Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.665
|
čitano: 27.633.113
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Cansee kaže...

jel netko kupio taj LG 55 SK8500 u sancta domenici za 7500 kn?? sad sam ih zvao jer me zanimalo jel mogu u isto vrijeme uzeti na american na 12 rata i iskoristiti popust TV10 pa su mi rekli da taj popust ne ide na taj tv, i da ga kolege iz webshopa nisu maknili, ali da ne bi na zadnjem koraku mogao realizirati narudžbu. tako da je taj tv 8400 kn

TV10 vrijedi samo za jednokrano plaćanje, tako su mi rekli na prodajnom mjestu Sancta Domenice...Ja sam ga uspio dobiti za nešto manje jer je žena skupila dosta bodova na American Expressu (provjeri si onaj loyalty program/membership awards ili kak se već zove)...

Inače, jučer sam od cca 16h do 23h visio pred TV-om, isprobavao, igrao i gledao filmove..Mislim da to dovoljno govori koliko sam oduševljen s njim...Pogledao i Batmana u 4h te crna nije baš crna u nekim segmentima - već ima sitnu sivu notu, ali me to ni najmanje ne smeta..

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2018 12:28 (Purger155).
7 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav svima!

Duže već pratim ovu temu, a sad sam se i registrirao da se obratim za pomoć oko izbora TV-a. Moj dobri Samsung C6000 nažalost odumire polako...

Nakon što sam pregledavao prošlogodišnje modele bio sam suzio izbor na LG 55UJ701v i Sony 55XE7005/7077/7096, no nažalost nakon istraživanja i provjeravanja navedeni modeli su ili izložbeni primjerci ili trenutno nemaju 5god garancije, ili ih uopće više nema iako se vrte po web stranicama.

Stoga bih molio savjet za kupnju TV-a do cca 5000kn (po potrebi se može protegnuti malo) 49''/55'' iako više naginjem na 55''. TV je ajmo reći za sve, osim za konzole: filmovi, serije, SD programi u 50:50 situacija mračna:osvjetljena soba.

Trenutno od modela iz 2018-e sam izdvojio:

LG UK6950

LG UK7550

Sony XF7005

Sony XF7596 (upitno, osim ako se pojavi nekakva fina akcija).

Obično istražim sve sam, ali jako teško ili nikako da pronađem nekakve konkretnije recenzije za navedeno.

Molio bih komentar na ovih par komada što sam nave i svakako preporuke za nešto drugo, ali samo za "renomirane" brandove (LG, Sony, Samsung...za Philips ni sam nisam više siguran s obzirom na dosta negativnih komentara).

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Ovdje si pogledaj top tri najbolja do 1000eura.
Sudeć po computerbiled kinezi su na kraju liste.:)
http://www.computerbild.de/bestenlisten/Die-besten-Ultra-HD-Fernseher-unter-1000-Euro-18311313.html

computerbiled computerbiled
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2018 13:17 (Crt True Colors).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Anđeo bez falinge kaže...

Eto, kad se već slažeš s njegovom baljezganjem da malo razjasnimo to značenje "solidnog".

Odi u bilo koji tv centar p pogledaj hisense, sharp, grundig, ubijaju slikom u odnosu na Philips, lošiji jesu od LG-a, sony, Samsunga no oni to nižom cijenom i pokazuju.

Uopce nije da "se slazem s njim" nego mislim da je to dobar tv, ali za cijenu od 7800kn koliko cca dodje 55SK8500 bi se moglo uzeti u obzir da je za filmove mozda bolji izbor Samsung QE55Q6F koji je 7900kn. Kakve to ima veze sa Philipsom? Dapace priznajem da generalno volim LG Tv-e  (imam ih 2), volim njihov os i jako volim Magic remote!

Vidim da svi imate PTSP of Garfielda 

11 godina

Ako mi LG SK8500 više nije 7500, nego 8400 kn, jel onda bolje uzeti neki drugi TV za tu cijenu? ponavljam, primarno je za ps4 gaming, ali ću i gledati filmove i serije

kak se zove ovaj TV na našem tržištu: Sony X900F

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Cansee kaže...

Ako mi LG SK8500 više nije 7500, nego 8400 kn, jel onda bolje uzeti neki drugi TV za tu cijenu? ponavljam, primarno je za ps4 gaming, ali ću i gledati filmove i serije

kak se zove ovaj TV na našem tržištu: Sony X900F

Malo bolje pogledaj:)

8 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
11 godina

ekipa da uletim u ovaj TV QLED TV Samsung QE55Q6F, još danas ima popust za amex, sve skupa košta 9000 kn.

ako je to ovaj : https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q6fn-q6f-q6-2018  onda bi trebao biti odličan za gaming 

znam da sam već svima dosadan, al eto da sad to finiširam pa javim dojmove ako realiziram

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Cansee kaže...

ekipa da uletim u ovaj TV QLED TV Samsung QE55Q6F, još danas ima popust za amex, sve skupa košta 9000 kn.

ako je to ovaj : https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q6fn-q6f-q6-2018  onda bi trebao biti odličan za gaming 

znam da sam već svima dosadan, al eto da sad to finiširam pa javim dojmove ako realiziram

Ovdje imaš Q6 za EU:

Najjeftiniji QLED na tržištu, Q6FNA je vrijedan prikaz. Njegovi parametri kvalitete slike se ne razlikuju bitno, od puno skuplje Q8CNA , što je svakako plus. Međutim, kontroverzna činjenica ostaje čak i jeftinija NU8002ona u osnovi ima isti u smislu parametara. U Q6FNA, u zamjenu ćemo dokazati dio prednosti premium linije (QLED), iako je nažalost nestala jedna od najzanimljivijih značajki. Govorim o sustavu "jedan spoj" ili aluminijskom pilotu koji nije prisutan u Q6. Srećom, zadržao se je zanimljiv kao novi način rada Ambient. Također imamo veliku učinkovitost za igrače (super low input lag, freesync i motion plus igra!). Lijepo crno, što nije povezano s gubitkom tamnih detalja slike. Vidljivi HDR efekt (prosječno 600 zakovica) uz punu pokrivenost DCI palete boja zahvaljujući kvantnim točkama. Visoka svjetlina u SDR, što čini TV idealnim za svijetle, sunčane interijere. Sportski navijači će biti tretirani s 120Hz matricom s velikim fluidizatorom, iako je na dnu zaslona blago podijeljen konture. Također je vrijedno spomenuti dodatne značajke Q6FNA, npr. Prethodno spomenuti "Ambient" način, koji vam omogućuje sakrivanje TV-a na zid kao da je prozirno. Sustav Tizen smatra se jednim od najboljih i najprikladnijih za upotrebu. Također, ne smijemo zaboraviti dodatak Smart Pack 2018 omogućuje pristup do 4 od 7 prijava za 6 mjeseci: Showmax, IPLA, FilmBox kamere player + VoD Onet i jedanaest Sport i 3 mjeseca do HBO GO (primjena na TV-u 2018 će biti dostupna uskoro ).
Źródło: https://hdtvpolska.com/samsung-qled-q6f-2018-65q6fna-test-najtanszy-qled-lcd-z-systemem-tizen/

15 godina
Purger155 kaže...
Cansee kaže...

jel netko kupio taj LG 55 SK8500 u sancta domenici za 7500 kn?? sad sam ih zvao jer me zanimalo jel mogu u isto vrijeme uzeti na american na 12 rata i iskoristiti popust TV10 pa su mi rekli da taj popust ne ide na taj tv, i da ga kolege iz webshopa nisu maknili, ali da ne bi na zadnjem koraku mogao realizirati narudžbu. tako da je taj tv 8400 kn

TV10 vrijedi samo za jednokrano plaćanje, tako su mi rekli na prodajnom mjestu Sancta Domenice...Ja sam ga uspio dobiti za nešto manje jer je žena skupila dosta bodova na American Expressu (provjeri si onaj loyalty program/membership awards ili kak se već zove)...

Inače, jučer sam od cca 16h do 23h visio pred TV-om, isprobavao, igrao i gledao filmove..Mislim da to dovoljno govori koliko sam oduševljen s njim...Pogledao i Batmana u 4h te crna nije baš crna u nekim segmentima - već ima sitnu sivu notu, ali me to ni najmanje ne smeta..

Taj TV10 više ne radi od danas.

15 godina
neaktivan
cizma kaže...
Bene kaže...

Cizma zaleti se u SD za vikend, popij kavicu i baci oko :D

Meni su tu decki preporucili 4 tv-a, i garfield jedan phillips u privatnoj poruci, zaletio se, pogledao ih sve u zivo i odlucio se za 55" LG-a na kraju (ovaj ima 5 god garancije). 

Ovo sto pricas za crnu sam isprobao na batman vs superman koji je poprilicno taman film opcenito i meni je odlicno. Naravno, ovisi sve od oka do oka, meni je slika i boja prva liga, narocito nakon "kalibracije".

Buduci da sam prelazio sa tva koji je bio 10 god star grundig, 90 cm, ovo mi se cini kao kino platno buducnosti hahaha. Ali, brzo se covjek navikne na bolje.

PS obavezno se poigraj sa daljinskim i suceljima. I nemoj se zuriti sa kupovinom, nisu mali novci, a nece nigdje pobjeci :D

Ma zato baš i budem pričekao da verzija od 49" (za 5500kn ga mogu dobiti u SD-ci) bude imala 5 godina garancije.

A mislim kaj da ti velim, sada sam preko chromecasta prebacio na netflix i onaj početni ekran koji bi trebao biti crn ko noć sa crvenim netflix slovima je dosta svjetliji od sobe koja je u mraku i meni to ne smeta.

Ali bi definitivno mogao skoknuti do SD-ke da se i sam uvjerim u kvalitetu LG-a 😊 i tko zna, možda mi oko božića budžet naraste pa uzmem i 55" 😆

Ali hvala ti na infou za sk8500!!

Definitivno još koji put postaj neki update u svezi kvalitete telke, info iz prve ruke je definitivno neprocjenjiv! Još više zato jer smo oboje u sličnoj situaciji, sa 10 plus godina starog lcd-a prelazak na ovo nano cell čudo  😅

Ono što sam ja primjetio za crnu..

Npr...

Star wars.. scena svemira i puno crne na ekranu... crna je crna ko crni mrak..

Fear TWD... scena šuma, mrak, vatra gori... crna se sjebe, zbog ovih drugih boja pretpostavljam i više nije crna crna kao mrak iako bi trebala biti, jer ipak je mrak vani...

7 godina
neaktivan
Cansee kaže...

Dodaš 360kn i imaš Sony 55XF9005 koji je sigurno bolji od tog samsunga, vjerojatno najbolji 55" tv a da nije OLED:)

Ima isto 5g garancije

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-55xf9005-4k.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2018 18:44 (Flagship).
13 godina
neaktivan
Cansee kaže...

Cini mi se da je nedavno je bio na snizenju ispod 7000kn i to sa 5g. garancije, tako ako ti se ne zuri pricekaj jos malo. U MALL.HR je trenutno 7.600kn, ali sa 2 god. garancije.

8 godina
neaktivan
zzzele kaže...
Cansee kaže...

Cini mi se da je nedavno je bio na snizenju ispod 7000kn i to sa 5g. garancije, tako ako ti se ne zuri pricekaj jos malo. U MALL.HR je trenutno 7.600kn, ali sa 2 god. garancije.

Mall.hr model iz 2017

11 godina

Pozz. Ja sam juce kupio ovaj LG 55SK8500 i evo nekih mojih trenutnih zapazanja koja ne moraju biti merodavna. Za sad sam ubacio obicnu antenu kako bih gledao  sd kanale, a kasnije cu i UHD satelitski resiver VU zero, pa cu i tada kompletnije utiske i misljenja ovde napisati. Posto posedujem i Samsung 65 MU9002, a i Sony 55XE7005, od prosle godine, iskreno, ceo dan se za...vam sa podesavanjem slike u SD formatu, ali slika na LG-ju nije kao na ova dva prethodno nabrojana. Iznenadio me Sony koji ima dosta bolju sliku na ovim kanalima, (eh sad dosta bolju, ne toliko, ipak su to SD kanali koji su takvi kakvi su), sam onaj logo recimo PINK ili PRVA TV je nekako ostriji, boje su prijatnije itd, dobro ipak je Sony VA panel. Cekam recenziju pa da se jos malo poigram sa podesavanjima, ali ne verujem da cu nesto bogzna tu postici.

Kada budem postavio satelitsku antenu (jer je drugi objekat u pitanju), videcu kako LG gura ove HDR satelitske kanale, jer je tu Sony jako jako los, za razliku od Samsunga koji to extra odradjuje. Jedva cekam da to uskoro sve namestim, normalno uz adekvatnu kalibraciju, pa cu podeliti misljenja ovde. Inace, zvuk je extra na LG-ju, bolji cak i od Samsunga, a da ne pricam o Sonyju koji ima katastrofa zvuk i na kome se bez AV resivera ili soun bara i ne moze nesto ozbiljnije slusati.

Pozz

0 0 hvala 0
8 godina
Najbolji LCD TV za 2018
Samsung q9fn
Najbolji drugi LCD TV za 2018
Sony xf9005

Sad triba biti strpljiv i čekati sniženja
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

HDTVTest 2018 TV Shootout

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Znam da niste baba vange no sto mislite; za koliko bi mogao ici LG 55SK8500 za black friday?

0 1 hvala 0
8 godina
neaktivan
Cansee kaže...

Rasproda se Q6

Cijena Gear S3  je 2000kn
https://www.sancta-domenica.hr/sat-samsung-galaxy-gear-s3-frontier-preorder.aspx

7 godina
neaktivan
gudeljenator kaže...
cizma kaže...
Bene kaže...

Cizma zaleti se u SD za vikend, popij kavicu i baci oko :D

Meni su tu decki preporucili 4 tv-a, i garfield jedan phillips u privatnoj poruci, zaletio se, pogledao ih sve u zivo i odlucio se za 55" LG-a na kraju (ovaj ima 5 god garancije). 

Ovo sto pricas za crnu sam isprobao na batman vs superman koji je poprilicno taman film opcenito i meni je odlicno. Naravno, ovisi sve od oka do oka, meni je slika i boja prva liga, narocito nakon "kalibracije".

Buduci da sam prelazio sa tva koji je bio 10 god star grundig, 90 cm, ovo mi se cini kao kino platno buducnosti hahaha. Ali, brzo se covjek navikne na bolje.

PS obavezno se poigraj sa daljinskim i suceljima. I nemoj se zuriti sa kupovinom, nisu mali novci, a nece nigdje pobjeci :D

Ma zato baš i budem pričekao da verzija od 49" (za 5500kn ga mogu dobiti u SD-ci) bude imala 5 godina garancije.

A mislim kaj da ti velim, sada sam preko chromecasta prebacio na netflix i onaj početni ekran koji bi trebao biti crn ko noć sa crvenim netflix slovima je dosta svjetliji od sobe koja je u mraku i meni to ne smeta.

Ali bi definitivno mogao skoknuti do SD-ke da se i sam uvjerim u kvalitetu LG-a 😊 i tko zna, možda mi oko božića budžet naraste pa uzmem i 55" 😆

Ali hvala ti na infou za sk8500!!

Definitivno još koji put postaj neki update u svezi kvalitete telke, info iz prve ruke je definitivno neprocjenjiv! Još više zato jer smo oboje u sličnoj situaciji, sa 10 plus godina starog lcd-a prelazak na ovo nano cell čudo  😅

Ono što sam ja primjetio za crnu..

Npr...

Star wars.. scena svemira i puno crne na ekranu... crna je crna ko crni mrak..

Fear TWD... scena šuma, mrak, vatra gori... crna se sjebe, zbog ovih drugih boja pretpostavljam i više nije crna crna kao mrak iako bi trebala biti, jer ipak je mrak vani...

Hvala ti na input-u!! 

Ma budem uslikao kako "crna" izgleda na mom tv-u i budem to sutra uploadao, pa mi onda budeš samo rekao jel takva "crna" na LG-u. 

7 godina
neaktivan

Znam da nije tema ali me zanima dali ima neko da vi kupio sony xf9005 kupljen ima 4mj radi sp. Uzeo bih oled. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2018 1:08 (Avule).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
cizma kaže...

Ma budem uslikao kako "crna" izgleda na mom tv-u i budem to sutra uploadao, pa mi onda budeš samo rekao jel takva "crna" na LG-u. 

od fotke nema puno koristi dok ne staviš direktnu usporedbu dva televizora

nema puno koristi doduše niti od osobnog dojma bez iste te direktne usporedbe

18 godina
Napokon idem za Varaždin da malo vidim te nove Xiaomi mobitele ak ih još bude ali i da vidim i neki tv na djelu...

Moj je cilj LG 49 SK8500.
Mislim da njega nema ni Hgspot ni Links.

Kaj bi ga moglo glumiti, a da ga ima u nekom od ta dva dućana?

Dajte molim vas vi koji imate kompove i znanje neki prijedlog.

Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Jedino OLED dobar u tamnim scenama:)
I najbolji LCD ima blooming.

flatpanelshd:
As soon as the movie rolls you only occasionally notice the blooming / haloing issues that unfortunately still plague all LCDs, and will continue to do so until they can drastically improve the number of dimming zones, ideally one for each pixel. That is unlikely to happen and Z9D has not yet reached the point where these issues are reduced to such an extent that you can completely ignore them.

Even with 18 rows of zones, there are some scenes where light spills over into the black bars on top and bottom as well as some scenes that Sony Z9D is simply incapable of reproducing acceptably such as a starry night sky. In a scene like this the LCD will have to choose between having visible halos around/between star clusters or having relatively dim stars to maintain faithful blacks. This is not limited to HDR content per se as the screen will also try to control the zones in such a manner that SDR picture content reaches deep blacks but the result is often that areas that were not supposed to be dimmed or highlighted, are.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
cizma kaže...

od fotke nema puno koristi dok ne staviš direktnu usporedbu dva televizora

nema puno koristi doduše niti od osobnog dojma bez iste te direktne usporedbe

U pravu si, i zaboravio sam kako ta fotografija izgleda kada pokušaš uslikati upaljeni ekran ^^'

A sada gledam ostao je još samo izložbeni primjerak 49¨verzije...........tcome tcome di mi je moj voucher!!??

7 godina
neaktivan

XF9005 su izostavili iz ove akcije :(

Jedini od tih koji je na popustu a da ima VA panel, 100hz i 5g garancije je 60XF8305. Nije na razini XF9005 ali ima 60" direct led panel, android i cijenu od 8100 kn

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-60xf8305-4k.aspx

7 godina
neaktivan

Otiš'o si LG 49SK8500 ostala je tuga...valjda do božića nekaj opet bude...tcome, tcome, voucher li ti tvoj...

0 0 hvala 0
11 godina
Crt True Colors kaže...
Cansee kaže...

Rasproda se Q6

Cijena Gear S3  je 2000kn
https://www.sancta-domenica.hr/sat-samsung-galaxy-gear-s3-frontier-preorder.aspx

uletio sam u taj q6f 2018 ko budala u kredit. jučer sam ga naručio, platio sam amexom, jer je kod AMEX10 i plaćanje amexom cijena ide dolje na 9000 kn, koliko sam ga ja platio. mislim da je to vrlo ok. odlučio sam na to zbog odličnog input laga a kao što rekoh gaming mi je najbitniji. i još kažu da je crna brutalna. u svakom slučaju javim dojmove.

a de mi prijatelju molim te još reci, pošto ja baš nisam to posebno gledao, jel ja sad dobivam taj sat? taj gear s3? jel trebam nešto posebno napravit

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice