evo ja nakon par tjedana mogu dat dojmove za samsung mu6172. sad je trenutno na snizenju za 4400 kn u elipsu s 5 godina garancije. televizor je brz, pali se u sekundi, izbornik radi ful brzo, daljinski je jednostavan, i dizajnom po meni najljepsi od svih. pretraga glasom radi odlicno i tako mozes pretrazivat npr you tube, samo kazes ime pjesme i pusti se. isprobo sam od igara nba i crasha na ps4 i slika je super. 4k jos uvijek nisam isprobavo previse, pogledo sam par snimki s ju tjuba i pustio neke stvari s netflixa, ali sam full hd filmove isprobo i izgledaju super. mislim da je za tu cijenu ovo trenutni best best buy.
kad sam kupovo gledo sam i uzet onog sonya serija 7000 al je on bio 5200 najjeftiniji tad i nisam vidio isplativost u davanju sto eura vise i za samo 2 godine garancije, al taj sony ima definitivno ljepsi dizajna samog tva. philips mi je bio preskup, tj model koji bi bio u rangu ovog samsunga dode sto eura vise kao i sony, a prednost sam vidio samo u tome da ima android os i ambilight koji mi se svidio.
kolko ja znam android mozete i kupit da bude usb koji se ukljuci iza u tv i ne vidi se ta dodatna "kutija", pa ko voli nek izvoli, meni kodi stvarno ne treba jer il koristim netflix ili torent.

Dosta pratim AVForums vlasnički thread i moram priznat da ima podosta vlasnika koji imaju poteškoća sa bandingom tint-ingom i sl. To se u normalnom gledanju ne primjeti nego se treba gledat na IRE 5%, 10% (sivim) predlošcima. Sad, tamo su svi vlasnici pacijenti što se toga tiče i umisto da uživaju u TV-u oni traže probleme i vračaju TV po 5-6 puta dok ne dobiju zadovoljavajući primjerak. No, problemi postoje (kod nekih) i to me malo brine. Meni ne pada napamet tražit probleme jer kad ih jednom nađeš stalno ih vidiš.