ma sve to stoji long,al da moram birat između wota i av-a,ja bi maknuo av,ma koliko to bizarno zvučalo
edit:ovo ne treba shvatiti doslovno,već metaforički
Najbolji program za čičćenje registrya
- poruka: 193
- |
- čitano: 71.838
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
ma sve to stoji long,al da moram birat između wota i av-a,ja bi maknuo av,ma koliko to bizarno zvučalo
Svi alati koji sluze sa odbranu od malicioznih stvari na netu daju laznu sigurnost.
Antivirusi su nuzno zlo (usporavaju rad) ali su to ipak korisni alati. Imaju proaktivne componente, neki imaju i trust level (Norton) iliti ne skeniraju datoteke koje imaju dig potpis ili se nisu u meduvremenu promjenile itd.
Firewalli su isto tako korisni ali ne sluze svrsi ako ispravno ne konfigurirate sharing na lokalnoj mrezi (na pr. djelite cjeli disk sa read/write ovlastenjima) ili ako vam je firewall stelan na full auto pa lako se zna dogoditi da keyloger dobije "izlaznicu" za van, "reeeware" programi isto tako dobiju izlaz i...komuniciraju sa svojim autorima u smisli "Check for new versions" (kao da mi ne znamo kako da provjerimo)
Isto tako neki od sadasnjih virusa mogu "osjetiti" sandboxan prostor pa se jednostavno nece pokrenuti u virtualnom opkruzenju. I sto sada reci u ovom presudnom trenutku ?TM (:
Poanta svega ovoga mi je bila da treba koristiti minimum mozga prilikom surfanja i egzekutiranja izvrsnih datoteka ma koliko vam bili poznati izvori (e-mail) ili strane (phishing)
Pročitao sam vase savjete i ne mogu se odlučiti koji program je bolji. Dali ih mozete slozit od 1-pa na dalje. Imam antivirus bit defender ako to sto znači..Hvala
Pročitao sam vase savjete i ne mogu se odlučiti koji program je bolji. Dali ih mozete slozit od 1-pa na dalje. Imam antivirus bit defender ako to sto znači..Hvala
evo glary utilities , besplatni optimizator , s integriranim registry cleanerom,radi automatski backup
ostavi sve po defaultu,i to je to
ako sad krenemo s top listom,tek ćeš se onda dvoumiti
ovaj radi svoj posao,ne vrti se u pozadini kao tune up,što ne bi ni dopustio,nego ga ti pokreneš ručno,po potrebi
ne zadire preduboko u reg,tako da je prilično siguran,i više ti ništa ne treba
da, ne zelim nista da se samo pokrece, vec da ga ja pokrecem....pričekat cu jos malo....
da, ne zelim nista da se samo pokrece, vec da ga ja pokrecem....pričekat cu jos malo....
pričekaj..
nisam baš pobornik stalnog prčkanja po registru,osim u nekim slučavevima kad ništa drugo ne pomaže
nekakvog osjetnog usporavanja,ili rušenja aplikacija,loše deinstaliranih programa
uz glaryjev registry cleaner koristim i ccleanerov reg cleaner (za razliku od glaryja on ne radi automatski backup)ali nudi
ti besplatni programi mogu zadovoljiti svakog prosjećnog korisnika
uz deinstalaciju softwarea u revo unistalleru,koji je temeljtiji od windowsovog i sjajnog defragmentatora diska auslogics disk defrag-a
windowsi se mogu držati u dobroj formi
da,nisam ga koristio pa ne znam,ali ako je suditi po njihovom defragmentatoru,hu
nekako se držim glaryja
ako netko ne želi optimizator kao takav,nego samo njegov registry cleaner,tu je glary registry repair,isto tako nagrađivani,ultra brzi i sigurni popravljač registra..
Sada imam GLARY Utilities PRO i CCleaner smatram da je to to. vidim da glary ima opciju SPYWERE REMOVER a imam antivirus BITDEFENDER Internet security koji ima isto tu opciju..zanima me oce li to usporavat komp i dali ce oba programa radit 100% isprvno.
Vaše mišljenje za GLARY Utilities PRO..je li ok ili baš i nije teško je odabrat program kada ih ima tako puno..da li još koji preporučate...?
HVALA
po meni nisi trebao uzeti glary pro,free verzija je sasvim dovoljna
bar ga isključi da se ne vrti u pozadini
Sada imam GLARY Utilities PRO i CCleaner smatram da je to to. vidim da glary ima opciju SPYWERE REMOVER a imam antivirus BITDEFENDER Internet security koji ima isto tu opciju..zanima me oce li to usporavat komp i dali ce oba programa radit 100% isprvno.
Vaše mišljenje za GLARY Utilities PRO..je li ok ili baš i nije teško je odabrat program kada ih ima tako puno..da li još koji preporučate...?
HVALA
Ako je kupljen, onda je u redu.
Neće biti u konfliktu sa BitDefenderom zato što je Glary on-demand skener, a BitDefender ima rezidentnu zaštitu.
treba pogledati pod menu>settings>auto care>da li je 1 click maintenance na automatic
to treba isključiti,onda će biti on demand
Nije kupljen mislim skinuo sam kodove sa neta...ne vrti se ja ga pokrećem...na njemu pise glary utilities pro...uz ta dva programa je li još koji potreban...?
Nije kupljen mislim skinuo sam kodove sa neta...ne vrti se ja ga pokrećem...na njemu pise glary utilities pro...uz ta dva programa je li još koji potreban...?
a free je i više nego dovoljan!?
treba pogledati pod menu>settings>auto care>da li je 1 click maintenance na automatic
Nisam te razumio da li to mora biti isključeno, u protivnom on zadaje sam sebi neku schedule u npr svaki petak u 15:00
Nisam te razumio da li to mora biti isključeno, u protivnom on zadaje sam sebi neku schedule u npr svaki petak u 15:00
ako ga podesiš da u određeno vrijeme napravi taj maintenance,on će to i napraviti
a najbolje je da si to sam napraviš jednom tjedno npr
ili po potrebi zbog nekih problema
HVALA
Glary i BitDefender nemaju ama baš nikakvih dodirnih točaka na tvom kompu niti smetaju jedan drugome. Glary Utilities nije nikakav antispyware program s rezidentnom zaštitom već ovaj modul ima samo kod skeniranja OS za greške u registry bazi. Ne preporučujem ti nikakav drugi program mada ih ima još dosta. Glary PRO koji i ja koristim ( prvenstveno zato što sam dobio besplatnu i potpuno legalnu, ponavljam legalnu licencu ) u odnosu na Free verziju se gotovo i ne razlikuje.
Ovdje se slažem sa seneka da ga je možda i bolje ga imati isključenog i povremeno manualno skenirati s 1 - click maintenance ili pojedinačno po modulima. Ostale Schedulle postavke možeš isključiti ( automatomatsko provjeravanje za ažuriranja, skeniranja, pokretanja i dr ) ako te to smeta.
imam problem nakon scan registry cleaner svaki put pronađe ovo, nemogu ga nikako izbrisat, u čemu je problem... File Associations (1 problem found) Sections HKEY_CLASSES_ROT i još stoji par riječi u nizu...
drugi problem je u OPTIMIZE & IMPROVE contexs menu manager file & folders prikaže mi se dosta itema koji stoje pod opcijom REMOVE da li if je potrebno maknuti??
HVALA
imam problem nakon scan registry cleaner svaki put pronađe ovo, nemogu ga nikako izbrisat, u čemu je problem... File Associations (1 problem found) Sections HKEY_CLASSES_ROT i još stoji par riječi u nizu...
drugi problem je u OPTIMIZE & IMPROVE contexs menu manager file & folders prikaže mi se dosta itema koji stoje pod opcijom REMOVE da li if je potrebno maknuti??
HVALA
ovaj hkey_classes_ rot zaboravi,to je normalno
ovo drugo nemoj micati,nema potrebe
Je li u redu da procesor od 3.00GHz intel E8400 radi svega 2-3 posto kada ništa ne, a memorija od 2GB radi 48-52posto je li to malo previše za memoriju iako je na ˝leru˝, bi li mozda trebalo kupiti još koji Gb memorije??
Skenirajući antivirusom komp pronasao mi je lozinkom zaštićene datoteke, a to su backupovi od glary-a samo ne vidim nigdje gdje su mi ti backupovi spremnjeni na disc, jesu li mi oni uopće potrebni??
HVALA
da li smeta ako imam 2 cistaca npr imam ovaj glari i ccleaner
Ne smeta.
Je li u redu da procesor od 3.00GHz intel E8400 radi svega 2-3 posto kada ništa ne, a memorija od 2GB radi 48-52posto je li to malo previše za memoriju iako je na ˝leru˝, bi li mozda trebalo kupiti još koji Gb memorije??
Skenirajući antivirusom komp pronasao mi je lozinkom zaštićene datoteke, a to su backupovi od glary-a samo ne vidim nigdje gdje su mi ti backupovi spremnjeni na disc, jesu li mi oni uopće potrebni??
HVALA
Ako ne osjećaš trzanje ili usporeni rad kompa, nema potrebe za kupnjom još memorije.
Backupove od Glaryja najbolje da ostaviš jer zauzimaju vrlo malo prostora, a i automatski se brišu nakon dva tjedna.
Meni najdrazi:
CCleaner -> obavezno na kompu
TuneUP -> odlican reg. cleaner, provjeren 101% sa hrpom korisnih opcija koje olaksaju zivot
nCleaner -> malo stariji reg. cleaner, ali nade gomilu smeca i nakon npr. TuneUP-a no ne koristim ga vise (mozda ga danas opet stavim bas zato sto nalazi jos dosta smeca nakon drugih reg. cleanera)
uskoro izlazi Comodo System Cleaner 3.0....
Meni najdrazi:
CCleaner -> obavezno na kompu
TuneUP -> odlican reg. cleaner, provjeren 101% sa hrpom korisnih opcija koje olaksaju zivot
nCleaner -> malo stariji reg. cleaner, ali nade gomilu smeca i nakon npr. TuneUP-a no ne koristim ga vise (mozda ga danas opet stavim bas zato sto nalazi jos dosta smeca nakon drugih reg. cleanera)
mislim da davati 50 dolara za tune up nema smisla,iskreno ne znam nikog tko ga stvarno kupuje..
činjenica je da je to respektabilni optimizator,ali postavlja se pitanje :zašto dopustiti da on optimizira u pozadini?
sve se to može napraviti ručno pokrenuto s jednim glary utilitiesom,koji nema doduše defragmentator,ali postoje odlični besplatni defrag diska..
ne brini, torrente će kupiti
Advanced System Care Pro,RegCure,System mechanic,Ashampoo Win Optimizer,WinASO Registry Optimizer,TuneUP Utilities,Advanced system optimizer,Registry Fix--Najbolji prigrami definitivno!
Advanced System Care Pro,RegCure,System mechanic,Ashampoo Win Optimizer,WinASO Registry Optimizer,TuneUP Utilities,Advanced system optimizer,Registry Fix--Najbolji prigrami definitivno!
- loši programi/fake; ne koristiti.
btw, zaboravio si vjerojatno najboljeg (besplatnog?) od svih navedenih - Glary Utilities.