Zanima me zašto niti jedan program za snimanje zvuka na računalu ne prepoznaje glavni zvuk iz zvučne
kartice.Naime imam instalirani Windows Vista ultimate,zvučna je Creative Labs Xtreme Audio i svaki
program mi za mogučnost snimanja zvuka daje samo ulaz za mikrofon,line in,te SPDIF,dok ono što
čujem na zvučnicima(bilo slušanje muzike sa CD-a,ili snimanje zvuka u igrama ili filmovima) ne
mogu na niti jedan način snimiti u datoteku jer ti programi uopće ne registriraju taj zvuk.
Isprobao sam oko 20 različitih programa ali svi kažu samo ta tri ulaza.
E sad,hardver je ispravan jer na Windowsima XP pro sve radi normalno,imam još dodatnu opciju
kod biranja zvuka samu zvučnu.
Da li možda netko zna u čemu je problem,dali u driverima od zvučne za Vistu(koji su najnoviji,
ne pomažu niti stariji),ili u samoj Visti ili u programima(svi imaju podršku za Vistu).
Dal' se može kako natjerati Vistu da pokazuje u tim programima glavni izlaz zvuka,ili netko
zna program koji sigurno prepoznaje i taj zvuk(neću nagađanje,samo 100% isprobani program),
jer sam isprobao sve moguće opcije,i u programima i u Visti(koje su mi pale na pamet).
Usput kada nešto spojim na jedan od ta tri ulaza,programi za snimanje zvuka uredno prepoznaju
i snimaju zvuk,te nije mi se dalo isprobavati te programe sa integriranom zvučnom na matičnoj.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Klikni Start>Control Panel>Sound
Kada ti se otvori novi prozorčić odaberi "Recording" i ispod uređaja koji su ponuđeni klikni desnim na praznan prostor i odaberi "Show disabled devices".
Kada ti ih pokaže, desni klik na njih i odaberi "Enable".
Opet napraviš desni klik na "Stereo mix" i odabereš "Set as default device"
Nakon toga možeš snimati sve i s programom koji dolazi u sklopu Viste
Start> All Programs>Accessories>Sound Recorder
PA to bi se i malo dijete sjetilo,tak da znači da to ne pomaže.
Nemojte mi davati rješenja za integrirane zvučne