Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 645.696
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
razvan_rat kaže...

Radio sam stranicu u Chrome-u i sada je otvorim u Firefox-u. Međutim, u Firefoxu su neki elementi drugačije boje nego na Chrome-u, ali ipak najvažnije od svega je da niti jedan hover efekt ne radi. U čemu je problem?

u sintaksi zna biti problem. iz iskustva znam da chrome tolerira mnoge stvari koje su krivo napravljene, ff ne. napravi validaciju koda na w3schools i pročitaj warninge i errore

~23 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
17 godina
Razvoj web-stranica - Rasprava

Za php aplikaciju koju trenutno razvijam trebam pozadinske procese koji će izvršiti zadatak u određeno vrijeme. Zadaci (datum, vrijeme, akcija) se zadaju preko html obrazca. Na shared hostu ovo sam rješavao sa cron job naredbama koje svakih 60 sec pozivaju php skriptu, koja pak traži zadatke u mysql tablici izvršavajući sql upit.

Sada na  VPS imam mogućnost izbora instalacije softvera i trebam neko elegantnije rješenje za ove delay job zadatke. Vaša preporuka?

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Mrtva tema?

Zanima me ima li netko iskustva, odnosno primjer kako elegantno izvesti glavnu navigacijsku "traku", u kojoj su glavni itemi, nažalost dosta dugački, te najveći ima 3 reda?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kako misliš 3 reda? daj neki primjer ili skicu.

15 godina
odjavljen
dandrija kaže...

kako misliš 3 reda? daj neki primjer ili skicu.

Glavni item je tipa:

riječriječ

riječriječriječ

riječriječ

16 godina
neaktivan

Vjerovatno nikako elegantno. Baš nikako ne možeš skratiti?

0 0 hvala 0
11 godina
Nix kaže...

Za php aplikaciju koju trenutno razvijam trebam pozadinske procese koji će izvršiti zadatak u određeno vrijeme. Zadaci (datum, vrijeme, akcija) se zadaju preko html obrazca. Na shared hostu ovo sam rješavao sa cron job naredbama koje svakih 60 sec pozivaju php skriptu, koja pak traži zadatke u mysql tablici izvršavajući sql upit.

Sada na  VPS imam mogućnost izbora instalacije softvera i trebam neko elegantnije rješenje za ove delay job zadatke. Vaša preporuka?

Najelegantnije rješenje je cronjob. I najpouzdanije.

Samomrzeći hrvat
15 godina
odjavljen
SebaOS kaže...

Nažalost nikako :( Morat ću mjenjati information arhitetcture :(

16 godina
neaktivan
alankish kaže...
SebaOS kaže...

Nažalost nikako :( Morat ću mjenjati information arhitetcture :(

http://codepen.io/dandrija/pen/AKdin

a ovako nešto, naravno uz još malo dorađivanja?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 23:36 (dandrija).
15 godina
odjavljen
dandrija kaže...

http://codepen.io/dandrija/pen/AKdin

a ovako nešto, naravno uz još malo dorađivanja?

Jako zgodno i dobra ideja :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 0:26 (alankish).
17 godina

u toj ideji nije mi jasno zašto se koristi jquery, kada se jednostavno kod pravljenja menija može staviti prva riječ u span tag.

Nego nešto mi se vrti po glavi duže vrijeme i mislim da je vrijeme za promjene. Nakon godina i godina custom developmenta  i druženja sa cakephp-om, prelazim na wordpress, čitao sam dokumentaciju i tutoriale te mislim da neću imati većih problema sa migracijom.

Prvi korak je izrada hi-tech theme koju cu pokušati prodati na themeforest.

Drugi korak je izrada plugina.

Sve je teže na freelancer servisima dobiti posao izrade custom web apliakcije, dok je potražnja za wordpress majstorima u porastu.

Vaše mišljenje?

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 16:01 (Nix).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nix kaže...

u toj ideji nije mi jasno zašto se koristi jquery, kada se jednostavno kod pravljenja menija može staviti prva riječ u span tag.

Da, može se stavit prva riječ u span tag...ali samo kod statičnog menija.

Vidjet ćeš kad budeš radio WordPress temu gdje ćeš meni ispisivati pomoću wp_nav_menu() funkcije.

Kako ćeš onda prvu riječ staviti u span?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 16:10 (dandrija).
17 godina
dandrija kaže...
Nix kaže...

Da, može se stavit prva riječ u span tag...ali samo kod statičnog menija.

Vidjet ćeš kad budeš radio WordPress temu gdje ćeš meni ispisivati pomoću wp_nav_menu() funkcije.

Kako ćeš onda prvu riječ staviti u span?

Koliko vidim moguća je customatizacija wp_nav_menu() , što znači umjesto par jquery, treba napisati par php linija koda.

14 godina

Da, moze se napraviti custom menu walker, nije tesko.

WordPress ❤
16 godina
neaktivan

Nisam siguran, al mislim da baš i ne možeš samo prvu riječ stavit u span pomoću wp_nav_menu funkcije.

Ali čak i ako je to moguće, zašto "opterećivati" server kad možeš browseru prepustit da odradi posao, a i ovo je univerzalno rješenje.

Dakle, nije bitno radi li se o statičnom meniju ili se on generira iz bilo kojeg drugog backend sustava.

17 godina

To su stvari koje server ne osjeti, jer se sve  odradi uporabom nativnih php funkcija explode() i poslije implode().

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne bi bilo loše vidjet i to rješenje.

17 godina
dandrija kaže...

Ne bi bilo loše vidjet i to rješenje.

http://runnable.com/VDwc_6sQd4djhwOk/php-custom-menu

samo prilagoditi za wordpress

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 20:43 (Nix).
16 godina
neaktivan

Mislim da je minimalno što ti wp_nav_menu() može vratit uz customizaciju, string u ovom obliku:

<li id="menu-item-12" class="menu-item menu-item-type-post_type menu-item-object-page current-menu-item page_item page-item-9 current_page_item menu-item-12"><a href="neki_url">Neki item</a></li>

dakle, nije baš tako jednostavno za exploadat i onda ponovno imploadat.

drugo rješenje bi bilo koristit wp_get_nav_menu_items() pa bi to izgledalo ovako nekako:

<?php

// helper

function menu_helper($string){

$arr = explode(' ', $string);

$arr[0] = '<span class="first-word">'.$arr[0].'</span>';

return implode(' ',$arr);

}

?>

<div id="nav-wrapper">

<ul id="nav">

<?php

$menu_name = 'neki_meni';

$menu = wp_get_nav_menu_object( $locations[ $menu_name ] );

$menu_items = wp_get_nav_menu_items($menu->term_id);

foreach ( (array) $menu_items as $key => $menu_item )

{ ?>

<li><a href="<?php echo $menu_item->url; ?>"><?php echo menu_helper($menu_item->title;)?></a></li>

<?php

}

?>

</ul>

<div class="clearfix"></div>

</div>

Neka me netko ispravi ako postoji jednostavniji način.

Zar nije sad bolje napravit ovo:

<?php wp_nav_menu( array('menu' => 'Neki meni') ); ?>

i onda dodati span preko jquery-a?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 2:13 (dandrija).
17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U svakom slučaju mi se to ne čini kao jednostavno rješenje.

Ima li neki poseban razlog zašto je to bolje raditi u backendu a ne frontendu?

17 godina

Sve ima svoje prednosti i mane, radi kako misliš da je bolje i kako ti je lakše.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

mali offtopic, 

od ovih indijaca  dobio sam noćne more, ne može čovjek aplicirati a da ne iskaču stručnjaci za sve i svašto.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 12:28 (Nix).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Jedna prigodna

R.I.P. Tito Vilanova 25.04.2014. | Mes Que Un Club
11 godina

Ni približno prigodna. 99% tih indijskih code monkey firmi radi katastrofa posao. Odradit će ga brzo, da, ali kod će biti živi užas.

A tako je već godinama na freelancer stranicama, samo indijci, kinezi i njihove firme. I svi su neki super extra stručnjaci.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vezano za jQuery, krenuo sam ga učiti i sad vidim da tu ima dosta tih efekata i eventa. Zanima me, koji su vaši savjeti za učenje tih efekata, znate li ih vi napamet ili?

TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
razvan_rat kaže...

Vezano za jQuery, krenuo sam ga učiti i sad vidim da tu ima dosta tih efekata i eventa. Zanima me, koji su vaši savjeti za učenje tih efekata, znate li ih vi napamet ili?

Zašto bih učio napamet? Bitno je znati logiku programiranja, za ostalo imaš ili dobar code editor ili se služiš službenom dokumentacijom.

16 godina
neaktivan
Nix kaže...

Gearman

Daje puno više od običnog cronjoba.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina
Nix kaže...

mali offtopic, 

od ovih indijaca  dobio sam noćne more, ne može čovjek aplicirati a da ne iskaču stručnjaci za sve i svašto.

Dobre vijesti i još bolja suma  {#}

11 godina
Nix kaže...

Dobre vijesti i još bolja suma  {#}

Koliko denarosa?

Samomrzeći hrvat
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice