Jel postoji ikakva šansa...

poruka: 3
|
čitano: 932
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Isprika na glupavom nazivu teme,ali činila mi se nekako adekvatna!

Skinuo sam Ryse Son of Rome igru za PC i nakon instalacije "naletio" na problem:

You need a DirectX 11 capable GPU to play Ryse; Son of Rome.

Ok jasno mi je sve,moja GTS 250 ne podržava DX 11...

Surfajući malo vidio sam da Nvidia GTS 250 ipak moze instalirati DX 11,uz par nedostataka koje če izgubiti na ljepoti izgleda igre,ili ipak ne može?

Nisu mi bitni fps,shaderi,shaddowi,bla,bla,bla-bitno mi je samo da se igra pokrene,BILOKAKO!

Jel moguće,ikako i kako?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Jel postoji ikakva šansa...

Gle ti već imaš DirectX 11 (softver), ali nemaš Direct3D 11 kompatibilan hardver i tu je priči kraj...

DirectX je kolekcija raznih multimedijalnih API-ja, od kojih se samo zapravo Direct3D bavi trodimenzionalnom grafikom. Tako dugo dok igra ne zahtjeva neke funkcionalnosti DX-a za koje nisu izvan mogućnosti hardvera sve će raditi. Npr. u teoriji možeš imati 10 godina star komp i uredno koristiti neke dijelove DX 11 (zvuk, input, mreža... zaboravio sam već koje API-je su u međuvremenu izbacili, a koje ubacili), no čim dođeš do točke kada je potrebna neka funkcionalnost koju hardver ne podržava (npr D3D 11 grafika), onda stvar puca...

To ne znači da se ne može nešto ručno izmodati, ubaciti nekakav hook koji fejka ili čak emulira nedostajuće značajke, ali to je teška ezoterija, nema mnogo ljudi koji su kadri izvesti takvo što, i zapravo više je problema nego koristi. No za ovo ti ja ne mogu dati uputstva.

A C program is like a fast dance on a newly waxed dance floor by people carrying razors.
18 godina

digresija :

jep sjecam se da ekipa tweekala dx9 grafe da rade ne krizi  ali to je bilo dosta nestabilno {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 0:08 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice