Adobe narudžba iz SAD

poruka: 11
|
čitano: 2.633
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Adobe narudžba iz SAD

Ima li netko iskustva sa narudžbama softwarea u kutiji iz inozemstva, mislim na carinu, konkretno Adobe Creative Suite ? Inače. razlika u cijeni prema kupnji u HR je 7.000 kn !

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Adobe narudžba iz SAD

Ima nas više - ali kad sam zadnji puta probao (prije par mjeseci) nije se ni moglo naručiti direktno - no istina, ja sam probao download varijantu. I da - razlika je, nažalost, znatna!

14 godina
neaktivan
Adobe narudžba iz SAD

Razlika je nevjerojatna - znate li da je li moguće (valjano)

našim inspektorima pokazati račun za digitalni download

kad dolete u studio i provjeravaju software ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Navodno je moguće pokazati - ali je pitanje da li će prihvatiti - posebno kad namiriše lovu {#}

14 godina
neaktivan

Kako je to moguće ?- ako nešto kupiš digitalno ili u kutiji jednako je.

(barem bi trebalo biti).

Postoji račun, software je nabavljen legalnim putem - ne znam zašto

bi to trebao biti problem.

Jedini problem koji vidim u cijeloj priči je deal koji očito postoji između

distributora (Finder?) i inspektorata / nekog inside - zato je paket skuplji

skoro soma eura, treba nahraniti djecu, kupiti nove gadgete...

Zna li itko točnu informaciju ? Gdje i koga pitati ?

17 godina
Adobe narudžba iz SAD

Pogledajte ovaj topic, mozda pomogne: http://www.mi3dot.org/forum/viewtopic.php?t=14449

Kad kupuješ online, a želiš pravdati troškove, tzv. "uzimanje na firmu" — 
customer i shipping podaci moraju biti tvrtkini. Može kod obrta i fizička osoba/vlasnik,
ali to je dio priče o troškovima tvrtke/obrta koju će ti knjigovođa ispričati točnije. 

Postupak bi bio: 
- na web shopu kupiš software, te plaćaš software i shipping karticom ili paypalom etc. 
- shop šalje fedexom ili nekim drugim špediterom (što je i Hrvatska pošta u krajnjoj liniji),
koji ti to onda ocarini (plaća se nula kuna za software, ali svejedno prolazi postupak), 
obračuna PDV i usluge špedicije. 

Dakle, ako nešto na Internetu košta 100 USD sa shippingom, kada dođe u HR kod 
špeditera (npr. fedex), to će koštati + 23 USD u kunama PDV-a + oko 300 kn troškova 
špedicije. Dobiju se svi originalni računi naravno, što znači da bi se trebalo moći prikazati 
kao troškak firme. 

Za BSA: licenca + račun od web shopa + račun od carine.

Adobe Flash security issues = 96 Average browser security issues w/ JavaScript on = 237 All five major browsers w/ JavaScript on = 1,185
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 2:21 (parizer).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Adobe narudžba iz SAD

Hvala ti parizeru! Svaka ti dala bar 20 deka :)

Na m3 je riješen dio problema - zanima me samo da li je

netko imao pravo iskustvo? Znači dolazi inspektorat,

pokazuje se račun za download itd...

/edit/

Gledam opet finderovu ponudu - zaista su prej*****

bolesni s tim cijenama, pa tko tu koga?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 16:56 (konflikt).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
konflikt kaže...

Gledam opet finderovu ponudu - zaista su prej*****

bolesni s tim cijenama, pa tko tu koga?

kakvo je to pitanje - pa oni nas :)

http://www.bhphotovideo.com/c/browse/Adobe/ci/10855/N/4232862532

dosta ljudi je spominjalo da su ovdje uzeli box, prošlo sve bez problema.

http://vimeo.com/user2259197/videos
14 godina
neaktivan
Adobe narudžba iz SAD

Puno vam hvala na informacijama!

Eh da barem neki BSA inspektor kaže prvu perspektivu :)

Pošto na adobe faq piše da je moguće nastaviti koristiti students and teachers edition

(780$) i za komercijalne svrhe / licenca ne ističe, kakvo je stanje s tim?

Na m3-u piše da ne vrijedi za out-of-USA, ali na offical stranicama ne mogu

pronaći tu informaciju.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Adobe narudžba iz SAD

Ekipa, ja sam prije nekog vremena pitao drito BSA i dobio odvaj odgovor:

Ebay item je dead, ali to je bio vjerodostojan dućan gdje je CS5 design Premium koštao oko 1.800$

PITANJE:

Poštovanje,

zanima me mogućnost kupovine Adobe CS5 paketa iz Amerike putem eBay-a. Koliko sam doznao na nekim forumima ovakva kupovina je potpuno legalna kada se plati PDV na uvezeni software a sama carina iznosi 0% te se software može knjižiti kao trošak u tvrtki.

Na stranici prodavača stoji kako je software moguće registrirati iz bilo koje zemlje na svijetu te kako nije ograničen na neki određeni kontinent ili skupinu zemalja.
(http://cgi.ebay.com/Adobe-Creative-Suite-CS5-Design-Standard-Win-Windows-/110675572811?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c4c7384b)

Želio bih primiti službeno očitovanje, tumačenje zakona ili nešto treće kako bi imao službeni dokument te se odlučio na ovu kupovinu.

Nadam se da sam se obratio na dobru adresu, a ukoliko nisam molim Vas da me usmjerite na pravo mjesto.

Unaprijed hvala i lijepi pozdrav,

ODGOVOR:

Kad govorimo o legalnosti korištenja software-a treba razlikovati dvije stvari – legalnost samog proizvoda (originalni CD sa programom, kutija, priručnik i sl.) te uvjeti korištenja koji su navedeni u licencnom ugovoru.
Ovo što ste naveli u Vašem mailu vezano je uz prvi dio – legalnost fizičkog proizvoda, no da bi taj proizvod mogli koristiti na način da ne povrjeđujete autorsko pravo bitno je da je licencnim ugovorom dopušteno program koristiti u Hrvatskoj (odnosno Europi).
Iz tog razloga, prije kupnje potrebno je provjeriti da li Vam licencni ugovor omogućava korištenje tog software-a u Hrvatskoj (Adobe proizvodi uobičajeno na jednoj od bočnih strana imaju naljepnicu kojom je određeno za koje tržište je taj proizvod namijenjen – za naše tržište se radi o  naljepnici na kojoj je naznačeno ”only for distribution in Eastern Europe”).
S poštovanjem,
Eto...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Adobe narudžba iz SAD

Iako sad gledam na: http://www.bhphotovideo.com/c/product/765473-REG/Adobe_65112435_Creative_Suite_5_5_Design.html

1.709,95$ * 5,5 = 9.404,73kn + 450kn dostava = cca. 9.855,00kn

A na m-computters.hr dođe 10.662,60kn bez PDV-a na akciji do 31.12.

To je nekih 800 kn razlike... mislim da se ne isplati riskirati probleme s BSA radi 800kn. Znači treba iskoristit akciju.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice