[REVIEW] Kaspersky IS 2010

poruka: 62
|
čitano: 18.837
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

evo jedan mali review KIS-a

kaspersky je nedavno prestavio novu inačicu svojih anti virusnih riješenja

-kaspersky anti virus

-kaspersky internet security

instalacija je po običaju vrlo jednostavna jedino bi možda neki mogli imati problema s aktivacijom

sam kaspersky troši manje od predhodnika oko 5mb meni su predhodnici trošili oko 20mb

Sam antivirus je sad dosta jednostavniji ima novo sučelje

http://img49.imageshack.us/img49/7139/kissuelje.png

Od sad je tu nova virtualna tipkovnica i link filter u samom browseru

http://img5.imageshack.us/img5/9292/kistip.png

Update je još jednostavniji ima i opciju da se vrati na default bazu

http://img12.imageshack.us/img12/2913/kisupdate.png

Security+ je nova opcija u KIS2010 di je mnoštvo drugih korisnih funkcija

http://img55.imageshack.us/img55/1747/kisplus.png

Ako hočete isprobat jednu od verzija http://www.kaspersky.com/trials to je link za besplatan 30 dana trial verziju

moja preporuka svima koji ne žele imat problema s gamadi a imaju 40$ za AV odnosno 50$ za IS

P.S.nemojte mi zamjerit ako sam nešto pogriješio ovo mi je prvi review ali nadam se ne i posljednji

16 godina
neaktivan

Kakva je detekcija??Ima li ga gdje kupiti u Splitu i okolici??Vjerojatno još nema,ali kad dođe vjerojatno ga uzimam (ili možda Alviru Premium).

written by pod009
16 godina
neaktivan

dodao bih da im a novi "game mode" i "toolbar".

game mode prekida updateove i ostale stvari koje bi usporavale u full screen modeu.

toolbar će detektirati nepoželjne stranice.

dosta je poboljšana detekcija i ima još puno novih funkcija.

neke se aplikacije mogu pokrenut a safe run modu.

edit:precrtano si već naveo.

OS: Windows XP SP3 Professional, Windows 7 RC build 7100
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 22:20 (djdomi).
16 godina
neaktivan
RE: [REVIEW] Kaspersky IS 2010
djdomi kaže...

game mode prekida updateove i ostale stvari koje bi usporavale u full screen modeu.

ja zaboravio

stvarno mu je odlična detekcija blokira svaku sumljivu stranicu

zaboravio sam dodati de se i skinovi mogu mjenjat

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 5:56 (RPG vs TENK).
16 godina
neaktivan
RPG vs TENK kaže...
djdomi kaže...

ja zaboravio

stvarno mu je odlična detekcija blokira svaku sumljivu stranicu

zaboravio sam dodati de se i skinovi mogu mjenjat

ima ih samo za 2009 kolko sam ja googlao.

ukratko:

-odlična detekcija i odlične sposobnosti obrane

-gaming mod

-toolbar

-safe run mod(sandbox)

-rescue disk

-skeniranje određenih objekata

-česti update

-skeniranje mailova

samo ima jedan propust: stavio sam jednu phishing stranicu i nije ju detektirao.

inače vrlo dobar program i isplati se prelazak sa 2009 na 2010.

OS: Windows XP SP3 Professional, Windows 7 RC build 7100
15 godina
neaktivan

trebo si jos testirat detekciju s eiacr datotekama, al solidan review, nije bas ko luxxovi reviewi, al na razini su njegovih.

od miline tresu mi se jaja u gacama budi se azdaja
16 godina
neaktivan

ipak mi je prvi

16 godina
neaktivan

Odličan je ovaj KIS, samo da pitam dali je normalno da u tjedan dana napravi incoming traffica 1.2GB i outcoming 30MB

slično tome je i FF pa mislim da kroz KIS prolazi sve iz FF pa je zato tako puno prometa ili.........?

Listen very carefully, I shall say this only once
16 godina
Master Tino kaže...

Odličan je ovaj KIS, samo da pitam dali je normalno da u tjedan dana napravi incoming traffica 1.2GB i outcoming 30MB

slično tome je i FF pa mislim da kroz KIS prolazi sve iz FF pa je zato tako puno prometa ili.........?

zato

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
17 godina

Za one koje to zanima tu na ovm linku dole se moze lijepo i pregledno vidjet sve u vezi Kaspersky Internet Security 2010!Cool

https://www.youtube.com/user/mrizos

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 15:31 (rambox).
17 godina
neaktivan
Master Tino kaže...

da, defaultne postavke za FF su da svaki upit na udaljeni server bude dozvoljen, međutim ja nevidim apsolutno ništa loše u tome, jer ukoliko FF nije kompromitiran nekim virusom svi njegovi upiti bit će validni, "problem" kod KISa i tolikog prometa je vjerojatno poduplano brojanje prometa, naime svi upiti FFa su automatski skenirani preko lokalnog proxyja a to KIS računa kao promet, kao KISov promet, malo blesavo ali probaj oduzeti od ukupnog prometa polovicu (koju je napravio Kaspy) i dobit ćeš realni promet... (vidi prvu sliku, sve će biti jasnije)

Ukoliko želiš upite FWa u KISu za sve aplikacije (ne samo restriktirane) iz kojih ćeš napraviti "rulove", napravi sljedeće:

settings - protection - na desnoj strani skini kvačicu sa "select action automatically" - apply ...

te settings -Firewall - na desnoj strani "configure rules" - te u prozoru koji se pojavi "firewall settings" kliknuti na + pored networks i za "trusted" ispod "public networks" postaviti "prompt for action" (vidi drugu sliku) - OK - Apply (u glavnom prozoru)

nakon toga moći ćeš kreirati FW rulove i za trusted (sve) aplikacije, uključujući FF

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
Master Tino kaže...
kroz KIS prolazi sve 

zato

naravno da ne prolazi sve, prolazi sve ono što treba... a to je velika razlika Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 20:15 ((s)izgoreo).
16 godina
(s)izgoreo kaže...
jurluk kaže...
Master Tino kaže...
kroz KIS prolazi sve 

zato

naravno da ne prolazi sve, prolazi sve ono što treba... a to je velika razlika Namigiva

naravno da ne sve, nego sve iz firefoxa, što je on i napisao, a ja svojom nepažnjom to nisam boldao

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Za one koje to zanima tu na ovm linku dole se moze lijepo i pregledno vidjet sve u vezi Kaspersky Internet Security 2010!Cool

moram reći da je taj Mattov review/test iznimno amaterski rađen a KIS totalno misskonfiguriran...

17 godina
(s)izgoreo kaže...
rambox kaže...

moram reći da je taj Mattov review/test iznimno amaterski rađen a KIS totalno misskonfiguriran...

Takav je da pa i on sam kaze da njegovi testovi raznih programa nisu napravljeni profesionalno no moze se vidjet fino kakav je program i kak radi uglavnom. On samo pokusava pokazat kaj valja a kaj ne valja kad je preventivna zastita u pitanju i ciscenje kompa jer je to najbitnije ipak a tu padaju puno velikih i placenih programa kaj je sramota i smijesno zapravo i to se tamo moze vidit. Kaj se tice Kasperskog to je program koji je nazalost pre kompliciran za puno ljudi. Znam par slucajeva kad su se ljudi debelo zeznuli s njim jer su ga krivo podesili tj ne znaju kaj bi s njegovim podesenjima kojih ima stvarno puno ipak nisu svi za taj program i jos ak ne znas engleski i nisu upucen u tehnikalije glede zastitnih programa bit ce velikih problema a tak obicno i bude sa svim kompliciranijim programima koji imaju u sebi HIPS i jos uz to Sandiboxie!Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 21:44 (rambox).
17 godina
neaktivan

eh, pa stavit svaki novi program u untrusted skupinu je u najmanju ruku debilno, to znači da se niti jedan novi executable (.exe, .dll - pokrenut preko rundll as an app.., .bat etc.) neće moći uopće pokrenuti, bilo da je pokrenut virus ili legalna aplikacija, međutim ni to nije pravilno konfigurirano jer je KIS ostavljen u automatskom načinu rada koji će napravit bypass te konfiguracije u kojoj se neće sve ubaciti u untrusted skupinu već će KIS poslagati programe po skupinama automatski...

Dalje u svakom Mattovom reviewu on naprosto uvjek preskoči konfiguraciju FWa pod nekom debilnom izlikom, u stvari nema pojma o protokolima portovima i IP adresama

ovaj Mattov review je totalno bezvrijedan i upućuje gledatelje da miskonfiguriraju KIS

Na kraju KIS je miljama daleko od sandboxia, i mora pojesti još puno palente da bi njegov sandbox bio iole blizu originalnom sandboxieu po funkcionalnosti, izoliravanju procesa i usabilityu, jedina prednost je što KISov SBox radi na 64bitnim sistemima, međutim ne pokriva pola APIja kojeg pokriva 32bitna verzija....znam imam i sandboxie i KIS instaliran na xpu

btw u toku je beta test kritikal fixa 2 za KIS kojom će se dodati između ostaloga službena podrška za win7 i poboljšati sandbox...

17 godina
(s)izgoreo kaže...

eh, pa stavit svaki novi program u untrusted skupinu je u najmanju ruku debilno, to znači da se niti jedan novi executable (.exe, .dll - pokrenut preko rundll as an app.., .bat etc.) neće moći uopće pokrenuti, bilo da je pokrenut virus ili legalna aplikacija, međutim ni to nije pravilno konfigurirano jer je KIS ostavljen u automatskom načinu rada koji će napravit bypass te konfiguracije u kojoj se neće sve ubaciti u untrusted skupinu već će KIS poslagati programe po skupinama automatski...

Dalje u svakom Mattovom reviewu on naprosto uvjek preskoči konfiguraciju FWa pod nekom debilnom izlikom, u stvari nema pojma o protokolima portovima i IP adresama

ovaj Mattov review je totalno bezvrijedan i upućuje gledatelje da miskonfiguriraju KIS

Na kraju KIS je miljama daleko od sandboxia, i mora pojesti još puno palente da bi njegov sandbox bio iole blizu originalnom sandboxieu po funkcionalnosti, izoliravanju procesa i usabilityu, jedina prednost je što KISov SBox radi na 64bitnim sistemima, međutim ne pokriva pola APIja kojeg pokriva 32bitna verzija....znam imam i sandboxie i KIS instaliran na xpu

btw u toku je beta test kritikal fixa 2 za KIS kojom će se dodati između ostaloga službena podrška za win7 i poboljšati sandbox...

Kaj se tice firewall u njegovim testovima za to isto kaze da mu nije jaca strana pa se s tim ne opteresuje previse tj podesenjima nekog firewall, barem kaze da je tak pa onda je to ok jer bilo bi bezveze da prica o podesenjima firewalla ak ne razumije to kak treba. Srecom kaj vecinom najbolji firewall-ova ionako nema potrebe podesavat uopce ko Outpost i Pc Tools Firewall instaliraj i nema problema no kod Outpost ima puno vise mogucnosti ako neko hoce prckat po tome. No opet puno ljudim ima problema i s pravim softwerskim firewallom pa ga niti nemaju jer se ne zele opterecivat s tim bez potrebe kazu dovoljan je njima i Windows Firewall a to kaj se u njemu uopce ne vidi kaj ide na internet i nemas nikakvu kontorolu uopce je zapravo manji problem dok ne nastane pravi problem!Cool

17 godina
neaktivan

Da budem iskren OP i OA mi se uopće ne sviđaju, za razliku od klasičnih HIPSova ili HIPS modula ova dvojica uopće ne dopuštaju custom dodavanje fileova i foldera koje juzer želi dodatno zaštititi.

Da stvar bude gora nigdje se ne vidi koje fileove, foldere i registryje te aplikacije čuvaju

Čini mi se da OP uopće nema zaštitu my documentsa (nisam siguran) a npr. GPCode ransomware gađa upravo my doc. gdje enkriptira sve dokumente i za dekriptor traži novce, kod klasičnog HIPSa jednostavno se doda "%USERPROFILE%\My Documents\*" i stvar je rješena...

Takođe OP uopće nema screen capture zaštitu (valjda čekaju da Matoušec doda ovaj test u svoj suite) dok program koji je potpuno besplatan Comodo ima takvu zaštitu

Kod Kasperskyja mi se posebno sviđa sistem "nasljeđivanja", znači ako software koji je u "high restricted" grupi (malware xy) želi startati software koji je u "trusted" grupi (Internet Explorer).., ovaj potonji (IE) će automatski nasljediti restrikciju aplikacije koja ga je pokrenula (malware xy), u ovom slučaju (IE) će biti pokrenut sa restrikcijama "high restricted" grupe...

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2009 0:49 ((s)izgoreo).
17 godina
(s)izgoreo kaže...

Da budem iskren OP i OA mi se uopće ne sviđaju, za razliku od klasičnih HIPSova ili HIPS modula ova dvojica uopće ne dopuštaju custom dodavanje fileova i foldera koje juzer želi dodatno zaštititi.

Da stvar bude gora nigdje se ne vidi koje fileove, foldere i registryje te aplikacije čuvaju

Čini mi se da OP uopće nema zaštitu my documentsa (nisam siguran) a npr. GPCode ransomware gađa upravo my doc. gdje enkriptira sve dokumente i za dekriptor traži novce, kod klasičnog HIPSa jednostavno se doda "%USERPROFILE%\My Documents\*" i stvar je rješena...

Takođe OP uopće nema screen capture zaštitu (valjda čekaju da Matoušec doda ovaj test u svoj suite) dok program koji je potpuno besplatan Comodo ima takvu zaštitu

Kod Kasperskyja mi se posebno sviđa sistem "nasljeđivanja", znači ako software koji je u "high restricted" grupi (malware xy) želi startati software koji je u "trusted" grupi (Internet Explorer).., ovaj potonji (IE) će automatski nasljediti restrikciju aplikacije koja ga je pokrenula (malware xy), u ovom slučaju (IE) će biti pokrenut sa restrikcijama "high restricted" grupe...

Outpost nema mogucnost dodavanja foldera koje ce stitit ili bilo cega od strane korisnika. To nije takav HIPS nema te mogucnosti ko recimo Drivesentry koji vise nije besplatan nazalost i drugi programi no tu nema problema zapravo nije me do sad iznjevjerio jos a obicno se šecem po vrlo nezgodnim stranicama. Evo kaj sve stiti Outpost bilo Pro ili Free verzija kad je podesen HIPS na Maximum!Cool

16 godina
neaktivan

Dali da stavim i neki Firewall+ tipa Outpost ili Online Armor s KIS 2010-om

17 godina
Master Tino kaže...

Dali da stavim i neki Firewall+ tipa Outpost ili Online Armor s KIS 2010-om

KIS vec ima i firewall pa nema potrebe stavljat poseban firewall uz njega. Windows Firewall iskljuci prije nego kaj stavljas KIS na komp jer ionako nema koristi od njega nikakve postavi ga an OFF i gotovo!Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 18:17 (rambox).
16 godina
neaktivan

Ovaj Online Armor ima Keyleogger detection i application control, cini mi se da KIS nema detekciju keyloggera ili ?

Sada sam stavio Online Armor da vidim kako se ponaša.

17 godina
neaktivan
Master Tino kaže...

Ovaj Online Armor ima Keyleogger detection i application control, cini mi se da KIS nema detekciju keyloggera ili ?

Sada sam stavio Online Armor da vidim kako se ponaša.

kaspersky ima i detekciju keyloggera i detekciju skidanja screenshota...

btw. imati dva 3rd party firewalla instalirana/aktivna na sistemu je još gore nego imati dva antivirusa na sistemu... konflikt je siguran a BSOD gotovo zajamčen...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 20:00 ((s)izgoreo).
16 godina

vidim da se razumijete u Kaspersky,sad me zanima jel mi mozete pomoci...naime on mi biljezi, tj.stvara odredene datoteke na c disku...znaci c ProgramData-Kaspersky lab...datoteke su ogromne...za par dana bude preko 10 gb...naziva su npr KAV.9.0.0.731_12.21_17.51_3896.GUI...onda .SRV - .HST vidim da biljezi po danima...sam ne znam sta ima toliko biljezit...jel se to moze kako iskljuciti....prije mi nod nije nista biljezio...i ostali av..tnx

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2009 18:41 (milanji).
17 godina
neaktivan
milanji kaže...

vidim da se razumijete u Kaspersky,sad me zanima jel mi mozete pomoci...naime on mi biljezi, tj.stvara odredene datoteke na c disku...znaci c ProgramData-Kaspersky lab...datoteke su ogromne...za par dana bude preko 10 gb...naziva su npr KAV.9.0.0.731_12.21_17.51_3896.GUI...onda .SRV - .HST vidim da biljezi po danima...sam ne znam sta ima toliko biljezit...jel se to moze kako iskljuciti....prije mi nod nije nista biljezio...i ostali av..tnx

pogledaj dali su "traceovi" enablani, ako jesu namjestiti kao na 1. screenshotu, ukoliko ih želiš obrisati sa diska pogledaj drugi screen...

ukoliko želiš očistiti reporte i logove pogledaj screenshot 3

P.S. zašto koristiš staru beta verziju programa?

prvi screenshot prvi screenshot
drugi screenshot drugi screenshot
screenshot 3 screenshot 3
ako koristite extenzije na računaru onda nemojte na kosi, ako nekom treba novi windows 8 nek se javi poslat ću mu teleportiranjem
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2009 19:14 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

a valjda zato da ne nabavlja key svako malo.

Dočekali...10.11. The MW2
15 godina
neaktivan

ključeva nikad dosta,moja trial verzija uskoro ističe pa se zna šta sad slijedi.

17 godina
neaktivan
djdomi kaže...
(s)izgoreo kaže...

eh, pa može se i finalna verzija konvertirat u betu Namigiva

btw. beta verzije po difoltu skupljaju trejseve, od tuda toliko smeća na PCu, interesira me jeli primjetio kako mu se PC zbog toga vuče kao krepana krava?

EDIT: vjerojatno nije primjetio, ima dovoljno jak PC

ako koristite extenzije na računaru onda nemojte na kosi, ako nekom treba novi windows 8 nek se javi poslat ću mu teleportiranjem
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2009 21:44 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
djdomi kaže...
(s)izgoreo kaže...

eh, pa može se i finalna verzija konvertirat u betu Namigiva

btw. beta verzije po difoltu skupljaju trejseve, od tuda toliko smeća na PCu, interesira me jeli primjetio kako mu se PC zbog toga vuče kao krepana krava?

EDIT: vjerojatno nije primjetio, ima dovoljno jak PC

e o tomu pričam :)

Dočekali...10.11. The MW2
16 godina

tnx,nisam ni isao na to support..xD,sad vidim..rjesio sam...a prije mi se pc malo vukao...exploreru je trebalo vise vremena da otvori folder...po 4 sek...ali kako svako malo brisem te fileove ide solidno... :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice