Joomla (par pitanja)

poruka: 7
|
čitano: 1.730
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Joomla (par pitanja)

- Ovako.. potreban mi je neki modul, plugin ili component za komentare koji ce imati opciju da odredim u kojim rubrikama da mi bude vidljiv, odnosn oda se koristi. Probao sma ih dosta. jedan od boljih je joomlacomment 4.0 beta, ali m ise pojavljuje na svim artiklima.

- Drugo, postojil naci da mi prikaz broja stranica bude recimo: "1, 2, 3, 4, 5, 6...11, 12"? Imam problem taj da, mi samo stoji prikazano deset od recimo dvanaest stranica. Kada promjenim u pagination.php da mi prikaze recimo, 150 stranica, onda mi doddje do sedamnaeste i onda se ostalo ne vidi od modula na desnoj strani. Promjenim skin i onda se sve stranice vide ali, nije ni to rjesenje jer recimo, da imam 200 stranica, nema smisla da mi stoji svih 200 vec, nesto kao   "1, 2, 3, 4, 5, 6...199, 200".

- I treče, kako da prosirim koliko mi "podataka" moze stati u jednom artiklu? Znaci kada napunim jedan artikal, ako stavim vise teksta-slika vise nego sto je kao odredjeno, ne mogu snimit artikl. Sam ose pojavi bijela sranica. I onda brisem sve dok mi en prihvati.

There is no pain or anger that I am not

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Joomla (par pitanja)

Odgovor na 2. pitanje: Probaj malo proguglati: "joomla pagination component" , a možda ce ti se paginacija automatski prikazati ako se u postavkama može napisati koliki broj članaka(postova) želite da se prikaže na stranici

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Joomla (par pitanja)

Ne ide to tako kod jeoomle. Ako napisem jedan tekst, i preko sredine povucem liniju koj se zoe pagebreak, on ce to podjelit na dvije tstranice. I tako i funkcionise. koliko linija toliko podjela-stranica.

U pagination.php fajlu se odredi koliko zelim da se vidi stranica, ali to nije rjesenje.

http://system-storage.com/index.php#centertop
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 12:33 (DOPE).

0 0 hvala 0
17 godina
Joomla (par pitanja)
Za komentare sam ostao na joomlacomment. Odredjuje se po sekcijama i kategorijama gde ce se pojavljivati a ne po artiklima. Meni nije bi9lo sekcija pa mi nije ni prokazivalo. Eto, preporuka.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Joomla (par pitanja)
DOPE kaže... 

- Drugo, postojil naci da mi prikaz broja stranica bude recimo: "1, 2, 3, 4, 5, 6...11, 12"? Imam problem taj da, mi samo stoji prikazano deset od recimo dvanaest stranica. Kada promjenim u pagination.php da mi prikaze recimo, 150 stranica, onda mi doddje do sedamnaeste i onda se ostalo ne vidi od modula na desnoj strani. Promjenim skin i onda se sve stranice vide ali, nije ni to rjesenje jer recimo, da imam 200 stranica, nema smisla da mi stoji svih 200 vec, nesto kao   "1, 2, 3, 4, 5, 6...199, 200".

- I treče, kako da prosirim koliko mi "podataka" moze stati u jednom artiklu? Znaci kada napunim jedan artikal, ako stavim vise teksta-slika vise nego sto je kao odredjeno, ne mogu snimit artikl. Sam ose pojavi bijela sranica. I onda brisem sve dok mi en prihvati.

2. Hm, vidis, imam dva sitea, a nikad nisam o tome razmisljao...u biti svaki put mi je sam ostavio nekoliko stranica pa ono kao dalje.

1 2 3 4 > Kraj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > Kraj

3. Ovo nisam skontao? Kako dobijes bijelu stranicu? Trebalo bi da bez obzira koliko stavis podataka da se sve pokaze...bar je meni tako...da nije problem u editoru? Koji koristis?

TrustNo1
17 godina
Joomla (par pitanja)

Prikaz broja stranica jos neki traze, da bude u smislu 1, 2, 3, 4, 5... 20, 21, 22, 23...  i takodjer nisu nasli rjesenje. Zasada je kod mene na 15 (jer preko petnaest ode iza desnog modula) pa ako predje na recimo 17, poslije 15 stoji next pa kada kliknes onda pise recimo 16, 17.. cini mi se.

Sto se tice artikla,   kada zapne na prostoru, obrisem recimo 3 najstarije vijesti, oslobodim prostor ali sam na kraj stavio lik ka novom artiklu gdje sam poceo da smjestam te starije vijesti. Sto mi je za sada ok.

Dobije cisto bijelu stranicu. Recimo konkretno u Operi koju koristim, imam prikaz koliko kilobajta iznosi svaka ucitana stranica. Kada kliknem na "save", ono.. standardno pokaze koliko je napravio prometa da smjesti i slicno. Kada je puno, kada dobijem cisto bijelu stranicu.. pise prometa nula. Znaci nije nista uradio. Receno mi je da ima ogranicenje, odnosno, da je greska sto sve stavljam u jedan artikl.

Licno mislim da mi je previse da svaku vijest stavljam u poseban artikl, pa radim ovako.

Za editor nisam razumio.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Joomla (par pitanja)
DOPE kaže...

Prikaz broja stranica jos neki traze, da bude u smislu 1, 2, 3, 4, 5... 20, 21, 22, 23...  i takodjer nisu nasli rjesenje. Zasada je kod mene na 15 (jer preko petnaest ode iza desnog modula) pa ako predje na recimo 17, poslije 15 stoji next pa kada kliknes onda pise recimo 16, 17.. cini mi se.

Sto se tice artikla,   kada zapne na prostoru, obrisem recimo 3 najstarije vijesti, oslobodim prostor ali sam na kraj stavio lik ka novom artiklu gdje sam poceo da smjestam te starije vijesti. Sto mi je za sada ok.

Dobije cisto bijelu stranicu. Recimo konkretno u Operi koju koristim, imam prikaz koliko kilobajta iznosi svaka ucitana stranica. Kada kliknem na "save", ono.. standardno pokaze koliko je napravio prometa da smjesti i slicno. Kada je puno, kada dobijem cisto bijelu stranicu.. pise prometa nula. Znaci nije nista uradio. Receno mi je da ima ogranicenje, odnosno, da je greska sto sve stavljam u jedan artikl.

Licno mislim da mi je previse da svaku vijest stavljam u poseban artikl, pa radim ovako.

Za editor nisam razumio.

Cuj, opcenito ti je nekako bolje da svaka vijest bude zaseban artikl, barem je tako meni preglednije, nego da sve potrpas u jedan. Ali svatko ima svoje...

Moja preporuka ti je da starije vijesti bacas u arhivu ako ti stima, a nove normalno pises. Iako ne vidim zasto bi ti smetalo da imas "puno" vijesti, kao svaki clanak zasebno.

Sto se tice editora, to sam spomenuo jer ih ima vise vrsta i opet svatko koristi sta mu stima. Ovi osnovni koji dolaze s joomlom imaju bugova zbog kojih se jednostavno vijesti ne mogu dobro usnimiti (jednostavno se sve srusi). Imao sam takve probleme, napravim vijest, stavim i tekst i slike unutra i kad idem snimiti, nista se ne dogadja...sve bude prazno. Promijenio sam editor i sad sve radi. Mozda je to problem...ne znam...

TrustNo1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice