Kako zaštiti ideju (za web projekt)?

poruka: 38
|
čitano: 12.554
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Toliko gluposti u jednoj teme nisam odavno pročitao.Ti imaš ideju, super ja ih imam svaki dan najmanje sto.Vidim da te i ideja oko imena teme muči, rekoh dobro...Žurio si se, to nije opravdanje, što da upravljaš poduzećem i da se žuriš i oštetiš sebe ili dobavljače za par stotina tisuća kuna?!Na sudu ti žurba ne prolazi.Recimo ovako, ideju je jako teško zaštiti, kako bi bilo da neko zaštiti ideju automobila, jesi razmišljao o tome?

Na čemu se uopće tvoja ideja bazira, vidim da netko tu spominje expert exchange, i možda su u igri nekakve razmjene iskustva i znanja, ne vjerujem da češ ti briljirati u svim područjima, trebaš angažirati/zaposliti ljude, čim nudiš neke usluge/proizvode...bez trgovačkog društva zaboravi...porezi, papirologija....Možeš zaštiti brand, tehnologiju ali ideju jako teško, a i za ovo prvo dvoje ti treba dosta resursa, čitaj novaca.Koliko si uopće star, da ti takve ideje padaju na pamet?

Tražiš investitora, partnera...kredit?Napravi vrhunski poslovni plan i elaborat, javi mi se na PP, i možda ćemo popričati.

Što se priče oko vršnih .HR domena tiće, registrirati ju može svatko, za trgovačka društva i pravne osobe registracija je besplatna, no ime domene mora odgovarati određenim pravilima od strane ovlaštenog registra, dok svaka fizička osoba može registrirati bilo koju domenu uz skromnu naknadu od 500 kn.

3 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nemogu vam ovdje iznjeti ideju da se ideje tako iznose gdje bi svijet bio . I sto je najgore svak je pun predrasuda , to mi nije jasno . Poceo sam sam ucit Mysql  , razgovaro sam s jednim rodakom sa zavrsenim  fakultetom informatike   . Rekao mi je : Ovdje je narod toliko primitivan da ta ideja nebi ovdje ni uspjela zazivit , a da smo u nekoj drugoj drzavi sigurno bi zazivila i reko je da ideja ima smisla i da toga nema i da je inovativna  . Jbga nemoze svak zivit u normalnoj drzavi al ja cu se trudit da napravim stranicu uz pomoc nekolicine ljudi ,da sad nepocmete bit domoljubni zivim u HERCEGOVINI.Ali nastojaci napraviti stranicu uz pomoc nekolicine ljudi pa cemo vidjet , a ideja nije lagana trebalo bi dosta vremena za realizaciju(stranica se moze napravit za mozda pola godine , ali dok se prikupe svi potrebni podaci trebace dosta ) . Toliko od mene , pozdrav.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ok, puno sreće i uspješno realiziraj zacrtano! 

Ako je to stvarno nešto novo i neviđeno, ni u teoriji ni u praksi, mora uspijeti!

Samo nemoj žuriti i uspjeh je zagarantiran, ako si prvi u tome, a to stvarno bude nešto posebno!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

@sandroleeNEKI_BROJ, oćito nisi shvatio poantu, uopće nema ni govora o primitivizmu(ako razumiješ tu riječ), nebitno odokud si, da li si crn ili bijel, govorim o tome da si pao s vedra neba, a ni sam neznaš što hočeš, što ako ja sutra zaštitim ideju mobitela?!Koliko vidim da govoriš o "prikupljanju" podataka i ako misliš sam puactai podatke, zaboravi, ja sam ti rekao koji su ti koraci.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovdje ti je već par ljudi reklo ama baš sve što se o tvom pitanju može reć i svi kažu (a i ja) da se ideja teško zaštiti! Ako si već toliko siguran u to, onda jednostavno kreni, budi prvi, i obogati se jel... mene baš zanima :)

btw učenje Mysql-a i baš nema neke logike ako prije toga nisi svladao bar recimo PHP...a prije toga HTML recimo... (u pretpostavci da nikome NEĆEŠ izdat ideju, onda moraš sam sve naučit, jer sumnjam da će ti neko napravit stranicu i skriptu, a da nema pojma o čemu)

Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Ideja
sandrolee123 kaže...

Imam multimilionsku ideju koja bi sigurno uspjela , radi se od web stranici , necu ovdje iznosit pojedinosti . Zanima me kako bih mogao podjeliti tu ideju a da mi je netko ne ukrade , na nekom skupu ili slicno . Treba mi poticaj :D.A sam nemam nekom velikog znanja o pravljenju web stranica , znam html koji danas svatko zna pa je sam nemogu realizirat  .

Samo da dodam, pitaš sa kime bi mogao podijeliti ideju. Ako imaš zacrtan i fiksan cilj, dakle u slučaju da ti ne treba osoba koja bi ti pomogla oko završnih koraka, onda prije nego što kreneš u realizaciju moraš odlučiti tko će ti i za što u tom procesu trebati i onda sa tom (tim) osobama dogovoriti detelje posla, na način da si ti i dalje glavni i jedini znaš sve detalje a oni odrađuju bez puno pitanja svaki svoj dio posla ili na način da sa ne jako velikim brojem ljudi uđeš u neki oblik partnerstva.

Sretno!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
15 godina
neaktivan

E sad ste me posjetili na ovo sliku: Shematski prikaz toka investiranja.

Poanta: do profita djeli te mnogo novčanog ulaganja ili mnogo, mnogo slobodnog vremena i dobre volje ako ćeš sve raditi sam. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice