Mala pomoć pri instalaciji windowsa

poruka: 20
|
čitano: 5.778
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

ovako:  skinuo sam windowse neraspakirane, e sad ako želim instalirati te windowse jeli dovoljno da samo raspakiram te fajlove, spržim na dvd i samo (nakon što formatiram disk)  ubacim u PC?   Tj. jeli dovoljno samo spržiti te raspakirane fajlove?

Evo što sadrži

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2009 16:34 (Josip1000).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Mala pomoć pri instalaciji windowsa
Josip1000 kaže...

ovako:  skinuo sam windowse neraspakirane, e sad ako želim instalirati te windowse jeli dovoljno da samo raspakiram te fajlove, spržim na dvd i samo (nakon što formatiram disk)  ubacim u PC?   Tj. jeli dovoljno samo spržiti te raspakirane fajlove?

Evo što sadrži

Pročitaj malo pravila foruma i nabavi originalni cd

::::::::::::::::::::::::::::::::))))))))))
16 godina
neaktivan

Trebaš  napravit cd bootabilan da bi uspješno mogao dignuti sistem. To možeš uradit u Neri 6 ili 7. Ja ih još imam, novije verzije nisam ni probavao. Ima opcija "make a bootabile cd". Nakon toga trebaš samo podesit u biosu da ti prvo boot-uje CD. :]

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tandara kaže...
Josip1000 kaže...

Evo što sadrži

Pročitaj malo pravila foruma i nabavi originalni cd

Gle covjek ne krši pravila skidanje neaktiviranog windowsa nije ilegalno.

16 godina
neaktivan

Od svih ovih fileova napravi boot image koji jednostavno sprzis na cd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

skinuo si ISO ili neki drugi image file, to netreba raspakirati, samo snimiti s odgovarajućim programom (nero...) ako je zip, rar... zaboravi i traži dalje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

skinuo si ISO ili neki drugi image file, to netreba raspakirati, samo snimiti s odgovarajućim programom (nero...) ako je zip, rar... zaboravi i traži dalje.

a je iso, ali iso.rar, tako je pisalo, ja sam raspakirao i dobio one fajlove koje sam nabrojao, a ovo sa nerom, ja imam Nero 7 ali neznam šta da radim s njim.....(nisam baš stručnjak za takve stvari, zato sam i postao ovo), gledao sam i one linkove ali moj Nero nije ni sličan tima

16 godina

-ako je ispravan ISO, jednostavno ga otvori s nerom, dalje nemožeš pogriješiti. U suprotnom (ako nije normalan ISO nego rar, traži dalje..)

17 godina
neaktivan
Josip1000 kaže...

Evo što sadrži

Netrebaš formatirati disk prije instalacije windowsa.

16 godina
neaktivan

evo......

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2009 0:02 (Josip1000).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ako je ispravan ISO, jednostavno ga otvori s nerom, dalje nemožeš pogriješiti. U suprotnom (ako nije normalan ISO nego rar, traži dalje..)

Lakše mu je spržiti u Alcohol 120%. Nekad su .iso slike prikazane kao .rar ! Ja sam nedavno skinuo sa neta Windows XP SP2 i taj mi je slucaj bio. Fino spržim .iso na prazan cd i normalno bootuje, i instaliram windows. :]

Bugy kaže...
Josip1000 kaže...

Evo što sadrži

Bolje da odmah formatira, jer može dolaci do nekih komplikacija pri dizanju sistema. Jer vidiš da je pocetnik. :]

16 godina
neaktivan
Aeed kaže...
ihush kaže...

Lakše mu je spržiti u Alcohol 120%. Nekad su .iso slike prikazane kao .rar ! Ja sam nedavno skinuo sa neta Windows XP SP2 i taj mi je slucaj bio. Fino spržim .iso na prazan cd i normalno bootuje, i instaliram windows. :]

Bugy kaže...
Josip1000 kaže...

Evo što sadrži

Bolje da odmah formatira, jer može dolaci do nekih komplikacija pri dizanju sistema. Jer vidiš da je pocetnik. :]

hvala bogu da je netko shvatio  :) da sam početnik, mislim nisam nikada radio ovo,  spržio windowse napravio bootable cd...

16 godina
Josip1000 kaže...
--

hvala bogu da je netko shvatio  :) da sam početnik, mislim nisam nikada radio ovo,  spržio windowse napravio bootable cd...

? u čemu je sad problem? ISO file se nerspakirava. Njega treba snimiti (to može svaki software za snimanje). Ako je prava verzija (to nemožeš znati dok ne probaš) napravit će bootabilan win cd.

-Nero, open, (vjerojatno ga 'skriva') odaberi prikaz svih fileova *.* ili image i tad odaberi taj *.ISO file. ..next.next...next. ili OK.

-Biti početnik je OK, svatko je bio jednom početnik. Ali za početak trebaš naučiti osnove kao nero, boot cd... odmah na instalaciju je malo preskakanje gradiva, zapravo već imaš windowse, rade (jer pišeš i snimaš s nerom), - krećeš u instalaciju?... no i to se mora jednom.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Josip1000 kaže...
--

? u čemu je sad problem? ISO file se nerspakirava. Njega treba snimiti (to može svaki software za snimanje). Ako je prava verzija (to nemožeš znati dok ne probaš) napravit će bootabilan win cd.

-Nero, open, (vjerojatno ga 'skriva') odaberi prikaz svih fileova *.* ili image i tad odaberi taj *.ISO file. ..next.next...next. ili OK.

-Biti početnik je OK, svatko je bio jednom početnik. Ali za početak trebaš naučiti osnove kao nero, boot cd... odmah na instalaciju je malo preskakanje gradiva, zapravo već imaš windowse, rade (jer pišeš i snimaš s nerom), - krećeš u instalaciju?... no i to se mora jednom.

e pa na drugom forumu mi je ovaj jedan lik rekao da u power-ISO ovo napravim i da ću tada dobiti  bootable cd:

16 godina
Josip1000 kaže...
..

e pa na drugom forumu mi je ovaj jedan lik rekao da u power-ISO ovo napravim i da ću tada dobiti  bootable cd:

-vidi na (svojoj trećoj slici) drugi red... image file. tu ga odaberi i snimi.

PowerISO, MagicISO, Alcohol, DeamonT., CDburnerXP, Nero,..... stotine programa i svi mogu snimiti ISO, jer je to osnovni standard.

Ako naravno može i poweriso, ista stvar, ali se onaj file ne raspakirava, samo se (otvori i..) snimi, to je kopija CDa, napravljena upravo zato.

16 godina

ma samo instaliraj nero i on će ti automatski kad stisneš za otvaranje otvorit nero image room

i ti samo imaš uvalit dvd/cd i stavit da prži i nema više šta pričat...

Najbolji osjećaj je upala mišića........
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma znam ja spržit, ali neki mi spominju da mora biti bootable cd kako bih mogao uspješno instalirati windowse...da nije dovoljno samo ga prebaciti na dvd, e sad kad ovo napravim mogu komotno formatirati i ubaciti taj dvd sa iso-om ili treba još nešto?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

te prilikom instalacije formatiraj hard...

Konačno nešto pametno...

Autoru teksta: sve ti je objašnjeno,prži.Ako ne uspiješ,pitaj ponovno.( Početnik bi trebal imati par praznih dvd-a  za svaki slučaj.Namigiva)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Josip1000 kaže...

ma znam ja spržit, ali neki mi spominju da mora biti bootable cd kako bih mogao uspješno instalirati windowse...da nije dovoljno samo ga prebaciti na dvd, e sad kad ovo napravim mogu komotno formatirati i ubaciti taj dvd sa iso-om ili treba još nešto?

Ako nisi riješio problem možda ti mogu pomoći ovi linkovi

- Kako spržiti ISO image sa Nero Burning ROM    -  http://www.ic.ims.hr/forum/viewtopic.php?t=87

- Windows XP u slikama korak po korak - http://www.ic.ims.hr/xp/install_xp.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2009 8:44 (IvanC).
16 godina
neaktivan

hvala svima, javim kako je prošlo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice