Zastoj tijekom kopiranja s USB sticka

poruka: 16
|
čitano: 4.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Stick

Imam jedan problem u vezi sticka, naime, prije tjedan dana kupio sam 16 GB DataTraveler G2 stick sa kojim postoji očigledni problem u radu, jer kad god želim preko njega nešto prebaciti nekada zna zastati prilikom prebacivanja, čak ni prijenos podataka nakon toga nemožeš prekinuti jer taj prozor stoji, i jednino moguče rješenje je da ga fizički odvojim od računala, primjetio sam da taj problem se nije događao prilikom stavljanaj podataka na stick, več nakon kopiranja sa sticka. Je li riječ o nekom mogučem pro blemu do moga računala, ili je problem do sticka, zamolio bih vas za mišljenje.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Stick
jesi ga probao na drugom računalu?
15 godina
neaktivan

Da, isti slučaj. Može li to imati veze što je stick u FAT, a moj hard NTFS formatu.

15 godina
neaktivan

Dali je to siguran pokazatelj da napravim reklamaciju USB-a?!

16 godina
neaktivan
Stick

kad isprobaš sve opcije kojih se možeš sjetiti da natjeraš stick da radi normalno onda ondesi u trgovinu gdje si kupio i oni bi ga trebali zamjeniti odamh ako ne radi (isporbaju ga odmah i uvjere se da ne radi)

Onaj tko nikad nije pogriješio, nikad nije pokušao napraviti nešto novo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
demid kaže...

Da, isti slučaj. Može li to imati veze što je stick u FAT, a moj hard NTFS formatu.

Nema nikakve veze jesu li datotecni sustavi razliciti. BTW koji FAT je u pitanju? FAT32 ili exFAT? Jesi probao formatirati stick pa pokusati ponovno kopirati? Jesi probao napraviti scandisk, s tim da testira na neispravne sektore?

15 godina
neaktivan

Hvala, tu ću i napraviti!

15 godina
neaktivan

Ne može proći format sticka, formatira do pola i javi da nije moguće formatirati za pokušaj formatiranja u NTFS formatu, u FAT32 prolazi. To mi je malo čudno zašto ne dozvoljava format u NTFS. Korisitm WIN7.

15 godina
neaktivan

Moj veliki problem sa tim stickom je bio u tome što sam na njemu imao filmove od kojih polovicu nije mogao iskopirati. Da paradoks bude veći, svi filmovi su se da li bez problema pokrenuti sa sticka. Vrlo čudno!

Ne može proći format sticka, formatira do pola i javi da nije moguće formatirati za pokušaj formatiranja u NTFS formatu, u FAT32 prolazi. To mi je malo čudno zašto ne dozvoljava format u NTFS. Korisitm WIN7.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.10.2010 3:19 (demid).
17 godina
moderator

Sad kad si ga formatirao u FAT32 formatu, provjeri javlja li se problem jos uvijek. Zapuni ga cijelog i onda probaj sve datoteke iskopirati na disk.

Takodjer bi bilo pametno da napravis chkdsk (bolje zapravo prije kopiranja datoteka - trebalo bi brze biti gotovo) - znaci, u naredbenom retku (Command Promptu) upisi

chkdsk x: /r

Naravno, umjesto x: stavis oznaku svog USB sticka. Provjeri sto ti na kraju pise za bad sectors - trebalo bi biti 0.

Ili, alternativno, imas program HD Tune - odaberes svoj USB stick, u kartici Error Scan kliknes na gumb Start i cekas da se obavi - ne smije imati ni jedan jedini crveni kvadratic, odnosno Damaged blocks ti treba pisati 0.0%.

BTW umjesto da pises tri poruke za porukom, uredi zadnju poruku i dopisi ono sto si zaboravio u prijasnjim porukama. Pisanje poruke za porukom nije dopusteno na ovom forumu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Zastoj tijekom kopiranja s USB sticka
mbaksa kaže...

Sad kad si ga formatirao u FAT32 formatu, provjeri javlja li se problem jos uvijek. Zapuni ga cijelog i onda probaj sve datoteke iskopirati na disk.

Takodjer bi bilo pametno da napravis chkdsk (bolje zapravo prije kopiranja datoteka - trebalo bi brze biti gotovo) - znaci, u naredbenom retku (Command Promptu) upisi

chkdsk x: /r

Naravno, umjesto x: stavis oznaku svog USB sticka. Provjeri sto ti na kraju pise za bad sectors - trebalo bi biti 0.

Ili, alternativno, imas program HD Tune - odaberes svoj USB stick, u kartici Error Scan kliknes na gumb Start i cekas da se obavi - ne smije imati ni jedan jedini crveni kvadratic, odnosno Damaged blocks ti treba pisati 0.0%.

BTW umjesto da pises tri poruke za porukom, uredi zadnju poruku i dopisi ono sto si zaboravio u prijasnjim porukama. Pisanje poruke za porukom nije dopusteno na ovom forumu.

chkdskje odrađen, bez problema i nije našao nikakvu grešku. sada ću ga napuniti podacima i ponovno isprobati. Jedno pitanje, zašto na njemu nemogu odraditi format u NTFS, jer taj mi je format potreban da mogu na stick stavljati podatke preko 4GB u komadu kao slike(za virtualne uređaje).

17 godina
moderator

Mozda neki problem sa samim Windowsima - jesi ih azurirao, odnosno instalirao Windowsove updateove?

Usput, ako ti ne radi dobro s NTFS-om, probaj onda formatirati u exFAT - on omogucava snimanje velikih datoteka, samo sto ga podrzavaju samo Windowsi 7 (i mozda Vista). Za Windows XP treba instalirati dodatni driver.

0 0 hvala 0
17 godina

Probaj formatirati sa hp format tool  Link

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Probaj formatirati sa hp format tool  Link

Isprobao sa programom, kada sam ga pokrenio u kompatibilnome modu budući da koristim win7, isti slučaj, neće u NTFS sustavu da formatira.

17 godina
moderator

Formatiraj onda u exFAT. NTFS ionako nije bas namijenjen za prijenosne medije/uredjaje.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U exFAT se lako formatira. Uglavnom imam stalnih problema sa prebacivanjem podataka sa sticka. Ove greške izbacuje.

http://oi53.tinypic.com/2v029f4.jpg

http://oi56.tinypic.com/25pio0x.jpg

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice