Slijedeca situacija... radim nesto na kompu u tune up 2009 i trazi me restart, sto ucinim i .... ode BIOS .
Trazio je neki automatic recovery, tj. scanni Bios Image in hard drive.... attempting Bios autorecovery... Naravno, jasno mi je u tom trenu da to nije dobro nikako, citam neke savjete na neto za dl BIOSa, stavljanje istog na floppy, cd i slicno da nadje Bios to i nasnimi tj. popravi se sam.... aha, kao to ce radit.... zakljucak, niti godinu dana stara GA-X58-UD5 osla u vjecna lovista... ili?
Dok sam ja trazio rjesenje na sestrinom kompu razvila se situacija dalje, naime vise se ne aktivira ni grafika, tj monitor vise ne raspoznaje graficku kao izvor i sada ni ne znam sto se dogadja s racunalom buduci da osim skrgutavih zvukova i laganog bip-a nemam nikakve komunikacije s njim. po meni definitivno kihnula maticna.
Sad, (teoretska) situacija.... kupio sam racunalo u Hardveraju - jako hvaljeni ducan prije godinu dana (i u zbroju jeftiniji od konkurencije) za koji ne znam, ali cini mi se da je propao, kako stupit u kontakt s nekim ih Hardveraja, kako reklamirat maticnu, kako ostvarit garanciju? Fiksni zvoni, nitko se ne javlja, jedan mobitel se ne koristi, drugi je privremeno iskljucen iz t-mobile mreze...
Zna li netko sto se dogadja s tim ducanom? Radi li njihov servis Ima li neki nacin da se reklamira negdje drugdje maticna? Zna li netko tko su njihovi dobavljaci u RH?