Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.174.517
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Rast mišića i visina

Šta mislite?

Doručak - na malo maslinovog ulja 5 bjelanjaka i jedno cijelo jaje (mislim da ne trebamo ulazit u raspravu oko ovoga), sad dok ima kapulice napravim sa kapulicom, preko zime moram nać neku alterantivu za mladi luk tj. kapulicu kako mi ovde kažemo, jer mi sama jaja, sol i papar, i nisu nešto, ako netko ima neku ideju, pls.

Zobene mljevene iz Lidla ili MP instant oats + 1 mjerica MP wheya.

Omega3 (pak od 250 tableta, 2 puta dnevno po tabletu, traje 4 mjeseca )

Mikronutrijenti MP Alpha men, 2 tablete (240 tableta, traju skroro 3 mjeseca ako će se uzima 3 tablete dnevno, mislim da ni ne treba više zbog toga što se ipak jede povrće, voće, grah, zobene itd. Tj. mislim da to nije jedini izvor mikronutrijenata. Čak je možda dovoljno i 2 dnevno a ne 4 koliko oni preporučavaju).

Kreatin trenutno nisam i neću do 9. mjeseca, pa onda opet cijelu zimu, 5 grama dnevno, pauza za božić i novu, te za uskrs pa onda opet na ljeto velika pauza - tako sam ja to zamislio.

I da, mislim probati, najverovatnije baciti pare, na neki fatburner umjesto kreatina, tamo na ljeto, najvjerovatnije l-carnitine ili CLA, svejedno, pa da vidim.

Onda ručak, što već bude za ručak, tu ne mogu ništa utjecat.

Nakon ručka malo voća. Uglavnom ne jedem apsolutno ništa slatko, ništa iz pekare, ništa iz fastfooda. Dobro, sad kad je nekome rođendan i ode se na jumbo pizzu, moram pojest reda radi, ali kradem svaki trenutak da ne jedam nikakvo smeće. Ponaravno slatko. Jedan komad slatkog i gotovo. Nema kraja sa slatkim, nikad ga se ne može pojest dovoljno da bude dosta.

Oko 5-6-7-8, grah iz konzerve, sa maslinovim ulje, nekad dodam tunjevinu. Ne znam kako drugačije, bez graha, zobenih i malo voća nakon ručka, dosegnem potrebnu dnevnu razinu vlakana. Da ne govorimo koliiko minerala ima i vitamina, e da, i biljnog proteina.

Onda idem vježbat, i nakon vježbe, 2 mjerica wheya, omega3 i jednu alpha man tabletu.

Navečer, posni sir po kila.

---

Sa ovom prehranom, nisam gladan i imam snage za sve. Koliko vidim, izbačeno je svo smeće iz prehrane i pazim na makro i mikro nutrijenete (jel?). Jednostavno, neću stavit slike dok ne skinem salo sa stomaka (i nabildam prsa)

http://eu.battle.net/sc2/en/profile/294395/1/Chef/ http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Chef_cr0/
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2015 13:49 (KIKI3ooo).
14 godina
odjavljen
Re: Rast mišića i visina
KIKI3ooo kaže...

Šta mislite?

Sa ovom prehranom, nisam gladan i imam snage za sve. Koliko vidim, izbačeno je svo smeće iz prehrane i pazim na makro i mikro nutrijenete (jel?). Jednostavno, neću stavit slike dok ne skinem salo sa stomaka (i nabildam prsa)

Super su sve te prehrane i planovi, ali ljudi općenito rade prevelike drame oko prehrane. Većina nas koji tu postavljamo pitanja nismo profesionalci, već rekreativci te nam kao takvima nije krucijalno jesmo li unijeli 150 ili 170g proteina u jednom danu već da smo pojeli nešto "za mišiće".

Jedi sve što je zdravo, preferiraj kuhanu hranu u odnosu na pečenu i u svemu budi umjeren. Drži se KISS principa u svemu (Keep It Stupid Simple) i prije će dolazit rezultati.

Btw šta je sa bildanjem nogu? 

15 godina
Zin8 kaže...
KIKI3ooo kaže...
Jednostavno, neću stavit slike dok ne skinem salo sa stomaka (i nabildam prsa)

Btw šta je sa bildanjem nogu? 

Ali treba bildat noge isto?

Zin8 kaže...
KIKI3ooo kaže...

Šta mislite?

Sa ovom prehranom...

Super su sve te prehrane i planovi, ali ljudi općenito rade prevelike drame oko prehrane. Većina nas koji tu postavljamo pitanja nismo profesionalci, već rekreativci te nam kao takvima nije krucijalno jesmo li unijeli 150 ili 170g proteina u jednom danu već da smo pojeli nešto "za mišiće".

Jedi sve što je zdravo, preferiraj kuhanu hranu u odnosu na pečenu i u svemu budi umjeren.Drži se KISS principa u svemu (Keep It Stupid Simple) i prije će dolazit rezultati.

Oću. Hvala.

http://eu.battle.net/sc2/en/profile/294395/1/Chef/ http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Chef_cr0/
16 godina
Rast mišića i visina

evo kad se vec pokazuje da i ja pokazem svoje 

zanemarite bradavice odvratne :) zanemarite bradavice odvratne :)
McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
12 godina
neaktivan

Evo ekipa posto vec lagano pocinjem padati u depru radi kilaze odlucio sam se uzeti Polleo Sportu proteine i kreatine. Posto se ne razumijem bas u to volio bi da mi pomognete u izboru i ako nije problem da kreatin bude pomjesan sa nekim okusom jer sam ga probao popiti sa vodom cisti i nije islo. Ubiti imam 18 god, 176, 71kg (i sa toga se ne micem, a htio bih doci do 76kg) trenkam vec 2 godine tu i tamo sa malo vecim pauzama. Okaciti cu dole par slikica kako sam poceo i kako sada situacija stoji, pa eto ako se tko razumije neka slobodno napise i da neki savjet. Hvala :)

Pocetak 2013. i pocetak mog treniranja (ja sam u sredini s lijeve strane) Pocetak 2013. i pocetak mog treniranja (ja sam u sredini s lijeve strane)
19. November 2013. (ja sam u sredini, crne trapke, lancic) 19. November 2013. (ja sam u sredini, crne trapke, lancic)
2015. 2015.
2015. (skroz lijevi) 2015. (skroz lijevi)
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2015 20:32 (Bergo).
14 godina
odjavljen
Bergo kaže...

Evo ekipa posto vec lagano pocinjem padati u depru radi kilaze odlucio sam se uzeti Polleo Sportu proteine i kreatine. Posto se ne razumijem bas u to volio bi da mi pomognete u izboru i ako nije problem da kreatin bude pomjesan sa nekim okusom jer sam ga probao popiti sa vodom cisti i nije islo. Ubiti imam 18 god, 176, 71kg (i sa toga se ne micem, a htio bih doci do 76kg) trenkam vec 2 godine tu i tamo sa malo vecim pauzama. Okaciti cu dole par slikica kako sam poceo i kako sada situacija stoji, pa eto ako se tko razumije neka slobodno napise i da neki savjet. Hvala :)

Računica je jednostavna, ako želiš da kile idu gore, moraš biti u kalorijskom suficitu, ako želiš da kile idu dolje, moraš biti u kalorijskom deficitu. Naravno, tu ulogu igra i dobar trening.

Ako "radiš" nešto,a rezultata nema onda očito negdje griješiš.

Sudeći po slikama, greška nije u treningu. Tako da očito je problem u prehrani. Ili prehrana nije adekvatna, ili je nema dovoljno.

Protein kao suplement (govorimo o whey-u) je vrhunska stvar, ali kao takav nije zamjena prehrani već kao što mu i ime kaže SUPLEMENT, DODATAK. Znači da kroz taj shake dodaš protein koji iz nekog razloga nisi mogao unijeti prehranom.

Iako osobno smatram da je bolje pojesti 2 jaja i juneću šniclu, whey je nekakav must have i kao takav nije loš odabir. ( pogledaj polleo zna imat super cijene za myprotein-ov impact whey)

Kreatin također odlična stvar i nečeš pogriješiti ako ga uzmeš, nečeš se ispuhati niti će ti visiti koža i neznam kakvi još sve mitovi o njemu postoje, ali opet ponavljam, mislim da bi stvari trebao posložiti odpočetka, od temelja a to je prehrana

12 godina
neaktivan

Pa nisam niti mislio da mi zamjeni prehranu, problem je sto doruckujem normalno (jaja, cokolino, spekec ovisi kako kada), rucam kuhano vecinom i za veceru laganica. Znaci sto se kreatina tice koji god uzmem necu pogrjesiti?

14 godina
odjavljen
Bergo kaže...

Pa nisam niti mislio da mi zamjeni prehranu, problem je sto doruckujem normalno (jaja, cokolino, spekec ovisi kako kada), rucam kuhano vecinom i za veceru laganica. Znaci sto se kreatina tice koji god uzmem necu pogrjesiti?

Malo van konteksta, u postu prije ti pokusavam objasniti da je prehrana krucijalna i da ako to ne sredis nece pomoc ni kreatini ni proteini ni neznam sta sve..na to sam ti mislio ukazati

A sto se tice preporuke kreatina, to mozda da pricekas nekog drugog, dugo nisam uzimao pa nisam siguran sta preporuciti trenutno

12 godina
neaktivan

Hvala i moze jos jedno pitanje sto me uzasno zanima. Koja je razlika izmedu Whey i Gainera?

PS: Zanemari Google zna sve :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2015 21:58 (Bergo).
14 godina
odjavljen
Bergo kaže...

Hvala i moze jos jedno pitanje sto me uzasno zanima. Koja je razlika izmedu Whey i Gainera?

Ma nemoraš skrivat

Šta je gainer? Skupo pakiran whey protein kojem je dodana velika količina šećera

A pazi sad ovo

Kako napraviti gainer kod kuće 

1. Poslije treninga u 300ml vode umiješaj jednu mjericu whey proteina i 2 mjerice dekstroze ili ti ga grožđanog šećera kojeg možemo kupiti u DM-u za 12kn/0.5kg

2. Uživaj u jeftinom i jednako efikasnom gaineru

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2015 22:19 (Zin8).
17 godina
neaktivan
Zin8 kaže...

Ma nemoraš skrivat

Šta je gainer? Skupo pakiran whey protein kojem je dodana velika količina šećera

A pazi sad ovo

1. Poslije treninga u 300ml vode umiješaj jednu mjericu whey proteina i 2 mjerice dekstroze ili ti ga grožđanog šećera kojeg možemo kupiti u DM-u za 12kn/0.5kg

100g dextroze dnevno (2 mjerice od wheya) je suludo, pogotovo u modernoj prehrani kojom šećeri i ostali UH dominiraju.

25g ti je čisto dovoljno, a i tu je pitanje hoće li imati ikakvog efekta na apsorbciju proteina, jer je dobar dio te priče broscience.

Ako već radiš gainer doma, rađe to popuni kvalitetnim UH, tipa zobene, koje pakiraju i minerale i vlakna uz UH,  jer na kraju krajeva cilj gainera je samo unijeti extra kalorije da bi došao do suficita, u praktičnom obliku-znači tekućem.

Nepotrebno kompliciraš s tom brzinom razgradnje, inzulin spikeanjem itd...

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2015 22:52 (FlyBoy).
14 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...

100g dextroze dnevno (2 mjerice od wheya) je suludo, pogotovo u modernoj prehrani kojom šećeri i ostali UH dominiraju.

25g ti je čisto dovoljno, a i tu je pitanje hoće li imati ikakvog efekta na apsorbciju proteina, jer je dobar dio te priče broscience.

Ako već radiš gainer doma, rađe to popuni kvalitetnim UH, tipa zobene, koje pakiraju i minerale i vlakna uz UH,  jer na kraju krajeva cilj gainera je samo unijeti extra kalorije da bi došao do suficita, u praktičnom obliku-znači tekućem.

Ako podrazumijevamo da je prehrana sređena onda njome ne dominira šećer zasigurno, a od 2 mjerice se neće dogodit ništa drugačije ni lošije no što bi se dogodilo od bilo kojeg drugog gainera u kojem tog šećera ima još i više

Ovo potonje u tvom postu se opet nadovezuje na sređenu i kvalitetnu prehranu.

A i kolko ja znam većina whey-a dolazi s mjericama od 30-33 grama što znači oko 60g dekstroze u PWM, a to i nije tako strašno ako bulkaš 

17 godina
neaktivan
Zin8 kaže...

A i kolko ja znam većina whey-a dolazi s mjericama od 30-33 grama što znači oko 60g dekstroze u PWM, a to i nije tako strašno ako bulkaš 

U mjericu u koju stane 25g wheya stane 50g dextroze, jer ima veću spec. masu. Ako ne vjeruješ izvaži.

Na bulku pogotovo dominiraju UH i šećeri, ajmo reći da bulka s 3000kcal, od toga barem 350-400g UH, a praktički šta god jeo tu će već nakupit 100g šećera..

A da ne govorimo da praktički svi procesirani proizvodi a i dobar dio neprocesiranih (npr. mliječni proizvodi-laktoza) sadrži šećere u sebi.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
14 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...

U mjericu u koju stane 25g wheya stane 50g dextroze, jer ima veću spec. masu. Ako ne vjeruješ izvaži.

Na bulku pogotovo dominiraju UH i šećeri, ajmo reći da bulka s 3000kcal, od toga barem 350-400g UH, a praktički šta god jeo tu će već nakupit 100g šećera..

A da ne govorimo da praktički svi procesirani proizvodi a i dobar dio neprocesiranih (npr. mliječni proizvodi-laktoza) sadrži šećere u sebi.

To sve stoji, ali poanta mojih postova je da od tih precijenjenih gainera neće imati više koristi no što će imati od ovog home made. Dakle, čisto ukazivanje na nepostojanje potrebe za bacanje novaca na gainere. ( to je kolegu zanimalo)

A ovo za 50g deks. Hvala, nisam znao!

14 godina
neaktivan
Zin8 kaže...
Bergo kaže...

Ma nemoraš skrivat

A pazi sad ovo

Aha,još moraš kupit "samo" Bcaa,glutamin,vitamini,kreatin,vitargo.. da bi dobio  jednako efikasan gejner.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jao ljudi kakvu ja imam upalu u nogama. Nisam ih radio 3 tjedna zbog mora i sad odma hc trening, jučer su me bolile al ne tako, danas ne mogu stajat na petama kako me list boli haha. Hodam (gmižem) ko pingvin.

R.I.P.

I always tell the truth.Even when I lie.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 15:36 (Bruno_K!ng).
13 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
Zin8 kaže...

Ma nemoraš skrivat

A pazi sad ovo

Optimalna količina dekstroze za podizanje razine inzulina u krvi je između 50 i 75gr. 

Ja poslije treninga popijem 2 mjerice wheya 48gr proteina i 1 mjericu od wheya dekstroze (vagao sam na digitalnoj vagi, sad zavisi koliko je sabijena dekstroza ali je mjerica od 30gr za whey je teška negdje između 52-55gr kad je ispunjena dekstrozom. 

15 godina
Rast mišića i visina

Znate onu šemu za cutting kad se smanju ugljikohidrat (s tim da se opet ubace u prehranu nakon 4-5 dana da se napuni glikogen), dakle low carb diet.

Ali nešto mi nije jasno.

Ako je preporučena količina vlakana 20-25g dnevno, kako je moguče to unjeti ako se ne jede hrana sa bogata sa ugljikohidratima (zobene, grah). Mislim jedino voće i povrće ali onda bi svaki dan trebablo tamanit nezz 8 jabuka, a to je opet fruktoza. Ako mi netko može razjasnit malo ovo.

Usput, ja vidim da tu ima nekih rasprava o low carb dijeti, većeras ću pogledat 2-3 dokumentarca na tu temu, pa ću znat više, ali vidim da se taj trik/šema, kako god, vuće još iz početaka BB, a kako imam stomak, i da nije zdravo toliko, mislim bar neko vrijeme biti low carb (ne mogu nikakad ja otić u krajnost tj. u potpunu low carb dijetu, jer svaki ručak ću pojest neke ugljikohidrate, ali opet mislim smanjit ugljikohidrate neko vrjeme koliko god mogu) čisto da ubrzam taj proces skidanja masnog tkiva. Dakle, ako skužim da to nije zdravo, to ću radit samo dok mi ne ode stomak, a ako skužim, kad pogledam dokumentarce, da se to može radit, onda me bk i to ću to radit svaki put na defki.

Ovo sam napisao da se ogradim.

Eto, znači moje pitanje je kako unjeti preporučeni dnevnu količinu vlakana bez ili sa malom količinom ugljikohidrata? Nikako?

17 godina
neaktivan

Pod low-carb dijeta se uglavnom misli na ketogenu dijetu, a to je dijeta gdje unosiš ispod ~50g ugljikohidrata dnevno i ne postoji ništa nezdravo u takvoj prehrani, dapače, dosta stvari mogu poboljšati kao što su masnoće u krvi (povećava HDL i snižava LDL), te stabilizira šećer u krvi (jer ga u biti ne unosiš, ovo je jako dobro za ljude s takvim problemima).

S ovim načinom prehrane ne možeš izgubiti brže kilograme jer na tu utječe samo koliko kalorija konzumiraš, mđutim ketogane dijeta kod dosta pojedinaca uvelike smanji apetit i žudnje za slatkim i nezdravim tako da nije teško biti na toj dijeti duže vremena.

Jedina mana moglo bi se reći je to što ima proces prilagode koji traje tjedan-dva u kojima ćeš imati povećanu glad i moguća je općenita slabost stim da je ovo potonje uzrokovano gubicima vode i nekih minerala iz organizma (glikogen u mišićima je ugljikohdirat koji skuplja vodu i tijekom dijete on se prvi potroši), a to se spriječi tako da uzimaš malo više soli.

Još jedna prednost ketogene dijete je što ima učinke u sprječavanju gubitka proteina tijekom dijete, odnosno spriječava (uz dovoljan unos proteina) gubitak mišića.

Oko ketogene dijete ima još jako mnogo za pričati, ali ovo su neke osnovne stvari, ako te još zanima googlaj jer ima jako puno materijala uz ovu temu.

A što se tiče vlakana, poprilično mnogo vlakana ima u povrću kao što su brokula, cvjetača, kelj pupčar i slično povrće. Doduše, potrebno ga je mnogo pojesti da bi se dosegla preporučena dnevna količina, ali pošto je to općenito niskokalorično povrće najbolje bi bilo da sa njime ublažiš glad jedući ga u velikim količinama

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

On nije mislio na keto kad je carb up svakih 5 dana

l<l<l<l<l<l
17 godina
neaktivan

Postoje i varijacije ketogene dijete kao sto je ciklicka ketogena dijeta sto cini upravo to, medjutim ukoliko se ne bavi intenzivno nekim sportom ili spada u kategoriju bodybuildera kojima je bitno da ostaju na maksimalnoj razini onda to nije potrebno i moze samo odmoci buduci da uvodjenjem tako cesto ugljikohidrata bi vjerojatno povratilo veci apetit i zelje za ugljikohidratima tijekom tjedna. 

14 godina
neaktivan
maniak kaže...

Postoje i varijacije ketogene dijete kao sto je ciklicka ketogena dijeta sto cini upravo to, medjutim ukoliko se ne bavi intenzivno nekim sportom ili spada u kategoriju bodybuildera kojima je bitno da ostaju na maksimalnoj razini onda to nije potrebno i moze samo odmoci buduci da uvodjenjem tako cesto ugljikohidrata bi vjerojatno povratilo veci apetit i zelje za ugljikohidratima tijekom tjedna. 

Kakva sad ciklicna ketogena dijeta,treba 10-15 dana da se ude u ketozu a on radi carb up svakih 5 dana

l<l<l<l<l<l
17 godina
neaktivan

Tijelo ide u ketozu kad potroši glikogen u mišićima i jetri za što je potrebno manje od dan vremena. 

Da bi se ostvarile sve prednosti ketoze potrebno je malo duže vrijeme, ali za samu ketozu ne.

I ta ciklička ketogena dijeta se jako mnogo koristi kod bodybuilder-a i upravo tako radi kao što sam rekao: 5-6 dana low carb i 1-2 dana high carb

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ljudi trebam pomoć, ovaj tjedan tu ekipa iz teretane uzima s proteini.si suplemente, ja bi trebao neke proteine za 300-350 kn, jel imate kakve prijedloge?

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Pozz raja, imam 16 godina, visina mi je oko 183 cma a imam oko 63 kile. Zanima me kako da si nabijem/povečam ruke, noge, prsta, ramena i sve ostalo? Najviše bi želio da "pojačam" dio iznad šake(zapešće najviše ali i ostatak prema laktu) kao i biceps-triceps. Što se tiče nogu, tu najviše želim "pojačat" dio iznad stopala(sve isto kao i kod ruke), znači listove i kvadriceps. Kod prsa bi izjednačio lijevu i desnu sisu(desna mi je veća) i njih spojio jer ladno osjetim prsnu kost na nekim djelovima prsa(ispod vrata odma). Ramena bi htio proširit(radim na tome već) ali najviše bi želio da kad me netko(ili kad se sam) uhvatim za rame da ne osječam ključnu kost, neku trokutastu kost na ramenu(tamo gdje otprilike završava ključna kost) i lopaticu(ima isto neka trokutasta kost, završava pred kraj ramena). 

Trenutno ne koristim nikakve preparate jer mislim da je pre rano za to, da nije dobro jer imam sam 16 godina(ne bi se htio zezat s tim da završim da presađivanju nekog organa il šta već), trenutno radim zgibove(obje vrste), dižem tegove(za ramena i biceps/triceps, 13 kg), čučnjeve s 18 kg na leđima. Whey planiram uvrstiti uskoro u prehranu - http://www.optimumnutrition.com/products/100-Whey-Gold-Standard-p-201.html (vanilija ili čokolada), za noge vozim bajk samo u 2/3 brzini(idem na što teže okretaje). Koji mi još vježbe preporučavate? Vježbam oko 11 sati uveće(idem spavat oko dva, kad je škola to će biti sve ranije). Trenutno ne radim skelekove al će i oni uletit uskoro u program, sve navedene vježbe radim dok "ne otkažem" u pet serija i tako svaki dan(eventualno preskoćim ako bude nevrijeme jer radim u dvorištu). Recimo za grudi bi išao na kosi benč s malim tegovima al onda moram uzet klupu i nakosit je(improvizacija) pa me zanima jer ima neki određeni kut pod kojim klupa(benč-klupa) mora biti? Nadam se da me razumijete, nov sam u ovome. Hvala  

13 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Pozz raja, imam 16 godina, visina mi je oko 183 cma a imam oko 63 kile. Zanima me kako da si (1)nabijem/povečam ruke, noge, prsta, ramena i sve ostalo? Najviše bi želio da "pojačam" dio iznad šake((2)zapešće najviše ali i (3)ostatak prema laktu) kao i biceps-triceps. Što se tiče nogu, tu najviše želim (4) "pojačat" dio iznad stopala(sve isto kao i kod ruke), znači listove i kvadriceps. Kod prsa bi izjednačio lijevu i desnu sisu(desna mi je veća) i njih spojio jer ladno osjetim prsnu kost na nekim djelovima prsa(ispod vrata odma). Ramena bi htio proširit(radim na tome već) ali najviše bi želio da kad me netko(ili kad se sam) uhvatim za rame da ne osječam ključnu kost, neku trokutastu kost na ramenu(tamo gdje otprilike završava ključna kost) i lopaticu(ima isto neka trokutasta kost, završava pred kraj ramena). 

Trenutno ne koristim nikakve preparate jer mislim da je pre rano za to, da nije dobro jer imam sam 16 godina(ne bi se htio zezat s tim da završim da presađivanju nekog organa il šta već), trenutno radim zgibove(obje vrste), dižem tegove(za ramena i biceps/triceps, 13 kg), čučnjeve s 18 kg na leđima. Whey planiram uvrstiti uskoro u prehranu - http://www.optimumnutrition.com/products/100-Whey-Gold-Standard-p-201.html (vanilija ili čokolada), za noge vozim bajk samo u 2/3 brzini(idem na što teže okretaje). Koji mi još vježbe preporučavate? Vježbam oko 11 sati uveće(idem spavat oko dva, kad je škola to će biti sve ranije). Trenutno ne radim skelekove al će i oni uletit uskoro u program, sve navedene vježbe radim dok "ne otkažem" u pet serija i tako svaki dan(eventualno preskoćim ako bude nevrijeme jer radim u dvorištu). Recimo za grudi bi išao na kosi benč s malim tegovima al onda moram uzet klupu i nakosit je(improvizacija) pa me zanima jer ima neki određeni kut pod kojim klupa(benč-klupa) mora biti? Nadam se da me razumijete, nov sam u ovome. Hvala  

(1) jedi više i diži tegove, nađi si neki full body workout (cijelo tijelo) i radi po tome, preporuka za ICF(3x sedmično) ili PPL (6dana u sedmici). (2) Zapešće nećeš nikad povećat, bez obzira šta radio, takva ti je struktura kostiju, što prije prihvatiš bolje. (3) A što se ostatka tiče to je mala grupa mišića i promjene se teže dešavaju. Deadliftovi sa držanjem na vrhu, farmerove šetnje, veslanje. (4) Članak ne možeš povećat, listove možeš ali je jako teško a oni ti dosta ovise od genetike a za kvadriceps čučnjevi/potisak.

Da pojednostavim: Jedi (moras više jest, kad si sit uzmi opet da jedeš) i diži tegove, pubertet će ostalo riješit.

14 godina
odjavljen
kenan.M kaže...
Dex.pwn kaže...

Pozz raja, imam 16 godina, visina mi je oko 183 cma a imam oko 63 kile. Zanima me kako da si (1)nabijem/povečam ruke, noge, prsta, ramena i sve ostalo? Najviše bi želio da "pojačam" dio iznad šake((2)zapešće najviše ali i (3)ostatak prema laktu) kao i biceps-triceps. Što se tiče nogu, tu najviše želim (4) "pojačat" dio iznad stopala(sve isto kao i kod ruke), znači listove i kvadriceps. Kod prsa bi izjednačio lijevu i desnu sisu(desna mi je veća) i njih spojio jer ladno osjetim prsnu kost na nekim djelovima prsa(ispod vrata odma). Ramena bi htio proširit(radim na tome već) ali najviše bi želio da kad me netko(ili kad se sam) uhvatim za rame da ne osječam ključnu kost, neku trokutastu kost na ramenu(tamo gdje otprilike završava ključna kost) i lopaticu(ima isto neka trokutasta kost, završava pred kraj ramena). 

(1) jedi više i diži tegove, nađi si neki full body workout (cijelo tijelo) i radi po tome, preporuka za ICF(3x sedmično) ili PPL (6dana u sedmici). (2) Zapešće nećeš nikad povećat, bez obzira šta radio, takva ti je struktura kostiju, što prije prihvatiš bolje. (3) A što se ostatka tiče to je mala grupa mišića i promjene se teže dešavaju. Deadliftovi sa držanjem na vrhu, farmerove šetnje, veslanje. (4) Članak ne možeš povećat, listove možeš ali je jako teško a oni ti dosta ovise od genetike a za kvadriceps čučnjevi/potisak.

Da pojednostavim: Jedi (moras više jest, kad si sit uzmi opet da jedeš) i diži tegove, pubertet će ostalo riješit.

Hvala ti puno  samo ne razumijem ove kratice ICF i PPL

13 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
kenan.M kaže...
Dex.pwn kaže...

Hvala ti puno  samo ne razumijem ove kratice ICF i PPL

ICF - Ice Cream Fitness

PPL - Push Pull Legs

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

glupo je praviti gainere, barem u smislu da su uh iz shakea

14 godina
neaktivan
Bruno_K!ng kaže...

Ljudi trebam pomoć, ovaj tjedan tu ekipa iz teretane uzima s proteini.si suplemente, ja bi trebao neke proteine za 300-350 kn, jel imate kakve prijedloge?

protein ko protein.. ako whey, onda je svejedno, vecina ima oko 80% proteina, gledaj cijenu, jer recimo 2.5 kg razlika u cijeni moze biti i po 200 kn, a dobijes isto

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice