Nema zvuka na rekorderu

poruka: 3
|
čitano: 1.081
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nema zvuka na rekorderu

Zanima me zašto niti jedan program za snimanje zvuka na računalu ne prepoznaje glavni zvuk iz zvučne
kartice.Naime imam instalirani Windows Vista ultimate,zvučna je Creative Labs Xtreme Audio i svaki
program mi za mogučnost snimanja zvuka daje samo ulaz za mikrofon,line in,te SPDIF,dok ono što
čujem na zvučnicima(bilo slušanje muzike sa CD-a,ili snimanje zvuka u igrama ili filmovima) ne
mogu na niti jedan način snimiti u datoteku jer ti programi uopće ne registriraju taj zvuk.
Isprobao sam oko 20 različitih programa ali svi kažu samo ta tri ulaza.
E sad,hardver je ispravan jer na Windowsima XP pro sve radi normalno,imam još dodatnu opciju
kod biranja zvuka samu zvučnu.
Da li možda netko zna u čemu je problem,dali u driverima od zvučne za Vistu(koji su najnoviji,
ne pomažu niti stariji),ili u samoj Visti ili u programima(svi imaju podršku za Vistu).
Dal' se može kako natjerati Vistu da pokazuje u tim programima glavni izlaz zvuka,ili netko
zna program koji sigurno prepoznaje i taj zvuk(neću nagađanje,samo 100% isprobani program),
jer sam isprobao sve moguće opcije,i u programima i u Visti(koje su mi pale na pamet).
Usput kada nešto spojim na jedan od ta tri ulaza,programi za snimanje zvuka uredno prepoznaju
i snimaju zvuk,te nije mi se dalo isprobavati te programe sa integriranom zvučnom na matičnoj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nema zvuka na rekorderu

Klikni Start>Control Panel>Sound

Kada ti se otvori novi prozorčić odaberi "Recording" i ispod uređaja koji su ponuđeni klikni desnim na praznan prostor i odaberi "Show disabled devices".

Kada ti ih pokaže, desni klik na njih i odaberi "Enable".

Opet napraviš desni klik na "Stereo mix" i odabereš "Set as default device"

Nakon toga možeš snimati sve i s programom koji dolazi u sklopu Viste

Start> All Programs>Accessories>Sound Recorder

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2008 20:37 (klimama).
17 godina
neaktivan
Nema zvuka na rekorderu

PA to bi se i malo dijete sjetilo,tak da znači da to ne pomaže.

Nemojte mi davati rješenja za integrirane zvučne

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice