S koje udaljenosti gledate TV? Razmišljam o kupovini TV-a između 85" i 98"... Lp!
s nešto malo više od 3.5 metra.
S koje udaljenosti gledate TV? Razmišljam o kupovini TV-a između 85" i 98"... Lp!
Pozdrav ljudi, moze malo pomoci za laika :)
Treba mi novi TV za stan, 55" velicine. Slika mi je naravno bitna ali, kao sto @picajzla0707 kaze vazni su mi i kvaliteta i softver.
Ideja mi je bila LG C4 ali onda sam tu procitao da je OLED jako osjetljiv na udarce, a imam blizanke od skoro 2 god. i vole nekad zamahnit prema TV-u :/
Pomagajte s preporukama, TV bi isao na zid, ali zbog nekih okolnosti nece biti visoko tako da ce biti na dohvat ruke i dvogodisnjacima.
Hvala Vam na odgovoru, ja isto imam toliku udaljenost... Ići ću onda na veću dijagonalu.
Treba mi novi TV za stan, 55" velicine. Slika mi je naravno bitna ali, kao sto @picajzla0707 kaze vazni su mi i kvaliteta i softver.
Ideja mi je bila LG C4 ali onda sam tu procitao da je OLED jako osjetljiv na udarce, a imam blizanke od skoro 2 god. i vole nekad zamahnit prema TV-u :/
Pomagajte s preporukama, TV bi isao na zid, ali zbog nekih okolnosti nece biti visoko tako da ce biti na dohvat ruke i dvogodisnjacima.
Niti jedan TV nije otporan na djecu.
Uzmi projektor pa nek mlate po zidu na kojem je projicirana slika.
Ako si se referencirao na moj post di sam nedavno napisao da sam izbjegao OLED (između ostalog, ali samo kap u moru razloga) radi toga, nisam mislio baš na udarce nečime u TV, to ni jedan moderni TV neće izdržati.
Mislio sam više na nestručno rukovanje tokom selidba, recimo da ga slučajno prstom uhvatim za ekran i pritisnem dok podižem i takve stvari ili da ga naslonim na ekran na neravnu površinu dok stavljam/skidam stalak. Ne znam stvarno koliko su osjetljivi ali u dućanu su mi rekli da ako se prstom malo prejako pritisne, da već mogu krepat pixeli, i to mi se nije svidjelo. Svog TCL-a sam morao uhvatit za ekran kad sam ga sam vadio iz kutije, nije bilo druge. Nezgrapni su. Dobro pa je samo 50" pa ga barem mogu obuhvatit.
No naravno ako nešto doleti u ekran ili netko zvizne daljinskim, to bude svaki TV završio u smeće, tu nema pomoći.
@DeniZg a znam da, nego eto ako je OLED bas posebno osjetljiv pa da uzmem neku alternativu..
Nije mi projektor napet, a u svakom slucaju bolje da uzmem onda neku jeftiniju opciju pa ako ga i mlatnu bit ce manje stete.
@Injection da mislio sam na tvoj post. Ma jasno mi je da ni jedan nije otporan na udarce, ali znaju onako i pritisnut prstima u TV sta kazes pa racunam bolje da izbjegnem to za sad.
Ako netko ima neke preporuke onda za jeftiniji opciju od C4 bio bih zahvalan, 500-600€, 55", pristojan software. Mozda TCL 55C805? Strpit cu se onda za OLED dok se djeca ne urazume malo :D
Pošto mi je nekoliko osoba poslalo zamolbu za OLED LG C4 postavke, stavit ću moj izbor.
Ne znači da je najbolji (meni je najbolji)
Nemam Gaming opcije, jer ne igram na tv-u
Dakle i za svijetlu i za tamnu sobu.
Generalno ne volim imati četiri-pet postavki za tv. (imam još jednu kad gledam nešto manje bitno, no to je samo smanjenje svjetline i kontrasta, radi, malo čuvanja panela. (to je na vama)
Uvijek tv postavim na hrvatskom jeziku
STRUČNO(svijetla soba)
Svjetlina
*Svjetlina OLED piksela 90
*Kontrast 85
*Razina crne boje 50
*Automatski dinamički kontrast (srednje)
*Najveća svjetlina (srednje)
*Gamma 2.2
*Zaštita očiju pri kretnjama (isključeno)
Boja
*Dubina boje (45-50, po izboru)
*Sjena 0
*Skala boja (izvorno)
*Precizno podešavanje (ne dirati, namijenjeno za stručno softversko kalibriranje)
*Balans bijele boje (ne dirati -isto kao opcija iznad)
Jasnoća
*Oštrina 10
*Super razlučivost (isključeno)
*Smanjenje buke (nisko)
*MPEG smanjenje buke (nisko)
*Gradacija izglađenosti (isključeno)
*TruMotion-(Prirodno)
--------------------------------------
Postavke
Idete na OPĆENITO
Program OLED Care
*Slika AI pro (Uključeno)
*Postavke AI svjetline (Uključeno)
*Odabir žanra putem AI-a (Uključeno) Sve ove tri postavke ne mijenjaju vidljivo gore ručno podešene postavke
Njega OLED zaslona
Tu je bitno podesiti postavke
*Pomak zaslona (uključiti) -oku neprimjetno pomiče zaslon da se slika ne zapeče
*Prilagodi svjetlinu logotipa (visoko) -smanjuje svjetlinu statičnih logo-a
Imate i opciju povremenog čišćenja piksela (to ćete sami shvatiti)
Sancta Domenica.
Sorry, post je trebao biti odgovor kolegi koliko se čeka na isporuku od tamo ali mi je citat nestao.
Koja trgovina?
Sancta Domenica.
Sorry, post je trebao biti odgovor kolegi koliko se čeka na isporuku od tamo ali mi je citat nestao.
Molim preporuku do 500€ TV
Sa starce koji gledaju samo naše kanale...dnevnik, serije, nogomet...a internet uopće nemaju.
55" 4K mora biti i da je dobar upscaling...Gledam Hisense 55e7nq pro trenutno 469€...ili neki Samsung, Lg ? hvala
Sličan problem imam i ja. Imam antentski priključak u podstanarskom stanu, sjećam se da je radilo nekad davno kad sam došao u taj stan, ali je hvatalo samo 4-5 kanala. Koristio sam ga kratko vrijeme jer su ubrzo nakon toga ukinuli DVB-T signal a ja sam imao stari TV koji nema DVB-T2. Sad kad sam uzeo 50C805, spojio sam ga na antenu i izvrtio skeniranje ali ne nalazi apsolutno ništa. Da li taj priključak više ne radi, ili je moj kabel otišao kvragu, nemam pojma ali nemam ni volje natezat se s time pošto imam IPTV.
No zainteresiralo me pitanje, možda ima neka postavka ili nešto što treba pročačkati na TV-u.
Tražim 65" Tv za starce, oko 600 €
TCL QLED TV 65" 65C655
HISENSE 65E7KQ PRO
nešto treće
0 | TCL QLED TV 65" 65C655 |
---|---|
2 | HISENSE 65E7KQ PRO |
0 | nešto treće |
Presmiješni su ovi iz Sancta domenice. Nakon što sam obavio narudžbu i plaćanje (65" LG OLED c4, prije 17 dana) čekao sam tjedan dana i nazvao SZK da pitam kad će dostava. Rekli su da čekaju soudnbar kojeg nemaju na stanju pa će poslati Tv skupa s njim. Rekao sam im da slaju Tv odvojeno, soundbar kad dođe. Jučer mi je stigao soundbar i mail s isprikom da će Tv kasniti zbog povećanog prometa za black friday. Kakav crni black friday? Namjerno sam naručio prije BF da izbjegnem dodatno čekanje. Sad molim Boga da uleti nešto povoljnije da ih mogu nazvati i otkazati kupnju. Mogu li to napraviti bez nekih penala i prije nego mi pošalju paket? Prva rata je već skinuta s kartice..
ja sam kupio na kraju: https://www.sancta-domenica.hr/tv-65-samsung-qled-65q60d.html
javim dojmove kad stigne.
Ni nemoraš, za te pare trebo si uzet neki mini led tv.
https://www.sancta-domenica.hr/tv-65-hisense-uled-65u8kq-4k-smart-tv.html
Preko 200€ razlika u cijeni (899€ vs 696€ + poklon samsung smartwatch i slušalice).
Samsung je ipak premium marka za televizore.
ja sam kupio na kraju: https://www.sancta-domenica.hr/tv-65-samsung-qled-65q60d.html
javim dojmove kad stigne.
Ni nemoraš, za te pare trebo si uzet neki mini led tv.
https://www.sancta-domenica.hr/tv-65-hisense-uled-65u8kq-4k-smart-tv.html
Preko 200€ razlika u cijeni (899€ vs 696€ + poklon samsung smartwatch i slušalice).
Samsung je ipak premium marka za televizore.
Uf dalo bi se oko Samsunga raspravljati :)
TVi iz vrha ponude kao njihovi oledi i qledi (ali samo serija 9) su odlični, sve ove serije ispod su po meni loše i ne vrijede baš tu lovu, tu definitivno hisense i tcl nude daleko više.
Sory al q60d je dosta loš model, ja ga ne bi uzeo nikad, jedino dobro na njemu je panel koji ima dobar kontrast (ako se takav panel isporuluje kod nas), sve ostalo je slabo, hdr nikakav, svjetlina slaba, kutevi gledanja loši, loš je s refleksijama, loš procestor slike pa loše radi upscale ili prikaz low bitrate sadržaja.
Dobro ti je kolega rekao.
Za 200 € razlike si moga odobiti daleko bolji tv., pogotovo što je sad i ovaj drugi na akciji pa ispadn 810€, znači 100€ razlike, ne 200
Ja ne bi uzimao S90D, Samsung jako brljavi s tim modelom i mogao bi ostati razočaran slikom koju očekuješ od qd oleda kao trenutno najbolje oled tehnologije, namjerno ili ne (kako bi te pogurao prema jačem modelu) , ali ako ideš na oled onda S90C (ili top model S95C) od samsunga ili LG C4 (ili top model G3 ili G4).
I da, pa kakvu razliku si mislio vidjeti na gledanju hrta ili ostalih zemaljskih programa. Tu ti bilo koji tv bude dobar. Ako želiš vidjet razliku onda moraš gledat 4k HDR materijale, tu oledi dolaze do izražaja ili barem kavlitetne HD sadržaje
Hvala Vam na odgovoru, ja isto imam toliku udaljenost... Ići ću onda na veću dijagonalu.
Osim u veličini još veća razlika je i u cijeni između 85" i 98/100" televizora. Do nedavno te ogromne dijagonale bile su rezervirane samo za top modele i izuzetno visokih cijena međutim dolaskom prije svega TCL-a i Hisense-a cijene su drastično pale. Za 2300€ ovaj 100" Hisense kojeg ima kolega je vjerojatno best buy. Da smo u DE ili u nekoj drugoj EU državi di su popusti veći onda bi preporuka bila i TCL 98C805 no kod nas je taj tv još uvijek cca 2900€ iako je gore cijena bliže 2000€.
Kod 85" je bolja situacija, u ovom trenutku za 1599€ TCL miniled 85C805 u pevexu rekao bih da je best buy.
Tražim 65" Tv za starce, oko 600 €
TCL QLED TV 65" 65C655
HISENSE 65E7KQ PRO
nešto treće
65C61B (C655) 549€, to je vjerujem najniža cijena do sada za taj 65". Napomena da za taj tv vrijedi jamstvo 2+3 godine.
https://www.pevex.hr/qled-tv-tcl-65c61b-uhd-dvb-t2-s2-android
Neznam zasto vecina ljudi preporucuje tlc c805 kad je slika cim se malo pomaknes iz centra gledanja bljedunjava...Gledao sam ga uživo i na našim programima je slika iskreno loša,crna nije crna itd kažem čim se malo pomaknes kad ne stojiš ravno ispred.Bio je izložen u pevexu na nesto nižoj polici od očiju i dok se ne sagneš boje su isprane.Neznam kakve su bile postavke i tamo se vodi pod c803 ali to bintrebao biti 805 ista stvar.Nisu svi gameri itd...kraj njega sony kd65wl koji kosta cca isto i razlika kao dan i noć na standardnim programima a dalo se naci i jeftinijh sa boljom slikom.Znam da se u 4k itd drasticno popralja slika ali kut gledanja nikako pa eto ili je do tog konkretno tv-a bilo ili ljudi šute na to i prave se da ne vide neznam...
Imam taj tv skoro pola godine, i kut gledanja, kao i refleksija su mi boljke. Ali mi iskreno ni jedno ni drugo ne smeta. Gledam tv tako da sam ispred njega, a prozore pogasim svakako... Nemamo svi iste konfiguracije dnevnih soba ni navike gledanja. Meni je za moje potrebe vrh, a na našim kanalima ne gledam ništa osim kvizova i tu i tamo koje tekme. Ostalo je sve 4k/hdr/dv sadržaj manje više.
Also, TCL ima grozne postavke out of the box, i dok se čovjek malo ne poigra, svašta ne štima - od bloominga do zasićenosti bojama. Ali pol sata vremena to rješava. 1/1 would buy again.
Uzeo bi LG 65C4 pa me zanima da li ga je bolje sad uzeti ili čekati popuste oko Božića?