Audio driver realitek ac 97

poruka: 5
|
čitano: 3.720
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

pozdrav,

imam problem sa instalacijom audio drivera REALITEK ac 97 type rtl8201cl, operativni sistem je XP sp3, maticna ploca je ASUS p4s800d-x i integrirana je zvucna,

koje god sam drivere  uspio pronaci i instalirao sam ali bezuspjesno. kada instaliram dodje do pola i samo poplavi ekran i neka bijela slova pisu i sam se racunar restartuje,

ako je neko imao slican problem ili zna neko rjesenje neka mi pomogne

Dimne
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 16:32 (Dimne).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Audio driver realitek ac 97

Javlja ti se takozvani BSOD (Blue Screen Of Death). U ovom slučaju problem može biti hardwerski ili softwerski, znači moguće da sam softver nije kompatibilan sa operativnim sustavom, moguće da uređaj tj. zvučna dobro ne radi, te još raznoraznih čimbenika u cjelokupnom sustavu. Jesi skinuo drivere sa službene Realtek str., jesu li driveri predviđeni za Windows XP, jel se problem javlja samo kod instalacije navedenih drivera?

14 godina
neaktivan

problem se javlja samo kod instalacije ovih drajvera za zvucnu kartu,

zvucna je ispravna a problem samo moze biti softwarski posto je radila dok nisam sistem reinstaliro, tj ponovo digo sistem jer prije instalacije radilo je sve OK e sad ja nesto kontam da nije sta do ovog operativnog sistema koji sam instaliro Xp sp3 koji prvi put instaliram i prije je bio isti sistem samo neka druga verzija a ovu sam tek skino sa neta i reko da probam njeg instalirat i sad problem:((( izgleda da cu ja na kraju instalirat win7 i rijesit sve

Dimne
15 godina
neaktivan

skini drivere sa asusuve stranice za svoj modle ploče i trebalo bi radi. A ako ne radi onda je problem u matičnoj, tj. zvučnoj kartici

14 godina
neaktivan

instalirao sam sedmicu i zvuk radi ali nije ova sedmica za mog racunara sporo mi nekako racunar radi pa cu sistem ponovo morati mijenjati u XP

Dimne

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice