- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
mozes preko standardnog kabla za muziku (3.5 mm) ako imas na zvucnicima out tog kabla a na tvu in.... ili ovakoili ovako... daj malo vise inf kakvi su kablovi kod zvucnika
EDIT: cini mi se da ima na tvu audio in?
zvučnici su creative labs inspire T6160.
probaj da li moze ovaj zeleni u audio in (desno od hdmi)
To je audio in. On se koristi za reprodukciju zvuka putem zvučnika na televiziji s nekog vanjskog izlaza. Meni treba izlaz zvuka. Jedna od omogućnosti je da iskoristim optical digital audio izlaz. Ali tada moram kupiti poseban konverter iz optical audio u 5.1. Iskreno ne da mi se davati nekih 40$ za to. Mogu koristiti izlaz zvuka za slušalice ali to je samo stereo zvuk.
Po ovoj slici jedina mogućnost za eventualno dobivanje 5.1 zvuka na ovom TV-u je optički digitalni izlaz, ali i to samo ako TV šalje takav signal van (recimo s nekog izvora spojenog na HDMI, a moguće da je i tu samo stereo).
Imam još jedno pitanje. Koristim iskon tv i dobio sam od njih motorolu VIP1003. Na njoj postoji s/pdif izlaz. Da li njega mogu iskoristiti za spajanje mojih 5.1 zvučnika?
Po specifikacijama na internetu nisam uočio da imaju S/PDIF ulaz, tj. po tome ne mogu prihvatiti digitalni audio.
Očito sve sam znaš... i na Iskonu i na TVu imaš samo digitalne izlaze (spdif / optical) i kako bi njih mogao spojiti na isključivo analogni set zvučnika treba ti konverter. Jeftinija vrijanta su kinezi od kakvih $40-$100, a skuplja varjanta su neki "brand-name" audio recieveri koji mogu konvertirati zvuk.
Drugih opcija nemaš.