Jedan komp dva neta

poruka: 3
|
čitano: 572
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Jedan komp dva neta

Internet stick t mobile i max adsl imam u stanu znaci 2 izvora interneta na kompu(win XP)

kad stavim stick normalno sam spojen sve leti a onda mogu i spojit putem trećeg softvera(wirles utility) i na svoju kućnu mrežu tako da su mi oba neta spojena u isto vrijeme pa me zanima koji ima prednost i kako mogu biti oba spojena odjednom?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Jedan komp dva neta

Nekad davno googlao o tome, našao alat (NAT32 softverski ruter) i odustao.

Problem je u tome što windowsi "bindaju" aplikaciju na određenu IP (tipa, Firefox dobije na korištenje 192.168.1.10 od eth0 a uTorrent 192.168.2.20 na wlan0) i ako to ručno ne napraviš sa forcebindip-om (zgodan utillity koji bi trebao nekome tko želi neki app nakačit na VPN primjerice a da app to ni ne zna) a to ide random. Dakle, uTorrent nekako završi na sporijoj vezi.

Dalje, ako i uspiješ bindati željenu app na pravu IP, ti ne možeš kombinirati bandwith od npr eth0 i wlan0 na toj "konekciji" jer su izolirane a skoro niti jedan protokol ni aplikacija ne može kako treba spojiti fragmente većeg fajla koji se skida sa više raznih IPova.

U teoriji, zgodna ideja (spojiti 4mbit eth0 i npr. 10mbit wlan0) i skidati fajl sa 14mbit ali... U teoriji. Praksa - nula bodova.

U idealnom slučaju, uTorrent bi mogao nekako skidati fajl preko dva ifacea ali jednostavno ne ide to tako. Probaj. Ugl, NAT32 i forcebindip.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
12 godina
Jedan komp dva neta

znaci brzi ili onaj prije spojeni ima prednost?ja jesam prvo ukljucio tmob pa onda wlan ali mi wlan uopce nije uzimao promet vec je samo bio spojen sve je islo preko t mob

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice