Problem sa napajanjem i grafickom

poruka: 21
|
čitano: 4.454
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ima problem sa napajanjem, graficka je vtx3d 6870 1gb nece na radi na

napajanju corsair cx430w, mislio sam da je do graficke ali kod frenda radi na nekom srot napajanju od 500w.

E sad moje pitanje je jel je to napajanje stvarno preslabo (jer na forumu dosta ljudi tvrdi da bi trebalo gurati tu graficku)

ili sam jednostavno naletio na pokvareno.

Zaboravio sam napomenuti da je i graficka nova i napajanje:

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa napajanjem i grafickom
Shmuppy kaže...

napajanju corsair cx430w, mislio sam da je do graficke ali kod frenda radi na nekom srot napajanju od 500w.

E sad moje pitanje je jel je to napajanje stvarno preslabo (jer na forumu dosta ljudi tvrdi da bi trebalo gurati tu graficku)

Ako uzmemo u obzir da je efektivna iskorištenost najboljih napajanja do 86%, tvoje napajanje nije ni blizu 430W.

Primjer u kojem pogledaj dijagrame: http://www.corsair.com/power-supply-units/enthusiast-series-power-supply-units/enthusiast-series-modular-tx850m-80-plus-bronze-certified-750-watt-high-performance-modular-power-supply.html

Evo link za sistemske zahtjeve za 6870, ne gine ti novo napajanje od minimum 500W: http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/amd-radeon-hd-6000/hd-6870/Pages/amd-radeon-hd-6870-overview.aspx#3 

Pozdrav!

14 godina
neaktivan

Aaaaaaaa poludit cu sto je najgore to napajanje sam uzeo jer su mi mnogi tvrdili na forumu da ce to gurati tu graficku.

Sad ne znam sta da radim s njim. 

14 godina
neaktivan

I jos jedno pitanje jel imas neku preporuku dobrog napajanja za tu grafucku al ne peskupog {#}

13 godina
Ma napajanje to drzi sta je vama
Vjerovatno si naletio na pokvareno...
15 godina
Shmuppy kaže...

I jos jedno pitanje jel imas neku preporuku dobrog napajanja za tu grafucku al ne peskupog {#}

Evo  link za listu PSU koji su certificirani od AMD http://support.amd.com/us/certified/power-supplies/Pages/listing.aspx

Pozdrav!

14 godina
neaktivan

Evo da to mi svi govore, da to napajanje treba drzat, ali ak je pokvareno kako gura ostale stvari maticnu, disk itd...

A samo graficka nece da radi?

13 godina
neaktivan

Pozdrav,

nedavno sam kupio novo računalo s komponentama

AMD ATHLON II X4 640

ASUS M5A87L-M

VTX3D AMD RADEON HD6850 1GB GDDR5

WD CAVIAR BLUE 500GB,SATA

KINGSTON DDR3,1333 MHz,4 GB

COOLERMASTER GX 450W

i   nakon sklapanja pojavio se problem da ako je grafička kartica spojena   na matičnu, pritiskom na gumb paljenja svi ventilatori samo trznu i ništa se ne radi. Ako se isključi napajanje grafičke, računalo normalno radi i hladnjak od grafičke se vrti.

Da li je napajanje preslabo i ako je molio bih preporuku za novo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

PSU je dovoljan jesi li pokusao CMOS.

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 13:14 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Shmuppy kaže...

6870 se jednostavno ne stavlja na taj CX. Da si kupia XFX 450W onda da. Trebao bi i on držati ako je ispravan, ali ja uvijek sugeriram (i sugerirat ću) bolju i kvalitetniju opciju.

Ofc.
13 godina
neaktivan

CMOS što ?

14 godina
BIOS
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan

Hah, buduci da sam ti ja totalno zelen vjerujem da misliš na ono što se u manualu zove Clear RTC RAM ?

Obavljeno je i   Clear RTC RAM, ništa se nije promijenilo.

Da li bi mogao upaliti računalo i nakon što se podigne OS onda upiknuti napajanje grafičke ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 13:55 (josipkoma).
14 godina
neaktivan

CX 430 drži bilo koji 95W-ni proc + GTX 560 Ti bez problema, bez obzira što inače nije sretan izbor za gaming setupe. Nemojte širiti dezinformacije.

'''Čovjek što može živjeti sam je ili zvijer ili Bog.'' Aristotel
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pogledaj koja ti je verzija BIOS-a na MBO mozda ne podržava baš 6850 kako spada.

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Izvadi bateriju kako bi restirao CMOS i vrati ju nakon par minuta pa pokusaj upaliti komp.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
mate960 kaže...
Shmuppy kaže...

6870 se jednostavno ne stavlja na taj CX. Da si kupia XFX 450W onda da. Trebao bi i on držati ako je ispravan, ali ja uvijek sugeriram (i sugerirat ću) bolju i kvalitetniju opciju.

A ti jednostavno pišeš gluposti i širiš što kaže Cesar dezinformacije. HD 6870 radi bez ikakvih problema sa CX430 i sa bilo kojim procesorom ( osim extremnih i onijh koji su clockani do besvjesti sa dizanjem napona u nebesa ).

14 godina
josipkoma kaže...

Pozdrav,

nedavno sam kupio novo računalo s komponentama

AMD ATHLON II X4 640

ASUS M5A87L-M

VTX3D AMD RADEON HD6850 1GB GDDR5

WD CAVIAR BLUE 500GB,SATA

KINGSTON DDR3,1333 MHz,4 GB

COOLERMASTER GX 450W

i   nakon sklapanja pojavio se problem da ako je grafička kartica spojena   na matičnu, pritiskom na gumb paljenja svi ventilatori samo trznu i ništa se ne radi. Ako se isključi napajanje grafičke, računalo normalno radi i hladnjak od grafičke se vrti.

Da li je napajanje preslabo i ako je molio bih preporuku za novo.

Sad vidim da je ploča sa integriranom grafikom. Možda moraš u BIOS-u aktivirati grafu da se nekrši sa integriranom grafikom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 15:48 (itomic009).
13 godina
neaktivan

Racunar se ponekad sam resetuj, bez razloga. Ponekad nece da se upali od prve (on radi, sijaju lampice, cuju se ventilatroi ali monitor ne reagije, nece da prebaci sliku) To se devava vec jedno mjesec. Upali si posle par pokusaja resetovanja, ali sada nece ni tako. Mislio sam da je do ram-a, i kupim novi i bolji (razliciti su proizvodjaci) I o5 isto se desava. Sta vi mislite da je problem. Da li je mozda napajenje? Pozz

0 0 hvala 0
13 godina

Probaj na drugi monitor ili TV, zamjeni kabal za monitor i probaj sa drugom grafom ili ako imaš integriranu grafu na matičnoj ploči, proba sa njom.

BTW mogao si napisati koje komponente imaš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Rijesio sam problem, do rama je bilo. Nekako je razlicit proizvodjac dva rama pravio problem. Uglavnom samo sredio. Hvala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice