Smrzavanje kompjutera zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 10.124
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Smrzavanje kompjutera

Pozdrav,

Od kada sam nabavio kompjuter frendu, ima problema sa čestim smrzavanjem prilikom prvog paljenja neke video igre. Nakon što se prvi put kompjuter resetira dalje sve radi normalno i više ne dolazi do smrzavanja i potrebe za novim restartom ( sve do ponovnog paljenja tj. gašenja ). Naravno, neprestano resetiranje je prilično iritantno pa bih mu htio pomoći riješiti taj problem.

Kompjuter je relativno nov tj. normalno je radio do sada. Za sada sam stavio dva nova ventilatora u kučište, te napravio update Radeon drivera, testirao RAM koji je ok, no i dalje ništa. Što mogu još pokušati prije nego pošaljem kompjuter na servis ?

Hvala

Konfiguracija :

CPU Intel i3 - 2100

MB ASRock H61M-VS

4 GB DDR3

AMD Radeon HD 6700

PS 500W

In the end there will be only ( c )haoss ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2014 12:36 (Leglo).

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Smrzavanje kompjutera

Softverski dio da li je riješen, jeste probali reinstalaciju cijelokupnog sistema skupa sa najnovijim driverima, ako jeste moguće da je problem u grafičkoj kartici makar sumnjam ovo mi se više čini softverski problem

16 godina
neaktivan

Gore su Win7 Pro, možda bih i mogao staviti Win 8.1. Prvo sam mislio da se CPU pregrijava, no kao što sam spomenuo nakon prvog smrzavanja i restartanja kompjuter dalje radi normalno, sve do novog paljenja tj. gašenja.

Pomislio sam da je možda napajanje u pitanju, no 500W mi se čini više nego dovoljno, a i da je ono u pitanju nekom logikom kompjuter bi se stalno smrzavao, a ne samo jednom u danu. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
15 godina
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice