Mikrofon latencija

poruka: 5
|
čitano: 6.713
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Mikrofon latencija

Jako me iritira što kada se na mikrofon pjeva zvuk kasni oko 500 ms. trazio sam na netu pa sam viduo neke asio4all drivere koji smanjuju latenciju odnosno delay ali ja ih ne znam kako koristit tj treba mi program u kojem odaberem te asio drivere te da ono što će se pjevat da se odmah čuje na zvučnike, naravno bez delaya. do ovog petka trebam nać rješenje problema (jer je zadnji dan škole)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Mikrofon latencija
peace_of_cake kaže...

Jako me iritira što kada se na mikrofon pjeva zvuk kasni oko 500 ms. trazio sam na netu pa sam viduo neke asio4all drivere koji smanjuju latenciju odnosno delay ali ja ih ne znam kako koristit tj treba mi program u kojem odaberem te asio drivere te da ono što će se pjevat da se odmah čuje na zvučnike, naravno bez delaya. do ovog petka trebam nać rješenje problema (jer je zadnji dan škole)

Pa ne verujem da može biti problem do mikrofona, pre je problem do integrisane zvučne na matičnoj kojoj treba toliko da obradi zvuk.

Meni je isto bila malo jaka latencija (oko 400 ms), a nedavno sam kupio dediciranu zvučnu karticu, od mikrofona do zvučnika treba maksimalno 80ms. Uzeo sam ASUS Xonar DG (250 kuna u Linksu) i jako sam zadovoljan, samo što nisam zadovoljan sa driverima, nemaju puno mogućnosti, ali zato ih jedan tip polako popravlja sa Unificiranim driverima.

Ako ne planiraš uzimati dediciranu zvučnu karticu koja je inače obavezna ako imaš slušalice jer ti ova na matičnoj za zvučnike i slušalice jako niskih impedancija, onda fino prvo probaj da skineš nove drivere koji će ti ubrzati i rad kompjutera (manja DPC latencija), te moguću manju latenciju u prenosu zvuka. Ako ne znaš kako da nađeš drivere, najbolje ti je da upišeš u google model matične, te nađeš drivere od zvuka tamo, ako ne možeš da nađeš, napiši nam model matične.

Ako sve to ne uspe, onda probavaj sa Asio4All, mada sumnjam da će ti išta znatno pomoći.

Nadam se da nisam prekasno stigao, nisam do sada proveravao forume, novi sam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 23:40 (spookymulder84).
14 godina
neaktivan
Mikrofon latencija

asio4all su malo pomogli a drivere sam skinuo sa službene realtekove stranice tj najnoviji su. ionako karaoke su propale jer nitko nije uzeo adekvatno ozvučenje, a moji zvučnici su odapeli na novu godinu :(( celestion <3 stari oko 25 godina tj visokotonci su izgorili kao i kondenzatori na skretnici. visokotonci na ebayu su oko 120 $ a seller ne šalje u hrvatsku :/

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 0:24 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mikrofon latencija

To je vjerojatno procesor jer mora obraditi zvuk, a ne može odmah. Znači da od tuda dolazi tih 500 ms zakašnjenja. {#}

ozb_man

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mikrofon latencija

Ajde pogledaj koliko je stara tema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: