Prevara za hardwere

poruka: 18
|
čitano: 4.022
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Zajeb za hardwere

evo ovako novi sam na bug-u i zelio bih podijeliti svoje iskustvo sa vama, naravno lose iskustvo. odmah se ispricavam ako ima neka slicna tema ili nesto tako.

dakle kupio sam komp u procesora prije dvije godine za oko mi je zapela ati-jeva 4850 narano morao sam je imat :)). i kad sam ga sastavio donio doma znaci sve upakirano sve super lipo na prvi pogleda i htio sam je isprobati kako radi i instalira stalkera (znam da je staro ali tad je bilo dobro :) ). i sve je super radilo nakon nekih tjedan dana komp bi se bez razloga usred igranja ekran bi se zacrnija komp bi pocea pištat ( beep signal  ). I nista ja ga resetiram i tako opet. pogleda sam u ati catalyst temperatura grafe je bila ono ogromna 80-ak stupnjeva pa sam se snasao i stavija kucni vent da puse u komp i pala je temp na nekojih 75°C ali to nije to i nakon godinu dana odlucija sam se da im odnesem komp na servis i kazem ja njima za problem preko telefona i meni serviser kaze da moram donit komp u servis da vide u cemu je kvar. za tjedan dana sam ih nazva i rekli su mi da je graficka pokvarena i moraju je reklamirat u zagreb. ja kazem ok np samo neka ne odugovlace. proslo tjedan dva ja ih odlucim nazvat oni kazu da su je poslali u zagreb a da im je ovi iz zagreba jos nisu vratili. prosla jos dva tjedna upozna covika koji zna te gori u zagrebu i on ih nazove i kazu oni njemu da gori jos nije stigla moja grafa ja a meni oci na federe O.O !! i nazovem ja njih poludija jbt svasta im reka kazu da ce doc za tjedan dana nova graficka ja s osmjehom rekoh ok :)) nakon tih tjedan dana dali mi onu kašetu  od nVidijeve 8600 kad sam dosa doma poludiaaa i za nefalit drnili mi i 1GB rama tako da mi je u kompu osta samo 1GB a ne 2 poludiaaa sam zva sam ih i opet i svasta reka i opet vratija komp na servis i osta je opet nekoliko tjedana i tada su mi rekli da nevalja ni maticna ni ram ni graficka i da procesor ima nekakvu tvornicku gresku pa su mi dali zamjenski komp jer sam da caci telefon i on je prica sa njima i reka da ce im doc u docan ovaj komp ostavit i uzet im pare ili dva tri komp-a sa izloga :)) nakon sta sam prosa muke sa zamjenskim komp-om napokon je nakon citava 3 miseca servisiranja dosa moj komp malo izmjenjen ali a bolje i ta su mi u znak isprike i dusevne boli koju si mi nanijeli dali phenom quad core 2.30 i AM3 maticnu ( ja sam ima m2n-sli) tako da nakon tjedan dana procesor se prigrijava pa sam kupija novi hladnjak. zato ljudi moji pazite di kupujete i sta kupujete jer samo gledaju di ce vas pokrast....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Zajeb za hardwere

Meni se isto to dogodilo u istoimenoj firmi  prije nekoliko godina. Od tada je zaobilazim u velikom luku. Nažalost, ni ostale nisu puno bolje, da ne reklamiramo samo tu. 

15 godina
neaktivan
Prevara za hardwere

ja sam nekad u osnovnoj slozio sebi konfu da kupim (nisam imo pojma o tome) i bila je P4 1.7 GHz, 128 ddr ram i geforce4 mx 440..

sve sam ja to slozio i narucio i rekli su mi da ce komp za sedmicu bit gotov..medjutim prosla sedmica, prosla druga, i nista..nazovi i pitaj sta je, kazu da nemaju neke komponente, pa cekaju da im stignu..

u medjuvremenu se bas tad nekad kod njih pojavila novogodisnja akcija, i neki popust od skoro 10% na sve komponente (nisam siguran koliko)..ja sam jos uvijek cekao svoj racunar koji sam platio po staroj cijeni, a dobit cu ga poslije onih koji su narucili svoj komp poslije mene, sa popustom..nakon jos sedmicu dana sam ja napokon dobio svoj komp, i kao znak solidarnosti i isprike, dobio P4 na 1.8 umjeto 1.7 GHz (danas mislim da su samo clockali onaj) ali umjesto geforce4 mx440 ja sam dobio geforce4 mx420..(platio sam mx440)

i dan danas ne znam kolika je razlika izmedju te dvije kartice, ali sam siguran da je mx440 bila skuplja, i nju sam i platio, a dobio onu losiju..

tako da ne samo da sam dobio komp nakon onih koji su ga narucili sa popustom, nego sam cak i graficku platio vise nego sto vrijedi, i kao izvinjenje za sve to dobio bijednih 100MHz vise..

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 5:21 (ismar89).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
crash_owerride kaže...

evo ovako novi sam na bug-u i zelio bih podijeliti svoje iskustvo sa vama, naravno lose iskustvo. odmah se ispricavam ako ima neka slicna tema ili nesto tako.

dakle kupio sam komp u procesora prije dvije godine za oko mi je zapela ati-jeva 4850 narano morao sam je imat :)). i kad sam ga sastavio donio doma znaci sve upakirano sve super lipo na prvi pogleda i htio sam je isprobati kako radi i instalira stalkera (znam da je staro ali tad je bilo dobro :) ). i sve je super radilo nakon nekih tjedan dana komp bi se bez razloga usred igranja ekran bi se zacrnija komp bi pocea pištat ( beep signal  ). I nista ja ga resetiram i tako opet. pogleda sam u ati catalyst temperatura grafe je bila ono ogromna 80-ak stupnjeva pa sam se snasao i stavija kucni vent da puse u komp i pala je temp na nekojih 75°C ali to nije to i nakon godinu dana odlucija sam se da im odnesem komp na servis i kazem ja njima za problem preko telefona i meni serviser kaze da moram donit komp u servis da vide u cemu je kvar. za tjedan dana sam ih nazva i rekli su mi da je graficka pokvarena i moraju je reklamirat u zagreb. ja kazem ok np samo neka ne odugovlace. proslo tjedan dva ja ih odlucim nazvat oni kazu da su je poslali u zagreb a da im je ovi iz zagreba jos nisu vratili. prosla jos dva tjedna upozna covika koji zna te gori u zagrebu i on ih nazove i kazu oni njemu da gori jos nije stigla moja grafa ja a meni oci na federe O.O !! i nazovem ja njih poludija jbt svasta im reka kazu da ce doc za tjedan dana nova graficka ja s osmjehom rekoh ok :)) nakon tih tjedan dana dali mi onu kašetu  od nVidijeve 8600 kad sam dosa doma poludiaaa i za nefalit drnili mi i 1GB rama tako da mi je u kompu osta samo 1GB a ne 2 poludiaaa sam zva sam ih i opet i svasta reka i opet vratija komp na servis i osta je opet nekoliko tjedana i tada su mi rekli da nevalja ni maticna ni ram ni graficka i da procesor ima nekakvu tvornicku gresku pa su mi dali zamjenski komp jer sam da caci telefon i on je prica sa njima i reka da ce im doc u docan ovaj komp ostavit i uzet im pare ili dva tri komp-a sa izloga :)) nakon sta sam prosa muke sa zamjenskim komp-om napokon je nakon citava 3 miseca servisiranja dosa moj komp malo izmjenjen ali a bolje i ta su mi u znak isprike i dusevne boli koju si mi nanijeli dali phenom quad core 2.30 i AM3 maticnu ( ja sam ima m2n-sli) tako da nakon tjedan dana procesor se prigrijava pa sam kupija novi hladnjak. zato ljudi moji pazite di kupujete i sta kupujete jer samo gledaju di ce vas pokrast....

Evo, čitam i nemogu vjerovati koliko ima gramatičkih i interpunkcijskih grešaka. Čovječe, pa daj malo obrati pažnju na pisanje, a ne da svi moraju provesti pola sata za dešifriranje tvog posta!

...Zato postoje provjerene trgovine (ADM npr.), gdje je mala šansa da se dogodi slično sr_nje!

Zdravac
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 10:28 (Zdravac).
15 godina
neaktivan
Zdravac kaže...
crash_owerride kaže...

Evo, čitam i nemogu vjerovati koliko ima gramatičkih i interpunkcijskih grešaka. Čovječe, pa daj malo obrati pažnju na pisanje, a ne da svi moraju provesti pola sata za dešifriranje tvog posta!

...Zato postoje provjerene trgovine (ADM npr.), gdje je mala šansa da se dogodi slično sr_nje!

Mislim da kada covjek "pukne" ne razmislja bas o pravopisu i sl. stvarima.

Sao mi nije jasno zasto ne tuzite takve ducane...uvijek ima neko "iznad".

Mene su na sl. naci zezali u VIP-u sa HomeBox-om, da bi na kraju oni mene zvali, raskinuli ugovor bez naknade cca godinu dana prije i jos meni platili odstetu.....a ako VIP koji je daleko veca firma od nekog lokalnog ducancica se poprilicno poplasi kada ih prijavis, zamisli sta bi se desilo da si prijavio ovo sve sta su tebi napravili. Prije sam uvijek sve na silu radio, sada zato sve fino i bez uzrujavanja....samo napises lijepi mail gdje ih upozoris da ces ih prijavit, a ako to ne uspije onda ih lijepo prijavis i sve se jako brzo rijesi.

http://www.speedtest.net/result/708892644.png
17 godina
Prevara za hardwere

o kojoj je firmi rijec?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Zdravac kaže...

e a stvarno mi je dosta nobova koji druge ispravljaju o gramatici i i sami neznaju što je gramatika

I Jadantisi
15 godina
neaktivan

ma daj slusaj ako ti se cita citaj ako ti se ne cita nemoj citat pisam sam ovo kasno na vece jeb_mi se za gramatiku da znas budi sritan sta sam stavlja tocke inace nebi ni to stavija :))

btw rijec je o firmi procesor nosija sam u ovlasteni servis u split na gripama.

17 godina
giga kaže...
Zdravac kaže...

e a stvarno mi je dosta nobova koji druge ispravljaju o gramatici i i sami neznaju što je gramatika

da giga to i mene zivcira svi samo znaju ispravljat a niti sami neznaju sta pisu, gdje pise pod pravilima foruma da moramo gramaticki ispravno pisat?? nigjde pa onda nobovi stfu and get a life..ocigledno im je gušt nekog ispravljat imaju školske traume i tako to..

15 godina
neaktivan

ništa, ubuduće potraži pomoć u vezi komponenti na bug forumu, posjeti nabava.net, vidi tko ima određene komponente, naruči i sklepaj si komp, onda kad ti nešto ode vratiš samo to i nemoraš se brinuti dali če ti šta faliti ili ne.

lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 14:40 (hd22sb).
17 godina
Prevara za hardwere

Postoji potrošački kod prijavi..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nemoj past u nesvist gramtofriku (neznam ni ja sta to znaci) hrvatski mi je dvaaaa bi boli me qrac za hrv znas samo sam tija upozorit na sta sve mozes naletit da vas nebi nista zacudilo kad budete sklapali konfu
15 godina
neaktivan
ma bija trazija ali nikako nisam moga nac a sad je vec kasno za to ....
15 godina
neaktivan
Ma u M-san i Senso plus sam i ja imao slicnih natezanja, kupio nov HP laptop, mislim da je bio 8510p, s ATI jevom grafom na 512 MB (256 dedicated), pregrijavao se i malo-malo otkazivao monitor, te se ne pali osim resetiranjem. Poaljem na reklamaciju i prvi odgovor je bio "da sam mozda slucajno ostavio kljuceve na tipkovnici, zaboravio na to i zatvorio PC", ne kontam u cemu je stvar, pa nakon tjedan dana svadja, bijesnih poziva i prijetnji tuzbama konacno dobijem sliku laptopa i opis kako oni ne mogu pristupiti reklamaciji dok ne platim popravak razbijenog ekrana (tek nakon pola godine i pismu direktno HP-u se ispostavilo da se nekoj budali u transportu razlupao TFT ekran), te su mi nakon 2 mjeseca odgovorili da su tek pristupili popravku, nakon 3 mjeseca je laptop "popravljen", te sam dobio naza laptop s ekranom 1280 x 800 umjesto onog koji je bio na njemu 1680 x 1050, te sam u njemu nasao grafu sa 256 dijeljeno, odmah sam vratio nazad, jos isti dan, zvaoi gnjavio HP Hrvatska gdje kao vise nisu mogli naci ATI-jeve kartice za moj model, i prvi odgovor je bio da "garanccija pokriva samo popravak, ne zamjenu za novi, te se nikako ne moze mijenjati bez nadoplate", pa cemu im onda sluzi garancija. Nakon skoro godinu dana natezanja, njihovog vrijedjanja i zakidanja i par ponuda da prihvatim da mi posalju kao zamjenu neki laptop do 2 ili 3 soma kuna jeftiniji model, konacno dodjemo do sporazuma za HP EliteBook 8530w smece s 1280 rezolucijom ... Opet natezanja, te konacno dobijem spomenuti u stanju da mu zvucnici krce cak i kod prvog paljenja kod melodije na "Welcome" u windowsima. U cjelokupnom procesu sam najvise ja najezio i onda nek mi jos netko kaze da je HP "renomirana" firma. To je davno bila, a kod nas kako kaze vic "mafija ima svoju drzavu".
Poison Ivy
17 godina
toxic kaže...
giga kaže...
Zdravac kaže...

da giga to i mene zivcira svi samo znaju ispravljat a niti sami neznaju sta pisu, gdje pise pod pravilima foruma da moramo gramaticki ispravno pisat?? nigjde pa onda nobovi stfu and get a life..ocigledno im je gušt nekog ispravljat imaju školske traume i tako to..

Nije toliko problem u nepoznavanju razlike između slova "č" i"ć" ili nečemu sličnom  nego u pisanju tako dugačkog teksta bez ijedne točke, sve u jednoj rečenici.

Mislim, automatski čim završavam neku rečenicu stavljam točku, barem se toliko može izaći drugima u susret kada se već očekuje od nekoga da i pročita sav taj sadržaj.

17 godina
neaktivan
RE: Prevara za hardwere
ismar89 kaže...

ja sam nekad u osnovnoj slozio sebi konfu da kupim (nisam imo pojma o tome) i bila je P4 1.7 GHz, 128 ddr ram i geforce4 mx 440..

sve sam ja to slozio i narucio i rekli su mi da ce komp za sedmicu bit gotov..medjutim prosla sedmica, prosla druga, i nista..nazovi i pitaj sta je, kazu da nemaju neke komponente, pa cekaju da im stignu..

u medjuvremenu se bas tad nekad kod njih pojavila novogodisnja akcija, i neki popust od skoro 10% na sve komponente (nisam siguran koliko)..ja sam jos uvijek cekao svoj racunar koji sam platio po staroj cijeni, a dobit cu ga poslije onih koji su narucili svoj komp poslije mene, sa popustom..nakon jos sedmicu dana sam ja napokon dobio svoj komp, i kao znak solidarnosti i isprike, dobio P4 na 1.8 umjeto 1.7 GHz (danas mislim da su samo clockali onaj) ali umjesto geforce4 mx440 ja sam dobio geforce4 mx420..(platio sam mx440)

i dan danas ne znam kolika je razlika izmedju te dvije kartice, ali sam siguran da je mx440 bila skuplja, i nju sam i platio, a dobio onu losiju..

tako da ne samo da sam dobio komp nakon onih koji su ga narucili sa popustom, nego sam cak i graficku platio vise nego sto vrijedi, i kao izvinjenje za sve to dobio bijednih 100MHz vise..

neovisno o ostalome, razlika izmedju MX420 i MX440 je u tome sto je ova prva koristila samo SDR SDRAM (Single Data Rate) dok je potonja koristila DDR SDRAM (Dual Data Rate). takodjer, MX 420 je imala 64-bitnu memorijsku sabirnicu, dok je MX440 imala 128-bitnu sabirnicu zbog cega je na kraju imala toliko bolje performanse od MX420. MX440 je bila namijenjena kao nasljednik GeForce 2 Ti/Ultra kartica, dok je MX420 trebala zamijeniti GeForce 2 MX kartice.

16 godina
neaktivan
Prevara za hardwere

I ja sam imao problema sa procesorom... točnije moj otac. Bijaše to ovako. Uzeo otac novi komp(neman pojma koje komponente, uopce se ne sican) i sad se komp ne moze upalit i odnese on na popravak i zaminu mu matičnu (za ne falit to je rabljena matična bila, a isto nije valjala) i tako je 3-4 puta zaminija u procesora matičnu ali uvik isti problemi... Onda je samo odnija u drugu firmu, je da je platija ali bar vise nije ima problema s tim kompom

0 0 hvala 0
17 godina
Prevara za hardwere

Procesor je inace poznat kao problematicna firma i poznato je da su varali. Mislim da su se prije zvali Dani Info (prije jedno desetak godina), u svakom slucaju, od Dani infoa pa sve do danas vuku reputaciju lose firme. Cesto navuku ljude akcijama za odlicne ucenike i slicno a pnda ih natjeraju da pozale sto su i usli tamo :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice