Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.687
|
čitano: 27.766.261
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

malo sam ispao iz ovih voda, imam 7 godina stari samsung tv dijagonala 102 i sad bih kupio nešto veće, npr 122 i slično, ali baš se ne kužim u novotarije i vidim da su bolji televizori zakrivljeni. televizori imaju sad u sebi operativne sustave, samsung ima tizen itd..

znači li to da funkcionira ko mobitel i može li se preko televizora surfati i gledati internet streamove, i slično?

i ak može neka preporuka nekog mid range samsunga onak do 1000e ne više.

tnx.

Samsung Galaxy S3 i9305 BeanStalk 7.1
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 11:00 (ivanm75).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-49uj7507.aspx odličan smart sustav web os 3.5 meni osobno najbolji smart sustav

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-panasonic-tx-50dx750e-4k-uhd.aspx uvijek dobar panasonic što se tiče slike smart sustav nije nešto

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-55xe8096-4k.aspx i sony android sustav 

E sad tu bih ti još dodao samsung seriju 7 ali ti je van buđeta.

1 0 hvala 1
14 godina

a dodaj uvijek se da malo rastegnuti

a ova fora sa zakrivljenim zaslonom? da ili ne?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 11:36 (ivanm75).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 11:39 (Zuperjuicy).

1 0 hvala 1
14 godina

a nekaj sa malo manjom dijagonalom? oko 120cm max jer ovo je sve skoro metar i pol?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

ovaj je izlozbeni i odlicna cijena za taj model 

imas tu isti model manji ali je i skuplji i nije izlozbeni + 5 godina jamstava

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue49ks9002-curved-suhd.aspx

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 11:44 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
4mal kaže...

ovaj je izlozbeni i odlicna cijena za taj model 

imas tu isti model manji ali je i skuplji i nije izlozbeni + 5 godina jamstava

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue49ks9002-curved-suhd.aspx

Da ta 9-ka je mrak i još za 8000 fakat odlična kupovina bi bila.https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/51580/samsung-ue49ks7002uxxh-ultra-hd-led-tv/ i ovaj ti je jako dobar 49 inča ja ga imam samo zakrivljeni ekran.

14 godina

da, ovaj u emmezeti se isplati..

samo ne kužim imaju rasprodaju već više od pola godine a nisu ga rasprodali..

plus je u splitu, ma ništ od toga..

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 11:56 (ivanm75).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
ivanm75 kaže...

a nekaj sa malo manjom dijagonalom? oko 120cm max jer ovo je sve skoro metar i pol?

Ovdje imaš veoma dobar model..A pogledaj i privat poruku.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-49pus7101-49-125-cm-led__22336971

18 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
komba kaže...

Bok ljudi, trebam malu pomoc. Kupujem baki i dedi dva televizora, trebaju biti 32", full HD i da imaju nove standarde koji ce doc u HR. Koji televizori su nekakav Best buy? htio bi neki jeftiniji a da opet nije neko HD ready smeće.

Hvala

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/GRUNDIG-32VLE6730BP/

Slika sasvim ok, ima sve te najnovije stvarčice a i ima 5 godina garancije što je ogroman plus (samo ga moraš registrirati na webu).

Za baku i dedu će bit čisto ok

14 godina

Hajde da i ja nešto pitam.

Dakle radi se o maloj dijagonali od 32" ili max. 40-42". Ono što je najbitnije da LCD mora imati što kvalitetniju sliku, HEVC i Scart. Sve ostalo mi nije bitno isto kao i cijena. Možda i što veća garancija. Ne treba mi za igrice, nego ono za što je prvotno namijenjen, a to je dobar TV. Na žalost radi malog prostora 32" je optimum, ali možda bi se našlo prostora za 40-42".

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 21:56 (Cobra33).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Cobra33 kaže...

Hajde da i ja nešto pitam.

Dakle radi se o maloj dijagonali od 32" ili max. 40-42". Ono što je najbitnije da LCD mora imati što kvalitetniju sliku, HEVC i Scart. Sve ostalo mi nije bitno isto kao i cijena. Možda i što veća garancija. Ne treba mi za igrice, nego ono za što je prvotno namijenjen, a to je dobar TV. Na žalost radi malog prostora 32" je optimum, ali možda bi se našlo prostora za 40-42".

Ako ti nije prevelik, bi ti ja preporučio taj model. Jer što se tiče veličine 32", nečeš dobit nešto kvalitetno:)

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-43PUS6501/

Ili ovaj model.

https://www.nabava.net/televizori__240/panasonic-3d-televizor-tx-40ds630e-40-102-cm-led__22184161

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 22:47 (garfield1).
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

krepao mi tv, to je i ok čak, jer sam ga mislio zamjeniti za nešto bolje i veće, ali je totalno izabrao pogrešno vrijeme...Otišlo je pozadinsko osvjetljenje na Samsung UE32F5000, bio je star oko 3 godine, popravak oko 600 kn. Po meni neisplativo popravljati jer se bojim da nebi u skorije vrijeme opet nešto vrisnilo.Uglavnom,  trebao bih nešto novo do najviše 3000 kn, MORA biti Android tv, igrao bi ps4 Pro i gledao filmove, sve bi bilo spojeno na A/V receiver, veličina od 32" pa što veći, kupovina bi bila u gotovini. Molim Vas za preporuke....

E da, i da ima sve one nove pizdarije koje će biti potrebne za gledanje naših programa od 2019. DVBT2...

Po mogućnosti da je Garancija 5 godina...(ali nije uvjet)

Da li se isplati kupovati Grundig???? Koliko sam čitao, malo, malo pa servis i tak 5 godina...

Svaka preporuka je dobrodošla pa čak i ona skuplja od 3000 kn, ukoliko pravi osjetljivu razliku.

Hvala unaprijed

ko
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2017 11:36 (Lac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Lac kaže...

Pozdrav,

krepao mi tv, to je i ok čak, jer sam ga mislio zamjeniti za nešto bolje i veće, ali je totalno izabrao pogrešno vrijeme...Otišlo je pozadinsko osvjetljenje na Samsung UE32F5000, bio je star oko 3 godine, popravak oko 600 kn. Po meni neisplativo popravljati jer se bojim da nebi u skorije vrijeme opet nešto vrisnilo.Uglavnom,  trebao bih nešto novo do najviše 3000 kn, MORA biti Android tv, igrao bi ps4 Pro i gledao filmove, sve bi bilo spojeno na A/V receiver, veličina od 32" pa što veći, kupovina bi bila u gotovini. Molim Vas za preporuke....

E da, i da ima sve one nove pizdarije koje će biti potrebne za gledanje naših programa od 2019. DVBT2...

Po mogućnosti da je Garancija 5 godina...(ali nije uvjet)

Da li se isplati kupovati Grundig???? Koliko sam čitao, malo, malo pa servis i tak 5 godina...

Svaka preporuka je dobrodošla pa čak i ona skuplja od 3000 kn, ukoliko pravi osjetljivu razliku.

Hvala unaprijed

Nijedan od ta dva nema Android. Ako ti Android nije presudan, možeš uzet koji od ta dva. WD 655 model ima VA panel, dok ima drugi IPS panel. Pa sad šta ti više odgovara.Ali ako očeš model sa Androidom, moraš uzet Philips model PFS 5501 ili još stariji model Sonya w755/756.

14 godina

A koja je najbolja matrica, odnosna panel za LCD. Toliko ih ima da sam zbunjen.

14 godina
protjeran
Pa uglavnom imaš dve vrsti danas matrica VA ili IPS. Nekad je bila i TN matrica, ali danas toga više nema. A poslije imaš i potkategoriju kod svakog panela. Recimo VA, MVA,SMVA itd..A kod IPS panela su IPS,S-IPS, AS-IPS itd. A koji je najbolji panel, je teško reči svaki ima svoje pluseve i minuse.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

zasto se tv automatski switcha na HDR mode kada ga povezem sa PC ? Iskoci notifikacija 'HDR' u gornjem desnom uglu i u postavkama slike nemam drugih opcija osim HDR Game, HDR Standrad, HDR Vivid itd. Nisam duze vremena spajao PC na TV, ali prije sam mogao birati druge opcije slike osim HDR-a, a sada sam ogranicen samo na HDR kao vrsta prikaza. Ostavio bih da radi na HDR modu ali slika je previse cudna, boje nisu izrazene, sbe je tamnije i slicno. Zasto je tako?

U pitanju je LG 49UH7707, a specifikacije PC-a mozete vidjeti u dijelu 'Moj PC'.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kasnije sam tek skužio da to nije to, uglavnom, pošto otvaram kasicu prasicu, mogu ići do 3800 kn.

Da li bi bilo ok možda uzeti Android Vivax UHD za te novce? Da li netko ima iskustva s njima? Nisam mislio da ću to ikad napisati, ali eto...

Ako ima netko bolji prijedlog za te nove, još bolje....

Hvala i pozz

ko
11 godina
tiki kaže...
komba kaže...

Bok ljudi, trebam malu pomoc. Kupujem baki i dedi dva televizora, trebaju biti 32", full HD i da imaju nove standarde koji ce doc u HR. Koji televizori su nekakav Best buy? htio bi neki jeftiniji a da opet nije neko HD ready smeće.

Hvala

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/GRUNDIG-32VLE6730BP/

Slika sasvim ok, ima sve te najnovije stvarčice a i ima 5 godina garancije što je ogroman plus (samo ga moraš registrirati na webu).

Za baku i dedu će bit čisto ok

Hvala ti puno Tiki, uz

eo sam 2 komada i ne znam na koju foru kostali su 1699kn. Na webu je i dalje 1999 i prodavač se čudio. Tako da ako netko treba 32" FHD, odite odma u CCE i možda je cijena još uvijek 1699.

18 godina

@Lac unatoč tome što si podebljao budžet, ni to nije dovoljno za Android TV veći od 40".

Nisam siguran koji Vivax gledaš, no na 32" su taj "Android" sredili tako da su modificirali kućište i unutra stavili Android tv box. Tako da to nije klasičan Android tv, već pritiskom na tipku source dolaziš do androida (spojen je na unutarnji HDMI).

IMO u tom slučaju ti je bolje kupiti vanjski android tv box pa barem si siguran koji je, što sve može vrtiti a i kad zastari ga lako zamijeniš.

Tako da najbolje opcije su ti :

- neki Philips ~40" sa Androidom (jer Sonya nema u tom cijenovnom rangu sa Androidom)

- što veći TV sa HEVC i T2, po mogućnosti što više garancije + tv box za 150-300kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ugasi HDR na kompu u display properties...

16 godina
neaktivan
Grga1984 kaže...

Ugasi HDR na kompu u display properties...

HDR je vec detektovan i prije ulaska u Winodws

15 godina

Ako su zadnji update Windows 10. Poslušaj me

18 godina

Bok ljudi, zanima me je li moguće s LG televizorom (WebOS 3.5) pristupati fajlovima na mreži bez glupiranja s onim SmartShareom? Dakle direktno najnormalnije sherani fajlovi preko LAN-a. Znam da Philips može to čitati bez problema preko VLC-a ili Kodi-ja.

Naime pokušavam to sad srediti ali nikako ne ide. Ima neka aplikacija ako ne ide direkt?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidim da ne ide drugačije, SONY KD49XD7005BAEP- 5299kn,  na popustu. 

Neka ide do 5500 i ni kunu više jer neću imat šta jest.

Android mora biti i da je ko stvoren za PS4 pro :)

Koja je razlika kod SONY tv-a KD49XD7005BAEP i KD49XE7005BAEP?? Cijenovno je razlika par stotina kuna, pa ako ima neke znatne razlike....

Hvala na pomoći, pozz

ko
15 godina

KD49XD7005BAEP nema Android i više nije IPS nego VA panel.

16 godina
neaktivan

Na stranici Elipsa piše da taj model ima

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-KD49XD7005BAEP/

Možda nema onaj drugi...

ko
14 godina
neaktivan
XD je model iz 2016 a XE iz 2017...
Oba dva imaju Android.
14 godina
protjeran
Lac kaže...

Vidim da ne ide drugačije, SONY KD49XD7005BAEP- 5299kn,  na popustu. 

Neka ide do 5500 i ni kunu više jer neću imat šta jest.

Android mora biti i da je ko stvoren za PS4 pro :)

Koja je razlika kod SONY tv-a KD49XD7005BAEP i KD49XE7005BAEP?? Cijenovno je razlika par stotina kuna, pa ako ima neke znatne razlike....

Hvala na pomoći, pozz

Imaš i ovdje veoma dobar model Philipsa. I dobijaš več televizor sa 100Hz osvežavanjem panela..

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-49PUS6501/

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice