Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.690
|
čitano: 27.771.410
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Dva pitanja za znalce :

A. Da li su već u hr u prodaji televizori čiji prijemnik će uredno baratati sa nadolazećim hevc265 standardom, i ima li ih po prihvatljivim cijenama ?

Obisao sam emmezetu, elipso, santa domenicu, i trgovci nemaju odgovor na to pitanje. U prospektima zna pisati da postoji hevc podrska no to se najcesce odnosi na player a ne na tuner.

B. Koliko je bitno i kaj gubim ako je tv hd ready a ne full hd, glede nadolazećeg h265 ?

.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
bunker kaže...

Dva pitanja za znalce :

A. Da li su već u hr u prodaji televizori čiji prijemnik će uredno baratati sa nadolazećim hevc265 standardom, i ima li ih po prihvatljivim cijenama ?

Obisao sam emmezetu, elipso, santa domenicu, i trgovci nemaju odgovor na to pitanje. U prospektima zna pisati da postoji hevc podrska no to se najcesce odnosi na player a ne na tuner.

B. Koliko je bitno i kaj gubim ako je tv hd ready a ne full hd, glede nadolazećeg h265 ?

.

Što se tiče Hevc kodiranja preko tunera, to imajo več svi 4K televizori, i poneki FullHD modeli. A što se tiče HDReady, ima Philips model 4131, koji ima mogučnost Hevc kodiranja preko tunera. A za ostale mislim, da nema.

9 godina
neaktivan
Ok. Hvala.

Kaj gubim ako je tv hd ready, kada dodje h265 ?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pa kao što sam napisao, što se tiče HdReady nema televizora osim tog Philipsa , da podržava Hevc. A ako več podržava, češ naravno gubit na samoj kvaliteti slike, napram FullHD ili 4K televizorima.)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.6.2017 10:59 (garfield1).

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Znači, to što bi tv bio hd ready nije prepreka za tuner da moze reproducirati taj budući h265 ?

( nisam u toj tematici pa mozda pitam glupost, al jbg... 😊 )

.
10 godina
neaktivan

U Sancta Domenici daju još 10% popusta uz promo kod SamsungRoadShow na sve njihove QLED i MU modele televizora. 

0 0 hvala 0
16 godina

moze preporuka za tv do 5000kn smart 4k 123cm, mozda hdr?  ako ima koji u tom rangu

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.6.2017 18:52 (loky4i4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
bunker kaže...
Znači, to što bi tv bio hd ready nije prepreka za tuner da moze reproducirati taj budući h265 ?

( nisam u toj tematici pa mozda pitam glupost, al jbg... 😊 )

.

Nije prepreka.

14 godina
protjeran
13 godina

Pozdrav, može mišljenje nekoga tko se razumije, o ovome tvu: https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-65uh6157.aspx

Cijena je za tu veličinu tva okej, sad me zanima jel i tv dobar. Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
mmafan kaže...

Pozdrav, može mišljenje nekoga tko se razumije, o ovome tvu: https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-65uh6157.aspx

Cijena je za tu veličinu tva okej, sad me zanima jel i tv dobar. Hvala

Ako ti je važna veličina, onda ga uzmi. Ali ako tražiš kvalitetan televizor, onda ga ne uzmi:)

13 godina

Imam doma Panasonic G30 plazmu koja je izgleda na izdisaju.

Što će mi od akutalne ponude televizora biti barem prolazno po pitanju kvalitete slike nakon plazme?

Multimedija mi je nebitna je ga po potrebi koristim kao sekundarni PC monitor

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Štupser kaže...

Imam doma Panasonic G30 plazmu koja je izgleda na izdisaju.

Što će mi od akutalne ponude televizora biti barem prolazno po pitanju kvalitete slike nakon plazme?

Multimedija mi je nebitna je ga po potrebi koristim kao sekundarni PC monitor

Koji model sa FALD tehnologijom, ili koji OLED, ili koji veoma dobar model sa VA panelom.

16 godina
neaktivan
Trebam pomoć za Tv do 6000-7000 kn.
Služio bi za gledanje filmova i igranja ps4 pro tako da je poželjan 4k sa hdr pro i da je što veći. Za sad mi je na umu Samsung televizor UE60KU6072, 60" (152 cm), LED, Ultra HD

Hvala
ko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Lac kaže...
Trebam pomoć za Tv do 6000-7000 kn.
Služio bi za gledanje filmova i igranja ps4 pro tako da je poželjan 4k sa hdr pro i da je što veći. Za sad mi je na umu Samsung televizor UE60KU6072, 60" (152 cm), LED, Ultra HD

Hvala

Pa možeš uzet taj model, jer za takve pare teš teško nači koji drugi televizor takve veličine.

17 godina
garfield1 kaže...
AMD_IT kaže...
garfield1 kaže...
trampolin kaže...

Opet ja iz prethodnog posta. Navodno ni LG lh541v ni PFS4131(ima samo za multimediju) nemaju tuner s hevc/h265. Makar su mi sada tako rekli iz podrška postojećih marki tv.

Mene bi sada interesiralo imali koji 43 inča tv koji podržava T2CS2 kodek h265/hevc a da je malčice jeftiniji od 3500 kuna (koliko košta samsung 43ku6072) s obzirom da mi tv služi samo za gledanje (pola godine preko sobne antene, a pola godine preko satelita). Igraju philips,lg,samsung a i panasonic kojem sam najmanje istraživao.

Bio bi veoma zahvalan na odgovorima.

Philips model 4131, ti podržava Hevc preko tunera kao i preko multimedije. A za Lg nisam siguran.

Garfield1, 4131 ne podržava HEVC preko tunera. Ne sviđa mi se što ti je palo znanje oko Philipsa.

Podcrtao sam ti na slici.

Ovdje si pogledaj sa Philipsove strane.. Hevc ne podržava model model 4101, dok model 4131 podržava. Zato su i napravili model 4131..A možeš si i pogledat šta kažu Nemci,  koji več mogu gledat taj format.

Da potvrdim navode, 4131 serija ( pod koju spadaju 4031, 4131 i 5231 modeli) ima HEVC 10bit dekoder, koji radi osim sa usb-a i na tunerima.

Isprobao sam sa SDR-om tako da sam generirao signal na DVB-T2 i na S2 sa dumpom nekih njemačkih hd kanala i uredno prikazuje sliku.

Samo što je srednja žalost telka što se tiče interface-a, ne prikazuje epg kod promjene kanala, piše samo naziv kanala gore, promjena redosljeda je komplicirana, u početku kad se upali treba mu vremena dok se skroz boota, pa je interface usporen prvih 10-20 sec.

17 godina
Matozan kaže...

Kakav je Samsung UE49K5102, mane ?

Što još TV-a ima koliko toliko kvalitetno za oko 2.900 kn?

Bump

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina
odjavljen
Matozan kaže...
Matozan kaže...

Kakav je Samsung UE49K5102, mane ?

Što još TV-a ima koliko toliko kvalitetno za oko 2.900 kn?

Bump

napr u odnosu na grunding iste cijene

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/GRUNDIG-49VLE6621BP/

edge led vs direct led znači na samusngu imaš ledice po rubu ekrana a dok su na grundingu po cijeloj površini i gase/pale se po potrebi te osiguravaju sliku boljeg kontrasta

200hz vs 600 hz 

http://www.sancta-domenica.hr/Novost.aspx?news=6966a8cc-e8d6-4442-92a0-8d48478897f1

200 Hz CMR (MCI, PMR...):: Sa ili bez interpolacijskog procesora, ali uvijek s upravljanjem pozadinskog osvjetljenja. Ti televizori su zamjetno brži, ali i dalje nisu savršeni za gledanje sporta ili brzih akcijskih filmova

600 ili više Hz CMR (MCI, PMR...): Praksa je pokazala da su ti televizori po vremenu odziva usporedivi s plazmama i CRT televizorima. Većina korisnika neće vidjeti razliku između deklariranih 600 Hz ili 1200 Hz CMR-a. IU za ovaj parametar vrijedi, srednja klasa televizora je best buy kupnja.

manje HMI i USB utora

slabiji energetski razred

Ima zvučnije ime.

Nek me netko ispravi ako griješim. Ja jučer naručio ovaj Grunding tj. Turski BEKO. Jedino kaj me malo razočaralo je samo 2 godine garancije dok na starije modele daju pet.

10 godina

Jeli moguce to iskoriti za lg lcd tv? u kosarici mi priznaje popust?

18 godina

Nek me netko ispravi ako griješim. Ja jučer naručio ovaj Grunding tj. Turski BEKO. Jedino kaj me malo razočaralo je samo 2 godine garancije dok na starije modele daju pet.

Ako nisu nešto fulali na stranici imaš isti model samo u bijeloj boji sa 5 godina garancije:

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/GRUNDIG-49VLE6621WP/

18 godina
odjavljen

Da imaš pravo, taj bijeli sam i naručio...baš da vidim kaj će na kraju poslati.

14 godina
protjeran
Philips Android TV speed comparison - realtime.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pozdrav svima

Kakvo je mišljenje o ovom tv-u.

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-KDL43W755CBAEP/

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
xfairguy kaže...
Pozdrav svima

Kakvo je mišljenje o ovom tv-u.

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-KDL43W755CBAEP/

Pa veoma dobar FullHD model, ali za takve pare več dobijaš več veoma solidan 4K televizor:) Koji se svakako više isplati, nego taj FullHD..

16 godina
Jedan od najboljih fullhd lcd tv-ova te dijagonale..slika je izvrsna..android radi kao sat, te je spreman za nadolazeći dvb-t2 HEVC h265 sustav..osobno ga imam
12 godina

Hmm kaj bi ovo moglo biti 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
18 godina
gocc01 kaže...

Hmm kaj bi ovo moglo biti 

7.0?

12 godina

Ja prvo instaliram pa onda idem čitat kaj ima. Veli dosta ekipe da im je telka riknula nakon updatea, nekaj sa napajanjem jer nije baš namjenjena za Nougat. 

Vidjet ćemo, za sada sam primjetio trzanje sučelja, pucanje internet veze spojen kablom, trzanje u Netflixu, Youtube je par puta ostao bez zvuka na pola sekunde, zatim se zbrejka i to po par puta za redom.

Poboljšanja kaj se mene tiče NEMA. Još ću se koji dan igrat pa zovem Sony i reklamiram.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Problem sa novim Androidom je, jer ti stari Sony FullHD imaju preloš procesor i slabiji Chipset..Zato mora biti za nov Android, televizor več bolji što se tiče Hardwerske tehnologije:)

0 0 hvala 0
12 godina

Mislim da XD9305 ima solidan čipset, također 4K. Dualcore mu je boljka očito. Mislim moja stara plazma iz 2012 je imala dualcore na sebi, najviše da sučelje radi fluidno i to obično smart a tu za nekakav Android samo dvije jezgre...

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice