Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.689
|
čitano: 27.768.287
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
catrgna kaže...

Trazim preporuku za 65" televizor do 10k.

Do sad sam nasao ova tri: 

1) Sony KD65XF8596BAEP 9.5k kn

2) Philips 65PUS7803/12 9.5k kn

3) Samsung 65NU7402 cca 10.5k kn

U ducanu sam dobio preporuku za Sony jer jedini ima 120 Hz refresh rate dok ostala 2 mislim 60 Hz.

Meni osobno je Philips zanimljiv jer ima ambijentalno osvjetljenje.

Koji bi vi preporucili? Ili jel ima neki cetvrti koji mislite da je bolji u tom cjenovnom rangu?

Koristenje nece biti nista spektakularno, standardna TV/sad narucili i MaxTV.

Pozdrav

ne znam gdje si gledao cijene , ali za tu lovu se već išli 75" neki od tih modela.

Za 10K sad imaš u Santa Domenici 65" Samsung NU8002 koji je osjetno bolji od svih tih, preko weba vjerojatno još -10%

Zatim sony 65"  XF9005 koji bi preko weba isto mogao ispasti oko 10 K s kodom za popust 10%  i to bi ti bila daleko najbolje opcija od svih !

7 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Nebi moglo tako zato što je cijena 65XF9005 u SD 12899,  s popustom od 10% izađe 11609

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-65xf9005-4k.aspx

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Flagship kaže...
marik7 kaže...

A šta kažete na kombu jeftinijeg LG UK6500 50 inča s VA panelom, posebno kupljen daljinac i ubacit neki KODI BOX?

50UK6950 ima cijenu oko 4000 (s popustom u SD) i dolazi s tim magic remote an mr-18.

50UK6500 je na ekupi trenutačno 3399, a cijena za taj magic remote mislim da je oko 400 kn, možda netko zna točnije?

Hvala na odgovoru, čine se oba identična inače. Ma zeza me to s aplikacijama, većina njih su stvarno beskorisne osim Youtubea, Netflixa i tak to. Ja bih htio  da mogu vrtiti serije na KODIju, koji je daleko raznovrsniji i efikasniji. Nije mi toliko do igranja, a niti do tih app storea. Android TV veličine 50 do 55 inča koji sjajno prikazuje serije i filmove sa cijenom do 3500 kn je što tražim. Iako, mislim da bih mogao spojit full hd laptop bežično na taj lg (miracast, jel) samo me muči koliko to dobro funkcionira. Kod frenda smo probali na njegovom 49xf7596 od sonya (poprilično ok TV, al preskup ) i slika je bila vrhunska, ali miš uopće nije reagirao, ili jedva, pa je sve skupa ispalo sranje. Volio bih da LG može to bolje, pa ako neko zna u čem je bio problem uopće...

Gledam onaj edigital, tamo je SK8100 oko 300 kn skuplji od UK6950, pa me zanima da li se isplati protegnut na više para za taj?

16 godina
neaktivan

Usprkos svima ovdje na forumu koji govore da ne valja ovaj TV (NU80), ja se danas počastio  

Sreća da sam uzeo 55", taman je stao u moj auto i jedva sam ga na drugi kat donio po uskom stubištu sam samcat 

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Ma nevalja taj zmazung nu8002 zato sam ga i kupio...Trebo si trazit pomoc da ti netko pomogne nosit jer nije tezak, sam je nezgodno nosit kad je kutija velka ko komoda, a 65 jos osjetno veci. Stari kaze ma trebali smo 65 stao bi isto, pa da stao bi i 75, al otkud pare hehe.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dmanz kaže...

Usprkos svima ovdje na forumu koji govore da ne valja ovaj TV (NU80), ja se danas počastio  

Sreća da sam uzeo 55", taman je stao u moj auto i jedva sam ga na drugi kat donio po uskom stubištu sam samcat 

Sta je volja! 

Ja sam jucer sam nosio 55sk85 

I believe Wi can Fi...
7 godina
neaktivan
Striko2009 kaže...
dmanz kaže...

Sta je volja! 

I ..... kakvi su dojmovi u vezi sa istim ?

Hvala

7 godina
neaktivan
Neške kaže...
Striko2009 kaže...
dmanz kaže...

Sta je volja! 

I ..... kakvi su dojmovi u vezi sa istim ?

Hvala

8 godina
neaktivan
All LG 2018 4K TVs Compared:

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gledao sam na Sancta Domenici ali ne mogu naci taj 65" NU8002 koji si spomenuo. Mozes poslati link?

A koji je onda od ta tri bi preporucili: NU8002, Sony ili Phillips? 

17 godina
neaktivan

e da, sony i phillips su android based. Da li je to prednost? Kaj samsung ima?

0 0 hvala 0
9 godina
dmanz kaže...

Ma dobar je al da još podržava dts bio bi top. Ima nas sve više samsungaša. Javi dojmove.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2018 22:07 (king73).
10 godina
Ekipo trebam savjet za frenda. 4k tv od nekih cca 120cm za gaming, ps4 pro i xbox one. Cijena oko 3000kn, ako se za toliko moze naci neki best buy.
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2018 0:24 (deepshitcro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Anđeo bez falinge kaže...
Flagship kaže...

Ovo je valjda najgora odluka u povijesti samsunga, zar je ta licenca za DTS zaista toliko skupa za te škrce iz samsunga koji godišnje zarade milijarde dolara ali skupo im je dati za fckin DTS

zna li itko koliko košta audio DTS licenca za jednu godinu ?! 

sve mi je to malo blesavo jer glupe jeftine kartice u PC-u bez problema podržavaju DTS, zašto i proizvođačima toga hardvera ne naplate pravo korištenja ?!

I mene zanima, sigurno je velik novac u igri ali ne toliki da ga tehnološki monster poput samsunga ne može platiti.

Nisu oni jedini, i panasonic već dulje vrijeme nema DTS što je posebno problematično kod njihovih OLED-a jer uz izostanak DTS-a nema niti Dolby Vision a ima cijene znatno više od sony i lg OLED-a. Potpuno promašena poslovna politika, zato i jesu svake godine sve bliže potpunom ukidanju tv branše. Nema smisla sad nabrajati tko sve podržava i plaća DTS jer lakše je reći tko ne

Zanimljiva je stvar s ovim prošlogodišnjim samsunzima, taj mali broj kojih još možda ima zapakiranih u nekim dućanima mogli bi bit kao suho zlato, posebno ako i ovi novi u 2019. neće imati DTS - na žalost ta mogućnost je i više nego realna jer ovi najnoviji 8K bi trebali odmah iza nove godine dobiti i HDMI 2.1 ali za sada se ne spominje i DTS.

Tko baš traži neki ok iz 2017. mislim da MU8002 više nitko nema, na primjer evo ovi imaju 55MU7002, pitanje dali je izložbeni što je velika vjerojatnost, a možda imaju i koji neotvoreni. Cijena 6999 nije baš neka akcija, nema 5 godina garancije ali ima DTS:)

https://mobilmedia.hr/ultra-hd-4k-led-tv-samsung-ue55mu7002txxh-proizvod-427/

Ili ovaj 65MU6402.

https://tehno-mag.hr/proizvod/samsung-65-4k-uhd-smart-tv-ue65mu6402uxxh/

Možda još uvijek jedan od boljih 65" po jako dobroj cijeni je onaj prošlogodišnji Sony 65XE8505 za 7499 kn s 5 godina garancije. Ako ih ima zapakiranih kod ovih u S.Medija naravno.

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-sony-kd-65xe8505-led-uhd-4k-android-tv-t2-hevcs2/80129

16 godina
neaktivan

A dojmovi, gdje da krenem?

Tek sam ga isprobao jedno popodne, tako da nisam sigurno vidio sve opcije, međutim prezadovoljan sam (prije sam imao 56cm TV pa je mali upgrade )

Prvo sam u Elipsu morao posuditi onaj viljuškar na kotače da ga dopremim do parkirališta jer ga je stvarno nezgrapno nositi kad nemam raspon ruku da mogu primiti sa svake strane kutije. Stao u Suzuki Swift na milimetar, suvozačko sjedalo skroz naprijed, vozačko isto malo naprijed tako da mi je kutija bila točno pokraj uha dok sam vozio. Nakon gužvanja po ZG konačno došao do stana, trebalo mi 15 min da ga donesem do drugog kata na uskim stepenicama, osjećao sam se ko da gradim piramide.

Stigao gore, skroz mokar, bacio se u kratke rukave makar je vani -. Stalak nije bio problem složit, zajedno s TVom je taman stao na komodu (po dubini čak viri zadnji dio stalka van komode (komoda je 26cm a stalak 30) pa sam stavio još nešto iza za svaki slučaj, ali koliko vidim nema baš opterećenja na tom zadnjem dijelu stalka, većina je na onom prvom dugoljastom dijelu, nadam se da bude ok.

Prvo paljenje prošlo bez problema, odmah je našao smart daljinac, programe (nov sam u zagrebu pa mi čudno da ima 4 digitalna programa i 40 analognih, kod mene u varaždinu su svi programi na digitalnom? zato mi je sad ovdje npr ruznija slika na rtl2 i doma tv), wifi (planiram spojit ethernet ubuduće no nemam trenutno kabel). Registrirao sam se za 5 godina jamstva. Krenuo se igrat s postavkama slike. Probao sam malo po rtingsu i slika je dobra, mislim dobra je i bez mijenjanja ičeg, tako da to su stvarno nijanse promijenjene. Prvi put gledam soap opera effect (auto motion plus) i ne znam šta reći o tome, treba mi malo vremena. Nemojte me napast, ali zasad mi se to čak sviđa, nekako volim dok mi 24fps sadržaj izgleda smooth, odmah mislim da je puno novije. Još ću eksperimentirati s tim. Otvorio youtube neki video 4k i 60 fps (priroda) i wau 

Zatim sam spojio laptop preko hdmi, i trebalo mi je dobrih 10 min u postavkama da namjestim 4k i 60Hz (all hail win10). Jedino što sam zaboravio je povećati color range s 8 bit, negdje sam pročitao da se to treba napraviti, to ću danas probat. Inače, slika s laptopa je bila malo više siva nego crna, vjerojatno je zbog toga. Inače, 4k sadržaj playa s laptopa bez problema, samo kažem, možda se može dobiti i dublja crna, al to još nisam probao. E da, enableao sam i ono UHD HDMI color za HDR. Pogledao tekmu preko streama, slika super. 

Probao netflix, ljudi moji to je nešto najbolje ikad. Pogotovo sadržaji u 4k + HDR. Jedino nisam siguran kako provjeriti dal mi je HDR uključen, ili je to po defaultu dok pustim HDR seriju? Možda da provjerim po picture settingsima pa ako vidim da je backlight na max znači da radi?

Sve u svemu, za 5999kn meni super TV, ne treba mi ništa više, nisam zahtjevan korisnik. Danas skinem neki 4k film pa ću probat preko USB-a, ako nebude blio zvuka ću konvertirat u AC3. E i da, daljinski je čudo. Vjerujem da nije ko magic remote, jer eto nema pokazivač, ali miniminalistički dizajn i voice control obožavam za sad. Jedino mi stalno shvati "PC" ko "BC" al ajd . Sve komande koje su mi došle u glavu da isprobam su radile. Išao spavati, rekao "turn off in 30 minutes", milina 

Toliko od mene za sad, možda stavim neke slike poslije makar na slikama TV izgleda manji zbog kamere. Ako nekoga zanima još nešto, može me pitat. 

Čekam odgovore na ovih par pitanja u tekstu, nadam se da ste ih pročitali 

7 godina
neaktivan

Nice!

A za HDR, to možeš provjeriti ovak.

12 godina
neaktivan

Pozdrav. Ako moze preporuka nekog tv-a do 2.600 kn bez ikakvog protezanja jer je to vrh :)

Hvala

0 0 hvala 0
18 godina
Kolega ajda barem navedi koju minimalnu veličinu ekrana želiš.
Bez toga je besmisleno uopće išta kupovat.
12 godina
neaktivan

Bilo bi idealno 50'' ali posto ne vjerujem da ima za te novce onda bi bilo dobro 43''... hvala

7 godina
neaktivan
mliverpool kaže...

Bilo bi idealno 50'' ali posto ne vjerujem da ima za te novce onda bi bilo dobro 43''... hvala

https://www.njuskalo.hr/led-tv/manta-tv-led-50-android-oglas-25574925

https://www.njuskalo.hr/led-tv/hisense-h50a6140-led-tv-126cm-ultra-hd-hdr-sma-tv-trg-racun-oglas-27112285

18 godina
mliverpool kaže...

Teško da bi 50" za te novce... To bi trebalo još barem 500-700 kn više nažalost.
Ovako na prvu bi preporučio možda ova dva:
Sony 43WE755BAEP
LG 43UK6200PLA

LG sam taj uzeo za spavaću sobu za Black Friday za 2050kn i to mi je najbolja kupovina ikad.
A slika je jako dobra.

12 godina
neaktivan

Kupuje se novi tv nekog pouzdanijeg proizvodaca,ali hvala... najbolje bi bilo iz sancte domenice jer nudi na 36rata...hvala

12 godina
neaktivan

Kupujem UHD ~49" TV, bitna mi je mogućnost reporodukcije sa mobitela / laptopa (Miracast?), reprodukcija filmova sa USB sticka bez komplikacija sa encodingom ili titlovima, te dobra slika iz svih kuteva i po danu kada ima puno svjetla. Molim preporuke, razmišljam o LG 49UK6200PLA, u Linksu je na popustu https://www.links.hr/hr/led-tv-49-lg-49uk6200pla-uhd-dvb-t2-s2-hdmi-smart-wifi-usb-bluetooth-energetska-klasa-a-750100344

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
kućaposo kaže...

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE55NU7502UXXH/

trenutno najbolje do 4.500 kn. daleko najbolje

Da li ima neki compare među TV-ovima. Ovo me super iznenadilo pošto sam ja mislio uzeti UE55NU7172UXXH ali ovo što si postao UE55NU7502UXXH je stvarno ekstra sniženje. Jeftinije je nego u SD preko  1000kn. Cijena mi djeluje toliko dobra da izgleda kao da su pogriješili.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2018 10:53 (Gajotres).
16 godina
neaktivan
Gajotres kaže...
kućaposo kaže...

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE55NU7502UXXH/

trenutno najbolje do 4.500 kn. daleko najbolje

Da li ima neki compare među TV-ovima. Ovo me super iznenadilo pošto sam ja mislio uzeti UE55NU7172UXXH ali ovo što si postao UE55NU7502UXXH je stvarno ekstra sniženje. Jeftinije je nego u SD preko  1000kn.

Evo

16 godina

Ako bi koga zanimalo, imam novi original zapakirani LG 50UK6950 jer sam jednog reklamirao i poslali mi novi opet. No za to za kaj ga trebam mi je preveliko 50" pa ću uzet manju dijagonalu ako ga uspijem riješit.

5 god. garancija aktivirana. Mogu i dostaviti po dogovoru Zagreb i okolica. 

3700kn. Hvala. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

kolega, rubrika za kupnju, prodaju, je na drugom mjestu pa tamo stavite oglas, bez ljutnje...

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće

0 0 hvala 0
10 godina
Kolege ponavljam se posto je dosta hitno. Trebam savjet za frenda. 4k tv od nekih cca 120cm, (moze i malo manja dijagonala ali ne previse), za gaming, ps4 pro i xbox one. Mislim da se podrazumijeva da bude 60Hz ako je moguce. Cijena oko 3000kn (+/- 300kn), ako se za toliko moze naci neki best buy za tu svrhu bio bih Vam zahvalan. Lp
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Citao sam vase postove i na kraju odlucio za ove televizore. Veliki sam filmofil pa mi recite sta bi najvise odgovaralo. Za 65-70 inca tv:

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-70uk6950.aspx

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-sony-kd-65xe8505-led-uhd-4k-android-tv-t2-hevcs2/80129

Unaprijed zahvaljujem na pomoci. Srdacan pozdrav

Bez obzira na sve zivot ide dalje
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2018 13:08 (AnteTina).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
AnteTina kaže...

Citao sam vase postove i na kraju odlucio za ove televizore. Veliki sam filmofil pa mi recite sta bi najvise odgovaralo. Za 65-70 inca tv:

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-70uk6950.aspx

Unaprijed zahvaljujem na pomoci. Srdacan pozdrav

Mislim da su oba izbor s kojim ne budeš pogriješio.
Ja bi sa svoje subjektivne strane možda radje išao na 65" LG ali 8xxx seriju (imaju puno bolji panel nego 6xxx). WebOS je fenomenalno izveden i jednostavno radi.
Sony pak ima andorid što znači brdo mogućnosti za aplikacije i jako velik stupanj rekonfiguriranja svega. Jedino osobno nisam upoznat sa kvalitetom njegovog panela u usporedbi za LG 8xxx serijom.
Također bi pogledao uzivo i neki Panasonic tipa TX65FX623E ili TX65FX700E.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice