Šta mi se dešava s ramima

poruka: 8
|
čitano: 1.497
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle imam 4 gb ddr 2 rama 800 mhz(nikad nisam pokušavao OC ili išta slično). Prvo sam imo 2 gige kingmaxovih, onda sam kupio polovno neke hyperx 2x1GB, i to je sve funkcioniralno nekih par mjeseci kad se PC počeo nasumce freezat, uopče ne palit, te bit totalno nesposoban za neke osnovne radnje(primjerice juče mi je trebalo za 15 minuta serije sat vremena...) 

nešto mi je frend govorio da različiti proizvođači nemaju istu frekvenciju na kojoj pločice rade makar piše da je 800 mhz, ali probo sam samo s kingmaxovom pločicom i opet bi dolazilo do istog problema. naime procesor se pravo ni ne koristi, dok je kod RAMa korišteno 50% megabajta dok su ostali neznam gdje, da ne dužim evo slika.

da još napomenem kad sam sliku tu sliku komp se zamrznuo na 2 minute jer sam power point viewer pokrenuo {#}

... ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 19:46 (RangeR).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pokreni memtest ako ne izbaci nikakve errore probaj dignut napon malo i stavi frkvenciju u biosu na 667 pa se malo igraj tako mozda upali :)

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Napiši nam šta piše na naljepnicama i na kingmax-u i hyperx-u (npr. PC5300, 5-5-5-12).

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo sad sam bio gledo ne piše ništa takvo, ali ugl.

na kingmaxovoj: KLDE88F- B8KU5 NHUS, pa u drugi red S/N:K8AUO3816001

hyperx: KHX6400D2/1G; 99C5316-O26.A00LF

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Provjeri u BIOS-u na kojoj frekvenciji (333 ili 400MHz) i koje latencije (4-4-4-12 ili 5-5-5-15 ili slično) rade, pa javi šta piše. Ako nisu iste za sve module frekvenciju ručno postavi na nižu a latencije ručno postavi na višu vrijednost.

P.S. Ah da! HD Tune full scan da otklonimo mogućnost kvara HDD-a. Također bilo bi korisno da konfigurišeš virtualni RAM.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 23:22 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Šta mi se dešava s ramima

5-5-5-15 je i 6xx Mhz, nisam siguran za frekvenciju al znam da je 600 i neš, onaj scan nije našao nikakve greške.

kako se konfigurira virtualni ram? neznam ništa o tome :/

17 godina
Re: Šta mi se dešava s ramima
RangeR kaže...

evo sad sam bio gledo ne piše ništa takvo, ali ugl.

na kingmaxovoj: KLDE88F- B8KU5 NHUS, pa u drugi red S/N:K8AUO3816001

hyperx: KHX6400D2/1G; 99C5316-O26.A00LF

treba znati čitati, dva standarda označvanja:

pravi: PC2-6400 C9-555 ili popularni u MHz DDR2-800 C9-5

-pogledaj postavke/info CPUid-om, bootaj s nekim CDom koji ima MemTest (npr Hirens ili linux) i testiraj nekoliko minuta.

-sve se jednom mora pokvariti, možda je samo oksidiran-zamazan kontakt (počisit, može konektore gumicom, dobro stisni 'muški')...

-pa sve ostalo kao MBO, napajanje ili nešto što uopće nema veze s RAMom, npr USB ili HDD.

-dostupan, slobodan, zauzet, spreman. .. RAM ovisi o OSu ali i ostatku softwarea koji korisitš, antivirus, browser.. browser može povuči par GB.

-virtualnu memoriju ne treba dirati (defaultno) tj ako ima dovoljno mjesta i ako je disk ispravan nema potrebe dirati. To je pagefile (i hibernate). Naravno ako je neki problem s diskom tad je moguće imati probleme. Chkdsk /f (može i /x/r), na diskovima i provjeri SMART status.

Dok ne pronađeš uzrok problema možeš smatrati svaku komponentu mogućim krivcem jednako kao software-smeće-malware..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

btw još jedan simptom koji mi se počeo dešavat u zadnjih par dana, kad god gasim kompjuter on UVIJEK instalira neki update, i to je uvijek 1 update, katkad mi se zna desit da kompjuter gasi 10 minuta i više...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice