Gdje kupiti solarne pločice manjih dimenzija? Npr. 10x10 ili 20x20 ili 20x10...
Trgovine u kojima se može kupiti?
Gdje kupiti solarne pločice manjih dimenzija? Npr. 10x10 ili 20x20 ili 20x10...
Trgovine u kojima se može kupiti?
Ja sam svoju kupio u Solarisu (tvornici), u Novigradu. 20W, polikristalni silicij ,poprilišno velika, i robusna, namijenjena za na krov oko 1400kn.
To je (tada) bio najmanji model. Bdw, za mjesec dana idem u Pordenone na sajam i tamo ima svakakvih panela za kupit , ali su većinom od amorfnog silicija.
U lijepoj našoj nism našao za kupit male modele, ja sam ih vadio iz vrtnih lampi, kalkulatora....
Zasto se ne posluzis e-bayom, tamo i bubreg kupis ako treba... Evo ti primjer, ima raznih dimenzija (srollaj dolje pa ces vidjet). Kakve spec. trebaju bit - to samo trenutno ti znas... :)
takve sam i ja solarne ploce trazio 10x10 ili 20x10.
ali nema tako malih kod nas
Ja sam svoju kupio u Solarisu (tvornici), u Novigradu. 20W, polikristalni silicij ,poprilišno velika, i robusna, namijenjena za na krov oko 1400kn.
To je (tada) bio najmanji model. Bdw, za mjesec dana idem u Pordenone na sajam i tamo ima svakakvih panela za kupit , ali su većinom od amorfnog silicija.
U lijepoj našoj nism našao za kupit male modele, ja sam ih vadio iz vrtnih lampi, kalkulatora....
Vađenje iz svijetiljka je dobra ideja! Kolko se struje može dobit s tima?
Malo, jako malo, jer su od polikristalnog silicija slabe kvalitete i male površine.
Možda nekim čudom dobiješ četvrt vata iz toga, više ne.
Malo, jako malo, jer su od polikristalnog silicija slabe kvalitete i male površine.
Možda nekim čudom dobiješ četvrt vata iz toga, više ne.
Ako napravim neki solarni tanjur s ogledalima?
Ja mislim da ti to strašno komplicira situaciju jer trebaš sistem navođenja (da uvijek prati sunce), hlađenje (korisnost te ćelije je par posto, sve ostalo se pretvara u toplinu koja ima negativan utjecaj u proizvodnji struje), komplicirano čišćenje i održavanje (jer se čađa i ostala prljavština hvata na tome i smanjuje korisnost),itd........
Ja mislim da ti to strašno komplicira situaciju jer trebaš sistem navođenja (da uvijek prati sunce), hlađenje (korisnost te ćelije je par posto, sve ostalo se pretvara u toplinu koja ima negativan utjecaj u proizvodnji struje), komplicirano čišćenje i održavanje (jer se čađa i ostala prljavština hvata na tome i smanjuje korisnost),itd........
To bi bila samo proba. Samo me onda zanima dali je recimo dovoljan napon za ledicu ?
Za ledicu ti je sasvim dovoljno jer skoro ništa ne troši (ja sam uspio upaliti mp3 na 5 voltnu ploćicu iz vrtne lampe, ali bi se ugasio ako pojačam malo ton jer premalo snage daje.
koliki je vijek trajanja solarnih ploca?
jel oko 30 god?
koliki je vijek trajanja ovih malih ploca na gadgetima ,punjacima itd ako netko zna?
Polikristalne ploče imaju garanciju od 45 godina da im kapacitet neće pasti ispod 90%