Windows could not start

poruka: 12
|
čitano: 2.116
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Windows could not start

pozdrav svima . evo frend mi donio ima par dana komp da mu dignem nove windowse i osposobim za rad.. naravno sve sam rastavio ispuhao i vratio kako je bilo formatirao disk, instalirao novi sustav potrebne programe za rad itd.. nije bio puno u upotrebi mozda par sati (samo internet). Kad sam ga upalio pojavio se problem :Windows could not start because of a computer

disk hardware configuration problem.

Could not read from the selected boot disk.

Check boot path and disk hardware.

Please check the Windows documentation about

hardware disk configuration and your hardware

reference manuals for additional information. 

ajde sta cu guglao malo i vidim sta trebam, ubacio cd od windowsa dodje mi screen press any key to install, opalim po enteru ili bilo kojoj drugoj tipki ekran se zacrni i ovo se opet pokaze..( hard je neki pata od 60 gb. ) i sad ja usao u bios i disable-a hdd i opet pokrenem instalaciju i sve normalno formatiram hard disk i ide sad prijenos podataka itd.. i kad se to zavrsi restartam pc udjem u bios enable hdd i kad pokusam opet da instaliram pojavi mi se ista greska.. mislim da nije do hdd jer ga prepoznaje bios i sve je uredu a njim.. komp je neka stara kanzta koja bi frendu sluzila samo za internet.. p4 2.4 ghz, 1 gb ram, ati radeon 9200 se.. molim pomoc u sto kracem roku

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Re: Windows could not start
CroGamer0320 kaže...

..

opet pokaze..( hard je neki pata od 60 gb. ) i sad ja usao u bios i disable-a hdd i opet pokrenem instalaciju i sve normalno formatiram hard disk i ide sad prijenos podataka itd.. i kad se to zavrsi restartam pc udjem u bios enable hdd i kad pokusam opet da instaliram pojavi mi se ista greska.. mislim da nije do hdd jer ga prepoznaje bios i sve je uredu a njim..

...

komp je neka stara kanzta koja bi frendu sluzila samo za internet.. p4 2.4 ghz, 1 gb ram, ati radeon 9200 se.. molim pomoc u sto kracem roku

-što radiš? Isključuješ HDD i tad radi, uključiš i tad ne radi? ..

-prepoznavanje HDDa u BIOSu je prvi korak, ali ne znači da je ispravan.

-nevažno je što će se raditi na PCju, ali za rad je potreban ispravan hardware pa i disk. Testiraj, memtest, hdd test.. bilo što može biti uzrok, kontakti, kabel ili klasičan kvar. Nakon tog mora biti ispravan software (OS) i driveri.. Prvi sumnjivac je HDD ali tek nakon testova-eliminacije ćeš to znati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

odem u bios i tamo disable hdd i onda se pokrene instalacija i prepozna hard disk al kaze da ne mogu instalirati na taj hard disk jer je kao iskljucen u biosu.. imam i jos jedan hdd wd 320 iz laptopa i njega prepoznaje al prikaziva slicnu gresku zato mislim da nije do hdd.. znaci ne mogu ni na njemu instalirati windowse.. isto kad disableam u biosu mogu ppokrenit al ista greska, da nije omogucen u biosu

16 godina
CroGamer0320 kaže...

..isto kad disableam u biosu mogu ppokrenit al ista greska, da nije omogucen u biosu

- mješaš... boot order, odaberi redosljed prvo optika pa hdd, disk u BIOSu mora biti omogućen.

11 godina
neaktivan
ihush kaže...
CroGamer0320 kaže...

..isto kad disableam u biosu mogu ppokrenit al ista greska, da nije omogucen u biosu

- mješaš... boot order, odaberi redosljed prvo optika pa hdd, disk u BIOSu mora biti omogućen.

Da, jesam sve sam tako poredao, omogucio hdd i opet isto.. znaci pise mi press any key ja stisnem enter npr. i onda mi se zacrni ekran i pise ono windows could not start ...

16 godina

-tad imaš neku grašku-kvar npr HDDa, dok to ne riješiš ne možeš instalirati.

11 godina
neaktivan
ihush kaže...

-tad imaš neku grašku-kvar npr HDDa, dok to ne riješiš ne možeš instalirati.

imam 2 hdda i na oba slicno pokaziva i nece da boota instalaciju, nevjerujem bas da je do hdda

11 godina

....da li je taj PATA disk na koga hoćeš instalirati system podešen na "master" ????

11 godina
neaktivan
AF139 kaže...

....da li je taj PATA disk na koga hoćeš instalirati system podešen na "master" ????

ne nego na "Slave"

11 godina

..prebaci mu mostiće na "master" da ga tako bios prepozna... pa instaliraj system

11 godina
neaktivan
AF139 kaže...

..prebaci mu mostiće na "master" da ga tako bios prepozna... pa instaliraj system

jesu to oni jumperi na njemu ? nema ih uopce i neznam kako bi to prebacio na master.. pojasni

11 godina
neaktivan

e hvala ti brate, instalira se sada sustav ;) rijesio sam 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice