Sada jedini problem je cijena,te dobavljivost transformatora.
Što mislite kolike snage mi treba transformator ako želim struju od oko 1A
za 12V i 1A jedan trafo od 20VA bi bio taman. Makar ja mislim da ti je jeftinije uzet neko staro PC napajanje, tam imaš i 5V i 3.3 i 12 i još neke negativne napone koji dobro dođu ako radiš nešto sa opampovima ili elektronikom koja zahtjeva simetrično napajanje.
Pozz, več se jedno vrijeme zabavljam s 2.1 pojačalima.. Imao sam Genius 2.1 sistem((Sve do 250Kn)),THrust 2.1 sistem i Kraun 2.1 sistem. Sada, možda nikad niste ćuli za Kraun, ali moram priznati to je odlična marka! Imaju okvir od pravog drveta, sateliti također, a da nespominjem da sateliti imaju 2 magneta Međutim nisam ih koristio, pa sam zvučnike popalio s pokvarenim pojačalom, a u kutije stavio zemlju i cviječe :D Kakogod, iz Kraunovih sam izvatio bass zvučnik jer je bilja odlične kvalitete i več drnda nekih 2.5g bez problema((Uopče mali smrad nebruji...)) ima odličnu membranu ni p od plastike. U thrustovim sam ostavio satelite, jer iako je plastičnjo kučište dosta su dobri zvučnici unutra, tj. glasni su a i primjetio sam da imaju membranu kako spada pa mogu podnejti dubstep bez problema... A iz Geniusovih sam izvadio pojačalo. Ugl. sada imam 2.1 sistem U Thrust kutiji, Kraun wooferom, Genius pojačalo. I to radi več godinu dana((Woofer 2.5g jer je bio nov, i proživio je pun k. stvari)), ali primjetio sam da u zadnje vrjeme počinje počinje neš brujiti... Pomoču mojeh znajnja o takvim pojačalima ugl. budu 2 TEA2025A IC-a, jedno za woofer a drugo za satelite. I to wrlo dobro znam jer sam se dotičnih namjenjao jer se znaju wraški ugrijat kada ga raspališ~40DB ako Bog da((Da nebude distorzije))
Tako je i moje prošlo otišlo, no ovo još nisam egzaminirao do sada da napokon otkrijem razlog brujanja. Ovo ima jedan TEA2025N IC i TDA2822 IC. Zaključkom promatrajuči pločicu zaključio sam da TEA pokreče woofer, a TDA satelite-problem je što TEA ima pasivni hladnjak((Ako ga možemo tako nazvati, 2 limića)), a TDA ih nema.. I tda se toliko grije da počne smrditi po paljenoj plastici, svira to i dalje ali distorzija je prevelika... Očito je IC otišao ali nebriga me kada mi pojačalo dolazi uskoro.Zanima me samo jedna stvar-dali bi peformance bile bolje kada zamjenim dotični IC, i kada bi stavio veči el. kondenzator da TEA dobije više struje?
Isti vrag bi ti bio, ne isplati ti se to raditi, pogotovo ako dobivaš pojačalo. Prvo što bi ja pojačao je transformator, u tim zvučnicima su transformatori naknap ili pak poddimenzionirani.
Uzmi si neki adapter od starih rutera, oni su po 12V i 1 do 2A, stavi si krokodilke umjesto jacka i to je to, a ispast će te jeftinije, a i praktičnije od ove tvoje solucije.
Ma iz starog kompa nađeš napajanje, uzmeš bilo šta, pa nebuš sad ti konstantno vukao 10ak i više ampera iz njega. Napajanje da je neznam kakav šrot bi trebalo izdržat 5A na 12V konstantno
bestbuy multimetar do 150-200kn?znam da za te pare mogu samo uni t gledat,al ne znam koji da uzmem :/
od modema,maxtv-a,laptopa i sl. stvari imas ac-dc 12v 1.5A ispravljac...kad ovo pitas,vjerujem da si napajanje sprzio xD
tražim zato jer mislim da mi ovaj stari crkava....kad mjerim napon,on i dalje stoji na 0....jedino da nije baterija pri kraju iako mi ne piše da je riknula....a može bit i da je osigurač izgorio...
Imam pojačalo Techniks SU-7100K koje je pokvareno, otišli IC-evi, ako je tko zaintereiran-ima veliki Transformator koji daje 80V...
tražim zato jer mislim da mi ovaj stari crkava....kad mjerim napon,on i dalje stoji na 0....jedino da nije baterija pri kraju iako mi ne piše da je riknula....a može bit i da je osigurač izgorio...
To je bio slućaj s mojim Fuke multimetrom, i dan danas ga prežaljava kada sam prešao autom prijeko njega....
To je bio slućaj s mojim Fuke multimetrom, i dan danas ga prežaljava kada sam prešao autom prijeko njega....
ja mislim da je osigurač odletio,jer sam često radio kratki spoj xD struju i napon ne želi,ali otpor mjeri dobro p.s. imam još 3 godine garancije pa me boli krc
evo,sad radi normalno,vjerojatno ga baterija hebe
baš daje 2×40V na sekundaru ili je to ispravljeni napon ?
baš daje 2×40V na sekundaru ili je to ispravljeni napon ?
na obadva daje 80V
može slika?
mislim da ta izolacija ne igra neku ulogu,i mislim da se lako zamijeni....mene više muči lemljenje
p.s. di ima za kupit auto konektor(upaljač)? ostala mi rupa na atx napajanju(di su bili kablovi izlazili) pa bi s njim popunio
p.s. di ima za kupit auto konektor(upaljač)? ostala mi rupa na atx napajanju(di su bili kablovi izlazili) pa bi s njim popunio
Chipoteka, elmatis, ...
Kako provjeriti STK0039 IC? Zanima me dali je ispravan ili nije, dobiva 80V
ovisi je li tromi/brzi....doduše osigurač je osigurač,jedino može bit razlika između te brzine izgaranja,sad ovisi koliko je to bitno...inače,možeš staviti,razlika je jedino u dimenzijama