Problem sa Win7 nakon zamjene procesora

poruka: 6
|
čitano: 2.351
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

frend ima sljedeci problem:

radi se o starijem kompu sa gigabyte GA-8VT800-L maticnom plocom i celeron 2.4 procesorom...stavili smo novi procesor, P4 3.0...provjerili smo, maticna ga podrzava... stavili smo novu pastu...

zatim smo krenuli instalirat friske windowse...kako je prije imao Win7, i sve je naravno stekalo, reko idemo vratit na XP....ali svaki puta usred instalacije izbacio je neki error koji bi mogao biti zbog cd-a...

pri ruci nismo imali nista drugo osim Win7 pa smo isli ipak onda njih instalirati...instalacija je prosla u redu, ali sada kad se upali komp u 2 od 3 slucaja ne podignu se windowsi, nego se pokusava pokrenuti windows recovery...nakon jednog ili dva restarta, podignu se windowsi i sve radi u najboljem redu....

pokusali smo dva ili tri puta reinstalirat windowse, ali svaki puta ista stvar...

mene zanima kako to da jednom sve radi super....a drugi put treba nekoliko puta restartat komp?

http://nagradna-igra.renault-sport.hr/igra/a6548385-cdcd-4590-a382-b19fe61fa913
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Problem sa Win7 nakon zamjene procesora

Jesu svi kablovi (od diskova) dobro spojeni?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan

jesu, sve je dobro spojeno..

17 godina
neaktivan
reebeech kaže...

frend ima sljedeci problem:

radi se o starijem kompu sa gigabyte GA-8VT800-L maticnom plocom i celeron 2.4 procesorom...stavili smo novi procesor, P4 3.0...provjerili smo, maticna ga podrzava... stavili smo novu pastu...

zatim smo krenuli instalirat friske windowse...kako je prije imao Win7, i sve je naravno stekalo, reko idemo vratit na XP....ali svaki puta usred instalacije izbacio je neki error koji bi mogao biti zbog cd-a...

pri ruci nismo imali nista drugo osim Win7 pa smo isli ipak onda njih instalirati...instalacija je prosla u redu, ali sada kad se upali komp u 2 od 3 slucaja ne podignu se windowsi, nego se pokusava pokrenuti windows recovery...nakon jednog ili dva restarta, podignu se windowsi i sve radi u najboljem redu....

pokusali smo dva ili tri puta reinstalirat windowse, ali svaki puta ista stvar...

mene zanima kako to da jednom sve radi super....a drugi put treba nekoliko puta restartat komp?

Jeste li išli instalirat winse iz biosa? Sa formatiranjem particije?

15 godina

Imao sam sličnih problema pri instalaciji WinXP (izbacuje greške kao da nemože očitat CD), u 90% slučajeva koje sam imao problem je bio u RAM memoriji, ne na CD-u ili optičkom pogonu. pa provjeri memoriju nekim programom poput MemTest86+ ili neš sl.

LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ima dva hard diska, oba su formatirana prije instalacije...i iz biosa su instalirani windowsi...

sumnjam da je do memorije jer kad je celeron unutra, sve je ok...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice