Problem pri dizanju windowsa

poruka: 56
|
čitano: 7.268
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam problem

kupio sam polovan lapTop (Asus t4200 2.0GHz. ram-4gb, graf. nvidia g102m-cuda 512mb, HD-250gig) njemu je bio win7

bilo je svakakvi budalescina na njemu pa sam iso novi win7 instalirat..

nastimo sam u biosu prvi CD/DVD-ostalo sve iskljucio .. svaki cd koji ubacim kaze da nije bootabilan(kad probam na kompuu. instalirat odma ga ucita)

Onda sam ubacio xp-pro ..pisalo je *pres any key to boot from cd..

pokazemi se crna slika, stoji 3-4min i onda mi pokaze ovo:

a problem has been detected and windows has been shut down to prevent domage your computer. if this is the first time you seen this stop error screen restart your computer if this screen appears again falow these steps:

check for viruses on your computer remove any newly installed hard drivers or hard drive controllers. Check your hard drive to make
sure it is properly configured and terminated.
Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption. and then restart your computer.
Technical information:
*** STOP: 0X0000007B (0XF78D2524, 0XC0000034, 0X00000000, 0X00000000)

**zaboravio sam reci.. sad kad ocu normalno upalit laptop.. pokazemi : Launch startip Reapair (recommended)

: Star Windows Normally (kad pokrenem normaly.. krene se dizat win..  tripne neka plava slikaa i restarta se)

Znal neko u cemu je problem?

AA
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem pri dizanju windowsa
toniancic kaže...

Imam problem

kupio sam polovan lapTop (Asus t4200 2.0GHz. ram-4gb, graf. nvidia g102m-cuda 512mb, HD-250gig) njemu je bio win7

bilo je svakakvi budalescina na njemu pa sam iso novi win7 instalirat..

nastimo sam u biosu prvi CD/DVD-ostalo sve iskljucio .. svaki cd koji ubacim kaze da nije bootabilan(kad probam na kompuu. instalirat odma ga ucita)

Onda sam ubacio xp-pro ..pisalo je *pres any key to boot from cd..

pokazemi se crna slika, stoji 3-4min i onda mi pokaze ovo:

a problem has been detected and windows has been shut down to prevent domage your computer. if this is the first time you seen this stop error screen restart your computer if this screen appears again falow these steps:

check for viruses on your computer remove any newly installed hard drivers or hard drive controllers. Check your hard drive to make
sure it is properly configured and terminated.
Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption. and then restart your computer.
Technical information:
*** STOP: 0X0000007B (0XF78D2524, 0XC0000034, 0X00000000, 0X00000000)

**zaboravio sam reci.. sad kad ocu normalno upalit laptop.. pokazemi : Launch startip Reapair (recommended)

: Star Windows Normally (kad pokrenem normaly.. krene se dizat win..  tripne neka plava slikaa i restarta se)

Znal neko u cemu je problem?

Evo na ovom linku imaš legalne windowse 7 x32 i x64 SP1, ali nakon instalacije traži se aktivacija.

http://www.mostiwant.com/blog/download-windows-7-sp1-integrated-dvd-iso-official-direct-download-links/

To su bootabilni DVDi svih verzija windowsa 7, pa biraj si verziju koja ti paše.

Sprži na najmanjoj brzini i bootaj računalo s tog DVDa, kad te pita press any key to boot from CD/DVD....  stisni bilo koju tipku na tipkovnici i instalacija mora krenut.

Izaberi particiju na koju ćeš instalirat windows, formatiraj ju i čekaj kraj instalacije.

A ako hoćeš instalirat XP pogledaj u BIOSU laptopa, negdje mora bit neka opcija da se AHCI mode prebaci u IDE, mislim da ti ovaj BSOD (plavi ekran) kad pokušaš instalirat XP baca zbog toga.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 17:02 (Valentin17).
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...

Imam problem

A ako hoćeš instalirat XP pogledaj u BIOSU laptopa, negdje mora bit neka opcija da se AHCI mode prebaci u IDE, mislim da ti ovaj BSOD (plavi ekran) kad pokušaš instalirat XP baca zbog toga.

Upravo tako,  Win XP se izgleda može samo tako instalirati, samo treba prebaciti u IDE mod i ostaviti u njemu, jer ako instalira pa pokuša prebaciti u biosu ponovno u AHCI dobit će ponovno BSOD.

Prije par dana sam friško instalirao Win Xp na novi Asus laptop i to me je zezalo.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina
neaktivan

Ok,probat cu skinut i sprziti, ..samo da kazem nisam neki tutle, windowse sam instaliro dosta puta bez ikakvi problema, i ovi moji cd-eovi od windows-a su svi bootabalni, na kompuu mi odma ucitajuu, al na laptop-u nece...

javi sem kad probam ovo...

AA
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
boxer kaže...
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...

Imam problem

Upravo tako,  Win XP se izgleda može samo tako instalirati, samo treba prebaciti u IDE mod i ostaviti u njemu, jer ako instalira pa pokuša prebaciti u biosu ponovno u AHCI dobit će ponovno BSOD.

Prije par dana sam friško instalirao Win Xp na novi Asus laptop i to me je zezalo.

Isto se i meni dogodilo kad sam na svoj laptop HP ProBook 4525s stavljal XP, ono instalacija krene i negdje prije prihvaćanja licence bacal mi je BSOD, prebacil sam u BIOSU AHCI mode u IDE i sve se je instaliralo bez problema, poslije sam baš kao što kažeš probal ponovo stavit IDE u AHCI i opet je skakal BSOD, tako da u slučaju XPa ta opcija mora bit na IDE, dok kod windowsa 7 može bit i na IHCI i na IDE, samo u slučaju ako je na IDE ne radi NCQ i hot plugging i to je sve.

Valentin
15 godina
neaktivan

Evo me opett....
otiso sam u bios, - IDEA Configuration/ SATA Operation Mode - bilo je Enhanced, promijenio sam u Compatible.. sad mi je normalno diglo stari windows 7,

Idem sad kemijat sa novim windows-om pa javim kako ce proc, :D

AA
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
toniancic kaže...

Evo me opett....
otiso sam u bios, - IDEA Configuration/ SATA Operation Mode - bilo je Enhanced, promijenio sam u Compatible.. sad mi je normalno diglo stari windows 7,

Idem sad kemijat sa novim windows-om pa javim kako ce proc, :D

E to je to, skini si s onog linka neku x64 sp1 verziju windowsa, pošto vidim da laptop ima 4GB RAMA, instaliraj windowse, drivere, software i poslije defragmentiraj disk s auslogic disk defragom i mora radit super.

Valentin
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
boxer kaže...
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...

Imam problem

Isto se i meni dogodilo kad sam na svoj laptop HP ProBook 4525s stavljal XP, ono instalacija krene i negdje prije prihvaćanja licence bacal mi je BSOD, prebacil sam u BIOSU AHCI mode u IDE i sve se je instaliralo bez problema, poslije sam baš kao što kažeš probal ponovo stavit IDE u AHCI i opet je skakal BSOD, tako da u slučaju XPa ta opcija mora bit na IDE, dok kod windowsa 7 može bit i na IHCI i na IDE, samo u slučaju ako je na IDE ne radi NCQ i hot plugging i to je sve.

Kako za win7 da prebacim sa ICHI na IDE, il sa IDE na NCQi hot plugging, nemogu to nigdje nac u biosu..

AA
15 godina
toniancic kaže...
Valentin17 kaže...
boxer kaže...
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...

Imam problem

Kako za win7 da prebacim sa ICHI na IDE, il sa IDE na NCQi hot plugging, nemogu to nigdje nac u biosu..

Ti si sada prabacil AHCI u IDE, sada nemoj ništa dirat samo si skini windows 7 x64 sp1 s onog linka koji sam dal u postu prije i kreni instalirat, kaj se tiče ovoga AHCI u IDE, tebi je ta opcija sada IDE, znači ti sada nemaš te opcije NCQ i hot pluggin, one rade samo ako koristiš AHCI mode, makar one prosječnom korisniku nisu ni bitne.

Ako ih već hoćeš koristit prije nego instaliraš novi windows 7 vrati ono što si promjenil u BIOSu i instaliraj 7.

Valentin
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...
Valentin17 kaže...
boxer kaže...
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...

Imam problem

Ti si sada prabacil AHCI u IDE, sada nemoj ništa dirat samo si skini windows 7 x64 sp1 s onog linka koji sam dal u postu prije i kreni instalirat, kaj se tiče ovoga AHCI u IDE, tebi je ta opcija sada IDE, znači ti sada nemaš te opcije NCQ i hot pluggin, one rade samo ako koristiš AHCI mode, makar one prosječnom korisniku nisu ni bitne.

Ako ih već hoćeš koristit prije nego instaliraš novi windows 7 vrati ono što si promjenil u BIOSu i instaliraj 7.

Ok, ureduuu je.. da vise nekompliciramm, idem skinut win7, instalirati i javim kad zavrsim svee, a to je za neki 1-2h

AA
15 godina
neaktivan

evo skino sam ovaj win7 sto si mi dao, sprzio ga sa ashampoo, al opet mi kaze da nije bootabilan?

sad sam ovaj cd ubacio u komp i pokrenulo ga mi je odma, bootabilan je na kompuu,a na laptopu nije?
AA
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 19:49 (toniancic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
toniancic kaže...

evo skino sam ovaj win7 sto si mi dao, sprzio ga sa ashampoo, al opet mi kaze da nije bootabilan?

sad sam ovaj cd ubacio u komp i pokrenulo ga mi je odma, bootabilan je na kompuu,a na laptopu nije?

Onda nisi postavil laptopov DVD-rom kao first boot device. Mora bootat s njega ako BIOS podesiš dobro.

Valentin
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...

Onda nisi postavil laptopov DVD-rom kao first boot device. Mora bootat s njega ako BIOS podesiš dobro.

Jesam prijatelju, sve sam iskljucio samo sam ostavio CD/DVD .

Neznam vise sta bi pokuso,

AA
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 20:05 (toniancic).
15 godina
toniancic kaže...
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...

A je... život, daj probaj pokrenut Load default settings ili tako nešto u BIOSU, pa onda probat. Nemoj ništa drugo dirat ili mijenjat, neka sve postave budu početne.

DVD bi opet moral bit first boot device pa probaj tako.

Valentin
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...

A je... život, daj probaj pokrenut Load default settings ili tako nešto u BIOSU, pa onda probat. Nemoj ništa drugo dirat ili mijenjat, neka sve postave budu početne.

DVD bi opet moral bit first boot device pa probaj tako.

A kad pokrenem load default settings vrati sve kako je bilo i onda mi je:

1st boot device Hard Drive

2st  -II-    -II-     CD/DVD

3st  -II-    -II-     Removable Device

4st  -II-    -II-     Network

nezz, izgorio sam od ovog

AA
14 godina
odjavljen

Pa ako te toliko zeza i ako ti je hitno probaj instalirati Windowse preko USB stika. Ili još pričekaj, možda se javi netko tko je imao taj problem, i riješio ga.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
formula1live kaže...

Pa ako te toliko zeza i ako ti je hitno probaj instalirati Windowse preko USB stika. Ili još pričekaj, možda se javi netko tko je imao taj problem, i riješio ga.

aa nemam stika u tom je problem, cekat cu jos da vidim imal ko kakvu pametnu?

AA
15 godina
toniancic kaže...
formula1live kaže...

Samo malo da nešto razjasnimo, ok ti sada postaviš na first boot device DVD, second Hard disk i ostale ostaviš kako jesu, znači zamjeniš samo ova prva dva.

Kad to postaviš tako jel on tebi nudi u opće opciju press any key to boot itd.? Napiši malo detaljnije kaj se dogodi, jel se prebacuje na HDD i podiže windowse ili ....

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 20:24 (Valentin17).
14 godina
protjeran

A da nije možda kvar u samom DVD čitaču? Možda ga treba samo očistit i ako imaš neku linux distru na CD-u, prvo probaš s njom digniti sistem...čisto da se uvjeriš jel taj DVD može to pročitat.

Avira+FPF+TF+SAS
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...
formula1live kaže...

Samo malo da nešto razjasnimo, ok ti sada postaviš na first boot device DVD, second Hard disk i ostale ostaviš kako jesu, znači zamjeniš samo ova prva dva.

Kad to postaviš tako jel on tebi nudi u opće opciju press any key to boot itd.? Napiši malo detaljnije kaj se dogodi, jel se prebacuje na HDD i podiže windowse ili ....

Ev ovako: znaci 1st.device boot - CD/DVD , ostalo sve iskljuceno . pise << Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key (znaci nevelja cd)

A kad postavim 1.st device boot - CD/DVD

2.st device boot - HDD

uopce mi nepocunje ucitavat cd, odma se podize windows...     

*jesam sad jasan bio*

AA
15 godina
toniancic kaže...
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...
formula1live kaže...

Ev ovako: znaci 1st.device boot - CD/DVD , ostalo sve iskljuceno . pise << Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key (znaci nevelja cd)

2.st device boot - HDD

*jesam sad jasan bio*

E sada je jasno, problem je u DVD čitaču nema druge, lijepo ti sutra kupi za ca. 50kn USB memoriju od 4GB i lijepo prema tutorijalu na forumu napravi bootabilan USB i s njega instaliraj i bez brige si.

Jedino ako sada imaš kakvog frenda koji ima USB od 4GB, to bi bilo najbolje i najbrže.

Valentin
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...
formula1live kaže...

2.st device boot - HDD

*jesam sad jasan bio*

E sada je jasno, problem je u DVD čitaču nema druge, lijepo ti sutra kupi za ca. 50kn USB memoriju od 4GB i lijepo prema tutorijalu na forumu napravi bootabilan USB i s njega instaliraj i bez brige si.

Jedino ako sada imaš kakvog frenda koji ima USB od 4GB, to bi bilo najbolje i najbrže.

Ipak mislim da nije problem u DVD citacu, evo ubacio sam neki cd od win xp-pro, pisalo pres any key.... ceko sam neki 5-10min pocela je instalacija, pa sam je prekino.. jer nezelim xp.

AA
15 godina

Kad si pržil dvd od 7ice jesi ga pržil na najnižoj brzini od 4x?

Valentin

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Naj nižaa, zbunjuje me too, imam 20 cd-eova windowsa svakakvi... svi oce na kompp i bootabilni su, al nijedan nece na laptop

AA
15 godina
toniancic kaže...
Valentin17 kaže...

Naj nižaa, zbunjuje me too, imam 20 cd-eova windowsa svakakvi... svi oce na kompp i bootabilni su, al nijedan nece na laptop

E stvarno više ne znam, iscrpil si mi sve ideje, vidil sam svašta ali ovako nešto nikada.

Mislim da ti jedino preostaje probat napravit bootabilni USB flash od 4GB i s njega instalirat 7, mislim da druge nemaš.

Valentin
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
toniancic kaže...
Valentin17 kaže...

E stvarno više ne znam, iscrpil si mi sve ideje, vidil sam svašta ali ovako nešto nikada.

Mislim da ti jedino preostaje probat napravit bootabilni USB flash od 4GB i s njega instalirat 7, mislim da druge nemaš.

A znam, ja sam istaliro 100windowsa al ovo mi se prvi put desilo,

A vidit cu sutraa.. pa javim see...
Ako neko ima jos kakvu ideju nek slobodno kazee :D :D

AA
15 godina

A da budeš vidil, baš me zanima kako ćeš to riješit. Javi jesi uspil svakako. Ovo sa stikom bi moralo radit. Imaš dobar tutorijal tu na forumu, malo pročačkaj tu temu, imaš i alata koji taj postupak dosta pojednostavljuju tako da se to da lako napravit, tamo to sve piše.

Valentin

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

A da budeš vidil, baš me zanima kako ćeš to riješit. Javi jesi uspil svakako. Ovo sa stikom bi moralo radit. Imaš dobar tutorijal tu na forumu, malo pročačkaj tu temu, imaš i alata koji taj postupak dosta pojednostavljuju tako da se to da lako napravit, tamo to sve piše.

ok ok ocuu, javim se sutra ... za danas dosta pokusavanjaa, od 2h se mucim ...

AA
15 godina
neaktivan

Mislim da sam otkrio u cemu je problem, naj vjerovatnije u CD-ROmU

Ovaj sad sto imam win7 je se deaktiviro kako sam prcko, idem ubacit cd disu mi aktivacijee, pise mi prazan cd.. taj isti cd ubacim u kompp, na njemu imaju programi

probam neku igricu sa cd-ea instal.. necee uopce da ucita... a na kompu odma...pa mislim da je do tog problem,

Znali neko kako cu to ispitat 100% da sam siguran? il neku caku da se popravi, da nemoram novi kupovat?

AA
16 godina
neaktivan

Popravak je neisplativ najvjerojatnije laser.  Ali pokušaj da očistiš laser. Ili nađi neki polovni dvd rom iz neispravnog laptopa, ili kupi novi. Svi su isti, pata ili sata, razlika je u prednjoj maskici 

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice