Pomoć oko HTML-a

poruka: 9
|
čitano: 2.878
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć oko HTML-a

Pozdrav,

radim stranicu za svoj savez u Ikariamu. Eksterna stranica saveza bi bila preduga pa bih htio napraviti nešto slično ovome što je na forumu. Recimo, kada vi kliknete na vrh mog posta on se smanji tako bih i ja htio napraviti ali da prvo dio bude prikriven i kada netko klikne na to taj okvir se proširi i otvori novi tekst. To bi trebalo biti ovako:

Tako na početku izgleda i kada se klikne izgleda... Tako na početku izgleda i kada se klikne izgleda...
ovako. ovako.
AMD PII 945 . GHz | Gigabyte MA790X UD3P | 2x2 GB Kingmax 1066MHz | Sapphire 4870 1GB | 640 GB HDD | Samsung Burner | Corsair TX650 | CM 334 Elite
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoć oko HTML-a

napravis jedan <div> tag i preko javascripta ga sakrivas i otkrivas

primjer (ovdje se sakriva <tr> umjesto <div> ali sve je isto):

<script type="text/javascript">

function promjeni(obj){
    var el = document.getElementById(obj);
    if(el.style.display=="none"){
       el.style.display="";
       document.getElementById("tipka").value="Sakrij";
    }else{
       el.style.display="none";
       document.getElementById("tipka").value="Prikazi";
    }
}
</script>

<table style="border: 1px solid black" width=200>
    <tr>
       <td style="background-color: #88ff88; border: 1px solid blue">
          <input type="submit" value="Sakrij" id="tipka" onclick="promjeni('abc')">
       </td>
    </tr>
    <tr id="abc">
       <td style="border: 1px solid red">
          ovo je dio koji skrivamo<br>ovo je dio koji skrivamo
       </td>
    </tr>
</table>

I lost one of my machines... I can ping it and everything, but I can't seem to find it in my apartment...
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 9:34 (robycro).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć oko HTML-a

Ne radi ovo što si rekao. Pokazuje se samo jedna tablica i piše ovo je dio koji skrivamo. Onda valjda Ikariam nema podršku za to

AMD PII 945 . GHz | Gigabyte MA790X UD3P | 2x2 GB Kingmax 1066MHz | Sapphire 4870 1GB | 640 GB HDD | Samsung Burner | Corsair TX650 | CM 334 Elite
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko HTML-a
lordlojkus kaže...

Ne radi ovo što si rekao. Pokazuje se samo jedna tablica i piše ovo je dio koji skrivamo. Onda valjda Ikariam nema podršku za to

Ma radi sam što si trebao malo prilagoditi:

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

<title>Untitled Document</title>

function promjeni(obj){

var el = document.getElementById(obj);

if(el.style.display=="none"){

el.style.display="inline";

document.getElementById("tipka").value="Sakrij";

}else{

el.style.display="none";

document.getElementById("tipka").value="Prikazi";

}

}

</script>

</head>

<body id='body' onload="promjeni('abc')">

<table style="border: 1px solid black" width=200>

<tr>

<td style="background-color: #88ff88; border: 1px solid blue;cursor:pointer">

<div type="submit" value="Sakrij" id="tipka" onclick="promjeni('abc')">O savezu</div>

</td>

</tr>

<tr id="abc">

<td style="border: 1px solid red">

ovo je dio koji skrivamo<br>ovo je dio koji skrivamo

</td>

</tr>

</table>

</body>

</html>

15 godina
neaktivan
Pomoć oko HTML-a

Evo oprostite što sam vam uzeo vremena ali ne funkcioniraju vaše "drop tablice". Upravo sam zbog njih bio izgubio cijelu eksternu stranicu ali sam imao spremljeno na hardu pa nisam ništa izgubio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pomoć oko HTML-a

Možda ovako nešto sa efektom...

<html>

<head>

<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-1.4.2.min.js"></script>

$(document).ready(function(){

$(".flip").click(function(){

$(".panel").slideToggle("slow");

});

});

</script>

<style type="text/css"> 

div.panel,p.flip

{

margin:0px;

padding:5px;

text-align:center;

background:#e5eecc;

border:solid 1px #c3c3c3;

}

div.panel

{

height:120px;

display:none;

}

</style>

</head>

<body>

<p class="flip">Show/Hide Panel</p>

<div class="panel">

<p>Because time is valuable, we deliver quick and easy learning.</p>

<p>At W3Schools, you can study everything you need to learn, in an accessible and handy format.</p>

</div>

</body>

</html>

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 11:14 (Ivan M.).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko HTML-a
lordlojkus kaže...

Evo oprostite što sam vam uzeo vremena ali ne funkcioniraju vaše "drop tablice". Upravo sam zbog njih bio izgubio cijelu eksternu stranicu ali sam imao spremljeno na hardu pa nisam ništa izgubio.

Skipta ti u biti radi, samo vjerojatno ovisi o tome što još na stranici imaš i kako i gdje stavljaš ovaj kod. Neznam, pročitaj koji tutorijal, potrudi se malo. 

15 godina
neaktivan
Pomoć oko HTML-a

Vaše skripte rade kada ih iz notepada spremim u .html i otvorim sa browserom ali ne rade u Ikariamu. Vjerovatno Ikariam nema podršku za ove složenije skripte jer se radi o BBCode

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pomoć oko HTML-a

Pozdrav.

Ovako zanima me dali je moguće samo uz pomoć HTML koda složiti pozadinu da ima header i footer.

Znaći da ubacim posebnu sliku za header i ona se ponavlja x puta po x osi, te isto tako i za footer.

Znam da bi to bilo najbolje uz pomoć CSS-a riješiti, ali nisam previše upoznat s njime.

Web stranicu radim u Web Page Makeru (znam smiješno, ali nije mi bitan toliko kod kao sam izgled stranice). Kasnije kad zagrijem stolicu i naučim CSS ću sve lijepo i u kodu posložiti, za sada mi je bitno

samo da atraktivno izgleda i da služi svrsi.

Ovo je dio koda za header, tj. točnije za cijelu pozadinu.

<body background="images/pozadina_G.jpg" bgColor="#E8EFFF" style="background-repeat:repeat-x;background-position:top center;">

Ali ja bih htio da na dnu imam footer (sliku) koji će se kao i ovaj header ponavljati.

Zahvaljujem na pomoći.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice