunskim risiverima. isprobati sa boljim skartom koji ima 21 iglicu. od kad je startala dvbt-manija svjedocio sam 4 puta losim skart kabelima
teško vrijeme za matore
15 godina
neaktivan
espero kaže...
Goca37 kaže...

tako je..ali i probala sam i drugu verziju..skart u resiver..a ona  tri u plazmu..

17 godina
dakle ne radi ni skart-chinc opcija. pogledati postavke tog crnog av kanala na plazmi, pod opcijama sound,bc,cg,cs i sl postavke..nekada se to mijenja samim pritiskanjem dugmeta av,a nekad treba uc u postavke zvuka. biranje regija.
teško vrijeme za matore
15 godina
Goca37 kaže...
espero kaže...
Goca37 kaže...

tako je..ali i probala sam i drugu verziju..skart u resiver..a ona  tri u plazmu..

Dakle, televizor ima dva AV ulaza: jedan chinch, a adrugi SCART. Pretpostavljam da je jedan od njih AV1, a drugi AV2. Nadam se da si prebacivala s jednog na drugi kad si isprobavala drugu verziju. Ako nisi prebacivala, moguće je da si isprobavala uvijek istu varijantu. Dobro je možda izvući jedan kabel, dok isprobavaš drugi. Onda sigurno znaš preko kojeg kabla gledaš. 

17 godina
Goca37 kaže...

iz ovoga se da zakljuciti da ima ovaj kabel...zasto ga ima prosto neznam.

pa sve plazme imaju skart i svi risiveri imaju skart.

teško vrijeme za matore
15 godina
torrente kaže...
Goca37 kaže...

iz ovoga se da zakljuciti da ima ovaj kabel...zasto ga ima prosto neznam.

pa sve plazme imaju skart i svi risiveri imaju skart.

Ovaj TV ima nekoliko raznih ulaza. Priručnik se može skinuti ovdje .

17 godina
espero kaže...

kod tv-a nista nije upitno.

upitna je upotreba cudnog kabel-adaptera.

valjda se javi i navede,jeli isprobala mijenjati regije sounda na av kanalu.

to svaki tv ima, makar tri, a samo na jednom radi ispravan ton.

.

teško vrijeme za matore
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 17:09 (torrente).
15 godina
torrente kaže...
espero kaže...

Meni kabel nije nimalo čudan. Valjda zato što ga sam koristim Osmijeh na televizoru koji nema SCART. Kako preko SCART-SCART kabla nije imala zvuk, probala je ovaj "čudni". Kako opet nema zvuka, čini se da nije problem u kablu. Možda je onda problem u regijama koje spominješ. U to se baš ne kužim, jer moj televizor nije toliko sofisticiran.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 10:35 (espero).
15 godina
neaktivan
torrente kaže...
espero kaže...

Ovaj TV ima nekoliko raznih ulaza.  Priručnik se može skinuti ovdje  .

valjda se javi i navede,jeli isprobala mijenjati regije sounda na av kanalu.

to svaki tv ima, makar tri, a samo na jednom radi ispravan ton.

.

Dragi moji ..evo ovako...ovaj panasonic ima 2 SKART ulaza,3 HDMI ulaza,onih malih u bojama da ni nepišem..što napred što nazad,

a ovo av kanalu,kad stisnem na daljinskom,od TV,na AV otvore mi se opcije

AV1(CABLE)

AV2/S

AV3/S

COMPONENT

HDMI1

HDMI2

HDMI3

TV

pojma nemam više što učiniti..osim čekati majstora...hvala vama na pokušaju pomoći..Još jedna informacija..imam ja zvuk...ali je do kraja pojačano,a slabo se čuje..

na SC1-šumi,SC2,SC3 isto..samo na F,čuje se govor..ali tiho...i mješaju se zvukovi sa 1,2 ili nekog programa,nadam se da me razumijete...pozdrav iz Đakova..

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 11:48 (Goca37).
15 godina
neaktivan
Goca37 kaže...
  Dragi moji ..evo ovako...ovaj panasonic ima 2 SKART ulaza,3 HDMI ulaza,onih malih u bojama da ni nepišem..što napred što nazad,

AV1(CABLE)

AV2/S

AV3/S

COMPONENT

HDMI1

HDMI2

HDMI3

TV

pojma nemam više što učiniti..osim čekati majstora...hvala vama na pokušaju pomoći..

Ja imam 42PV8 plazmu koja je vrlo slična tvojoj, i baš sam sad iskopao neke kablove i probao spojiti ju sa njima na maxTV receiver i radi najnormalnije, i preko običnog SCART-SCART kabla, i preko ona tri i preko ona tri na SCART adapter; i radi zvuk u svakom slučaju bez ikakvih dodatnih namještanja, samo ga prebacim na AV na kojem treba biti. Tako da bih ja rekao da je tu nešto do tog tvog DVB receviera, nema šta biti do TV-a. Ima li taj receiver kakve postavke za zvuk ili nešto?

I imaš li kakav drugi uređaj da probaš spojiti na TV-a da vidiš je li do njega? Neki DVD player recimo?

15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Goca37 kaže...

AV1(CABLE)

AV2/S

AV3/S

COMPONENT

HDMI1

HDMI2

HDMI3

TV

pojma nemam više što učiniti..osim čekati majstora...hvala vama na pokušaju pomoći..

Ja imam 42PV8 plazmu koja je vrlo slična tvojoj, i baš sam sad iskopao neke kablove i probao spojiti ju sa njima na maxTV receiver i radi najnormalnije, i preko običnog SCART-SCART kabla, i preko ona tri i preko ona tri na SCART adapter; i radi zvuk u svakom slučaju bez ikakvih dodatnih namještanja, samo ga prebacim na AV na kojem treba biti. Tako da bih ja rekao da je tu nešto do tog tvog DVB receviera, nema šta biti do TV-a. Ima li taj receiver kakve postavke za zvuk ili nešto?

I imaš li kakav drugi uređaj da probaš spojiti na TV-a da vidiš je li do njega? Neki DVD player recimo? mjesaju se zvukovi i kad spojim DVD...

15 godina
Mirko935 kaže...
Ima li taj receiver kakve postavke za zvuk ili nešto?

Nytro Box za zvuk baš i nema neke posebne postavke, samo L,R i Stereo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 12:38 (espero).
15 godina
neaktivan
Goca37 kaže...

mjesaju se zvukovi i kad spojim DVD...

Čudno... Nisam za takvo što čuo... Onda očito stvarno nešto ne valja s TV-om, ne mogu ti puno pomoć nažalost.

15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Goca37 kaže...

mjesaju se zvukovi i kad spojim DVD...

Čudno... Nisam za takvo što čuo... Onda očito stvarno nešto ne valja s TV-om, ne mogu ti puno pomoć nažalost.

u svakom slučaju hvala ti Mirko..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice