Virtualni mrtvi pixeli?

poruka: 21
|
čitano: 2.506
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Virtualni mrtvi pixeli?

Kupih računalo koji dan prije, i5 4690k+970 GTX windforce 3x. Možda rekoh ima veze sa temperaturom, ali trenutno izmjerene 28°C procesora i graficke.

Virtualni pixeli - zašto? Mogu ih screenshotom uhvatiti što znači da nisu fizički. Pojavljuju se u Chromeu i igricama (WoT, GTA V koje sam instalirao za dušu nakon drlje od kompa). Otvorim my computer, mrdam unutar diska, unutar foldera - tamo nema ih i ne pojavljuju se. Pokrenem film, ne pojavljuju se. Je li moguće da je to kakav malware pokupljen koji me zeza? Mišem prijeđem preko tog kao mrtvog pixela, on kao da se nalazi ispod miša. Poput aplikacije koja generira te dead pixele.

Monitor je Samsung syncmaster 2043mw star 6 godina, nikad problema s njim. Povezan RGB kablom + adapter za DVI.

Kako to riješiti? Kako se to uopće zove? Gdje je problem?

Screenshot samog pixela slijedi, kao i na početnoj stranici:

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 17:38 (Domaccc).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Virtualni mrtvi pixeli?

si probao neki drugi browser?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Virtualni mrtvi pixeli?

Svevremenski Internet Explorer... Ista stvar. Jasno mi je da crkava monitor ako bi bio pixel stalno na istom mjestu, ali smanjim window chromea/iexplorera na od oka 500x500px i kako pomaknem po ekranu, tako skupa s njima i ti pixeli se pomiču, kao da su zaljepljeni na njih. Čudno skroz, nisam se nikad susreo s tim.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Virtualni mrtvi pixeli?

Što se događa kada smanjiš rezoluciju? Ima li ih i dalje (fleke) i jesu li veće? Stavi najnovije drivere ili malo starije.

EDIT: To su kao nekakva crna srca tj. kvadratići čiji su dijelovi crno-plavkasti (pa i bijeli?), a iz daljine izgledaju kao srca?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 17:50 (Izzy).
17 godina
neaktivan
Virtualni mrtvi pixeli?

Veličina je ista na manjoj rezoluciji, kao na većoj.

Kvadrat kao u prvom postu, kao da se sastoji od 4 velika pixela, od kojih je jedan svijetlo plave boje.

---

upravo sam bez drivera za grafičku, rezolucija je 800x600 i nema tih čudnovatih pixela na chromeu s kojeg pišem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 17:59 (Domaccc).

0 0 hvala 0
16 godina

Mijenjaj drivere, ako već nisi. Da nije neki program prouzročio to? Što si sve instalirao u tih par dana koliko imaš računalo? Razmisli je li se javio taj problem neposredno nakon instalacije nečega (bilo programa, drivera za neki uređaj ili možda neke zakrpe za OS)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 18:01 (Izzy).
17 godina
neaktivan

Računalo jučer poslijepodne spojio, instalirao sve drivere i malo peglao GTA V bez problema, u WoT ušao čisto zbog hd grafike :)

Jutros me tražilo restart nakon instalacije updatedova za win7, i onda su počeli problemi...

Skinuo 355.98 verziju drivera pa javim ima li pomaka.

---

Ponovno su tu. Idem skinuti još stariju verziju, a ako ni to ne uspije, idem pobrisati sve updateove windowsa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 18:07 (Domaccc).
15 godina
neaktivan
Virtualni mrtvi pixeli?

Idi u safe mod i pogledaj da li će biti tih pixela, tako ćeš znati da li je do drajvera ili do tog zadnjeg update-a

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 18:46 (jigsaw5063).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U Safe modu bez greške:

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 18:51 (Domaccc).
15 godina
neaktivan
Domaccc kaže...

U Safe modu bez greške:

U normal mode ukloni drajvere od gpu u podpunosti i vidi tada bez drajvera kakva je situacija ako i dalje ima pixela onda idi redom i uklanjaj drajvere od ostalih komponenti

13 godina
protjeran
Domaccc kaže...

U Safe modu bez greške:

cuj moze biti da ti je na grafi i neki defekt, jer obicno ako gpu ima recimo hladni lem koji prekida doticni gpu u safe modu(vga) ce raditi najnormalnije!  jesi nosio grafu kod nekoga drugoga?!

17 godina
neaktivan
Virtualni mrtvi pixeli?

Mislim da ipak nije HW greška, pošto veliš da se kreče sa browserom,jel se pojavljuje u još kojim aplikacijama? Probaj bootnut neku distru sa USB-a pa vidit dal ti se i tam događa.

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Virtualni mrtvi pixeli?

Probaj drugu grafičku, ako je isti problem onda je problem monitor, ako nije onda je problem s grafičkom. Ja bih rekao da je grafička 100 posto!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Virtualni mrtvi pixeli?

Bez drivera nema tih pixela, tako da je definitivno do njih u kombinaciji sa ažuriranjima windowsovim. Sve je radilo normalno i bez problema, dok nije pokupio neko ažuriranje pas mu mater...

Još vrlo rado ne bih rovao po kompu i rastavljao ga, to mi je zadnja opcija.

Monitor je ok radio do sad, i radi ok kad pokrenem film sa diska, listam slike, word, excell, powerpoint kad pokrenem fullscreen...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 22:33 (Domaccc).

0 0 hvala 0
16 godina
Virtualni mrtvi pixeli?

-takve greške su ugl 99% problem VGA-RAMa.. moguć uzork je i driver, ali prije kvar/lem/smetnje.. probati kontkakte/napajanje i sl. ili reklamirati VGA.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Domaccc kaže...

Bez drivera nema tih pixela, tako da je definitivno do njih u kombinaciji sa ažuriranjima windowsovim. Sve je radilo normalno i bez problema, dok nije pokupio neko ažuriranje pas mu mater...

Još vrlo rado ne bih rovao po kompu i rastavljao ga, to mi je zadnja opcija.

Monitor je ok radio do sad, i radi ok kad pokrenem film sa diska, listam slike, word, excell, powerpoint kad pokrenem fullscreen...

Ukloni onda zadnja 2-3 ažuriranja ili jendostavno vrati u vrijeme kad ti je bilo sve ispravno (systemrestore), ako ni to ne uspije onda je definitivno do gpu

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 22:40 (jigsaw5063).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-takve greške su ugl 99% problem VGA-RAMa.. moguć uzork je i driver, ali prije kvar/lem/smetnje.. probati kontkakte/napajanje i sl. ili reklamirati VGA.

Ok, a je li moguće da se pojavljuje to samo u igricama i web browserima? Stavio sam novi windows, sada u internet exploreru nema tih kvadratića, a u chromeu i operi ima.

Kako i čim je najbolje istestirati grafičku ako je moguće, koje podatke gledati, što pratiti u slučaju VGA-RAM greške?

13 godina
protjeran
Virtualni mrtvi pixeli?

pa ocigledno kad je u upotrebi 3d da kartica posandrca...dakle odvijac u ruke karticu van i na test kod prijatelja! dalje ces lako!lp

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Virtualni mrtvi pixeli?

Sutra (danas) vozim cijeli komp natrag u links pa nek se igraju/poprave.

0 0 hvala 0
16 godina
Domaccc kaže...

Sutra (danas) vozim cijeli komp natrag u links pa nek se igraju/poprave.

- ako si kupio po komponentama.. tad po pravilima, moraš reklamirati konkretnu komponentu, sve ostalo je lažna reklamacija (može se naplatiti), dok se za otkrivanje kvara može naplatiti nešto kao 'test-detekcija..'. To je osnovna razlika kupnje PC ili dijelova kao artikla, u reklamaciji onog artikla koji je na računu..

zato je poželjno utvrditi ili eliminirati problem (jer malo je 'bljutav okus' kad naplate garanciju... ali imaju to pravo).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Virtualni mrtvi pixeli?

Jučer odvezao samo grafičku na reklamaciju, jer je sastavljan komp od komponenata i pojedinačno su garancije.

Testirao sa benchmarkom OCCT (opteretio grafičku) koji je u 5(3) minuta (1 minuta idle na početku testa, 1 minuta na kraju testa, 180 sekundi opterećenja) izbacio oko 36000 errora...

Da ostanem pri toj Gigabyte Windforce 3x ako se kod njih ponavlja u seriji ta greška - tako mi reče kolega: jedna verzija 970-ki gigabyte/msi/asus (najvjerojatnije bas gigabyte ima tvornicke greske u seriji) ili uz nadoplatu (ukoliko bude moguće) uzmem npr Asus Strix?

EDIT: Upravo pod istim opcijama u OCCT testirao na starom kompu core2duo asrock 1333fullhd 9600gt, 0 errors. Mislim da je sve jasno.

EDIT2: Servis ustvrdio grešku na graf. kartici, pojava artefakata. Dobio novu. Riješeno. Hvala svima na uputama i riješavanju/utvrđivanju problema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2016 12:00 (Domaccc).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice