Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.031
|
čitano: 8.159.850
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Rucipe kaže...

intexuz a vidi ja sam radio full body i stajao na mjestu , ili nesto sitno rastao , onda sam krenuo radit split treninge , dvije misicne skupine dnevno , i svaku odradim 2 puta tjedno i od tada cijelo vrijeme napredak . 

A mozda ti je sveukupni volumen bio manji kad si radio fullbody nego split,lako moguce

l<l<l<l<l<l
14 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Odradit cu ovo sto je ostalo od defke , pa onda neka masa . Ja nisam pao na glavnim liftovima skoro nista , cak sam i povecao . Mislim da ljudi dosta opadnu s snagom zato sto kad odu na defku rade smijesne kilaze puno ponavljanja ,a ja sam osto na tome da na glavnim liftovima radim 5-8 ponavljnja s večim kilažama . 
I je dobro da je samo 6-7 mjesci bilo , zato sto slusao pojedine tipove koju su me samo zeznuli .

PA to i jeste cilj.. ocuvanje ili cak i povecanje snage = ocuvanje misica.. Ako ti prepolovis tezine , misic nema razloga za "opstanak" ... 

Ma ja isto ne volim full body... Upper Lower takodjer.. PPL mi najvise pase, i toga se drzim. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 23:50 (exer1234).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mali off-topic:Mislim da je foobar exerov stari acc kad je bio banan...

Ljubomorne duše mogu da mi puše
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2015 16:26 (xR4Z3R).
14 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

Si procitao ti ista sta su oni napisali?

l<l<l<l<l<l
17 godina
Rucipe kaže...

Evo slika moje promjene , na desnoj slici je danasnje stanje i imam jos 30 dana deficnije , nadam se da cu moci doci do plocica . 

Bravo! Već si ti na BF nivou za "pločice", kreni malo na više vježbe snage, tu je to negdje.
Inače, nije uvjet da se na defkanju gubi snaga, stvar je samo trenutne kvalitete prehrane. 
I naravno tipa i intenziteta vježbanja.
Ljudi na defki ( ja sam bio takav s 20 i nešto) počesto praktički gladuju, i naravno onda
snage niotkud. A jasno bitno je na kalorijskom deficitu zadovoljiti macrose i microse, što
ja nisam radio. Pa me odero kolega koji je tek počeo sa treningom, a ja "iskusnjara" u gymu
onakav gladan i dehidriran u zemlju propao od stida :) 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2015 21:55 (overhaul).
14 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

lose mislis

14 godina
exer1234 kaže...
Rucipe kaže...

Odradit cu ovo sto je ostalo od defke , pa onda neka masa . Ja nisam pao na glavnim liftovima skoro nista , cak sam i povecao . Mislim da ljudi dosta opadnu s snagom zato sto kad odu na defku rade smijesne kilaze puno ponavljanja ,a ja sam osto na tome da na glavnim liftovima radim 5-8 ponavljnja s večim kilažama . 
I je dobro da je samo 6-7 mjesci bilo , zato sto slusao pojedine tipove koju su me samo zeznuli .

PA to i jeste cilj.. ocuvanje ili cak i povecanje snage = ocuvanje misica.. Ako ti prepolovis tezine , misic nema razloga za "opstanak" ... 

Ma ja isto ne volim full body... Upper Lower takodjer.. PPL mi najvise pase, i toga se drzim. 

Aj napiši ako ti nije problem kako ti izgleda PPL.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

mrzi me..

al ono pull push legs REPEAT, off

gle,bitno da imas glavne vjezbe..

cucanj, dl, bench..

osobno radim dl na leg danu (conv)

nema puno filozofije, dodatne vjezbe si sami odaberete... dodatne vjezbe nikad nisu fixne

fixno je:

dl, bench,cucanj, zgib, vertikalno veslanje (zbog osobnih razloga) ... 

pull i legs namjerno ne radim odmah poslije, zato sto mi onda trening nogu pati, poslije ledja,,,,, dok kad je obrnuto onda nemam problem (leg pa pull)

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2015 15:36 (exer1234).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

btw znate za ovog lika? :D sprda sve zive youtubere

https://www.youtube.com/channel/UCr2eKhGzPhN5RPVk5dd5o3g/feed

10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koja glupost

Does he even lift?

Mislim ok ima nesto misica tj definicije, al vjerojatno je oko 70ak kila covjek, i onda radi prica sranja o ostatku youtube zajednice

dafuq

17 godina
foobar333 kaže...

Koja glupost

Does he even lift?

Mislim ok ima nesto misica tj definicije, al vjerojatno je oko 70ak kila covjek, i onda radi prica sranja o ostatku youtube zajednice

dafuq

Tako je. Ima nešto definicije, ali monitori mu nisu kalibrirani. 
Kako dafuq da ja vjerujem tipu i njegovom sprdanju iz velevažne yt zajednice na čelu sa uputama za vježbanje sa bornom rajić

Ako mu svaki monitor ima drugu boju zaslona? Pa normalno da onda ima biased stav.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
Rast mišića i visina

teške gluposti. :)

lik s... kvake i j... zrak. :D

http://social.xfire.com/users/kiki3000
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2015 20:30 (KIKI3ooo).
17 godina
KIKI3ooo kaže...

Hm, jesi sve pregledao? 
Ja sam vidio samo dio o tome kako je izgladnjivanje raznih bildera i fitness modela u biti bulimija/poremećaj prehrane samo što su si oni to drugačije nazvali "cutting, leaning, carb cycling, fasting... i nije vidljiv jer su na sterkanima pa imaju mišićne mase. Zvuči legit zapažanje. Bilo je inicijativa da se na natjecanjima zabrani diuretičko ispišavanje i dehidracija, ali kao i sa nabreklim trbušinama, ne primjećujem baš da je zaživjelo. A jasno kad oni to rade, mnogi imitiraju.

15 godina
overhaul kaže...
KIKI3ooo kaže...

Hm, jesi sve pregledao? 
Ja sam vidio samo dio o tome kako je izgladnjivanje raznih bildera i fitness modela u biti bulimija/poremećaj prehrane samo što su si oni to drugačije nazvali "cutting, leaning, carb cycling, fasting... i nije vidljiv jer su na sterkanima pa imaju mišićne mase. Zvuči legit zapažanje. Bilo je inicijativa da se na natjecanjima zabrani diuretičko ispišavanje i dehidracija, ali kao i sa nabreklim trbušinama, ne primjećujem baš da je zaživjelo. A jasno kad oni to rade, mnogi imitiraju.

pa ić to uspoređivat sa poremećajima u prehrani je malo pretjerano, kao što pretjeruje u svemu, naravno nisam pogledao puno, ali ovih par šta jesam, nije false, ima istine ali pretjeruje. I ja isto osjećam glad zadnjih tjedana, prvi put nakon ohoho godina ali mislim da se to ne ide do razine poremećaja u prehrani. 

Naturalci koriste l-carnitin i one CLA mislim za cutting pa bi to trebalo bit ok

http://social.xfire.com/users/kiki3000
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

nazvat bodybuildere bulimicarima?pa to jos nigdje nisam cuo....

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav.

Pomalo newbie pitanje. Uzeo sam Mutant Mass gainer od 6.8kg. Prije tjedan dana samo otvorio i probao okus (triple chocolate). Zanima me može li to dugo stajati "otvoreno" (opet sam ga zatvorio, istisnuo zrak, zatvorio zatvaračem i stavio štipaljke, i 2 teže knjige opet na to)? Susjed mi je rekao da tih cca 7kg ode za 35 dana. Može li mu išta biti što stoji otvoren jer nemam ga još neko vrijeme namjeru piti?

EUNE: RayzCRO
14 godina
neaktivan
Rayz00 kaže...

Pozdrav.

Pomalo newbie pitanje. Uzeo sam Mutant Mass gainer od 6.8kg. Prije tjedan dana samo otvorio i probao okus (triple chocolate). Zanima me može li to dugo stajati "otvoreno" (opet sam ga zatvorio, istisnuo zrak, zatvorio zatvaračem i stavio štipaljke, i 2 teže knjige opet na to)? Susjed mi je rekao da tih cca 7kg ode za 35 dana. Može li mu išta biti što stoji otvoren jer nemam ga još neko vrijeme namjeru piti?

Može ostat otvoren,samo ga nemoj držat na vlažnom mjestu,jer se kreatin i aminokis ugrušaju,ali i ako se to dogodi,isto možeš popit :)

11 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Ljudi...Mislim kupiti kreatin...Dosada sam imao od myproteina i to su mi najgore bacene pare u zivotu...nisam ga dokraja popioo ali nit snage niti izgleda...

E sad cuo da ljudi pricaju dosta o muscletech kreatinu koji kosta 0.3kg 170 kg...Neznam sto vi mislite o tome?Jel moze link od tog proizvoda?Jel se isplati.

This time next year we'll be millionaires
12 godina
Boixus Nois PS kaže...

Ljudi...Mislim kupiti kreatin...Dosada sam imao od myproteina i to su mi najgore bacene pare u zivotu...nisam ga dokraja popioo ali nit snage niti izgleda...

E sad cuo da ljudi pricaju dosta o muscletech kreatinu koji kosta 0.3kg 170 kg...Neznam sto vi mislite o tome?Jel moze link od tog proizvoda?Jel se isplati.

to ce ti onda tek postat najgore bacene pare u zivotu.

svatko pametan ce ti reci, kreatin ko kreatin.

ovaj je bar jeftin i meni osobno djeluje.

&Black_Sheep
14 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

nema ti razlike. .creatin je creatin. tj monohidrat je svaki isti. jedino su cijene razlicite od branda do branda... 

cuj,vecina ljudi ce imati benefite,ali ti si ocito jedan od onih nesretnika :D ... mozda jedes puno crvenog mesa,... pa dodatan unos nema benefita

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2015 11:55 (exer1234).
17 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

Kod mene baš suprotno,  evo taman potrošio zadnje što sam imao kreatina od muscletecha i razmišljam da uzmem myp jer imam filing da cu dobiti isto za duplo manje love.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
13 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Kod mene je ovako :

Prsa i Bicepsi

Leđa i Tricepsi

Noge i Ramena

Stomak ne radim jer ga nemam ali mislim za 3 mj.

Ne vidim svrhu ovakvog splitanja vježbi.. cilj splitanja je da mišići imaju dovoljno vremena za regeneraciju i rast, a ti ako ponedjeljkom rokaš prsa i biceps (ako uzmemo u obzir da si odradio trening dobro) kako ćeš odraditi leđa u utorak ako ti je biceps umoran i ne možeš vući kilaže koje leđa mogu? 

Za stomak nemam dan, ali poslije svakog treninga odradim 4x50 trbušnjaka na kosoj klupi i 4x30 bacanja nogu. 

14 godina
neaktivan
lithiumion kaže...
Silwncer kaže...

Kod mene je ovako :

Prsa i Bicepsi

Leđa i Tricepsi

Noge i Ramena

Ne vidim svrhu ovakvog splitanja vježbi.. cilj splitanja je da mišići imaju dovoljno vremena za regeneraciju i rast, a ti ako ponedjeljkom rokaš prsa i biceps (ako uzmemo u obzir da si odradio trening dobro) kako ćeš odraditi leđa u utorak ako ti je biceps umoran i ne možeš vući kilaže koje leđa mogu? 

Za stomak nemam dan, ali poslije svakog treninga odradim 4x50 trbušnjaka na kosoj klupi i 4x30 bacanja nogu. 

Ma dobro kakav umor u bicepsu,biceps mogu 5 puta na dan radit i nece mi imat ikakvog efekta na slj. trening.

A i ako je cilj splitanja to sta si rekao,pa onda bi bilo logicki da necu radit u utorak ledja bic ako treniram 3 puta tjedno.A i ako konstantno radis isti trening tijelo se privikne na taj umor i vidio bi razlike mozda prva 2 treninga da nemozes povuci istu kilazu,ali nakon toga bi se naviknuo i nebi bilo razlike.Ja sad radim 4 puta tjedno bench,3x deadlift i 4 cucanj i sad mi pojasni kako ja uvijek mogu napredovat ako mi tijelo nema odmora? 

l<l<l<l<l<l
11 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Koliko ste grama popili pa ste mogli vec vidjeti neke benefite?

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

5grama

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2015 17:41 (exer1234).
14 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

Koliko ste grama popili pa ste mogli vec vidjeti neke benefite?

Pa gle,ako ti ne jedes ili treniras kako treba djaba ti kreatin,nije to magija,pogotovo ne ocekuj nista ako si u deficitu.Niti nemoj misliti da ces ti odjednom vidjeti na tijelu neke ocite promjene

l<l<l<l<l<l
14 godina
neaktivan
intexuz kaže...
lithiumion kaže...
Silwncer kaže...

Kod mene je ovako :

Prsa i Bicepsi

Leđa i Tricepsi

Noge i Ramena

Ma dobro kakav umor u bicepsu,biceps mogu 5 puta na dan radit i nece mi imat ikakvog efekta na slj. trening.

A i ako je cilj splitanja to sta si rekao,pa onda bi bilo logicki da necu radit u utorak ledja bic ako treniram 3 puta tjedno.A i ako konstantno radis isti trening tijelo se privikne na taj umor i vidio bi razlike mozda prva 2 treninga da nemozes povuci istu kilazu,ali nakon toga bi se naviknuo i nebi bilo razlike.Ja sad radim 4 puta tjedno bench,3x deadlift i 4 cucanj i sad mi pojasni kako ja uvijek mogu napredovat ako mi tijelo nema odmora? 

vjerojatno ne radis dobro onda :D ... ja uradim 1 ciljanu vjezbu za biceps.. 3 serije sutra imam blagu upalu

14 godina
neaktivan

vjerojatno ne radis dobro onda :D ... ja uradim 1 ciljanu vjezbu za biceps.. 3 serije sutra imam blagu upalu

Odradim ja i 15 serija cucnja pa ne dobim upalu,jel to znaci da ne radim dobro?

l<l<l<l<l<l
11 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Za taj suficit i defecit toliko i nevodim brige u kalorijskom smislu...Imam 83 kg i unuesem svaki dan vise od 110 g proteina,mislim da nema potrebe za vise....

E sad...Za kalorije i ugljikohidrate nisam siguran...Jedem dosta kruha,uvijek kupim neke kekse poslije treniga ili onaj psencini keks ili od cega je vec...Plus banane i tako to...Vecinom jedem piletinu plus rizu,grasak ili krumpir...

A za kalorije nemama pojma...To mi je nekako najverci problem.

Naao sam neki kalkulato ri on mi izbaci :

Dnevni minimalnu unos :2000

Dnevna potrošnja kalorija prema nivou aktivnosti: 3436

E sad vidim da kalorija unosim vjerovatno puno manje...Ima li neka preporuka za neku kaloricnu hranu...Imam tablicu kalorijsku , a osim nje ima li nesto kupiti u ducanu u te svrhe?

14 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

Za taj suficit i defecit toliko i nevodim brige u kalorijskom smislu...Imam 83 kg i unuesem svaki dan vise od 110 g proteina,mislim da nema potrebe za vise....

E sad...Za kalorije i ugljikohidrate nisam siguran...Jedem dosta kruha,uvijek kupim neke kekse poslije treniga ili onaj psencini keks ili od cega je vec...Plus banane i tako to...Vecinom jedem piletinu plus rizu,grasak ili krumpir...

A za kalorije nemama pojma...To mi je nekako najverci problem.

Naao sam neki kalkulato ri on mi izbaci :

Dnevni minimalnu unos :2000

Dnevna potrošnja kalorija prema nivou aktivnosti: 3436

E sad vidim da kalorija unosim vjerovatno puno manje...Ima li neka preporuka za neku kaloricnu hranu...Imam tablicu kalorijsku , a osim nje ima li nesto kupiti u ducanu u te svrhe?

Pa onda nemozes krivit kreatin sto ne napredujes,ti si u prevelikom deficitu,na tome bi jedva zivio normalno kamoli napredovao,iako sam 99% siguran da si ti krivo racunao i nije ti dnevna potrosnja kalorija 3400

l<l<l<l<l<l
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice