Restart kod dizanja windowsa

poruka: 4
|
čitano: 1.180
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Imam jedan sepcifičan problem za riješiti i ne znam dali da ga svrstam u hardver ili softver.

Naime imam jedan laptop HP6820 na kojem se događa sljedeće: upalim ga, krenu se dizati windowsi i odmah se resetira sam od sebe, pojavi se onaj dio kao da sam napravio force shutdown(start win normaly, safe mod itd...), izaberem start windows normaly i onda se normalno digne. Navedeni problem se javlja kod svakog paljenja, prvo se sruši i onda se digne normalno i onda radi besprijekorno bez ikakvih problema. Instalirani su novi Windowsi 7 ali problem je i dalje prisutan. Dali se netko sa ovim sretao? Meni pomalo čudan problem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

RUN-msconfig i provjeri procese i servise,možda koji pravi problem..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Restart kod dizanja windowsa

da nije mozda RAM si pokusao memtest86+ (ski na CD i pusti ga da radi cijelu/i  noc/dan)... probaj posalji rezultate...

12 godina
neaktivan

Bit će da sam našao problem. 

Primjetio sam da se navedeni problem javlja samo ukoliko je uređaj neko duže vrijeme bio ugašen a da nije spojen na punjač. Ako ga se pali dok je bio spojen na punjač onda se problem ne javlja što je po meni bacilo sumnju na CMOS bateriju koja je očito jako loša. Uređaj je stajao cca godinu dana bez da ga se koristilo te je vjerojatno baterija dotrajala. Trenutno nemam niti jedne da ju zamjenim ali čim nabavim, zamjenim ju pa se javim sa rezultatom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice