Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.241
|
čitano: 23.682.197
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

evo ja nakon par tjedana mogu dat dojmove za samsung mu6172. sad je trenutno na snizenju za 4400 kn u elipsu s 5 godina garancije. televizor je brz, pali se u sekundi, izbornik radi ful brzo, daljinski je jednostavan, i dizajnom po meni najljepsi od svih. pretraga glasom radi odlicno i tako mozes pretrazivat npr you tube, samo kazes ime pjesme i pusti se. isprobo sam od igara nba i crasha na ps4 i slika je super. 4k jos uvijek nisam isprobavo previse, pogledo sam par snimki s ju tjuba i pustio neke stvari s netflixa, ali sam full hd filmove isprobo i izgledaju super. mislim da je za tu cijenu ovo trenutni best best buy.

kad sam kupovo gledo sam i uzet onog sonya serija 7000 al je on bio 5200 najjeftiniji tad i nisam vidio isplativost u davanju sto eura vise i za samo 2 godine garancije, al taj sony ima definitivno ljepsi dizajna samog tva. philips mi je bio preskup, tj model koji bi bio u rangu ovog samsunga dode sto eura vise kao i sony, a prednost sam vidio samo u tome da ima android os i ambilight koji mi se svidio.

kolko ja znam android mozete i kupit da bude usb koji se ukljuci iza u tv i ne vidi se ta dodatna "kutija", pa ko voli nek izvoli, meni kodi stvarno ne treba jer il koristim netflix ili torent.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Vidim da nas ima par koji pikiraju OLED  Dosta pratim AVForums vlasnički thread i moram priznat da ima podosta vlasnika koji imaju poteškoća sa bandingom tint-ingom i sl. To se u normalnom gledanju ne primjeti nego se treba gledat na IRE 5%, 10% (sivim) predlošcima. Sad, tamo su svi vlasnici pacijenti što se toga tiče i umisto da uživaju u TV-u oni traže probleme i vračaju TV po 5-6 puta dok ne dobiju zadovoljavajući primjerak. No, problemi postoje (kod nekih) i to me malo brine. Meni ne pada napamet tražit probleme jer kad ih jednom nađeš stalno ih vidiš.

Iz svega navedenog gledam i Sony XE93. Sony mislim ne podržava zadnje điđe-miđe od standarda na svim HDMI ulazima već samo na 2 od 4 (tako nešto), nema DV (kako je kupujem TV svako 10g oću bit što bolje pokriven sad), Android OS dosta lošije radi od webOS-a i manji kut gledanja (Tv se kod mene gleda iz dosta pozicija) ...

Na AVF svaki vlasnik hvali svoga konja, odnosno Sony-evci da im se neda pazit TV radi mogućeg burn in-a, LG-evci da im se ni u ludilu ne gleda ekran s LCD tehnologijom prikaza (crna = siva) ...

Da bar možeš u dućanu uzet dva TV i doma ih usporedit u svojim uvjetima i samo vratit onaj koji ti ne paše. U dućanima kod nas teško da možeš imat uopće izložene TV-e koji te zanimaju a kamoli da se malo poigraš s njima, o uvjetima (rasvjeta, dostupnost različitih video materijala: SD, HD, SDR, HDR ...) da i ne govorim. Jedino dogovorit s dućanom povratak robe u onih 7 dana i zamjena za drugi, samo ne znam možeš li doć i reć "hm, ne sviđa mi se baš pa bi probao drugi pa ako mi i on ne bude ok vratit ću se po ovaj prvi"

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
nani kaže...

Da bar možeš u dućanu uzet dva TV i doma ih usporedit u svojim uvjetima i samo vratit onaj koji ti ne paše. U dućanima kod nas teško da možeš imat uopće izložene TV-e koji te zanimaju a kamoli da se malo poigraš s njima, o uvjetima (rasvjeta, dostupnost različitih video materijala: SD, HD, SDR, HDR ...) da i ne govorim. Jedino dogovorit s dućanom povratak robe u onih 7 dana i zamjena za drugi, samo ne znam možeš li doć i reć "hm, ne sviđa mi se baš pa bi probao drugi pa ako mi i on ne bude ok vratit ću se po ovaj prvi"

Naruci oba s Interneta, kroz 15 dana vrati lošiji; kreditiraj se kreditnom karticom na pocetku obracunskog razdoblja. Znaci moze se ;)

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
13 godina
nani kaže...

Vidim da nas ima par koji pikiraju OLED  Dosta pratim AVForums vlasnički thread i moram priznat da ima podosta vlasnika koji imaju poteškoća sa bandingom tint-ingom i sl. To se u normalnom gledanju ne primjeti nego se treba gledat na IRE 5%, 10% (sivim) predlošcima. Sad, tamo su svi vlasnici pacijenti što se toga tiče i umisto da uživaju u TV-u oni traže probleme i vračaju TV po 5-6 puta dok ne dobiju zadovoljavajući primjerak. No, problemi postoje (kod nekih) i to me malo brine. Meni ne pada napamet tražit probleme jer kad ih jednom nađeš stalno ih vidiš.

Iz svega navedenog gledam i Sony XE93. Sony mislim ne podržava zadnje điđe-miđe od standarda na svim HDMI ulazima već samo na 2 od 4 (tako nešto), nema DV (kako je kupujem TV svako 10g oću bit što bolje pokriven sad), Android OS dosta lošije radi od webOS-a i manji kut gledanja (Tv se kod mene gleda iz dosta pozicija) ...

Na AVF svaki vlasnik hvali svoga konja, odnosno Sony-evci da im se neda pazit TV radi mogućeg burn in-a, LG-evci da im se ni u ludilu ne gleda ekran s LCD tehnologijom prikaza (crna = siva) ...

Ovdje di ja gledam sony xe93 je iste cijene kao i lg oled b(c)7v,a bar onoliko koliko sam ja vidio uzivo,lg je svakako bolji izbor za te novce.Pogotovo ako ti treba veliki kut gledanja.Doduse,nisu mi dali da pustim neke svoje video materijale.

16 godina
A di gledaš? Jesi ti ono napisao da je bila akcija 1600€ kod tebe?
16 godina
16 godina
16 godina
Sorry na duplim postovima, na mobu sam
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ja sam u Ateni, i da taj lg je bio 1600 ali rasprodalo se. Sad čekam Black friday.
U zadnjih par tjedana stvarno sam se nagledao tva, i moram priznati da je i taj Sony odličan ali lg je ipak bolji.

0 0 hvala 1
12 godina

Raja, ima li neko iskustva s ovim TV-om http://www.televizori.ba/toshiba-televizor-32w3753dg-dled-32-81cm-hd-ready-smart-crni ? Treba mi nesto jeftinije, ali da se ne pokvari ubrzo, kakva je Toshiba generalno sto se tice TV-a ? Na ovaj imam 5 godina garancije.

0 0 hvala 0
17 godina

Toshiba je TV licencu prodala nekoj kineskoj firmi, to ti je kineski TV u rangu prosječnih kineskih marki što bi značilo da je lošiji od Vivaxa složenog u Hrvatskoj.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.11.2017 16:14 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nisu kinezima već turskom Vestel-u. Iako bih ih svrstao u isti rang s Vivax-om, njih osobno vidim kao bolji izbor jer Vestel ipak ima svoj inženjering i na pločama piše njihovo ime, dok se kod Vivax-a pronađe svega i svačega, a uglavnom su to kineske generičke komponente.

Uglavnom, osobno bih možda ipak išao na renomiranije marke. Koliko vidim na linku, jedino LG upada u cjenovni rang Toshibe, ali ako ti je presudno 5 god. jamstva (pretp. da LG ne daje), onda bi Toshiba bila moj izbor. Philips PHS4032 također ima 5 god. jamstva, ali nema Smart mogućnosti pa je moguće i da je kvaliteta slike u skladu s time, znači lošija od Toshibe. Iako bi to bilo najbolje provjeriti osobno. Kvalitetom su tu negdje jer Philips također nije pravi Philips, već je proizvod kineskog TP Vision-a koji isto ima svoj inženjering, ali također ne koriste komponente vrhunske kvalitete.

Varijanta 32L3733DG u specifikacijama ima 700 TPQ-a (kvaliteta procesiranja slike) u odnosu na varijantu WxxxxDG koja ima 600 TPQ-a pa bi možda on bio bolji izbor. Jedino ako nisam previdio da nema neku mogućnost koju W varijanta ima...

Postoji li još neka druga trgovina u kojoj gledaš televizore? Možda tamo ima nešto bolje.

17 godina

Koji odabrati za oko 3000 Kn?

2 LG 43LH630V
0 LG 43LH590V
0 Neki drugi za tu cijenu
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Poštovani,potrebna mi je vaša pomoć i svaki savjet je dobrodošao...
Planiram kupiti tv, veličina 55’ a budžet je maksimalno 10K. Planiram gledati veliku većinu programa preko interneta i Kodia uglavnom u HD rezoluciji, najviše sport pa onda sve ostalo. Volio bih da ima i dobro ozvučenje ali više bi volio uložit u dobru sliku nego soundbar,ali ako je neophodno...
Sviđa mi se model Philips 55pus7502 pa bih volio vaše mišljenje o njemu.
Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
15 godina

Dečki kupljena  LG OLED55B7V   televizija danas stigla u Ronis ali zbog bure i ovih sranja od vremena

nece stici do menu u Pag do četvrtka

bas me zanima da li ce biti dostojna zamjena mojoj staroj Panasonic plazmi 50GT30

Nakon par dana mala recenzija

Samsung S8+
Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina

cestitke kolega i da dostojan je zamjeni vremesnoj vrhunskoj plazmi,...javni kad ti se slegnu malo dojmovi ! 

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
cobra85 kaže...

Poštovani,potrebna mi je vaša pomoć i svaki savjet je dobrodošao...
Planiram kupiti tv, veličina 55’ a budžet je maksimalno 10K. Planiram gledati veliku većinu programa preko interneta i Kodia uglavnom u HD rezoluciji, najviše sport pa onda sve ostalo. Volio bih da ima i dobro ozvučenje ali više bi volio uložit u dobru sliku nego soundbar,ali ako je neophodno...
Sviđa mi se model Philips 55pus7502 pa bih volio vaše mišljenje o njemu.
Unaprijed hvala

Ja bi ti svakako, preporučio taj model Philipsa..A ovdje si možeš pogledat i recenziju.

http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/132207-philips-pus7502-test-czyli-niepokorny-telewizor-z-nowym-procesorem-p5-i-hat-trick-ambilight.html

10 godina

Danas mi došao max tv.. Slika na mom lg-u 49uh7707, SD programi su kriminalni, može li se to kako postaviti ili je to tako? I tehničar kaže da je preloše i da to mora puno bolje biti. Dali možda imam kvar na tv-u? HD programi su ok. Probao sam na sva 3 hdmi-a spojiti.

Znači nije loša slika, nego preloša. Loša slika je bila i preko vanjske antene. Nisam previše obraćao na hrt1 i hrt2, no ovo je baš preloše.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 18:33 (matrix777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Iwan7SeVeN kaže...
medoplavi kaže...

Bok. O tom LG-ju razmišljam i ja, može iz prve ruke kakva je slika,zvuk....dojmovi... Hvala 

Jesi to meni govorio za ovaj LG 32LJ500v ili?

ja sam ga tek narucio rekli su mi u cetvrtak ili petak da mi stize pa ti javim dojmove.

E da zapeo mi za oko pa bi dobro dosle info iz prve ruke

13 godina
matrix777 kaže...

Danas mi došao max tv.. Slika na mom lg-u 49uh7707, SD programi su kriminalni, može li se to kako postaviti ili je to tako? I tehničar kaže da je preloše i da to mora puno bolje biti. Dali možda imam kvar na tv-u? HD programi su ok. Probao sam na sva 3 hdmi-a spojiti.

Znači nije loša slika, nego preloša. Loša slika je bila i preko vanjske antene. Nisam previše obraćao na hrt1 i hrt2, no ovo je baš preloše.

Možda ima neka opcija na tv-u ili max tv-u za upscaling koju treba uključiti? Nisam siguran jer nemam ni uhd tv niti koristim max tv.

17 godina

Kupljen LG 43LH630Vhttp://www.lg.com/hr/televizori/lg-43LH630V

Trebalo mi je malo vremena da sve pohvatam (kako se pristupa satelitskoj, detaljnije pretraživanje, ...).

DVB-T tuner je slabiji nego u Strong 5202/5203 prijamniku, na istoj anteni (antena TV kartice magnetom pričvrćena na radijator) manje/slabije hvata.

Stigao odgledati samo novu epizodu Star Trek Discovery u HD-u na Netflixu i to bez podešavanja slike, djeluje mi i više nego OK.

Naspram 60cm Grundig CRT-a djeluje kao kino-platno, dapače djeluje mi i puno veće nego 42" LG iz dnevne.

Jedva čekam pogledati nekakav FullHD film dobrog bitratea na njemu. Više dojmova uskoro.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav, kupujem TV od 50 inča, buđet je do 5500 kn.

Može preporuka best buy za te novce, i u kojim se sve trgovinama isplati kupovati?

I dali se isplati kod nas čekati black friday?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
dexxa86 kaže...

Pozdrav, kupujem TV od 50 inča, buđet je do 5500 kn.

Može preporuka best buy za te novce, i u kojim se sve trgovinama isplati kupovati?

I dali se isplati kod nas čekati black friday?

Hvala.

Ja bi ti preporučio taj veoma dobar model Philipsa sa IPS panelom:)

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-49pus6412-49-125-cm-led__43252771

Ili ovaj model sa VA panelom.

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-50pus6262-smart-ambi2.aspx

Pogledaj šta kažu ljudi za prvi model.

http://www.mediamarkt.de/de/product/_philips-55pus6412-12-2240519.html#produktbewertungen

11 godina
neaktivan
Ako uzmem tv u elipsu i iskoristim ovaj popust za online kupovinu, mogu li platit pouzecem u bonovima?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Molio bi GRGU 1984  ILI  GARFIELDA 1. vidim da se dosta kuže u tv-e da mi daju preporuku koji tv da uzmem jer se dvoumim 

između 2.modela više cjene. Nek ostali oproste.

TCL U55X9006 Xess x2 i 

LG 55UH950V-ZA          Hvala 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
PEULINI kaže...

Molio bi GRGU 1984  ILI  GARFIELDA 1. vidim da se dosta kuže u tv-e da mi daju preporuku koji tv da uzmem jer se dvoumim 

TCL U55X9006 Xess x2 i 

Pa tu nema dileme, TCL je svakako bolji..Ali oprez.

Što se tiče TCL televizora, TCL Super Resolution EX Scaling procesor gubi puno detalja. Ovo očito nije najbolji procesor za skaliranje sadržaja nižih resolucija, i na ovom je mjestu TCL još daleko iza konkurencije. Isto tako je i što se tiče pokretne resolucije..Tako, da ako tražiš televizor za gledanje uglavnom sporta i SD/ HD sadržaja, ti taj televizor baš ne preporučujem..A ako tražiš za gledanje 4k/HDR sadržaja, pa je više nego odličan..

8 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
PEULINI kaže...

TCL U55X9006 Xess x2 i 

Pa tu nema dileme, TCL je svakako bolji..Ali oprez.

Što se tiče TCL televizora, TCL Super Resolution EX Scaling procesor gubi puno detalja. Ovo očito nije najbolji procesor za skaliranje sadržaja nižih resolucija, i na ovom je mjestu TCL još daleko iza konkurencije. Isto tako je i što se tiče pokretne resolucije..Tako, da ako tražiš televizor za gledanje uglavnom sporta i SD/ HD sadržaja, ti taj televizor baš ne preporučujem..A ako tražiš za gledanje 4k/HDR sadržaja, pa je više nego odličan..

Ok hvala a koji bi mi ti tv preporučio u tom rangu a da ima sve to što si nabrojo.

14 godina
protjeran

@PEULINI

Pa neznam, ni za koliko para tražiš tv..?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Poštovani,

Nakon useljenja u novi stan došao je na red nabavka novog TV-a.

Dijagonala 49-50", cijenovni razred do 5000kn, malo više ili malo manje zavisi od modela.

Tv bi se koristio pomalo za sve: gledanje naših tv programa, filmova i serija te ponekada igranja preko pc-a ( Kodi i Netflix tek trebam otkriti)

Čitajući o tipovima panela, osvježavanju, bojama više nisam pametan. LG, Samsung, philips ili neki drugi?

Modeli koje gledam:

1. PHILIPS-50PUS6162/

2. SAMSUNG-UE50MU6172UXXH/

3. PHILIPS-49PUS6401/

4. SAM-UE50KU6072UXXH/

5. LG49UJ634V

6. philips-49pus650112-

7. LG49UJ6307

Ako nije android vrlo lako se uzme dodatni tv box pa ne mora biti uvijet.

Eto molim pomoć što za te pare uzeti a da je naravno 4k, HDR, Smart i sve što bi tv današnjice trebao imati.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice