Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.612
|
čitano: 27.406.794
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
hudibitek kaže...
zvonac kaže...

Zanimljiv video, oled vs mini led.. Izgleda da stvar nije tolko čista oko odabira tv-a, a oled nije "top one tv". 

A sad dok dođe na tržište tcl sa sqd mini led dodatno će pomrsit račune oledu, izgleda da je borba opaka između oled i miniled i mislio sam da je potonji mrtav te se okrećemo oledu, a kad ono.. Iznenađenje

Video je bezveze, reklama. Tolko je loša slika na tom LG-u da je u stvarnosti tako nitko ga ne bi kupovao. Stavio sam jedan screenshot koji pokazuje kolko je ovo fake (12:59 u videu). Ispada da je C5 blijed tv bez žute boje. Samo sam proletio kroz video i nevjerojatno koliko C5 loše izgleda. Čak sam upalio svoj C4 i stavio neku NBA tekmu da vidim taj teren na svom tv - žuta predivna. 

Dobro si napisao, "samo sam proletio kroz video". Bilo bi bolje da nisi, pa bi onda mogao i kvalitetno komentirati. Treba poslušati što čovjek kaže i ništa to nije novo i osobno se slažem sa većinom toga. Taj NBA primjer što si stavio je demonstracija pri visokom vanjskom osvjetljenju, a ne u idealnim uvjetima, ali to nije ni toliko bitno jer treba poslušati video, a ne samo gledati.

Sorry ak sam se zaletio, al kolko ja vidim (opet ne slušam ) prostorija je zamračena. Kakva je to demonstracija pri visokom vanjskom osvjetljenju u zamračenoj prostoriji?

2 godine
hudibitek kaže...
hudibitek kaže...
zvonac kaže...

Zanimljiv video, oled vs mini led.. Izgleda da stvar nije tolko čista oko odabira tv-a, a oled nije "top one tv". 

A sad dok dođe na tržište tcl sa sqd mini led dodatno će pomrsit račune oledu, izgleda da je borba opaka između oled i miniled i mislio sam da je potonji mrtav te se okrećemo oledu, a kad ono.. Iznenađenje

Video je bezveze, reklama. Tolko je loša slika na tom LG-u da je u stvarnosti tako nitko ga ne bi kupovao. Stavio sam jedan screenshot koji pokazuje kolko je ovo fake (12:59 u videu). Ispada da je C5 blijed tv bez žute boje. Samo sam proletio kroz video i nevjerojatno koliko C5 loše izgleda. Čak sam upalio svoj C4 i stavio neku NBA tekmu da vidim taj teren na svom tv - žuta predivna. 

Dobro si napisao, "samo sam proletio kroz video". Bilo bi bolje da nisi, pa bi onda mogao i kvalitetno komentirati. Treba poslušati što čovjek kaže i ništa to nije novo i osobno se slažem sa većinom toga. Taj NBA primjer što si stavio je demonstracija pri visokom vanjskom osvjetljenju, a ne u idealnim uvjetima, ali to nije ni toliko bitno jer treba poslušati video, a ne samo gledati.

Sorry ak sam se zaletio, al kolko ja vidim (opet ne slušam ) prostorija je zamračena. Kakva je to demonstracija pri visokom vanjskom osvjetljenju u zamračenoj prostoriji?

visoka ekspozicija na TV, pa se dobije to što si vidio.

2 godine
zaki23 kaže...

Pozdrav,

razmisljam o kupovini Hisense 65U7QPRO moze se kupiti u svijet medija za 690€, pa dali je solidan izbor? Vidim da ima hdmi 2.1 pa mi je to bitno zbog playa. Ima li jos kakva mozda alternativa, mogao bi se razvuci jos 200€?

koliko znam 65" verzija ima VA panel dok 55" ima IPS, pa bi ti bilo dobro uživo pogledati koja ti bolje odgovara, a i testiranje "motiona" kad ćeš već gejmati ne bi bilo naodmet.

zvonac kaže...

Ljudi, Sony Bravia 8 ili Bravia 8 II?

Razlika je cca 900tinjak€..

E sad vele da je B8II značajno svijetliji s tim da je to qd-oled, dok je obični 8 woled ekran, jedino me zanima brajtnes na 8, ak zahtjeva spuštanje roleta u sobi onda to mjenja na stvar.

zašto pitaš ljude? imaš AI koji zna daleko bolje.

https://share.google/aimode/OR3tBqsYZeexqgqYt

a imaš i stručne recenzije:

https://www.whathifi.com/tv-home-cinema/televisions/sony-bravia-8-ii-vs-bravia-8-which-oled-tv-should-you-buy

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-bravia-8-oled-vs-sony-bravia-8-ii-oled/58889/92248

11 godina
millennial kaže...
hudibitek kaže...
hudibitek kaže...
zvonac kaže...

visoka ekspozicija na TV, pa se dobije to što si vidio.

Ok, dobio sam svoje, sad sve ima smisla. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2026 8:17 (hudibitek).
13 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav, posto je starom philipsu dosao kraj, kupujem novi tv, po nekom licnom istrazivanju izbor je spao na 2 tv-a. Nikad prije nisam imao te tv-e pa me zanima misljenje drugih.

Hvala na misljenjima..

3 Hisense 50U7Q
4 TCL 50C805
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
marionezi82 kaže...

Pozdrav, posto je starom philipsu dosao kraj, kupujem novi tv, po nekom licnom istrazivanju izbor je spao na 2 tv-a. Nikad prije nisam imao te tv-e pa me zanima misljenje drugih.

Hvala na misljenjima..

ne znam baš da ćeš pronaći negdje TCL C805, to je model iz 2023 godine. isto tako razlika u cijeni između tog Hisensa i TCL-a je velika, realnije bi bilo gledati U7Q Pro model.

možda da napišeš koja dimenzija TVa ti odgovara i koliko eura si spreman potrošiti.

13 godina
millennial kaže...
marionezi82 kaže...

Hvala na misljenjima..

ne znam baš da ćeš pronaći negdje TCL C805, to je model iz 2023 godine. isto tako razlika u cijeni između tog Hisensa i TCL-a je velika, realnije bi bilo gledati U7Q Pro model.

možda da napišeš koja dimenzija TVa ti odgovara i koliko eura si spreman potrošiti.

Znaci pogresno istrazivanje..... taj Hisense 50u7q imamo sad u akciji 430e, a i nekakav budzet je do 500e jer nismo toliko zalijepljeni za tv.....a 50'' je velicina, manje nebih...hvala ti..

2 godine
marionezi82 kaže...
millennial kaže...
marionezi82 kaže...

Hvala na misljenjima..

Znaci pogresno istrazivanje..... taj Hisense 50u7q imamo sad u akciji 430e, a i nekakav budzet je do 500e jer nismo toliko zalijepljeni za tv.....a 50'' je velicina, manje nebih...hvala ti..

ako imaš ili možeš naći nekoga tko ima VISU premium imaš sada za 476 eura Hisense 55U7Q Pro, izvrstan TV. Još uzmeš soundbar u paketu za 60 eura.

https://www.harveynorman.hr/4k-miniled-tv-hisense-55u7q-pro

provjeri samo imaš li pravo na 5 godina jamstva ako kupiš u toj trgovini.

ako nemaš VISU premium onda imaš taj TV za 519 eura, na akciji zna biti oko 480 eura, ako ti se ne žuri:

https://www.bigbang.hr/tv-55-hisense-55u7q-pro-p-5000002909/

kod njih dolazi sa 5 godina jamstva

registraciju za jamstvo napraviš tu https://cc.hisense.com/hr/garancija

računaj da ti Hisense ima VidaOS pa ako koristiš nekakvu egzotičnu aplikaciju prvo provjeri podržava li je.

4 godine
marionezi82 kaže...

Pogrešno u smislu brojčane oznake na televizoru.

Tcl više nema te modele brojčane oznake 803, 835 i sl, već ih po novom označavaju s TCL C6K, C7K  itd.

合気道 五段
14 godina
millennial kaže...
marionezi82 kaže...
millennial kaže...
marionezi82 kaže...

Hvala na misljenjima..

ako imaš ili možeš naći nekoga tko ima VISU premium imaš sada za 476 eura Hisense 55U7Q Pro, izvrstan TV. Još uzmeš soundbar u paketu za 60 eura.

https://www.harveynorman.hr/4k-miniled-tv-hisense-55u7q-pro

provjeri samo imaš li pravo na 5 godina jamstva ako kupiš u toj trgovini.

ako nemaš VISU premium onda imaš taj TV za 519 eura, na akciji zna biti oko 480 eura, ako ti se ne žuri:

https://www.bigbang.hr/tv-55-hisense-55u7q-pro-p-5000002909/

kod njih dolazi sa 5 godina jamstva

registraciju za jamstvo napraviš tu https://cc.hisense.com/hr/garancija

računaj da ti Hisense ima VidaOS pa ako koristiš nekakvu egzotičnu aplikaciju prvo provjeri podržava li je.

Vida podržava Netflix (naravno), ali i HBOmax i xplorertv (od A1). ne pčdržava maxtv aplikaciju ...

15 godina
marionezi82 kaže...

Hvala na misljenjima..

Traži aktualni TCL C7, najbolji TV u klasi.

itomic009
14 godina

HISENSE mini led 55U8Q  (611€) ili TCL MINI LED 55C7K (599€)?

5 HISENSE mini led 55U8Q
7 TCL MINI LED 55C7K
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2026 14:43 (tomislav10).

0 0 hvala 0
4 godine
tomislav10 kaže...

Razlike između ta dva tv-a

TCL 55C7K (često se u nekim regijama prodaje kao C755/C805) i Hisense 55U8Q (često U8QG/U8Q serije) su visokoučinkoviti Mini-LED televizori koji se natječu u istom "pristupačnom premium" segmentu.
Na temelju usporedbi, TCL C7K općenito nudi bolju ukupnu obradu slike, ujednačenost crne boje i glatkije iskustvo igranja, dok Hisense U8Q često pruža veću sirovu svjetlinu i vrhunski ugrađeni zvuk.
Kratka usporedba
Značajka TCL 55C7K (Mini-LED) Hisense 55U8Q (Mini-QLED)
Vrsta ploče VA (visoki kontrast) VA (visoki kontrast)
Pozadinsko osvjetljenje Mini-LED Mini-LED
Vršna svjetlina Izvrsno (~1500-1800 nita) Izvrsno (često >2000 nita)
Zone zatamnjenja Visok broj (bolja kontrola) Visok broj (vrlo konkurentno)
Igre 4K/144Hz, 2x HDMI 2.1 4K/144Hz (165Hz VRR), 4x HDMI 2.1
VAS Google TV (brz, intuitivan) VIDAA ili Google TV (ovisi o regiji)
Zvuk Pristojan Bolje (često uključuje subwoofer)
Dubinska analiza
1. Kvaliteta slike

TCL 55C7K: Izvrsno se nosi s HDR sadržajem s boljim algoritmima lokalnog zatamnjenja, što dovodi do manjeg cvjetanja (halo efekta) oko svijetlih objekata u tamnim scenama. Boje su žive, a kontrast je općenito superiorniji u tamnim prostorijama.
Hisense 55U8Q: Poznat je po intenzivnom, visokom sjaju slike, što ga čini izvrsnim za dobro osvijetljene, sunčane prostorije. Njegovo PQ EOTF praćenje ponekad može učiniti HDR sadržaj previše svijetlim, iako je izvrstan za SDR (standardni) sadržaj.

2. Značajke igranja

Hisense U8Q na papiru je vjerojatno bolji za zahtjevne igrače, nudeći četiri HDMI 2.1 priključka podržava 4K @ 144Hz (i čak do 165Hz/288Hz PC VRR).
TCL C7K i dalje je fantastičan, nudi dva HDMI 2.1 priključka pri 4K @ 144Hz. Često pruža stabilniju sliku u igrama s manje potencijalnog "razmazivanja" u scenarijima velike brzine i tamnih scena.
Oba televizora imaju vrlo nisko ulazno kašnjenje (<15ms).

3. Operativni sustav i pametne značajke

TCL koristi Google TV, koji je brz, ima opsežnu biblioteku aplikacija i dobro se integrira sa sustavima pametnih kuća.
Hisense (U8Q) često koristi VIDAA sustav u nekim regijama (brži, ali s manje aplikacija) ili Google TV u drugima. Provjerite ima li model koji kupujete sučelje koje vam se sviđa.

4. Izrada i zvuk

Hisense U8Q često ima robusniju, težu konstrukciju s ugrađenim subwooferom, proizvodeći bolji zvuk od većine, uključujući TCL.
TCL C7K ima tanji, elegantniji dizajn, bolji za montažu na zid, s vrhunskim metalnim daljinskim upravljačem.

Konačna presuda

*Odaberite TCL 55C7K ako: Ljubitelj ste filmova, cijenite crnu boju i minimalno bloom, preferirate Google TV OS i želite vrhunsku sliku u svim smjerovima za prostoriju s miješanim osvjetljenjem.
*Odaberite Hisense 55U8Q ako: Trebate maksimalnu svjetlinu za vrlo svijetlu sobu, trebate spojiti više od dvije konzole sljedeće generacije ili ne želite kupiti soundbar (bolji ugrađeni zvuk).

合気道 五段
13 godina
tomislav10 kaže...

Teško reći, više je do osobe ali ako android nije uvjet/preferenca osobno bih više naginjao na U8Q.

Frend ga ima i jako je zadovoljan + nije android pa je sustav vrlo vjerojatno stabilniji i veća je klasa televizora naspram C7K koliko sam skužio, a iste cijene.

Evo usporedbe, obrati pažnju na kontrast (većini vjerojatno najbitnija stvar za wow efekt i vidljivu razliku): https://www.choose.tv/us/tv/compare/hisense-u8q-vs-tcl-c7k-qm7k-55-85_AGB-55,AGF-55

17 mjeseci
14 godina

Bio jučer u City Centru West nešto i reko idem bacit oko na te nove HVA panele u Elipsu, točnije bacio oko na TCL C7K, sa trgovcem pogledao svakakav sadržaj na youtube'u u 4K, brze/spore scene, igre, filmove, nismo primjetili skoro niti jednu falingu, ghostinga ima ali vrlo malo, skoro neprimjetno, treba ga povećalom tražit. Black smearing smo jako rijetko primjetili, skoro neprimjetno. Tražili ikakav loš motion handling, nismo našli. Osim nešto malo lošijeg kuta gledanja gdje se boje nažalost malo gube sve ostalo je top. Netko ko se stane više manje direkt ispred tv'a bit će mu top. Kontrast HVA vs ADS IPS nešto trunku bolji u korist HVA ali skoro neprimjetno, nijanse su u pitanju. Crna je isto za nijansu crnija od ads ips'a, ali ništa tragično. Boje su jednom riječju stvarno fantastične.  C7K ima nešto jače izraženiju refleksiju pa i to treba uzet u obzir obzirom na položaj prozora/lampi po dnevnim sobama itd. Stvarno odlična nadogradnja naspram starijih VA panela. 

TCL C7K odličan! Da samo gledam filmove/serije/tv, uzeo bi njega, sve ostalo playstation5/pc/, igre/excel/windowsi/tekst ipak ADS IPS pro koji radi na 165hz. Ma da i filmovi/serije izgledaju isto jako dobro.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2026 9:18 (Cryogenic).
4 godine

Znači, nisu više VA mini led paneli tako loši kao što si prije govorio ?!

合気道 五段
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zaporožac kaže...

Znači, nisu više VA mini led paneli tako loši kao što si prije govorio ?!

U prve mini led televizore su stavljali stare VA panele, to je bio kaos. Stariji HVA paneli su isto bili lošiji. Ghostinga i black smearinga ko u priči. Ovi novi HVA paneli u kombinaciji sa mini ledom su stvarno fantastični.  C7K koristi noviju verziju HVA panela, ghosting, black smearing, loš motion handling stvarno dovedeno do minimuma, neprimjetno i stvarno izgleda top. TCL je stvarno ispeglao probleme.

Gemini :

- C7K koristi najnoviju generaciju HVA panela i TCL-ov novi AiPQ Pro procesor. Glavna razlika je što su na ovom modelu za 2025. konačno uveli taj 'Zero-Delay Transient Response'. To u prijevodu znači da pozadinsko osvjetljenje (Mini-LED zone) sad prati piksele u mikrosekundu.

Na starijim modelima poput C805, hardver je bio sporiji, pa bi piksel krenuo, a svjetlo bi kasnilo za njim – i to je ono što vidite kao black smearing ili 'duhove' po ekranu. Na C7K su to hardverski ispeglali. C7K je jednostavno puno 'čišći' i brži, kako bi riješili točno ono što je ljude najviše živciralo na C805 — taj famozni black smearing (razmazivanje crne) i ghosting u brzim scenama."

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2026 10:19 (Cryogenic).
18 godina

Evo jedan solidan oled. https://www.njuskalo.hr/led-tv/oled-tv-samsung-65s95f-2025-oglas-50285431

Al kolko citam, samsung bas dobro ne prolazi kod nas a i opcenito, ako pricamo o oledu.

Cijena je ok, a sumnjam da vise i vrijedi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2026 11:12 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

Ali garancija 2god. Dok vecina konkurencije nudi 5god

0 0 hvala 0
16 godina
Solidan... pa to im je top model... i nije da ne valjda bas... bez obzira sta je Samsung... Ovo je vrhunski tv... a i gara bude i po 5 godina... kao i drugi imaju akcije za garanciju....
VenAtoR#2231
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2026 9:06 (jocommb).
18 godina

Da, to je flagsip od samsunga, al dost je omrazen kod ljudi. Nema podrske za DV, upscaling bas nije dobar i ima jos nekih stvari, al za 1300€ je ok kupnja, samo sto je 2god.garancija, a to bi mogao bit dealbreaker kod kupnje.

Bio u big bangu u areni. Pikiram na sony bravia 8 ili 8 ll. B8ll je bila 55" a B8 65", jedan ispod drugog, na oko se vidi da je B8ll malo svijetlijii ima zivlje boje, mada sam mislio da ce bit znacajno svijetliji spram B8, potonji ima bolju crnu, dublja je, al su refleksije na ekranu vidljivije, na. B8ll nisam primjetio neke znacajne refleksije. Woled na B8 izgleda odlicno na B8ll izgleda jos bolje zbog qd-oled. 

E sad, B8ll je skuplji cca 800€ i noviji je, svijetliji ekran ima i qd-oled. Sad me samo zanima taj brajtnes na B8, znacajno je jeftiniji al je i malo tamniji ekran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Cryogenic kaže...
U prve mini led televizore su stavljali stare VA panele, to je bio kaos. Stariji HVA paneli su isto bili lošiji. Ghostinga i black smearinga ko u priči. Ovi novi HVA paneli u kombinaciji sa mini ledom su stvarno fantastični.  C7K koristi noviju verziju HVA panela, ghosting, black smearing, loš motion handling stvarno dovedeno do minimuma, neprimjetno i stvarno izgleda top. TCL je stvarno ispeglao probleme.

Gemini :

- C7K koristi najnoviju generaciju HVA panela i TCL-ov novi AiPQ Pro procesor. Glavna razlika je što su na ovom modelu za 2025. konačno uveli taj 'Zero-Delay Transient Response'. To u prijevodu znači da pozadinsko osvjetljenje (Mini-LED zone) sad prati piksele u mikrosekundu.

Na starijim modelima poput C805, hardver je bio sporiji, pa bi piksel krenuo, a svjetlo bi kasnilo za njim – i to je ono što vidite kao black smearing ili 'duhove' po ekranu. Na C7K su to hardverski ispeglali. C7K je jednostavno puno 'čišći' i brži, kako bi riješili točno ono što je ljude najviše živciralo na C805 — taj famozni black smearing (razmazivanje crne) i ghosting u brzim scenama."

Moguće.

Uvijek mi je to bilo čudno jer sam imao "stare" sony LCD s VA panelom i lokalnim zatamnjenjem  i LG s Va panelom i nikakvih problema.

Vjerojatno je problem bio s VA panelom kada su ga ubacili s Mini led tehnologijom. 

合気道 五段
17 godina
zvonac kaže...

Da, to je flagsip od samsunga, al dost je omrazen kod ljudi. Nema podrske za DV, upscaling bas nije dobar i ima jos nekih stvari, al za 1300€ je ok kupnja, samo sto je 2god.garancija, a to bi mogao bit dealbreaker kod kupnje.

Pricas napoamet ocito jer ga rekao bi uzivo nisi vidio. Ja ima S95C , DV potpuno nepotreban za tv te klase i mogucnosti panela jer moze prikazati sto treba i bez dinamickih metapodataka, uz to imas active tonemaping koji radi jako dobro.

Upscaling radi bez greske, nema sanse da bi itko skuzio razliku medju bilo kja 3 top modela tva  samsung-lg-sony, svi su na visokoj razini, razlike se vide tek na testovima kad se bas traze i stave uzorci koji ih naglasdavaju. U praksi svi ti top tevei imaju dobar upscale (ako ti jev ec toliko bitan, a dans je sve manje bitan jer je sdarzaj barm hd ako nije 4k)

S druge strane color volume , prikaz boja i hdr-a je vrh, tv j zvjerka.  Jedino sto treba svatko odluciti odgovara li mu coating panela jer nije glossy kao kod lg-a. 

18 godina

Naravno da pričam napamet nisam ga vidio na svoje oči kao spomenute sony oled-e, ali čitajući (lako se stekne dojam) po netu, samsung ne prolazi dobro kod kupaca, a ne znam zakaj, s tim da ni po forumima nije nešto zanimljiv, kako našim tako i stranim pa je jako teško doći do nekih konkretnih informacija u vezi tog oleda, ipak tu dominiraju LG, Sony i ostatak mini led ekipe (tlc).

Morat ću baš pogledat jel ima negdje izložen samsung da vidim zapravo o čemu se radi, al ak stavimo to sve u stranu, za 1300€ bi bila dobra kupnja unatoč samo dvije god.garancije al kao što velim, to bi mogao i bit deal breaker kod kupnje tog oleda.

Nego, ti ga imaš ili?

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2026 15:11 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 mjeseci
Pixel kaže...
 Jedino sto treba svatko odluciti odgovara li mu coating panela jer nije glossy kao kod lg-a. 

Mrzim coating, izgleda tako čudno i sivo umjesto crno, barem na novijem F modelu

16 godina
Novice kaže...
Pixel kaže...
 Jedino sto treba svatko odluciti odgovara li mu coating panela jer nije glossy kao kod lg-a. 

Mrzim coating, izgleda tako čudno i sivo umjesto crno, barem na novijem F modelu

Ja imam 65S95F i mogu rec da je top tv... i kako je netko rekao vec tesko da bi netko vidio neku razliku... jedino bi skuzio coating, ali zbog njegha skoro da i nema refleksije i meni odgovara jer je jako svijetal dnevni....

VenAtoR#2231
17 mjeseci
jocommb kaže...
Novice kaže...
Pixel kaže...

Ja imam 65S95F i mogu rec da je top tv... i kako je netko rekao vec tesko da bi netko vidio neku razliku... jedino bi skuzio coating, ali zbog njegha skoro da i nema refleksije i meni odgovara jer je jako svijetal dnevni....

Meni ne, ja u direktnoj usporedbi puno više preferiram sliku na g5 nego na 95f

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 0:10 (Novice).
16 godina
Vidi... da imam i G5 slika bi mi bila top... sad sa 40 godina, i kad sam dobio naocale nedavno skuzio sam da dabe serem da je nes bolje ovo ono... razlike i ako ima minimalne su i to je to... slika i dalje super... kao i sa zvukom... od pucanja vec imam ostecen sluh i suludo je da trosim pare da cujem nes ekstra bolje jedno od drugog...
VenAtoR#2231
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
zvonac kaže...

Naravno da pričam napamet nisam ga vidio na svoje oči kao spomenute sony oled-e, ali čitajući (lako se stekne dojam) po netu, samsung ne prolazi dobro kod kupaca, a ne znam zakaj, s tim da ni po forumima nije nešto zanimljiv, kako našim tako i stranim pa je jako teško doći do nekih konkretnih informacija u vezi tog oleda, ipak tu dominiraju LG, Sony i ostatak mini led ekipe (tlc).

Morat ću baš pogledat jel ima negdje izložen samsung da vidim zapravo o čemu se radi, al ak stavimo to sve u stranu, za 1300€ bi bila dobra kupnja unatoč samo dvije god.garancije al kao što velim, to bi mogao i bit deal breaker kod kupnje tog oleda.

Nego, ti ga imaš ili?

Vecina komentara po forumima ja kao i ovdje, pise se napamet, vecina koja pise tv ni vidjela nije i tako se siri hrpa informacija, ili bolje reci dezinformacija.

imam s95c , ovi noviji imaju i bolje procesiranje. Inace nije tajna da se sony , pa nakon njega poceo i lg, a sad to radi i samsung, dodaju sharpening cak i kad ga skroz iskljucis i onda se cini kao da tv ima bolji upscale ili ostriju sliku.

Meni se na ovom novijima ne svidja taj novi antiglare filter na panelu, nemam potrebe za njim , zato ga osobno ne bi uzeo.

Da sad idrm na novi tv, uzeo bi lg G6, to je nova zvjerka i rekao bi kralj ove godine, ako bude dobra akcija mizda ga i uzmem, tanan da sa 77" odem na 84" i to je to, veci tv mi ne stane, ali bojim se da ce cijena bit prevelika pa si bas ne mogu opravdat jer je 77" s95c i dalje odlican.

s obzirom do kud su oledi dosli vise se ne moze pogrijesiti niti s jednim top modelom, treba samo vidjeti koji antiglare filter vise odgovara upotrebi.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 20:59 (Pixel).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice