Community review vaših web stranica izdvojena tema

poruka: 3.898
|
čitano: 808.418
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Community review vaših web stranica

Ne. Ako te ne zanima kaj onda pitas? 

----softmodam sve Nintendo Wii konzole----
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Community review vaših web stranica

Samo me je interesiralo kolko su ljudi škrti za neke stvari. Umjesto da plate nešto da im se napravi kako spada, pa bilo to i ispod cijene da im to donosi zaradu ili da im olakša život. Umjesto toga oni kukaju na forumima. Nije samo dizajn napravit za stranicu i skidanje gotovih skripti sa neta koje su uglavnom medvjeđa usluga (Oke su one za neke jednostavnije probleme).

Stranica je puno više od samog dizajna, izgleda i skripti koje se nalaze na njoj. Nemože se stranica napravit za 1000-2000 kn da bude kak spada ima tu masa posla, a kamali za poklon bon starih smrdljivih čarapa{#}

15 godina
NoorMomento kaže...

Samo me je interesiralo kolko su ljudi škrti za neke stvari. Umjesto da plate nešto da im se napravi kako spada, pa bilo to i ispod cijene da im to donosi zaradu ili da im olakša život. Umjesto toga oni kukaju na forumima. Nije samo dizajn napravit za stranicu i skidanje gotovih skripti sa neta koje su uglavnom medvjeđa usluga (Oke su one za neke jednostavnije probleme).

Stranica je puno više od samog dizajna, izgleda i skripti koje se nalaze na njoj. Nemože se stranica napravit za 1000-2000 kn da bude kak spada ima tu masa posla, a kamali za poklon bon starih smrdljivih čarapa{#}

Pa neznam zasto dati 1000kn za kontakt formu koja ti kad posaljes poruku automatski posalje na mail poruku da je npr uspjesno poslano ili sl.

15 godina

Nije stranica, već blog, pa pucajte komentare.

KLIK

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FiCoO kaže...
NoorMomento kaže...

Pa neznam zasto dati 1000kn za kontakt formu koja ti kad posaljes poruku automatski posalje na mail poruku da je npr uspjesno poslano ili sl.

Ako je ćisti html ok da se to napravit za 500kn, no čisti HTML nije riješenje radi sigurnosnih razloga, no ako nije čisti HTML tu onda dolazi do problema koji koštaju no pošto ti nisu ustanju ni 100kn izdvojit zašto bi ti to ljudi radili za besplatni paket starih smrdljivih čarapa{#}

Svi su tolko škrti da nežele izdvojit ni minimalne pare za web, već se upuštaju u to sami bez ikakvih predznanja i informacija. OK postoje besplatni alati za razne stvari no to nisu ni blizu OK, a kamali idealna riješenja. Kažeš treba ti forma kakva je to forma šta ona treba sdržavat koja joj je svrha itd. bez toga nemožeš napravit skriptu, a onda se čudiš zašto nešto košta više od paketa smrdljivih čarapa. eto ako si stvarno škrt uplati 100kn na moj račun ja ti pošaljem skriptu pa se ti onda bačkaj s njom i natjeraj ju da radi. Mogu se kladit da za tjedan dana neš je ziher uspjet natjerat da radi, jer njije to samo skriptu napisat.

znanje ljudi košta isto kao i njihove vrijeme. Onda se čovjek pita zašto je skupo dati 1000kn za skriptu.

15 godina

Ne pa imam dizajn i sve treba samo napraviti ono <form blabla da funkcionira to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Čitaj tutoriale po netu ako želiš sam u HTMLu to raditi ili odi na elance.com pa pogledaj za koju cijenu idu takve stvari.

Hvala ti Bože što sam RIJEČANIN!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
FiCoO kaže...

Ne pa imam dizajn i sve treba samo napraviti ono <form blabla da funkcionira to je to

Upravo o tome pričam. Ako je to tebi samo ono <form ..... ></form>, zašto ne napraviš sam to? Drugo je da si negdje zapeo i da tražiš pomoć. Do nekih stvari  treba doći i vjeruj mi da to košta. Jedanput dok ćeš znati kako stvari funkcioniraju ispod "haube" i koliko je vremena potrebno za doci do toga razumjet ces o cemu pricamo. Web nije gotovi predložak i Joomla.

NoorMomento, ček tek da vidiš  kakve ja susrećem, koji kombiniraju alate od InDesigna, Muse i Edgea koji su još u beti, te onda dok je potrebno promijeniti veličinu fonta, su u teškim problemima. Poruka svima, nema ništa preko noći.

14 godina
protjeran

Ajd, da ne žicaš :D, napravi to sam:

http://code.google.com/a/apache-extras.org/p/phpmailer/

Primjer:

http://www.html-form-guide.com/contact-form/php-contact-form-tutorial.html

Zadnje:

Use your imagination.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt; 255; i++) large_string[i] = 'A';functi

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bypass kaže...

ma prekomplicirano je to za njega on treba samo formu {#}, a nema validizaciju forme prerko toga ipak je to samo formu napravit. {#}

Ma znam vidio sam ja takve stranice nećiji klinac napravi web i onda se čude zaš to ne funkcionira, lik je škrtac i oće web za 0kn, a da bude ko neki od min 10000kn, a ne shvaća da danas HTML nije dovoljan i ima tu puno više posla od dizajna i samo te forme. Čekaj još nije poćeo kukat o statistici i SEO koji će mu bit bitan za tjedan dana kad svati da nema posjetioca. Kao što rekoh ima besplatnih alata, al nije to samo njih koristit. Ako oće da se ozbiljno napravi možemo razgovarat da se i pregovarat i oko cijene no te samo formu ili skriptu politiku ili samo dizajn neželim ni razmišljat  niti ih smatram kako ozbiljne ponude.

15 godina

Meni netreba dizajn niti ista, uredu pogledat cu oko forme samo jel se moze da dode automatski poruka na mail od onoga koji je poslao poruku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
FiCoO kaže...

Meni netreba dizajn niti ista, uredu pogledat cu oko forme samo jel se moze da dode automatski poruka na mail od onoga koji je poslao poruku?

Dodaš još jednu varijablu sa textom koji želiš da bude u notifikaciji, i pošalješ dva mail-a kad user submit-a formu. Sve ostale podatke imaš dostupne preko forme (email pošiljatelja, ime bla bla).

Imaš sve potrebne demo-e i fileove za skinuti na drugom linku koji sam ti postavio.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt; 255; i++) large_string[i] = 'A';functi
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 20:02 (Bypass).
14 godina

imam poso za vas web PROGRAMERE, zvao me malo prije jedan covjek i zeli da mu se napravi stranica da ima mogucnost placanja visom, mastercard, paypal itd. i da moze pustati muziku.

reko je da bi se htio naci s nekim pa da popricate o tom kako ce sve izlgedat i onda bi isli kod njega doma raditi to jer bi on vama govorio kako bi to dizajniro sve.

rekao je da nece biti nis komplicirano i da ce biti sve brzo gotovo.

ako ste za mogu vam dati broj od gospodina pa se dogovorite

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
win4crazzy kaže...

imam poso za vas web PROGRAMERE, zvao me malo prije jedan covjek i zeli da mu se napravi stranica da ima mogucnost placanja visom, mastercard, paypal itd. i da moze pustati muziku.

reko je da bi se htio naci s nekim pa da popricate o tom kako ce sve izlgedat i onda bi isli kod njega doma raditi to jer bi on vama govorio kako bi to dizajniro sve.

Kao prvo, kako može netko raditi kod njega doma kada on vjerojatno nema niti potrebne alate za izradu dizajna itd. ?

Kao drugo, iz tvojeg prepričavanja ispada da taj gospodin misli sve to zgotoviti u jedno popodne.

Ne volim ovakve podcjenjivače -.-

http://key-storm.com/ ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV
14 godina
neaktivan
FiCoO kaže...

Ne kuzim kaj je tak tesko proguglati malo.

Evo ti pa samo ubaci na sajt: http://www.html-form-guide.com/contact-form/creating-a-contact-form.html

Nego, kad smo kod tih formi vec...imam problem da prvi puta kad sam poslo poruku korz kontakt formu,

dobijem uredno obavjest na mail, ali ako idem slat ponovno, ne dobijem nikakvu obavjest.

Zna mozda netko rjesenje?

14 godina
Kule_zg kaže...
FiCoO kaže...

Ne kuzim kaj je tak tesko proguglati malo.

Evo ti pa samo ubaci na sajt: http://www.html-form-guide.com/contact-form/creating-a-contact-form.html

Nego, kad smo kod tih formi vec...imam problem da prvi puta kad sam poslo poruku korz kontakt formu,

dobijem uredno obavjest na mail, ali ako idem slat ponovno, ne dobijem nikakvu obavjest.

Zna mozda netko rjesenje?

Provjeri spam folder, često mail klijent filtrira poruke kada dođu u malom intervalu sa istog servera.

http://key-storm.com/ ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV
14 godina
OriginalEXE kaže...
win4crazzy kaže...

Kao prvo, kako može netko raditi kod njega doma kada on vjerojatno nema niti potrebne alate za izradu dizajna itd. ?

Kao drugo, iz tvojeg prepričavanja ispada da taj gospodin misli sve to zgotoviti u jedno popodne.

Ne volim ovakve podcjenjivače -.-

pa znam, zato tamo ne zelim ni otici, ja njemu velim, budem ja to doma napravio, a on meni kaj ces ti doma, nitko u hrvatskoj nema ukusa o dizajnu, doci ces ti lijepo kod mene i ja cu ti govorit kako sta xD.

a reko je da on moze do vas doma doc ako treba, ili ako imate laptop da se nadjete negdje

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
14 godina
protjeran
win4crazzy kaže...

pa znam, zato tamo ne zelim ni otici, ja njemu velim, budem ja to doma napravio, a on meni kaj ces ti doma, nitko u hrvatskoj nema ukusa o dizajnu, doci ces ti lijepo kod mene i ja cu ti govorit kako sta xD.

a reko je da on moze do vas doma doc ako treba, ili ako imate laptop da se nadjete negdje

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt; 255; i++) large_string[i] = 'A';fu
14 godina
neaktivan
win4crazzy kaže...

Ajde ga pitaj ako treba arhitekta 'oće li mu on doma crtat. Kao što su neki već napisali on bi vjerovatno to gotovo za jedno popodne i još bi se pregovarao za cijenu.

16 godina
odjavljen

Ili nek se uputi na freelancer.com ili na elance.com pa nek mu tamo netko složi. Samo mu napomeni da će najjeftinije proći i da možda nekog uvjeri da radi preko remote desktopa/teamviewera.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
neaktivan

Kako vam se čini?

http://www.insomnia-zagreb.com/

Razmišljam još dodati carousel na naslovnicu gdje će se slike evenata izmjenjivati...

http://www.facebook.com/centro.hr - webshop
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2012 20:35 (brzi i žestoki).
15 godina
neaktivan
brzi i žestoki kaže...

Kako vam se čini?

Razmišljam još dodati carousel na naslovnicu gdje će se slike evenata izmjenjivati...

free template? recimo da je ok po izgledu, ali dao bih ocjenu za izgled 5/10

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
15 godina
odjavljen
brzi i žestoki kaže...

Kako vam se čini?

Carousel ti je ok ideja, makar bi ja stavio slider, jer ima više iskoristivog prostora i vrtio najave evenata. Zašto se galerija otvara u posebnom prozoru? Mogao si staviti klasičan lightbox, elegantnije bi bilo. Poraditi na tipografiji obavezno, ovako djeluje kao da je tekst nabacan bez smisla i veze. Footer, ako si ciljao na minimalizam, mogao si to drugačije napraviti, ovako djeluje samo siromašno. Gotovi template? U takvom slučaju link na originalan template i popis izmjena i stvari što si radio.

OCJENA: 3/10

14 godina
neaktivan

Koji slider predlažeš i koji lightbox za slike?

15 godina
odjavljen
brzi i žestoki kaže...

Koji slider predlažeš i koji lightbox za slike?

Recimo najpopularniji, Nivo slider. Za tvoje potrebe će biti sasvim dovoljan i jQuery lightbox.

EDIT:

Obavezno proraditi na tipografiji, odnosno napraviti dobru kombinaciju fontova i veličina. Dakle razdvojiti paragraph i heading styleove, isto napraviti i za linkove.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 10:40 (alankish).
14 godina
neaktivan

Ok

15 godina

Ljudi imam problem oko web stranice, znaci u chrome radi sve super, slike su tamo gdje im je i mjesto, tekst takoder i sve ostalo...kada to isto upalim u firefoxu ili ie sve je negdje razbacano bez ikakve logike, slika jedna sasvim na drugom mjestu i sl...u cemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FiCoO kaže...

Ljudi imam problem oko web stranice, znaci u chrome radi sve super, slike su tamo gdje im je i mjesto, tekst takoder i sve ostalo...kada to isto upalim u firefoxu ili ie sve je negdje razbacano bez ikakve logike, slika jedna sasvim na drugom mjestu i sl...u cemu je problem?

A kaj smo mi magioničari i vidoviti Milan ... Pa trebas neki source kod da bi znao gdje je problem... Vjerojatno u css-u 

15 godina
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 20:45 (FiCoO).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
FiCoO kaže...

aj molimte, jel može neko oblikovanja teksta bolje? ili uploadaj cijeli projekt negdje, jer ovo je stvarno pogađanje problema..

iz iskustva - ako nisi sve deklarirao kako treba, neće ti se dobro prikazivati - tipa, možda si dva elementa stavio float property, a onom ispod height:auto; i onda ti pobjegne... ovo je pogađanje problema

//sem toga, kriva tema

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice